Jan & Anny vormen kers op feesttaart
22-11-2018
25 JAAR ROLSTOELWANDELGROEP BORNE WAARDIG EN UITBUNDIG GEVIERD

Jan & Anny vormen kers op feesttaart

“Op 18 november 1993 zijn we officieel gestart met de Rolstoelwandelgroep Borne,” zo begint Elly Kamphuis haar opening als voorzitter van de jubilerende vrijwilligersgroep. “In die 25 jaar zijn ons ook veel mensen ontvallen. Daarom plaatsen we vandaag een bloemetje en een kaars op het podium, zodat ze toch nog even in ons midden zijn.” Een emotioneel moment, de gepaste stilte volgt vanzelf. Maar daarna is het toch tijd voor het echte feest, met 75 vrijwilligers, heel veel bewoners van Het Dijkhuis én anderen die op de een of andere manier bij de rolstoelwandelgroep zijn betrokken. Hoogtepunt van de middag vormt het verrassingsoptreden van Jan Keizer en Anny Schilder.

 

Gewoon omdat het leuk is

De Rolstoelwandelgroep Borne is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in Borne. Elke week, weer of geen weer, trekt een groep van zo’n dertig vrijwilligers met evenzovele rolstoelers door het dorp voor een ommetje, een frisse neus of een stukje verkoeling. “Gewoon omdat het leuk is en ontzettend dankbaar om te doen,” aldus Elly. “En daarom ook vonden wij ons vijfentwintigjarig bestaan wel een feestje waard.” Aldus geschiedde donderdagmiddag in een overvol atrium van Het Dijkhuis.

 

Het bestuur van de groep, naast Elly Kamphuis bestaande uit Ans Westerbeek, Resi Loohuis, Henriëtte Snellers, Ellen Nauta, Tonnie Vaarhorst en Gijs de Graaf had alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijke middag van te maken. In nauwe samenwerking met Paul Gelen van de stichting Goal werd een programma in elkaar gestoken dat klonk als een klok. Zo speelde al ver voor het officiële openingsmoment de band RinTinTin van De LosserHof de sterren van de Dijkhuis hemel en kregen ze niet zelden de handen op elkaar van de alsmaar in aantal groeiende bezoekers.

 

Daarna was het de beurt aan Marcel Mengerink en Paul Schabbink, die met hun zang en vlotte babbel de stemming er nog verder in brachten. Bekende oude nummers werden vrolijk meegezongen, ook toen Marcel Mengerink als een bijna echte Elvis Presley enkele legendarische hits ten gehore bracht. En tussendoor was het weer de vrijwilligersgroep die de bezoekers verwenden met hapjes en drankjes. “Gewoon omdat het leuk is,” zo glimlachte Elly opnieuw.

 

‘Oooh BZN…’

Na de pauze volgde de grote verrassing die echt niemand had zien aankomen. “Dames en heren, ik mag u voorstellen aan Jan Keizer en Anny Schilder, graag een groot applaus”, zei Paul Schabbink, waarna al heel snel een ‘Oooh, BZN...’ door het atrium gonsde. En ja hoor, daar stonden ze. En zongen ze. De ene hit na de andere, vaak uitbundig meegezongen, soms zelfs met de armen zwaaiend. Een enkeling waagde zelfs een dansje. Na een klein halfuurtje was het weer voorbij. De middag werd afgesloten met een korte receptie waarin nog eens getoast kon worden op de afgelopen 25 jaar. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Joke Boevink — 23 nov 2018
Mooi verslag van dito feest!
Alle complimenten aan bestuur vd rolstoelwandelgroep! Proficiat!
Ria t T — 23 nov 2018
Gefeliciteerd dubbel en dwars verdiend!!
Eric Arkink — 23 nov 2018
Proficiat met dit mooie jubileum en wat leuk georganiseerd !
Engelien — 23 nov 2018
Een enkeling waagde zelfs een dansje? Jan Keizer had nog nóóit zo'n lange rolstoel-polonaise gezien! Alle gasten hebben heel erg genoten!
Bedankt vrijwilligers!

 

 

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024