Jan & Anny vormen kers op feesttaart
22-11-2018
25 JAAR ROLSTOELWANDELGROEP BORNE WAARDIG EN UITBUNDIG GEVIERD

Jan & Anny vormen kers op feesttaart

“Op 18 november 1993 zijn we officieel gestart met de Rolstoelwandelgroep Borne,” zo begint Elly Kamphuis haar opening als voorzitter van de jubilerende vrijwilligersgroep. “In die 25 jaar zijn ons ook veel mensen ontvallen. Daarom plaatsen we vandaag een bloemetje en een kaars op het podium, zodat ze toch nog even in ons midden zijn.” Een emotioneel moment, de gepaste stilte volgt vanzelf. Maar daarna is het toch tijd voor het echte feest, met 75 vrijwilligers, heel veel bewoners van Het Dijkhuis én anderen die op de een of andere manier bij de rolstoelwandelgroep zijn betrokken. Hoogtepunt van de middag vormt het verrassingsoptreden van Jan Keizer en Anny Schilder.

 

Gewoon omdat het leuk is

De Rolstoelwandelgroep Borne is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in Borne. Elke week, weer of geen weer, trekt een groep van zo’n dertig vrijwilligers met evenzovele rolstoelers door het dorp voor een ommetje, een frisse neus of een stukje verkoeling. “Gewoon omdat het leuk is en ontzettend dankbaar om te doen,” aldus Elly. “En daarom ook vonden wij ons vijfentwintigjarig bestaan wel een feestje waard.” Aldus geschiedde donderdagmiddag in een overvol atrium van Het Dijkhuis.

 

Het bestuur van de groep, naast Elly Kamphuis bestaande uit Ans Westerbeek, Resi Loohuis, Henriëtte Snellers, Ellen Nauta, Tonnie Vaarhorst en Gijs de Graaf had alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijke middag van te maken. In nauwe samenwerking met Paul Gelen van de stichting Goal werd een programma in elkaar gestoken dat klonk als een klok. Zo speelde al ver voor het officiële openingsmoment de band RinTinTin van De LosserHof de sterren van de Dijkhuis hemel en kregen ze niet zelden de handen op elkaar van de alsmaar in aantal groeiende bezoekers.

 

Daarna was het de beurt aan Marcel Mengerink en Paul Schabbink, die met hun zang en vlotte babbel de stemming er nog verder in brachten. Bekende oude nummers werden vrolijk meegezongen, ook toen Marcel Mengerink als een bijna echte Elvis Presley enkele legendarische hits ten gehore bracht. En tussendoor was het weer de vrijwilligersgroep die de bezoekers verwenden met hapjes en drankjes. “Gewoon omdat het leuk is,” zo glimlachte Elly opnieuw.

 

‘Oooh BZN…’

Na de pauze volgde de grote verrassing die echt niemand had zien aankomen. “Dames en heren, ik mag u voorstellen aan Jan Keizer en Anny Schilder, graag een groot applaus”, zei Paul Schabbink, waarna al heel snel een ‘Oooh, BZN...’ door het atrium gonsde. En ja hoor, daar stonden ze. En zongen ze. De ene hit na de andere, vaak uitbundig meegezongen, soms zelfs met de armen zwaaiend. Een enkeling waagde zelfs een dansje. Na een klein halfuurtje was het weer voorbij. De middag werd afgesloten met een korte receptie waarin nog eens getoast kon worden op de afgelopen 25 jaar. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Joke Boevink — 23 nov 2018
Mooi verslag van dito feest!
Alle complimenten aan bestuur vd rolstoelwandelgroep! Proficiat!
Ria t T — 23 nov 2018
Gefeliciteerd dubbel en dwars verdiend!!
Eric Arkink — 23 nov 2018
Proficiat met dit mooie jubileum en wat leuk georganiseerd !
Engelien — 23 nov 2018
Een enkeling waagde zelfs een dansje? Jan Keizer had nog nóóit zo'n lange rolstoel-polonaise gezien! Alle gasten hebben heel erg genoten!
Bedankt vrijwilligers!

 

 

Stilte bij de ouderenbonden

Borne telt drie actieve ouderenbonden, de ABOB, KBO en de PCOB. Naast het verzorgen van een...
23-10-2020

Bewoners Dijkhuis verrast met bitterkoekjes

Onder het motto ‘Wij zijn u niet vergeten’ kregen de 230 bewoners en cliënten...
22-10-2020

Veel tegenwind op participatieavond windmolens

Dinsdagavond stond de derde bijeenkomst op de agenda in het participatietraject om te komen tot...
21-10-2020

Diefstal uit auto aan Vossenbeek

Op maandag 19 oktober rond 04.00 uur vond er een diefstal plaats uit een auto. De auto stond...
20-10-2020

EHBO staat even niet paraat

Zij waren er op 12 en 20 september tijdens de Open Monumentendag en de Twickelloop. De dames en...
19-10-2020

Meer gezinnen in de problemen

Half maart begon de alternatieve voedselbank met voedselpakketten voor 15 gezinnen in nood....
16-10-2020