Een minibieb voor de kids
KASTJE VOL KINDERBOEKEN AAN HET WELEMANSERF

Een minibieb voor de kids

Aan het Welemanserf staat sinds kort een boekenkastje vol kinderboeken, waar iedereen naar believen een boekje uit kan lenen, of gebruikte boeken kan komen brengen. Het is een initiatief van Joris van Hoof, vader van Aimée (6) en Marie (4). “Bij vrienden van ons hadden we zoiets gezien, daar is het een succes. Kinderboeken heb je best wel snel uit en als je er dan een ander een plezier mee kunt doen, dan is dat helemaal mooi. In onze consumptiemaatschappij koopt iedereen maar en gooit het dan weer weg. De minibieb is een kleine bijdrage aan het tegengaan van dat gedrag.”

 

Specifiek voor kinderboeken

Het kastje staat er nu een aantal weken en is inmiddels goed gevuld met boeken voor kinderen tot en met de onderbouw van de basisschool. Er wordt al flink gebruik van gemaakt. “Het zijn vooral opa’s en oma’s die met de kleinkinderen een wandelingetje maken en een boekje komen lenen. Na een paar weken ruilen ze het dan weer om.” De minibieb is niet alleen bedoeld voor de buurt, iedereen in Borne kan er gebruik van maken. Het aanbod blijft beperkt tot boeken voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. “We gaan het niet dagelijks controleren, maar het is niet de bedoeling dat er boeken voor volwassenen in komen.”

 

Succesvol concept

Het boekenkastje is aangeschaft via de ideële organisatie Minibieb, die tot doel heeft om het concept van kleine ruilbibliotheken in Nederland te stimuleren. Niet zonder succes, want op heel veel plekken in Nederland zijn deze minibibliotheekjes al geplaatst. Vaak tot volle tevredenheid van de initiatiefnemers, af en toe valt er een te prooi aan vandalisme. Joris van Hoof is voor dat laatste niet bang. “Ik vertrouw de medemens wel.”

 

De minibieb staat aan de Welemanserf 3 en is in principe altijd geopend, tenzij het stormt. Fietsers en wandelaars kunnen de minibieb gemakkelijk bereiken. Automobilisten worden gevraagd de auto te parkeren bij de naastgelegen Wensinkhof. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ellen — 02 jul 2019
Wat een leuk idee. Ik heb zelf wel eens gedacht zoiets te beginnen. Want iid we zijn gek op boeken en met 3 kids verzamel je er ongemerkt best veel.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024