Streetsoccertoernooi naar climax
DRIE GLANSRIJKE WINNAARS: DE GIRLY’S POWER, GOALKNALLERS EN FC BARCA

Streetsoccertoernooi naar climax

De afgelopen dagen trotseerde de voetballende jeugd de hitte tijdens het spel op het Rheineplein. Vandaag speelden ze ook met verhitte gezichten. Nu van de spanning. Deze middag spelen 16 teams om de beker. Het zijn leerlingen van groep 5 en 6 van verschillende basisscholen in Borne. Het spel doet niet alleen een appèl op de sportiviteit, maar ook op de creativiteit.

 

Dit is terug te vinden in de namen van de teams. De jongensteams: The Hackers, Noezoe, FC Barca, De Boys, FC Peely’s, Barsa Junior, De Oliebollen en Neo Boys spelen eerst in de kwartfinale. De meiden: Girly’s Power, The Bad Girls, Moongirls en Supergirls strijden in de halve finale tegen elkaar. Ook de gemengde teams: The Goalknallers, The Goalsmashes, The Red Devils en de Voetballende Donuts nemen het tegen elkaar op in de halve finale.

 

Knap voetenwerk

Af en toe is het knap voetenwerk wat de jonge spelers op het kleine veld laten zien. Het komt er vandaag op aan. Er wordt fanatieker gespeeld. Ook de ouders leven duidelijk hoorbaar mee. Vele goed bedoelde coaches staan aan de kant. “Dat is hands, hij speelt over het midden, zij staat in het blauwe vierkant”, klinkt het van de zijlijn. In het heetst van de strijd maakt een negenjarige een sliding op de klinkers .”Oei”, gaat door het publiek. Stoer staat het jongetje weer op en speelt verder.

 

De finale wordt met groots vertoon ingeleid en met theatrale muziek ondersteund. De teams komen als profs het veld op. De meisjes geven elkaar de hand, de jongens de five. De voetbalbenen hebben vleugels. De bal schiet het publiek in. Aarzelend zet het publiek, dat zich achter het doel heeft geschaard, passen achterwaarts. Want daar sta je niet helemaal meer veilig. Tegen vijf uur begint de ontlading bij het winnende meisjes team: Girly’s Power. Daarna vindt ook finale van de categorieën gemengd en jongens plaats. Tegelijkertijd strijden de verliezers om de 3e en 4e prijs.

 

Prijsuitreiking

Er zijn vandaag heel wat prijzen uit te delen. Danny Berghuis, buurtsportcoach, start met de prijs voor het generatie schieten. Jong kon met oud een voetbal op een groot dartbord schieten. Marijn en Matts behalen de eerste prijs. Achter Danny staat een tafel staat vol met glanzende felbegeerde bekers. Door de RABObank worden de Fairplay prijzen aangeboden aan de teams: the Goalsmashes, FC Barca en The Bad Girls. De glimmende bekers van de eerste prijzen worden overhandigd aan het team van de meiden Girly’s Power, het jongensteam The Hackers en het gemengde team The Goalknallers. Maar de teams die als derde en vierde eindigden gaan ook met een beker naar huis. In menig schoolgebouw krijgt deze een ereplaats.

 

Als extra en onverwachte aanmoediging ontvangen de drie teams, die de eerste prijs in de wacht slepen, een heel bijzondere prijs. Men ontvangt per team acht kaartjes voor een wedstrijd naar keuze van Heracles. Iedereen klapt sportief voor de prijswinnaars en realiseert zich dat van iedere categorie er maar één team de winnaar is. Maar ieder team dat meespeelde, blonk op haar en zijn manier uit in fair gedrag. Borne kan trots zijn op haar sportieve jonge Bornse leeuwen en leeuwinnen. (YD)

 

Eindstand Streetsoccertoernooi 2019

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Finaledag streetsoccertoernooi 2019


  ‘Maak kennis met tennis’ voor basisscholen

  Het is lange tijd stil gebleven op de banen van tennisvereniging Racket Club Borne, dat haar...
  24-02-2021

  Dames Apollo 8 blijven winnen

  Apollo 8, al verzekerd van de kampioenspoule, kon haar koppositie verstevigen door de...
  21-02-2021

  Dieseltje blijkt ook te kunnen sprinten

  Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het...
  20-02-2021

  Buitenmensen quizzen nu online

  Vanavond zitten er ruim honderd St. Stephanus Martina leden achter het beeldscherm van hun tv of...
  20-02-2021

  Mirjam Pol terug de woestijn in

  Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol zal haar eerste wedstrijd in 2021 weer op de motor rijden....
  17-02-2021

  Dames Apollo 8 winnen van Sneek

  Apollo 8 begon als koploper goed aan de wedstrijd tegen VC Sneek. De Bornse ploeg zette de...
  15-02-2021