Wandelen met gezondheidscentrum ’t Dijkhuis
ZORGVERLENERS WILLEN MENSEN IN BEWEGING KRIJGEN

Wandelen met gezondheidscentrum ’t Dijkhuis

Vanaf half mei wordt er op de maandagmiddag om 14.00 uur vanaf de huisartsenpraktijk ’t Dijkhuis gewandeld samen met zorgverleners van de diverse praktijken die in het gezondheidscentrum gevestigd zijn. Bewegen heeft veel positieve effecten op de gezondheid van lichaam en geest, is de redenering. Zestien weken lang kunnen patiënten meewandelen met telkens wisselende medewerkers van Apotheek Stoop, fysiotherapeuten, podotherapeuten, diëtisten en medewerkers van de huisartsenpraktijk, waaronder de huisartsen zelf.

 

Laagdrempelig

De inspiratie voor het nieuwe initiatief komt van de kennismaking met de Nationale Diabetes Challange van oud-topvolleyballer Bas van der Goor. Een al enkele jaren bestaand landelijke initiatief om middels sporten de kwaliteit van leven van suikerpatiënten te verhogen. “Het is een mooi doel”, vertelt praktijkondersteuner Marjolein Haarhuis. “Maar eigenlijk wilden we het breder trekken, niet alleen voor diabetici, en tegelijkertijd het klein en dicht bij huis houden. Het moet vooral laagdrempelig zijn. Wie wil, kan mee. Het is in principe voor patiënten van ’t Dijkhuis, maar als iemand graag een vriendin mee wil nemen, die toevallig bij een andere praktijk patiënt is, gaan we daar niet kinderachtig over doen.”

 

Geen spreekuurvervanging

De mogelijkheid bestaat om voorafgaand aan het wandelprogramma een nulmeting te laten doen, zodat de ontwikkeling in de gaten gehouden kan worden. “Het is een optie, er is niets verplicht. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.”

 

De wandeluurtjes zijn niet bedoeld als spreekuurvervanging. “Stel dat je een vraag hebt, dan kun je die natuurlijk altijd stellen. Maar misschien komt het helemaal niet aan bod en is het gewoon gezellig kletsen onderweg.” Of na afloop, want het sociale aspect wordt net zo goed van waarde geacht.

 

Informatiemiddag

Op maandag 15 april om 14.00 uur wordt er een informatiemiddag gehouden in ’t Dijkhuis over het nieuwe initiatief. Inmiddels zijn er al zo’n tien tot vijftien geïnteresseerden. “We hopen dat we mensen enthousiast kunnen krijgen om meer te gaan bewegen. Het zou fantastisch zijn als ze het na die 16 weken volhouden en zelf doorgaan of zich aansluiten bij andere sportieve activiteiten in het dorp.” Voorlopig betreft het een eenmalige actie. Mocht de eerste editie van de wandeltochten een succes blijken te zijn, dan volgt er wellicht een tweede editie. (AJ)

 

(Op de foto vanaf links: Carmen Freriksen, Margot Wobben, Annemarie Bouwhuis, Annemieke Boeve, Mirja Hakkenbroek, Marjolein Haarhuis, Iris Kolkman en Karlijn Taken)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024