NEO promoveert naar tweede klasse
16-06-2019
2-1 WINST OP SC OVERWETERING

NEO promoveert naar tweede klasse

Door in de nacompetitie met 2-1 van SC Overwetering te winnen promoveert RKSV NEO naar de tweede klasse! Vorig jaar lukte het nét niet. In het jaar waarin de club de 100-jarige leeftijd bereikte dus wel. Een mooie kroon op het jubileumjaar!

 

De wedstrijd begon met een doelpunt voor Overwetering. Binnen twee minuten schoot Twan Weghorst echter de gelijkmaker binnen en lag de wedstrijd weer open. NEO was de betere partij en dat vertaalde zich in een verdiend tweede doelpunt. Het was Robin Oude Kamphuis die de 2-1 met een kopbal op zijn naam kon schrijven. Een, naar later bleek, belangrijk doelpunt, in sportief opzicht, maar zeker ook emotioneel.

 

Emotionele ontlading

Oude Kamphuis moest de voorlaatste wedstrijd in de nacompetitie laten schieten, vanwege het onverwacht overlijden van zijn moeder. Een trieste gebeurtenis die indruk had gemaakt in het hechte eerste team van NEO. Vorige week speelde NEO dan ook uit respect met rouwbanden om. Direct na de treffer tegen Overwetering rende Oude Kamphuis richting zijn vader en zus, die als trouwe supporters van NEO, ondanks het recente persoonlijke verlies, hun club in Raalte kwamen aanmoedigen. De tranen biggelden bij menig toeschouwer met kennis van de situatie over de wangen bij het zien van de emoties en de ontlading die dit met zich meebracht.

 

Het zou het laatste doelpunt van de wedstrijd zijn. Kansen waren er te over voor NEO, maar de tweede helft, die vooral als zenuwslopend omschreven werd, bleef doelpuntloos. NEO zegevierde en kan (eindelijk) naar de tweede klasse.

 

“Het was een extra beladen wedstrijd voor mij”, zegt Robin Oude Kamphuis naderhand. “Vrijdag ben ik wel gaan trainen, ook om m’n hoofd leeg te maken. De hele week heb ik veel verdriet gehad, maar ik voelde dat ik zou kunnen spelen vandaag. Die 2-1 was echt een enorme ontlading! Fantastisch!” Teamgenoten gunnen Robin Oude Kamphuis zijn overwinning op zichzelf. “The man of the match, hoor!”, klinkt het terwijl de man her en der op de schouders geklopt wordt.

 

'Dik verdiend'

Trainer Jan Willem van Holland kan zijn geluk niet op nu de promotie een feit is. “Geweldig! We zaten er lang tegenaan te hikken. Na de deceptie van vorig jaar hebben we de draad weer opgepakt en belandden opnieuw in de nacompetitie. Na drie gewonnen wedstrijden is de promotie dik verdiend! De tweede klasse is een logische stap voor dit NEO.” Van Holland heeft er alle vertrouwen in dat NEO in de tweede klasse volgend jaar prima mee kan komen. De ploeg blijft zo goed als bij elkaar en het elan zit er zeker in.

 

Bij voorzitter Harrie Besselink overheerst ‘intense blijdschap’, na een wedstrijd die té spannend was. “Het is bijna onmenselijk dat een menselijk hart zoiets aankan!” De 2-1 was geen riante voorsprong en de ervaring van vorig jaar leert dat het altijd nog alle kanten op kan en er zelfs in een overwichtssituatie een tegendoelpunt kan vallen. “Dit is de kers op de taart in dit fantastische jubileumjaar!”, klinkt het opgelucht en blij. “Iedereen heeft zich hier zo hard voor ingezet. Vóór en achter de schermen. Het is mooie reclame voor ons NEO!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie v d Tuuk — 17 jun 2019
O zo trots op dit team en dik verdiend naar de 2e klasse.
Trainer en leiders bedankt !
Wat een mooi jaar promotie in het 100 jaar bestaan van deze mooie voetbal club.
Allen nogmaals een dikke chapeau.
Annemarie — 16 jun 2019
Een geweldige prestatie maar voor een iemand uit jullie team het meeste!

Robin, van harte gefeliciteerd!
Je hebt het met prachtige mooie herinneringen aan jouw moeder toch maar mooi gedaan!
Vooral die mooie goal!!! Heel bijzonder!
ANNIE — 16 jun 2019
Klasse Jongens Proficiat.Wat een geweldige afsluiting.

 

 

Olympisch vuur langs basisscholen

Van ‘zomer’ is nog steeds geen sprake met de huidige temperaturen en voortdurende...
21-06-2024

Groots onthaal voor kleine stappers

Zo’n duizend wandelaars gingen maandagavond van start voor de Avondvierdaagse in Borne....
06-06-2024

Stefan Boermans pakt Olympisch ticket

Bij Stefan Boermans en Yorick de Groot kon woensdagmorgen in alle vroegte de kurk van de fles....
05-06-2024

Zo’n duizend wandelaars de paden op

Goedgemutst begonnen zo’n 1.000 deelnemers vandaag aan de eerste etappe van de...
03-06-2024

Ontknoping nadert voor Stefan Boermans

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot behaalden een derde plek in het...
03-06-2024

Beachhandballers willen scoren voor de Finals

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni houdt Handbalvereniging Borhave weer haar...
03-06-2024