Amberboom geplant bij Dijkhuis
07-12-2018
TMZ EERT VRIJWILLIGERS DOOR PLANTEN BOMEN BIJ TEHUIZEN

Amberboom geplant bij Dijkhuis

Op de `Dag van de Vrijwilligers`, 7 december, eert het TMZ deze vrijwilligers met een blijvend aandenken in de vorm van een Amberboom bij de huizen van het TMZ. Want: ”Wat zouden we zijn zonder vrijwilligers in onze verzorgingshuizen.”

 

De Amberboom als symbool

Gerard Veldhoven, hovenier bij TMZ: ”Deze boom vinden wij passend omdat hij vele vertakkingen heeft en hij verkleurt mooi gedurende verschillende seizoenen.” Sake en Marcel zijn de twee hoveniers die de boom bij Het Dijkhuis planten. Ze zijn al vroeg op pad gegaan, samen met een andere ploeg om de bomen bij de tien huizen te planten. Om 13.30 uur wordt de boom, in het bijzijn van veel vrijwilligers van Het Dijkhuis, in de grond gezet. Op dat moment is het gelukkig droog op een verder zeer regenachtige dag.

 

Martine Veldhof aan het woord

“Wij willen onze vrijwilligers graag met het planten van de boom bedanken. Het Dijkhuis heeft 314 vrijwilligers, de jongste is 14 jaar en de oudste is 86 jaar. In totaal zijn bij het TMZ ruim 2.100 medewerkers en 1.500 vrijwilligers werkzaam."

 

"Alle vrijwilligers bij het Dijkhuis bieden op jaarbasis bijna 50.000 uren aandacht voor bewoners," zo vervolgt zij. "Binnen het TMZ is dat ruim 250.000 uren. Ik hoef u niet te vertellen wat het betekent als de vrijwilligers weg zouden vallen. Daarom eren wij de vrijwilligers op symbolische wijze door het planten van deze boom. Een diepe buiging voor alle vrijwilligers, jullie maken persoonlijke zorg ook waar.”

 

Ook bewoonster mevrouw Ter Mors (foto rechts met Marjo) bedankt met een zeer persoonlijk woordje alle vrijwilligers van Het Dijkhuis.

 

De boom wordt geplant

De vrijwilligers die het afgelopen jaar een jubileum gevierd hebben, zijn uitgenodigd om de boom te planten. Met veel plezier doen zij dat ook. Martine Veldhof memoreert ook een bijzondere vrijwilliger vandaag: Marjo is al 48 jaar vrijwilliger. Zo wordt zij ook nog even in het zonnetje gezet.

 

Na afloop is er binnen nog een drankje. De boom zal de storm van vandaag wel doorstaan en nog hopelijk vele jaren groeien als symbool voor het vele werk van de vrijwilligers. (AM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024