Apollo 8 start businessclub
18-06-2018
NIEUW STICHTINGSBESTUUR: ’WE WILLEN ONZE AMBITIES BORGEN’

Apollo 8 start businessclub

Maandagmiddag om 16.15 uur stijgt er een klein applausje op als onder toeziend oog van notaris Jeroen Kulhmann (foto in tekst) de laatste handtekening is geplaatst onder de nieuwe stichtingsakte. Een applausje voor hen zelf, want het nieuwe bestuur is apetrots nu ook de formele stap te hebben gezet naar wat binnen niet al te lange tijd een belangrijke pijler moet worden onder de groeiende ambities van de zo succesvolle volleybalvereniging.

 

‘Mooi moment’

“Ja, dit is een mooi moment”, zegt Marc van Harten na afloop. Samen met Marloes Jansink (voorzitter), Peter Ardesch (secretaris), Joris Elfrink (penningmeester) en Sander Asbroek (algemeen lid) vormt hij het nieuwe stichtingsbestuur dat handen en voeten gaat geven aan een heuse businessclub binnen de vereniging.

 

Van Harten: “Het idee is eigenlijk ontstaan binnen een werkgroep die analyseerde wat er allemaal nodig is om onze verenigingsambities te realiseren en het topniveau van onze dames niet tijdelijk te laten zijn. Van het een kwam het ander en toen we in contact kwamen met enkele ondernemers ontstond eigenlijk als vanzelf het idee van een separate businessclub.”

 

Volgens Van Harten gaat het daarbij niet om een directe verbinding met de sponsorcommissie en het sponsoraanbod. “Nee absoluut niet”, klinkt het gedecideerd. “De leden van onze businessclub dragen onze vereniging alleen een warm hart toe, al hebben ze misschien ook helemaal niets met volleybal. Ze gaan deel uitmaken van een netwerk van Bornse ondernemers, maar ook van daarbuiten, die elkaar zakelijk kunnen aanvullen en van elkaars expertise gebruik kunnen maken. We zoeken dan ook nadrukkelijk naar diverse geledingen. Als stichtingsbestuur gaan we hen faciliteren. Zo organiseren we een handvol bijeenkomsten per jaar waarop ze met elkaar in contact kunnen komen en dat kunnen uiterst vermakelijke momenten zijn. Misschien naar een beachvolleybaltoernooi in Scheveningen bijvoorbeeld, of wat dan ook.”

 

Vliegende start

Nog vóór de nieuwe stichting officieel werd opgericht is er reeds een vliegende start gemaakt. Inmiddels hebben al twintig ondernemers aangegeven graag lid te willen worden van de businessclub en de bereidheid getoond jaarlijks een bedrag te doneren. Een aantal dat nog verder moet groeien. “Als ons Dames 1 team op 30 september de eerste oefenwedstrijd speelt tegen het Duitse topteam Ladies in Black uit Aken, hopen we op een aantal van zeker vijfentwintig te zitten en uiteindelijk op zo’n vijftig ondernemers uit te komen”, aldus Van Harten.

 

De oefenwedstrijd is tegelijk het eerste moment dat ook de businessclubleden erbij zijn. “We gaan er iets bijzonders van maken”, zo besluit het kersverse bestuurslid. Geïnteresseerde ondernemers die ook deel willen uitmaken van de nieuwe netwerkclub kunnen contact opnemen met Marc van Harten (06 4175 0172). (BM)

 

Foto boven van links naar rechts: Marc van Harten, Joris Elfrink, Marloes Jansink en Peter Ardesch. (Sander Asbroek ontbreekt wegens andere verplichtingen).

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Inschrijving Run Bike Run gestart

Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
23-04-2024

Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
22-04-2024

NEO wint ruim van Grol: 5-0

Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
22-04-2024

Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
22-04-2024

Daar gaat hal 1

Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
17-04-2024

Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
17-04-2024