Pannensetoplichter in Borne actief
30-01-2019
BEJAARD ECHTPAAR VOOR 1.250 EURO OPGELICHT

Pannensetoplichter in Borne actief

Een bejaard echtpaar in het centrum van Borne trapte dinsdagmorgen in de gladde praatjes van een verkoper en kocht voor 1.250 euro aan pannen, die weinig meer waard zijn dan enkele tientjes. De politie zegt weinig tegen deze praktijken te kunnen doen. “Niet binnen laten en niks aan de deur kopen”, is het advies. Maar voor het echtpaar is het nu te laat.

 

Vlotte babbels

De man, die omschreven wordt als een ‘hele leuke, charmante’ man, belde dinsdagmorgen rond koffietijd aan. Er zou een scootmobieltocht van Siemens door de straat komen op 12 maart. Hij werkte voor dat bedrijf en wilde graag op die dag voor hun huis staan om reclame te maken en kwam daarvoor even overleggen. De man werd binnengelaten en stak van wal. De vlotte babbelaar begon over scootmobielen, rollators en op de een of andere manier kwam het gesprek op pannen. Ook van Siemens. Geweldige pannen, normaal gesproken 1.400 euro per set. Zwart en zonder BTW kon het wel goedkoper. Een buitenkansje.

 

Bekende oplichtingspraktijken

Het echtpaar trapte in de praatjes en kocht uiteindelijk vier pannensets. Eén voor henzelf en drie als cadeautje voor de kinderen. Er werd ter plekke gepind en vanuit de grijze bestelwagen kwamen vier dozen met pannen. Mooi verpakt, garantiebewijs erbij en een telefoonnummer van zijn bedrijf.

 

De truc met de pannensets is niet nieuw. De kinderen hadden snel in de gaten dat hun ouders waren opgelicht. Het telefoonnummer bleek niet bereikbaar en de verkoper niet meer te achterhalen. Via de bank kwam men er gelukkig achter dat er niet ook nog eens iets mis was gegaan met het pinnen. Aangifte doen had weinig zin. Er was immers iets geleverd en dat maakt de verkoop niet illegaal. De politie zou wel uitkijken naar de man en ook de BOA’s alarmeren. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
gerrysas — 14 apr 2021
Gister 13 april wilde hij ons ook pannen verkopen in Boven-Leeuwen gemeente West Maas en Waal komt bij je aan de deur met het bekende verhaal dat er 12 Mei een Siemens scootmobieltocht gehouden zou worden en dat er dan een post voor de deur zou komen te zitten, of dat niet dat erg was,en inderdaad zoals al geschreven werd dat hij net van de beurs af kwam en dat hij nog iet wilde laten zien aan ons,dus wij mee naar zijn auto een VW CADDY VAN KLEUR CHOCOLADE BRUIN hij deed de achterdeur open en daar stonden dozen met pannen in die hadden volgens hem een waarde van € 1400,00 die mochten we hebben voor € 450,00 mar wij hadden geen interesse ook niet toen jij € 150 00 vroeg toen hij dit merkte maakte hij de achter deur weer dicht en begon het liedje te zingen van: (Ze spreekt een beetje Frans een beetje Duits)en ging snel de auto in en vertrok,vind het jammer dat ik zijn kenteken niet genoteerd heb,door op Google te zoeken kwam ik op deze site. Vandaar ik ook reageer.
WL — 12 apr 2021
Ik zie een laatste reactie op 7 april j.l. over een ‘kennismaken’ met deze man op 3 april 2021. Waar was dit? Mag ik een ieder die deze verhalen ‘herkent’ vragen wat meer gegevens over deze man te delen (auto, laatste gesignaleerde kenteken idd V289RX? uiterlijk. etc.)?
Afgelopen donderdag heeft hij in Dinxperlo toegeslagen bij mijn ouders die ook op leeftijd zijn. Lijkt me dat we hem samen toch wat meer onder druk kunnen zetten of kunnen opsporen? Mss moeten we dat niet openbaar doen. Ik heb een emailadres gemaakt die iedereen mag gebruiken om info te sturen: pannensetheld@gmail.com. U mag zelf weten hoeveel informatie u op deze manier wilt delen. Wie weet reageert de dader zelf ook....
R.T. — 07 apr 2021
Ook wij hebben afgelopen zaterdag "kennisgemaakt" met de man van de pannenset. Hij vertelde bij ons precies hetzelfde verhaal als bij H.B.M.L. De prijs van de pannenset was door gebruik op de beurs gezakt van 1400 tot 1000 Euro.
Bij ons heeft hij (helaas) meer succes gehad. Maar niet nadat hij behoorlijk gezakt was met de vraagprijs. De "schade" is voor ons dus beperkt gebleven. We denken een degelijke pannenset te hebben gekocht voor een redelijke prijs. Minder is dat we geen enkele garantie hebben. De in de documentatie aangetroffen adressen bleken niets met deze "aktie" te maken te hebben. Wij zijn gewaarschuwd voor een volgende keer!
H.B.M. L. — 03 apr 2021
Vandaag was deze man weer in Borne, Hij parkeerde zijn auto op onze oprit en belde aan met het verhaal dat een scootmobiel tocht van Siemens door de straat kwam op 12 mei. Hij zei dat hij voor dat bedrijf werkte en vroeg of er bij ons voor op het trottoir een stempel post mocht plaatsen. Hij zij dat hij afgelopen nacht gewerkt had om een beursstand van Siemens in Hardenberg af te breken en begon ook over een pannenset, of wij er ook belangstelling voor hadden, dit hadden we dus niet. En hij vertrok toen ook direct. Een vaag persoon met een bijna nieuwe VW Caddy. Ik heb beelden van hem en een vaag kentekennummer. Let op trap er niet in.
J.C. Rexwinkel — 16 mrt 2021
Vanmorgen heeft deze man ook in Varsseveld een poging gedaan om een pannenset te verkopen.
Deze man had een praatje over een skeltertocht die hij moest organiseren namens Siemens en wilde een stempelpost hier voor de deur plaatsen. Vervolgens werd er een pannenset "rechtstreeks van de beurs" aangeboden. Niet ingetrapt gelukkig
Toke Gudde — 01 feb 2021
Vandaag in Vorden ook actief met een verhaal over een faliet bedrijf. De spullen zouden we zo kunnen krijgen, maar toen het er op aan kwam, moest wel zogenaamd BTW betaald worden. Het ging glad en snel... Zo ongelooflijk stom dat ik erin getrapt ben
Gerard Gijzel — 30 jan 2021
Vandaag Balk. Mooi verhaal over spullen die overbleven van beurs. Hopelijk is kwaliteit nog enigzins in orde. En je trapt er toch in! Zo dom.
Lidy Jansen — 30 sep 2020
Vandaag in Doesburg. Hij was zo brutaal om de auto op de oprit te zetten. En doet de truc vooral bij oudere mensen. Vlotte babbel en knappe jongen. Trap er niet in!
Yvon — 25 sep 2020
Vandaag in Langeveen actief zelfde babbels donkere blauwe caddy
Jaap — 17 sep 2020
Hij is vandaag in Wezep actief geweest. Met de zelfde babbels. In een personen auto achter in de koffer.
Arianne — 26 aug 2020
Hij is vandaag hier in Sas van Gent geweest met hetzelfde verhaal, dat hij van een beurs kwam in Goes en, dat er hier 12 september een scootmobiel tour was van siemens.
Voor 125 euro mochten we hem hebben, en een gratis messenset erbij.
Siemke Bakker — 31 jan 2020
Man met precise hetzelfde verhaal actief in Beetgum, Friesland afgelopen week. Kwam bij mijn vader van bij a 100 langs. Hij zou van een beurs uit Leeuwarden komen. Mijn Vader is er niet ingetrapt gelukkig. Heeft Geen aangifte gedaan, had wel Gemoeten natuurlijk. Dus hier bij een waarschuwing.
Ingrid Hendriks-Adriaansen — 18 nov 2019
Deze man in grijs bestelbusje belt aan + scootmobielverhaal (heeft ook een map bij zich) + komt net van een beurs in Hardenberg + Siemens pannenset + kent u warenhuis Middelink. Leeftijd ongeveer 40 á 45 jaar. Normaal postuur. Een hele goede babbel. Dit allemaal telefonisch doorgegeven aan Politie.
Kitty Gemser — 07 okt 2019
Deze oplichters waren vanmorgen 7-10-2019 actief in Enschede (Bruggert) met exact hetzelfde verhaaltje. Deze keer reden ze rond in een zwarte bestelbus.
2 mannen, 1 met zwart iets krullend haar (westers accent) die het woord doet. Leeftijd ongeveer 40, 45 jaar.en een blonde man die in de auto blijft zitten.
Ger Hosmar — 10 aug 2019
8 augustus, zelfde verhaal, zelfde Siemensman & pannen + scootmobielverhaal. In onze straat op diverse adressen geweest. Aangifte igedaan.
H. Hodes — 03 jul 2019
Moeder in Delden gelijk verhaal.
Wel kenteken opgenomen.
Grijze peugeot Partner (bestel wagentje) met kenteken V-289-RX Kennelijk wil de Politie niets doen aan deze oplicht praktijken. Via kenteken en bankrekening is deze man zo te achterhalen. In feite zou het geld terug gevorderd kunnen worden bij verkoop aan de deur. Uitzoeken hoe.
Hanneke van Nieuwenhoven — 28 jun 2019
Vandaag 28-06-2019 actief in Maarssenbroek.
Ben er niet in getrapt.
emil — 21 feb 2019
in Kilder bij Doetinchem het zelfde verhaal,
20 febr. we hebben beelden van de man
donkergrijze/ of Blauw Caddy
eventueel kunnen we beeld geven, hij kwam met Scootermobiel tocht en wilde stroom uit een kastje van de UPC halen ??
we vielen buiten de doelgroep 41jr , en hij taaide snel af, met die rare smoes.
Mirriam — 02 feb 2019
Ik snap niet goed waar men bij de bank achter kwam. Is de betaling mis gegaan?

Polly is vertrokken uit het hertenkampje

Het bijzondere mini dwergpaardje Polly is niet meer te zien en te aaien in het hertenkampje aan...
22-04-2021

Zondag koeiendans bij Bonthuis

Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
16-04-2021

‘Hier woon je toch nog niet?’

Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
15-04-2021

Zeldzame grote vos gesignaleerd

Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
14-04-2021

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021