Pannensetoplichter in Borne actief
30-01-2019
BEJAARD ECHTPAAR VOOR 1.250 EURO OPGELICHT

Pannensetoplichter in Borne actief

Een bejaard echtpaar in het centrum van Borne trapte dinsdagmorgen in de gladde praatjes van een verkoper en kocht voor 1.250 euro aan pannen, die weinig meer waard zijn dan enkele tientjes. De politie zegt weinig tegen deze praktijken te kunnen doen. “Niet binnen laten en niks aan de deur kopen”, is het advies. Maar voor het echtpaar is het nu te laat.

 

Vlotte babbels

De man, die omschreven wordt als een ‘hele leuke, charmante’ man, belde dinsdagmorgen rond koffietijd aan. Er zou een scootmobieltocht van Siemens door de straat komen op 12 maart. Hij werkte voor dat bedrijf en wilde graag op die dag voor hun huis staan om reclame te maken en kwam daarvoor even overleggen. De man werd binnengelaten en stak van wal. De vlotte babbelaar begon over scootmobielen, rollators en op de een of andere manier kwam het gesprek op pannen. Ook van Siemens. Geweldige pannen, normaal gesproken 1.400 euro per set. Zwart en zonder BTW kon het wel goedkoper. Een buitenkansje.

 

Bekende oplichtingspraktijken

Het echtpaar trapte in de praatjes en kocht uiteindelijk vier pannensets. Eén voor henzelf en drie als cadeautje voor de kinderen. Er werd ter plekke gepind en vanuit de grijze bestelwagen kwamen vier dozen met pannen. Mooi verpakt, garantiebewijs erbij en een telefoonnummer van zijn bedrijf.

 

De truc met de pannensets is niet nieuw. De kinderen hadden snel in de gaten dat hun ouders waren opgelicht. Het telefoonnummer bleek niet bereikbaar en de verkoper niet meer te achterhalen. Via de bank kwam men er gelukkig achter dat er niet ook nog eens iets mis was gegaan met het pinnen. Aangifte doen had weinig zin. Er was immers iets geleverd en dat maakt de verkoop niet illegaal. De politie zou wel uitkijken naar de man en ook de BOA’s alarmeren. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Didda — 22 feb 2024
De oplichter is net bij ons aan de deur geweest,met hetzelfde verhaal,wat ook al eerder bericht werd,wij vonden het een raar verhaal,dus niet erin getrapt,maar als waarschuwing,op 2 maart zou hier in de Goudenregenstraat een scootmobieltocht door komen,klopt dus niets van.
Schandalig,dat ze het elke keer weer proberen!
Klaas — 14 mei 2023
Bij ons in Baarn hetzelfde verhaal op 3 mei 2023
Jan — 12 mei 2023
Ook deze week actief in Arnhem Noord.
Zelfde verhaal > scootmobieltocht door de straat / komt van een beurs pannenset over/ erg moe, en dus haast / auto met Siemens logo / graag een plekje voor de deur voor controle/stempelpost met Hemelvaart / dure pannenset(s) over van beurs o.i.d. nu slechts EUR 500,00. Trap er niet in en koop niets op straat, aan de deur of vanuit een kofferbak. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook niet waar.
Jan — 12 mei 2023
Ook deze week actief in Arnhem Noord.
Zelfde verhaal > scootmobieltocht door de straat / komt van een beurs pannenset over/ erg moe, en dus haast / auto met Siemens logo / graag een plekje voor de deur voor controle/stempelpost met Hemelvaart / dure pannenset(s) over van beurs o.i.d. nu slechts EUR 500,00. Trap er niet in en koop niets op straat, aan de deur of vanuit een kofferbak. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het waarschijnlijk ook niet waar.
Anja — 16 apr 2023
Nog even een aanvulling, het was inderdaad een zwarte VW caddy, waar deze man in reed.
Anja — 16 apr 2023
Ook ik ben er dus ingetrapt. Vriendelijke man, scootmobieltocht op 22 april in Zwolle, dames zouden bij mij voor de deur een tafeltje opzetten om stempels uit te delen. Goede babbel. Had laat gewerkt, had in Hardenberg in de Evenementen hal tijdens Pasen een pannen verkocht. Had nog wat setjes over. En ja ik heb net inductie dus nieuwe pannen zijn dan nodig. Voor 500,00 euro 2 sets gekocht. Ook al vast voor mijn zoon die binnenkort op zich zelf gaat wonen. Na een half uur had ik zoiets, jeetje 500 euro voor 2 sets. De pannen zijn goed, maar de afmetingen van klein naar groot, eigenlijk niets voor mij. en ook niet voor mijn zoon. Ben gaan googelen of ik iets hierover kon vinden. Hij woont in Wijhe, zei hij. Hij kende de oom van mijn man. Hij had een zwart jack met Huf erop aan.
Ik blijf zoeken en hopen dat ik hem nog weer zie, want ik wil die sets natuurlijk niet. Zo balen. Hoop dat meerderen dit lezen en er niet in trappen.
A.Commandeur — 27 mrt 2023
Ook mijn bejaarde ouders in Andijk zijn vanmorgen in deze gladde praatjes getrapt. Ze hebben 3 pannensets en 4 messensets gekocht voor €700,-. en deze contant betaald. Ik heb de politie op de hoogte gebracht zodat men wel naar deze persoon kan uitkijken.
Hij heeft een keurig visite kaartje met een telefoonnummer wat niet klopt.
Designer-Cookware.
Hij was keurig gekleed, ongeveer 1.75 cm. Donker haar en sprak abn. Hij reed in een kleine blauwe auto.
Iedereen wees gewaarschuwd en vertel het door !
Victor — 03 mrt 2023
Woensdag 1 maart 2023
Ben er ook ingetrapt, was buiten in de tuin aan het werken in Wijchen bij Nijmegen. Er kwam een man aanrijden die de weg vroeg. Heb ik gewezen en toen zei hij dat hij vertegenwoordiger was en hierna met het vliegtuig naar Zwitserland ging en iets leuks voor mij had, want hij vond mij sympathiek .Hij moest iets afgeven en kwam daarna langs. Ik ben 83 jaar en niet meer zo goed bij de tijd. Dus na een uur stopte een zwarte SUV Mercedes en belde hij aan. Niets vermoedend heb ik hem binnengelaten, het was een keurig geklede nette man. Hij vertelde dat hij de zoon was van een fabrikant van pannen en messen. Om kort te gaan, heeft hij ons 3000 euro afhandig gemaakt. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk!
Nico — 23 feb 2023
Ons overkwam helaas hetzelfde in Ede. Precies hetzelfde verhaal van de scootmobieloptocht, van oud-medewerkers van Siemens. ging over op de nieuwste pannen van Siemens. 3 sets gekocht: 1 voor onszelf en twee voor onze dochters.
Stom - stom - stom.
Man met donker haar, niet groot, makkelijke prater.
Donkergrijs bestelautootje, zoiets als VW Caddy.

Het verhaal komt ook al in de archieven van Opgelicht voor; helaas is het programma gestopt.
Overal lees ik dat de politie niets kan doen.
Deze praktijk loopt al heel lang.
Is dat dan niet te stoppen?
Annita — 22 feb 2023
Vandaag bij ons in Enschede ,drukke vlotte prater ook of ze voor de deur mochten staan tijdens een scootmobieloptocht ,vond het al apart ,mijn man stond aan de deur en hij wou ik mij erbij hebben om te praten,had ik geen zin aan🤔nu kloppen mijn vermoeden dus
Annita — 22 feb 2023
Vandaag bij ons in Enschede ,drukke vlotte prater ook of ze voor de deur mochten staan tijdens een scootmobieloptocht ,vond het al apart ,mijn man stond aan de deur en hij wou ik mij erbij hebben om te praten,had ik geen zin aan🤔nu kloppen mijn vermoeden dus
Jaap — 15 feb 2023
Dezelfde persoon nu ook in Harskamp actief.
Begon over een scootmobiel optocht en kwam later uit op pannen. Van € 1.400,— uiteindelijk voor € 200,—,
maar zijn hier niet ingetuind.
Peter — 09 feb 2023
Vandaag 2x gehad langs de snelweg en in een parkeergarage.
Ze moeten savonds terug vliegen naar München en mogen het niet mee terugnemen.
En als je belooft het niet op marktplaats te zetten.
En dan die teleurgestelde reactie als je nee zegt.
Lia — 19 nov 2022
Afgelopen donderdag 17 nov. in Deventer actief! Dezelfde man, bruine Caddy, zelfde verhaal. Van scootmobiels naar pannen.
Ik zou hier nooit intrappen!!! Riep ik altijd. Toch knap gedaan!
Wel een paar honderd euro lichter🙈
Be — 09 nov 2022
Vandaag 9 nov actief in Kerkenveld, ben er niet ingetrapt, rijdt in een VW caddy bruin/grijs.
Dirk — 28 okt 2022
Borne staat ook op de lijst; donderdag 27/10 (gisteren dus) ook dezelfde pipo aan de deur gehad met hetzelfde verhaal. Nergens op ingegaan dus geen schade, maar inmiddels wel de politie hierover geinformeerd. Overigens een dag eerder een zgn. scharenslijper aan de deur gehad. Toeval bestaat niet....
Caroline — 14 sep 2022
Vandaag in Wemeldinge,Zeeland. Mijn moeder heeft hem gelukkig afgepoeierd.
Gerard — 29 aug 2022
Vandaag 29-08-2022 in Almen actief. Hanteerde dezelfde babbel. Zijn er niet ingetrapt.
Anja — 07 jul 2022
Afgelopen week zijn mijn bejaarde ouders die in Rijssen wonen er ook in getrapt. Ze hebben maar liefst drie sets gekocht, voor elke dochter één set. €200,00 per set. De 'gezellige joviale' man had ook dit keer weer hetzelfde verhaal over de scootmobiels.
Rinske — 23 jun 2022
Zojuist ook opgelicht met dezelfde pannen zet voor 400,00 euro in Leeuwarden kijk uit man van rond de 50 jaar grijs met baardje en zwart overhemd en zwarte broek 😡
Klazina — 22 jun 2022
Helaas mijn man er ook in getrapt .zelde verhaal over scootmobiel en dat hij in de straat komt op 11 juli . En voor de kinderen ook een pannenset gekocht . Hij had een grijze caddy auto bij hem . Dit was in Ermelo.Mijn man voelt zich wel dom dat hij erin is getrapt maar die man had gladde praatjes
Maaike — 20 jun 2022
Vanmorgen hier in Nunspeet gebeurd. Precies het zelfde verhaal, kennis van me van 85 jaar opgelicht met een pannenset twv. 1425,- kreeg hem voor 425,- omdat meneer zo aardig was om oudere mensen met scootmobiels hier te mogen staan. Deze man ook binnen geweest! Politie is op de hoogte maar is vrij weinig aan te doen helaas.
Peter — 30 mei 2022
Hallo, allen

Hoorde net het verhaal aan van mijn vrouw, over iemand die haar pannen probeerde aan te smeren van 1700 €, hij hoefde alleen maar de btw ervan te hebben 300€ ze heeft het niet gedaan gelukkig en stuurde hem weg hij is/was vandaag actief in Ridderkerk bij de gamma ...
Annelies — 16 mei 2022
Mijn schoonmoeder, 85 jaar, is vandaag in Mook ook benadert door een pannenverkoper. Ze is €300 armer en heeft een slechte kwaliteit pannenset gekocht.
Jos — 14 mei 2022
Hij is nog steeds actief in Vianen. Donderdag 12 mei is mijn moeder helaas ook in zijn gladde praatjes getrapt en 300 euro armer.

Aangifte gedaan bij de poltie en op diverse media gedeeld.

Femke, hij rijdt in grijze bestelauto vermoedelijk een VW caddy
Jos — 14 mei 2022
Hij is nog steeds actief in Vianen. Donderdag 12 mei is mijn moeder helaas ook in zijn gladde praatjes getrapt en 300 euro armer.

Aangifte gedaan bij de poltie en op diverse media gedeeld.
Femke — 07 mei 2022
Heeft iemand toevallig zijn auto/ busje kenteken gezien?

Zie wel een beschrijving hier onder in de reacties, maar die is uit 2021. Hij zal inmiddels een ander voertuig hebben..
Femke — 07 mei 2022
Deze oplichter is nu in Vianen Utrecht actief.
Femy — 17 apr 2022
Hier in oldenzaal ook het zelfde verhaal.over een pannenbeurs in tubbergen.hij had nog een show model voor de verkoop.maak een leuk prijsje.normaal 1700.euro hij zou er 1200.euroafdoen.had geen pannen nodig.vond het een raar verhaal en ben gaan zoeken op Facebook zo kwam ik deze site van borne tegen ter bevestiging
Freek — 24 mrt 2022
Helaas, is mijn dementerende moeder in Borculo er gister ook ingetrapt. Mooi verhaal en 300 euro armer. En er waren er al meer slachtoffer in de buurt. Zodra je hem ziet meteen politie bellen. Snap niet dat ze zo iemand geen halt kunnen toeroepen.
A — 09 mrt 2022
9 maart 2022. Helaas ben ik er ook ingetrapt. Hetzelfde verhaal over de scootmobiels in onze straat in Bennekom. Daarna een kookpraatje en overschakelen van gas naar inductie koken. Omdat we al hadden overwogen om van het gas af te gaan, het 'mooie' aanbod. De politie is op de hoogte, al heb je daar niets aan. Zegt het voort dat hij nog steeds actief is!
G. — 09 mrt 2022
Hier ook in Ens (Noordoostpolder) 8 maart 2022. Allebei mijn ouders in de 70, pannenset en messenset gekocht.. Eerst verhaal over scootmobieltocht en Siemens en beurs enz. en dan komt het pannenset verhaal, vieze oplichter is het TRAP ER NIET IN hij kiest bewust senioren uit
Jan de Gorter — 07 mrt 2022
Vandaag bij mijn ouders beide 75 in Ens Noordoostpolder ook hetzelfde vehaal die zijn er ook ingetrapt door zijn vlotte babbel !
Anita de Jong — 19 feb 2022
gisteren is hij bij mij aan de deur geweest in Almelo, met een soortgelijk verhaal, ik ben er gelukkig niet ingetrapt!
Anita de Jong — 19 feb 2022
gisteren is hij bij mij aan de deur geweest in Almelo, met een soortgelijk verhaal.
Romy — 16 feb 2022
Ook ik ben er ingetrapt, scootmobieltocht omgeving Marienvelde
Marjon Sijmons — 22 dec 2021
Vanmorgen sprak Nederlandse man ons aan. Zijn 70+. Kregen pannenset van solinge hoefde alleen BTW te betalen. Niet gedaan. Wonen over de grens in Duitsland. Kreeg eerst een kaartje maar toen wij niet wilden moest kaartje ook terug.
Bea — 07 dec 2021
Helaas zijn wij er net ook ingestonken. Woonplaats Ugchelen.
S — 16 nov 2021
In Urk zijn ze ook actief, op 16 november 2021.
Rita Ilbrink — 07 nov 2021
Zelfde man vandaag 7 nov 2021 actief in Apeldoorn. gelukkig niet binnen gelaten of ingegaan op zijn aanbod van pannen. Precies zelfde verhasl. Scootmobiel puzzeltocht over 2 weken en controlepost voor ons huis. Opletten dus.
A. Roeten — 05 nov 2021
19 okt. Hoogeveen. Helaas ook bij ons en buren ! Verhalen komen overeen ! Wel bespraakte, geraffineerde, verzorgd uitziende blanke man, 30/35 jr., met zwart haar. Doet zich voor als contactpersoon Siemens. Scootmobielen verkeersoefening in de straat Toestemming gemeente. Tot half 3 s'-nachts gewerkt Keukenbeurs Hardenberg, pannensets hygiene zegels verbroken. Geen merk en productieland ! Reed in donker busje, Peugeot partner hatchback kenteken: VHZ-81-R Melding gedaan bij Politie, Buurtapp, Mobivit scootmob. Hoogeveen. Ook Siemens gebeld. Deze colportage cq oplichting landelijk al sinds 2012 tot heden, bekend bij TV programma Radar e.a. Oplichting. Ook Dagbl. V/h Noorden. Soortgelijke sets bij Primodo.nl en Beslist.nl Ook Bol.com zie Herzberg healthy cooking rond de Eur 75 a 100 De politierechter in Leeuwarden heeft op 3 mei 2021 een uitspraak ! gedaan vergelijkbare situatie op Waldnet. Ook Haushaltswaren Lemoine Emmerich, Soesterberg. Wanneer wordt deze man gestopt door Justitie ???
R.F.van der Kolk — 30 okt 2021
Heb ik dat nu goed gezien?
Hebben de Meilandjes nu ook dezelfde pannenset als ons van deze oplichter gekocht? In de laatste aflevering zag ik de zelfde pannen voorbij komen.
Dinij craenen — 04 okt 2021
Ook bij ons zo’n verhaal, ben zo kwaad dat ik er in gestonken ben voor 2000€ twee pannen sets en 4 koffers met messen
Hij kon ze niet meer mee nemen die messen in vliegtuig
Hoe kun je mensen zo iets voor liegen, vuile leugenaars, en dan een hele middag heeft hij bij ons gezeten…… smeerlap
Hans — 29 sep 2021
Vandaag in Doornspijk, ook pannenset oplichter actief, zelfde verhaal als alle anderen. Scootmobieltocht, beurs etc.
Karin — 18 sep 2021
Helaas erin getrapt.in Ittersumerbroek Zwolle. Er was net een inductieplaat bij mij geplaatst. Had nog wat pannen nodig. Dus ging op zijn aanbod in. Alles in het verhaal leek te kloppen. Had achteraf een vermoeden van "Hier klopt iets niet". Stom, stom, stom. Vraag me af of die pannen te gebruiken zijn?
Gerrit — 17 sep 2021
Ook hier ( Ittersumerbroek in Zwolle Zuid) zojuist aan de deur geweest. Wilde toestemming vragen voor een tuinstoel voor ons huis op het openbare groen ivm scootertocht volgende week. Op sluikse wijze kwam de pannenset met 90 % korting ter sprake. Over van beurs en hygiëne zegel was verbroken....Of we kookliefhebbers waren. Niet op ingegaan en vanwege onderbuikgevoel even gegoogeld en bij dit bericht uitgekomen. Wees gewaarschuwd.
Marieke — 17 sep 2021
En vandaag in Zwolle. Helaas erin getrapt. Zo ontzettend dom van ons…Zelfde scootmobielverhaal/stand/beurs, en ik ben normaal gesproken niet zo naïef. Bah. Voor ons niet zo erg, maar dat mensen tot zo iets in staat zijn, vind ik vreselijk. Hopelijk doen de pannen het nog een beetje leuk.
Dhs — 13 sep 2021
Vandaag actief in Rheeze, nabij Hardenberg. Met exact hetzelfde verhaal.
Teun — 08 sep 2021
Vandaag actief in Glanerbrug, met hetzelfde verhaal
Ton — 06 sep 2021
Vandaag in Groenlo actief parkeerde een auto voor ons huis en bedon over een scootmobiel tocht langs ons huis en of wij daar bezwaar tegen hadden , ik zei natuurlijk niet geen bezwaar. Daarna vroeg hij of mijn vrouw thuis was en of zei erg ook mee in kon stemmen . Natuurlijk had zij ook geen bezwaar. Hij had tot 1/2 drie gewerkt op een beurs in Hardenbertd. En daar waren wat pannensets over gebleven die niet meer als nieuw verkocht konden worden. Normale prijs 1450,00 euro oer set. Nu ver onder de prijs, zijn er ingetrapt wat een verschrikkelijk oplichter die geel aardig over kwam en dan ook nog met zo?n praatje over een tocht met gehandicapten . Wat een verschrikkelijke vent. Bedrag is overgemaakt naar inrichting totaal Deventer, maar daar is niets over te vinden. Stop die kerel .
Herman — 18 jul 2021
Mijn schoonouders zijn ook slachtoffers geworden van deze praktijk. Het hele verhaal is één op één hetzelfde. Extra vervelend is dat de lieve mensen ons een plezier wilden doen en een extra set hebben gekocht voor ons. Cadeau voor ons 21 jarig huwelijk. Met lood in de schoenen hebben wij ze moeten vertellen dat het een oplichting betreft. Nu geloven ze eigenlijk nog steeds niet dat ze er in zijn getrapt. Ze laten dan bijvoorbeeld de site zien die ze van de oplichter zelf kregen, waar natuurlijk prachtige productinformatie met hele hoge prijzen op staan. Is er een site waar deze pannenset zoals hierboven afgebeeld wordt aangeboden voor de echte prijs?
alma witte — 12 jul 2021
Vandaag ook actief in Overdinkel. Dom van mij...Ingetrapt en hoop dat de pannen een beetje goed werken
MW — 21 jun 2021
Ook vandaag 21 juni 2021 weer een ervaring met deze pannenset oplichter in Borne. Zelfde verhaal in grote lijnen, rijdend in een bruine bestelbus. Bornenaren, alert blijven dus!
B — 23 mei 2021
Ook bjj mijn ouders in Sondel geweest..mooie praatje over de scoot mobiels en daarna snel over na de pannenset. Hopen dat het een beetje goed spul is maar vrees het ergst
J. keijser — 13 mei 2021
Vandaag in Deest het zelfde verhaal
Bijna ingetrapt, hij zakte wel steeds verder met de prijs €150.erg opvallend, toen ik zei dat ik nog moest pinnen, wilde hij achter mij aan rijden, toen heb ik bedankt, plotseling was hij niet meer vriendelijk, maar boos en beledigd
PS 1 persoon bleef in de auto wachten
gerrysas — 14 apr 2021
Gister 13 april wilde hij ons ook pannen verkopen in Boven-Leeuwen gemeente West Maas en Waal komt bij je aan de deur met het bekende verhaal dat er 12 Mei een Siemens scootmobieltocht gehouden zou worden en dat er dan een post voor de deur zou komen te zitten, of dat niet dat erg was,en inderdaad zoals al geschreven werd dat hij net van de beurs af kwam en dat hij nog iet wilde laten zien aan ons,dus wij mee naar zijn auto een VW CADDY VAN KLEUR CHOCOLADE BRUIN hij deed de achterdeur open en daar stonden dozen met pannen in die hadden volgens hem een waarde van € 1400,00 die mochten we hebben voor € 450,00 mar wij hadden geen interesse ook niet toen jij € 150 00 vroeg toen hij dit merkte maakte hij de achter deur weer dicht en begon het liedje te zingen van: (Ze spreekt een beetje Frans een beetje Duits)en ging snel de auto in en vertrok,vind het jammer dat ik zijn kenteken niet genoteerd heb,door op Google te zoeken kwam ik op deze site. Vandaar ik ook reageer.
WL — 12 apr 2021
Ik zie een laatste reactie op 7 april j.l. over een ‘kennismaken’ met deze man op 3 april 2021. Waar was dit? Mag ik een ieder die deze verhalen ‘herkent’ vragen wat meer gegevens over deze man te delen (auto, laatste gesignaleerde kenteken idd V289RX? uiterlijk. etc.)?
Afgelopen donderdag heeft hij in Dinxperlo toegeslagen bij mijn ouders die ook op leeftijd zijn. Lijkt me dat we hem samen toch wat meer onder druk kunnen zetten of kunnen opsporen? Mss moeten we dat niet openbaar doen. Ik heb een emailadres gemaakt die iedereen mag gebruiken om info te sturen: pannensetheld@gmail.com. U mag zelf weten hoeveel informatie u op deze manier wilt delen. Wie weet reageert de dader zelf ook....
R.T. — 07 apr 2021
Ook wij hebben afgelopen zaterdag "kennisgemaakt" met de man van de pannenset. Hij vertelde bij ons precies hetzelfde verhaal als bij H.B.M.L. De prijs van de pannenset was door gebruik op de beurs gezakt van 1400 tot 1000 Euro.
Bij ons heeft hij (helaas) meer succes gehad. Maar niet nadat hij behoorlijk gezakt was met de vraagprijs. De "schade" is voor ons dus beperkt gebleven. We denken een degelijke pannenset te hebben gekocht voor een redelijke prijs. Minder is dat we geen enkele garantie hebben. De in de documentatie aangetroffen adressen bleken niets met deze "aktie" te maken te hebben. Wij zijn gewaarschuwd voor een volgende keer!
H.B.M. L. — 03 apr 2021
Vandaag was deze man weer in Borne, Hij parkeerde zijn auto op onze oprit en belde aan met het verhaal dat een scootmobiel tocht van Siemens door de straat kwam op 12 mei. Hij zei dat hij voor dat bedrijf werkte en vroeg of er bij ons voor op het trottoir een stempel post mocht plaatsen. Hij zij dat hij afgelopen nacht gewerkt had om een beursstand van Siemens in Hardenberg af te breken en begon ook over een pannenset, of wij er ook belangstelling voor hadden, dit hadden we dus niet. En hij vertrok toen ook direct. Een vaag persoon met een bijna nieuwe VW Caddy. Ik heb beelden van hem en een vaag kentekennummer. Let op trap er niet in.
J.C. Rexwinkel — 16 mrt 2021
Vanmorgen heeft deze man ook in Varsseveld een poging gedaan om een pannenset te verkopen.
Deze man had een praatje over een skeltertocht die hij moest organiseren namens Siemens en wilde een stempelpost hier voor de deur plaatsen. Vervolgens werd er een pannenset "rechtstreeks van de beurs" aangeboden. Niet ingetrapt gelukkig
Toke Gudde — 01 feb 2021
Vandaag in Vorden ook actief met een verhaal over een faliet bedrijf. De spullen zouden we zo kunnen krijgen, maar toen het er op aan kwam, moest wel zogenaamd BTW betaald worden. Het ging glad en snel... Zo ongelooflijk stom dat ik erin getrapt ben
Gerard Gijzel — 30 jan 2021
Vandaag Balk. Mooi verhaal over spullen die overbleven van beurs. Hopelijk is kwaliteit nog enigzins in orde. En je trapt er toch in! Zo dom.
Lidy Jansen — 30 sep 2020
Vandaag in Doesburg. Hij was zo brutaal om de auto op de oprit te zetten. En doet de truc vooral bij oudere mensen. Vlotte babbel en knappe jongen. Trap er niet in!
Yvon — 25 sep 2020
Vandaag in Langeveen actief zelfde babbels donkere blauwe caddy
Jaap — 17 sep 2020
Hij is vandaag in Wezep actief geweest. Met de zelfde babbels. In een personen auto achter in de koffer.
Arianne — 26 aug 2020
Hij is vandaag hier in Sas van Gent geweest met hetzelfde verhaal, dat hij van een beurs kwam in Goes en, dat er hier 12 september een scootmobiel tour was van siemens.
Voor 125 euro mochten we hem hebben, en een gratis messenset erbij.
Siemke Bakker — 31 jan 2020
Man met precise hetzelfde verhaal actief in Beetgum, Friesland afgelopen week. Kwam bij mijn vader van bij a 100 langs. Hij zou van een beurs uit Leeuwarden komen. Mijn Vader is er niet ingetrapt gelukkig. Heeft Geen aangifte gedaan, had wel Gemoeten natuurlijk. Dus hier bij een waarschuwing.
Ingrid Hendriks-Adriaansen — 18 nov 2019
Deze man in grijs bestelbusje belt aan + scootmobielverhaal (heeft ook een map bij zich) + komt net van een beurs in Hardenberg + Siemens pannenset + kent u warenhuis Middelink. Leeftijd ongeveer 40 á 45 jaar. Normaal postuur. Een hele goede babbel. Dit allemaal telefonisch doorgegeven aan Politie.
Kitty Gemser — 07 okt 2019
Deze oplichters waren vanmorgen 7-10-2019 actief in Enschede (Bruggert) met exact hetzelfde verhaaltje. Deze keer reden ze rond in een zwarte bestelbus.
2 mannen, 1 met zwart iets krullend haar (westers accent) die het woord doet. Leeftijd ongeveer 40, 45 jaar.en een blonde man die in de auto blijft zitten.
Ger Hosmar — 10 aug 2019
8 augustus, zelfde verhaal, zelfde Siemensman & pannen + scootmobielverhaal. In onze straat op diverse adressen geweest. Aangifte igedaan.
H. Hodes — 03 jul 2019
Moeder in Delden gelijk verhaal.
Wel kenteken opgenomen.
Grijze peugeot Partner (bestel wagentje) met kenteken V-289-RX Kennelijk wil de Politie niets doen aan deze oplicht praktijken. Via kenteken en bankrekening is deze man zo te achterhalen. In feite zou het geld terug gevorderd kunnen worden bij verkoop aan de deur. Uitzoeken hoe.
Hanneke van Nieuwenhoven — 28 jun 2019
Vandaag 28-06-2019 actief in Maarssenbroek.
Ben er niet in getrapt.
emil — 21 feb 2019
in Kilder bij Doetinchem het zelfde verhaal,
20 febr. we hebben beelden van de man
donkergrijze/ of Blauw Caddy
eventueel kunnen we beeld geven, hij kwam met Scootermobiel tocht en wilde stroom uit een kastje van de UPC halen ??
we vielen buiten de doelgroep 41jr , en hij taaide snel af, met die rare smoes.
Mirriam — 02 feb 2019
Ik snap niet goed waar men bij de bank achter kwam. Is de betaling mis gegaan?

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024