Duitse schutters genieten van Borne
13-10-2018
AL 35 JAAR NAUWE BANDEN MET BORNSE B.S.V.

Duitse schutters genieten van Borne

Vanuit het Duitse Rheine kwamen de bestuursleden (en hun echtgenotes) van vier schuttersverenigingen zaterdag op bezoek bij hun Bornse evenknie, de Bornse Schutters Vereniging B.S.V. Al 35 jaar zijn er vriendschappelijke contacten tussen de schuttersverenigingen binnen het partnerschap tussen Borne en Rheine en vinden er regelmatig uitwisselingen plaats. “Een voorbeeldig partnerschap”, vond Gerrit Hermelink van het Borne-Rheine Comité dat zich beijvert om de contacten tussen beide plaatsen op diverse gebieden te faciliteren. “Daarna moet het allemaal vanzelf gaan en ons doel is eigenlijk om onszelf overbodig te maken.” Bij de schutters is dit dus het geval. De contacten bestaan zonder tussenkomst van het comité al jaren en zijn zelfs de laatste tijd alleen maar intensiever geworden.

 

Bokaal

Niet in de laatste plaats door de inspanningen van voorzitter van de B.S.V Herman ter Weele. “We mogen best trots zijn op onze goede en mooie contacten met de schuttersverenigingen uit de Kreis Rheine”, vindt hij. De ontmoeting zaterdag was vooral informeel. Geen kleurrijke en imposante uniformen te zien.

 

De schutters van de Schützenverein Dutum von 1834, Ludgerus Schützengilde Elte 1478, Schützenvereinigung Mesum 1877 en Bürgerschützenverein Mesum-Feld werden getrakteerd op een rondleiding in Oud Borne. Er vielen punten te verdienen met goede antwoorden op vragen naar aanleiding van de rondleiding en met een schietproef op de Meijershof. Schützenverein Dutum ging er uiteindelijk met de bokaal vandoor, waarop de wapens van alle verenigingen waren aangebracht. De Duitsers waren onder de indruk van Borne én van de Duitssprekende gidsen die hen door het oude centrum voerden.

 

Na het middagprogramma volgde nog een diner en ging het feest nog tot in de kleine uurtjes door. In het kader van het 35-jarig bestaan van de B.S.V. zijn er in 2018 diverse extra activiteiten samen met de schuttersverenigingen uit Rheine en omgeving.

 

Deze ontmoeting van de besturen van 4 Duitse schuttersverenigingen en de B.S.V. uit Borne wordt in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)“ (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024