Pannenkoekenfeest in Dijkhuis
OPNIEUW EEN EETFEESTJE VOOR BEWONERS DIJKHUIS, SCHOENER EN AAK

Pannenkoekenfeest in Dijkhuis

Al vroeg zijn de heren van de Vrije Ondernemersclub Borne en Hengelo in de weer om pannenkoeken voor de bewoners van Het Dijkhuis te bakken. Ook zijn er bewoners van De Schoener en De Aak aanwezig om eens lekker te genieten van het baksel.

 

Vrije Ondernemersclub (VOC) Borne en Hengelo

Het zijn ondernemers die in het kader van maatschappelijk ondernemen het vorig jaar het idee hebben opgevat om pannenkoeken te bakken voor bewoners van Het Dijkhuis. Dat viel in zo’n goede aarde dat zij hebben toegezegd dit jaar opnieuw te komen. Een aantal heren begint al rond half vijf met het bakken van de pannenkoeken. In totaal zijn zeker 21 pakken meel, 18 liter melk, 60 eieren, 20 pakjes spek, 2 kg. rozijnen en krenten en ook nog appels. Het zal net genoeg zijn.

 

Robert Stoelers (1e links op de foto) is de voorzitter van het VOC, Edwin Pauwels (3e links) de penningmeester en Raymon Horstman (2e rechts) is de secretaris. In totaal telt de club 25 leden. Een twintigtal leden is komen opdraven om te helpen.

 

Het bakken gaat de heren goed af: zelfs het opgooien lukt meestal. De enkele pannenkoek die er wat mislukt uitziet, kan de pret niet drukken. De heren hebben zichtbaar plezier in de werkzaamheden van vanmiddag.

 

Ook zijn de heren goed in het schenken van drankjes, ze lopen af en aan met wijn, een biertje, een sapje en wat er nog meer is. Zichzelf vergeten ze ook niet, er gaat wel een flesje bier naar binnen.

 

Aantal genodigden

Marleen Franke verwelkomt de aanwezigen en bedankt ook alvast de VOC. Ze vraagt: “Mogen ook dames in de club?” Antwoord: “Die van Het Dijkhuis wel.” Na haar neemt Thomas Bos even het woord: “Ik vind het fantastisch dat er zoveel mensen zijn. Dat vinden wij fijn. Als er iets is, trek dan aan de bel en wij helpen u. Eet smakelijk.”

 

Waren vorig jaar ongeveer 45 mensen aanwezig, zo is het nu het dubbele aantal. De roem van het evenement heeft zich verspreid. Uiteindelijk zijn 85 mensen geteld, er moesten borden en bestek bijgehaald worden.

Het smaakt, men is zichtbaar aan het genieten. Mensen helpen elkaar ook met het bestrooien van de pannenkoeken. Enkelen kunnen wel twee pannenkoeken op: “Ze zijn ja niet zo dik.”

 

Als toetje wordt nog een Cornetto met chocolade aangeboden. De aanwezigen vinden het weer een geslaagd evenement. De Vrije Ondernemersclub Borne en Hengelo heeft er weer veel vrienden bij en ze beloven het volgend jaar weer terug te komen. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Pannenkoekenfeest het Dijkhuis


    Verenigingsman Erik Rouhof overleden

    In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
    17-04-2024

    Feestelijke ingebruikname derde duofiets

    Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
    13-04-2024

    ‘De straat is té mooi’

    Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
    12-04-2024

    De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

    Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
    11-04-2024

    Brand in de afzuigkap

    Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
    10-04-2024

    Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

    Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
    10-04-2024