Bornse leeuwen en leeuwinnen
START STREETSOCCERTOERNOOI 2019 VOOR BASISSCHOOLLEERLINGEN

Bornse leeuwen en leeuwinnen

Terwijl de zon menig ouder de schaduw indrijft, is een meisjesteam ijverig bezig met een warming-up. Want over vijf minuten start voor de 19e keer het Streetsoccertoermooi. Van maandag 17 tot en met donderdag 20 juni van 15.30 tot 18.00 uur spelen de leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de Bornse basisscholen op het Rheineplein. Maandag tot en met woensdag worden poulewedstrijden gespeeld; donderdag staan alle finalewedstrijden op de rol. Dit jaar heeft het toernooi een nieuwe naam: Rabobank Streetsoccer Borne.

 

Johan Bolten

Danny Berghuis, buurtsportcoach, leidt dit jaar het toernooi in goede banen. In samenwerking met de vier voetbalverenigingen Zenderen Vooruit, BVV Borne, BZSV de Blauwwitters en RKSV NEO. Danny staat stil bij het feit dat één van de drijvende krachten van dit toernooi, Johan Bolten, helaas is overleden. “Johan heeft zich jaren ingezet voor dit prachtige toernooi. Hij was veelal druk bezig op de achtergrond met het maken van alle wedstrijdformulieren maar daarnaast vond hij het altijd prachtig om de Bornse jeugd te zien voetballen op het plein. Ter ere van hem hebben we bijzondere prijzen bij dit toermooi.”

 

De jongeren lopen ongeduldig heen en weer als Danny de spelregels uitlegt. De deelnemers spelen op twee streetsoccervelden met een nieuwe houten boarding. Deze is gemaakt door leerlingen van praktijkschool ’t Genseler in Hengelo. De borden zorgen dat de bal zoveel als mogelijk in het veld blijft en functioneren als medespeler. Tijdens het spel kijken de jonge spelers verrast als er weer een bal het doel in ketst. Dit doet denken aan biljarten.

 

Vandaag zijn er 80 voetballertjes. De teams hebben verrassende namen zoals Crazy Tigers, The Hackers, Girly’s Power, SuperGirls, De Goalknallers en Voetballende Donuts. In totaal voetballen er zo’n 200 deelnemers. Zij zijn verdeeld over drieëndertig teams, in de categorieën jongens, meisjes en gemengd. De teams spelen 4 tegen 4. De wedstrijden duren twaalf minuten. De uitslagen staan dagelijks op de site van BorneBoeit.

 

Fair Playprijs

In het kader van Fair Play kunnen de teams de Fair Playprijs winnen. Evenals bij de schoolsporttoernooien loopt het thema Fair Play & Respect als een rode draad door het streetsoccer toernooi. Centraal staat de Sportcode die bestaat uit drie regels. Door middel van een Fair Play Protocol worden teams beoordeeld op het naleven van de Sportcode. Elk team wordt tijdens het toernooi beoordeeld en kan per wedstrijd punten verdienen. Bij overtreding van één of meerdere regels heeft dat gevolgen voor de puntentelling.

 

Een team kan niet alleen punten verliezen, maar ook verdienen. Dit kan middels het vertonen van bijzonder sportief gedrag of door extra aandacht te schenken aan Fair Play & Respect. De beoordeling wordt gedaan door de scheidsrechters en enkele speciale Fair Play beoordelaars uit de organisatie Borne Sport. De Sportcode bestaat uit drie regels: 1. Voor en na de wedstrijd elkaar de hand geven 2. In en om het veld houdt iedereen zich aan de regels 3. Spelers en publiek schelden niet in en om het veld.

 

Gezonde leefstijl

Op het Rheineplein is het een vrolijke happening. Veel ouders moedigen de spelers aan. Met hier en daar een aanwijzing terwijl de zoon over het veld rent “maak je veter vast!” Voor de ouders is ook een taak weggelegd. De buurtsportcoaches promoten in het kader van Wij(K) Lekker Fit! een gezonde actieve leefstijl. Ze adviseren de kinderen, begeleiders, ouders en vrijwilligers om brood, fruit en water mee te nemen. Om dit na de activiteit te nuttigen. En dus niet chips, snoep, koek, fris of energydrank.

 

De fanatieke en sportieve jongens en meisjes rennen van het ene doel naar het andere. Vakkundig, door getrainde spelertjes, wordt de bal van de ene op de andere voet gespeeld. Hier en daar een duw. Soms met een val. Sportief zonder gemor gaat het spel weer verder. Tussendoor met een wissel in de goal. En als na 12 minuten de wedstrijd is beslecht geeft ieder elkaar sportief de hand. Geen verdrietige gezichten maar rode enthousiaste naar water hunkerde vrolijke hoofden. (YD)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Fam. Bolten — 20 jun 2019
Elk jaar was Johan met veel plezier bezig met het Streetsoccer toernooi.

Bedankt voor dit mooie eerbetoon aan onze lieve vader, schoonvader en opa.

Anneke Bolten — 20 jun 2019
Mooi gebaar ter nagedachtenis van mijn overleden oompje!! Dank jullie wel!zoau

Streetsoccertoernooi 2019


  Zenderen Vooruit verrast TVV

  De eerste helft kenmerkte zich door de diverse lange en vooral ook snelle solo’s van de...
  19-11-2019

  Borhave wint derby tegen DSVD

  De wedstrijd kende een moeizame start, de ploegen hielden de stand in balans tot 3-3. Hierna nam...
  17-11-2019

  Sliedrecht Sport wint van Apollo 8

  Zaterdag stond in de eredivisie van het volleybal een topper op het programma. De nummer drie...
  17-11-2019

  Bekerverlies voor NEO

  NEO heeft in het bekerduel tegen Quick’20 de ongeslagen status kunnen handhaven. Het werd...
  16-11-2019

  Trainer Rob Bakker weg bij BVV Borne

  Woensdagavond laat werd bekend dat het bestuur van BVV Borne en trainer Rob Bakker in goed...
  14-11-2019

  Lions zoeken curlingteams en goede doelen

  Het begint inmiddels traditie te worden: de Borne Curling Open tijdens de winterse ijsbaanweken...
  13-11-2019