Bornsche Beeklaan en deel Grotestraat tijdelijk afgesloten
28-04-2019
WERKZAAMHEDEN VANWEGE EXTRA ONTSLUITING OP N743

Bornsche Beeklaan en deel Grotestraat tijdelijk afgesloten

Eind mei wordt gestart met de werkzaamheden aan de Bornsche Beeklaan, N743 en de Grotestraat (ter hoogte van Jasmin Garden). Met de werkzaamheden wordt een extra ontsluiting gerealiseerd van de Bornsche Beeklaan op de N743. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met september.

Door de werkzaamheden wordt een deel van de Bornsche Beeklaan en een deel van de Grotestraat tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Om de impact hiervan zoveel mogelijk te beperken en alternatieve routes toe te lichten, is er dinsdag 7 mei een inloopbijeenkomst in De Veste aan de Bornsche Beeklaan, van 17.00 tot 20.00 uur.

 

Betere doorstroming

Doel van de extra ontsluiting is een betere doorstroming van verkeer van en naar de Bornsche Maten en ter ontlasting van het kruispunt N743 – Grotestraat (kruising Jasmin Garden). De Bornsche Beeklaan wordt met een extra verkeerslicht rechtstreeks aangesloten op de N743. De huidige afslag naar de Bornsche Maten (vanaf kruising Jasmin Garden) wordt daarmee afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

 

Veiligheid

Door de Bornsche Beeklaan met een eigen verkeerslicht op de N743 aan te sluiten, wordt ook de fietsverbinding veiliger. Fietsers vanuit Borne moeten nu nog twee keer de Bornsche Beeklaan kruisen, straks maar één keer met een verkeerslicht. Ook wordt de directheid verbeterd door de compactheid van het kruispunt bij Jasmin Garden.

 

Bajonetaansluiting

Van bovenaf gezien ontstaat er een zogeheten ‘bajonetaansluiting’, met twee T-kruisingen, zie bijlage. Om de verkeershinder waar mogelijk te beperken, zijn de wegafsluitingen zoveel mogelijk gepland in de vakantieperiode. Desondanks zal het verkeer tijdens de wegafsluitingen moeten omrijden.

 

Afsluiting Bornsche Beeklaan en deel Grotestraat

Alternatieve routes worden ter plaatse via omleidingen aangegeven. Naar verwachting wordt de Bornsche Beeklaan (ter hoogte van de kruising) van 17 juni t/m eind juli afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gedeelte van de Grotestraat (ter hoogte van Jasmin Garden) is volgens de huidige planning afgesloten van 15 juli tot en met 23 augustus. Fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de oorspronkelijke routes, via speciaal aangelegde fietspaden.

 

Openbaar vervoer

Buslijn 51 en de buurtbus zullen de twee haltes aan de Grotestraat niet meer aandoen gedurende de werkzaamheden. Buslijn 51 zal vanaf de Europastraat via de Jupiterstraat, de Steenbakkersweg en de Zuidelijke Randweg naar de N743 rijden. Op de Jupiterstraat komen twee tijdelijke bushaltes. De Buurtbus zal tijdens de afsluiting niet naar de IKEA rijden (daar rijdt lijn 51 al langs) maar zal de Bornsche maten blijven ontsluiten.

 

De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Borne uitgevoerd door NTP Groep, in samenwerking met de gemeente Hengelo en Provincie Overijssel.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ruud — 01 mei 2019
Ik mag toch hopen dat de doorstroming op de afslag van de N743 naar de Grotestraat (vanuit de kant Hengelo) een heel stuk beter gaat worden.
Anders zie ik het somber in wanneer je vanaf de Bornsche Beeklaan naar het dorp wil tijdens de spits, dan loopt echt het hele kruispunt vast.
Er kan beter een extra ontsluiting gemaakt worden ergens t.h.v. Boomkamp.
Helmie — 30 apr 2019
Zie ik het goed dat er bij de aansluiting van de Visserij op de Bornsche Beeklaan een stoplicht staat? Anders denk ik dat je er met de auto helemáál niet meer tussen komt 's ochtends, zeker niet als het regent.
Wel jammer dat er nu (weer) een extra lus bij komt als je vanuit de Visserij richting dorp of Almelo moet, maar ik kan me voorstellen dat het moeilijk is hier iets goeds te realiseren. Ik hoop dat het alleen een kwestie van wennen is.

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024