Nieuws

TONNIE SLAGERS, LEO LEURINK EN HARRY ROLEFES AL 70 JAAR LID

NEO huldigt maar liefst 34 jubilarissen

 

2 juni 2024 - In een vol NEO-clubhuis heeft het bestuur, met spreekstalmeester voorzitter Edwin Zeevalkink, vrijdagavond maar liefst 34 trouwe leden gehuldigd. Dat hadden er nog meer kunnen zijn, maar een viertal mensen kon om medische redenen niet aanwezig zijn, een aantal was op vakantie of had een teamweekend.

 

Een speciale vermelding dient gemaakt te worden voor Bertus Roesink, die samen met Ben Grob, Harrie Neeskens en Herman Bertelink gehuldigd werd voor 65 jaar 'trouwe dienst'. Roesink was er speciaal voor uit Meppel gekomen. Drie mensen waren baas boven baas: Tonnie Slagers, Leo Leurink en Harry Rolefes zijn al 70 jaar lid van NEO.

 

Voor alle gehuldigden was er uiteraard de mooie NEO-speld en voor de leden die 65 en 70 jaar lid zijn een mooie mand met allerlei lekkernijen en een NEO-tegeltje. In het verdere verloop van de avond werden in een uiterst gezellige sfeer veel herinneringen opgehaald, waarmee de avond als zeer geslaagd kon worden beschouwd.

 

WS TWENTE (BORNE EN HENGELO) NAUW BETROKKEN BIJ DE ORGANISATIE

Overijsselse Kampioenschappen Lange Baan zwemmen

 

21 mei 2024 - In het Twentebad in Hengelo worden op zaterdag 25 en zondag 26 mei én in het weekend van 1 en 2 juni van 13.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Overijsselse Kampioenschappen Lange Baan (50 meter baan) gezwommen.

 

De Kampioenschappen staan tevens open voor deelname door Para-zwemmers. Voor deelname aan deze wedstrijd zijn (Para-) limieten gesteld, alleen de snelste (Para-) zwemmers van Overijssel hebben zich daarmee gekwalificeerd voor deze wedstrijd. In diverse leeftijdsgroepen gaan zij de sportieve strijd met elkaar aan op alle officiële zwemafstanden behoudens de 800 en 1.500 m vrije slag. Deze afstanden zijn al gezwommen tijdens de Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen (RLAK) op 11 mei.

.

De KNZB Regio Oost is initiatiefnemer en organisator van deze wedstrijd. Zwem-waterpolovereniging WS Twente uit Borne en Hengelo faciliteeert de kampioenschappen in nauwe samenwerking met het Twentebad. Zo stelt zij het 50-meter Sportbad beschikbaar en ondersteunen tientallen vrijwilligers de wedstrijdleiding en jury. Ook verzorgt de vereniging de bad op- en afbouw en de catering.

 

Publiek is van harte welkom, de entreekosten bedragen 2 euro per persoon. Meer informatie is te vinden op de website van de KNZB-Oost.

 

TTV Borne kampioen eerste klasse en promoveert

 

16 april 2024 - Het eerste team van TTV Borne heeft afgelopen vrijdag in de Wensinkhof het kampioenschap behaald in de eerste klasse. Met nog één wedstrijd te spelen hebben Harmen van den Berg, Maurice Mijnders, George Shahla en Tim Gerritsjans een onoverbrugbare voorsprong opgebouwd ten opzichte van hun concurrenten, waardoor ze verzekerd zijn van promotie naar de Promotieklasse.

 

Het tafeltenniseam presteerde prima dit seizoen. Harmen verloor zelfs geen individuele partij. De anderen gunden de andere tegenstanders wel enkele punten. Na een teleurstellende degradatie uit de Promotieklasse vorig seizoen had het team zich voorgenomen om snel terug te keren op dit hogere niveau. De mannen zijn dan ook blij met het behaalde succes en kijken met trots terug op hun inspanningen. Ze zijn vastbesloten om deze vorm vast te houden en hun vaardigheden verder te ontwikkelen en te gaan presteren in de Promotieklasse. https://www.ttv-borne.nl

 

Dames 2 van ZVBB’21 kampioen tweede klasse

 

25 maart 2024 - Zaterdagavond ontving het Dames 2 team van handbalvereniging ZVBB’21 Dynamiek DS1 uit Goor. Bij winst zou het kampioenschap in the pocket zijn. In voorgaande wedstrijden werd er door ZVBB'21 zowel verloren als gewonnen van de Goorse dames. Dat het spannend zou worden, stond dus bij voorbaat vast.

 

De wedstrijd startte dan ook met een volle tribune. In de eerste helft ging de strijd gelijk op, waarbij ZVBB'21 beter was in de afronding. Bij rust was er een verschil van vijf doelpunten: 14-9. In de tweede helft waren alle zenuwen weg en werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld, waardoor er een eindstand van 22-16 op het scorebord stond.

 

Na het eindsignaal was het team in extase en konden de felicitaties en cadeaus van bestuur, leden, familie en vrienden in ontvangst genomen worden. Volgend seizoen speelt het team in de eerste klasse.

 

Groen Zwart D1 kampioen

 

18 maart 2024 - Bij de korfbalvereniging Groen Zwart heeft de D1 de competitie in haar laatste wedstrijd afgesloten met een geweldige 12-0 overwinning. Slechts één duel eindigde in gelijkspel en verder werden alle wedstrijden gewonnen.

 

Indrukwekkend

Het team - waarvan de spelers pas sinds dit seizoen met elkaar samenspelen - maakte in totaal 168 doelpunten, heeft een indrukwekkend doelpuntensaldo van +145 en is dan ook een terechte kampioen.

 

Open tennismiddag bij TV Smash op zaterdag 23 maart

 

14 maart 2024 - Onder het motto 'Maak kennis met tennis' organiseert TV Smash aan de Twickelerblokweg zaterdag 23 maart voor niet-leden een gezellige open tennismiddag. Voor de jeugd én volwassenen uit Borne en omgeving wordt er dan een gevarieerd programma geboden voor iedereen die een keer een balletje wil slaan.

 

Zo worden er van 13.00 tot 15.00 uur onder leiding van tennistrainer Wim Bruggink tennis clinics verzorgd waar iedereen gratis aan kan meedoen. Verder zijn er op de minibaan met tennismuur voor de jongste kinderen allerlei gevarieerde tennisoefeningen terwijl de oudere jeugd en volwassenen op de tennisbaan aan de slag kunnen. Jeugdleden van Smash mogen ook hun vriendjes en vriendinnetjes meenemen. Ook staat er een ballenkanon klaar om het tegen je op te nemen.

 

Vind je het leuk om te kijken of tennis iets voor jou is, kom dan deze middag langs. Voor tennisrackets en ballen wordt gezorgd. Daarnaast ontvangen de gasten natuurlijk ook een kopje koffie of een frisdrank. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Mike Vaneker Clubkampioen TTV Borne

 

22 januari 2024 - Afgelopen vrijdag bracht Tafeltennisvereniging Borne een waar spektakel naar de tafels in de Wensinkhof waar - na enkele jaren van afwezigheid - de clubkampioenschappen werden gehouden. Een avond doordrenkt van spanning, vaardigheid en vriendschap, waarin de deelnemers niet alleen streden om felbegeerde bekers, maar zich ook voorbereidden op de intensiteit van de competitie die volgende week van start gaat.

 

Vastberaden en technisch vaardig

In een bloedstollende finale stond de ervaren Mike Vaneker tegenover de talentvolle George Shahla. De strijd was intens, de rally's waren adembenemend, maar uiteindelijk was het Vaneker die zegevierde en zichzelf kroonde tot de nieuwe clubkampioen van TTV Borne. Zijn vastberadenheid en technische vaardigheid waren de sleutels tot zijn triomf op het groene speelveld. Op de derde trede van het erepodium stond Maurice Mijnders, die met vastberadenheid en finesse zijn tegenstanders versloeg en zo een welverdiende derde plaats veroverde.

 

B-poule

In de B-poule ging de overwinning naar Henk Assink, die een meesterlijke prestatie leverde door Matthijs van Noort te verslaan. Rik Poelman completeerde het podium in de B-poule met zijn indrukwekkende derde plaats. Een speciale vermelding verdient Lucas Bourgonje, die met trots de strijdersbokaal in ontvangst mocht nemen. Zijn vastberadenheid en passie op de tafeltennistafel waren werkelijk bewonderenswaardig en bieden hoop voor de toekomst.

 

Jubilarissen BVV Borne in het zonnetje

 

3 januari 2024 - BVV Borne hield op 1 januari wederom haar nieuwjaarsreceptie. Tijdens het gezellige samenzijn werden ook de leden die dit jaar hun jubileum vieren in het zonnetje gezet. Zij ontvingen uit handen van voorzitter Bert Bosman de daarbij behorende glazen trofee en een bos bloemen. Ook de jubilarissen die de afgelopen jaren de trofee nog niet hadden ontvangen werden gehuldigd.

 

Op de foto van links naar rechts: Tonnie Zuidema (50), Rinse Spaanstra (25), Guus Wijksma (50), Jeroen van der Parren (25), Jochem Hassink (25), Wim Wolberink (60), Wouter van Neck (25) en Wolter Kooiker (50)

 

OOK IN 2024 EEN BORNS KAMPIOENSCHAP BILJART EN OLIEBOLLENDRIVE

Biljarten en bridgen op de drempel van het nieuwe jaar

 

2 januari 2024 - Tot en met 30 december werd voor de tweede keer in successie het Borns kampioenschap biljart gehouden. Volgens de organisatie een supergezellig en geslaagd toernooi met partijen die soms van een ‘bijzonder vindingrijk’ tot ‘superieur niveau’ waren. De opbrengst ging naar de Stichting Fietsmaatjes Borne. De winnaar werd André Vreeman. Hij volgt Reinier Post op als de nieuwe Borns kampioen biljarten. Tweede werd Richard Freriksen. De derde plek was voor Jaap Damen; Ronnie Broekate werd vierde. De organisatie heeft inmiddels toegezegd ook in 2024 weer een kampioenschap te zullen organiseren.

 

Oliebollendrive

Zaterdag 30 december was er ook weer de oliebollendrive van Bridge Sociëteit Borne. Met maar liefst 108 paren uit Borne en omliggende plaatsen was de belangstelling in het Kulturhus overweldigend. Vanzelfsprekend gingen tijdens dit eindejaarstoernooi de oliebollen, gebakken door de eigen clubleden, weer grif van de hand. En net zoals bij de biljarters kon een enthousiaste organisatie na afloop mededelen dat er ook in 2024 weer een nieuw toernooi op de rol staat. De datum ervoor staat al vast: zaterdag 28 december.

 

Word jij de nieuwe Borns kampioen libre?

 

14 november 2023 - Van 18 t/m 30 december (met uitzondering van de feestdagen) vindt in Borne weer het Borns kampioenschap libre plaats. Het toernooi wordt gespeeld op de speellocaties van de biljartverenigingen Mien Moat Borne (Boorns Café, voorheen Mie’n Moat) en De Klos (café De Klos). De opbrengst van het toernooi gaat naar de Stichting Fietsmaatjes Borne.

 

Iedereen die een beetje kan biljarten, het goede doel een warm hart toedraagt, in de gemeente Borne woont én de uitdaging wil aangaan om zich Borns kampioen te mogen noemen kan zich tot 1 december bij een van de speellocaties opgeven.

 

Er wordt gespeeld volgens de geldende KNBB-regels in de spelsoort libre. De deelnamekosten bedragen 10 euro. Voor meer informatie kun je bellen met Eric (06 2294 0859) en Hennie (06 2745 2412) of een mailtje sturen naar info@bvmienmoatborne.nl.

 

PETER SPEKREIJSE EN ALBERT JONATHANS LEDEN VAN VERDIENSTE

Wim Goorman benoemd tot erelid van NEO

 

14 november 2023 - In de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van NEO werd Wim Goorman maandagavond benoemd tot erelid van NEO. Goorman vervulde zo’n 25 jaar de rol als penningmeester, eerst in het toenmalige Mini-bestuur, later was hij in twee periodes 19 jaar de man van de financiën in het hoofdbestuur. Peter Spekreijse en Albert Jonathans werden vanwege hun jarenlange zitting in het hoofdbestuur benoemd tot lid van verdienste. In hun periode werd het uitermate succesvolle 100-jarig bestaan gevierd, maar ook de lastige coronaperiode doorgemaakt.

 

Ria ten Tusscher vrijwilliger van verdienste

Tot slot werd Ria ten Tusscher benoemd tot vrijwilliger van verdienste. Ria heeft jarenlang in de NEO-keuken gestaan, een zeer waardevolle taak. Haar man Frans nam namens haar de bloemen en oorkonde in ontvangst.

 

Clubkampioenschappen TV Smash kennen vele winnaars

 

5 september 2023 - Vorige week werden bij TV Smash wederom de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Zo’n 130 fanatieke tennissers, van jong tot oud, namen er aan deel. De onderdelen bestonden uit jeugdenkel, jeugddubbel, herendubbel, damesdubbel, mixdubbel, herenenkel en damesenkel. Vrijdagavond werd de traditionele feestavond georganiseerd en konden de voetjes van de vloer tijdens de 80 party. Na het spelen van de laatste tenniswedstrijden werd de avond ingeluid met een potje ‘beerpong’. Al snel namen de hits van de jaren 80 de avond over en zette de feestavond door tot in de late uurtjes!

 

De laatste dag, zondag, startte met de jongste jeugdleden, waarbij natuurlijk ook medailles werden uitgereikt. Deze werden in ontvangst genomen door Sarah Rouwers, Maurits Alting, Jurre Blom en Anne-Fleur van den Bos. Opvallend was dat dit jaar de eerste plaats bij zowel de herenenkel als damesenkel werd ingenomen door twee dames van de tennisvereniging. Marle Heersink heeft deelgenomen aan de herenenkel en wist alle tegenstanders te verslaan en Fieke van Kuick mag zich clubkampioen noemen in de damesenkel.

 

Alle winnaars:

JE: Tim Jansen; JD: Tim Jansen & Marijn Keur; DD: Anneloes Keijzer & Chantal olde Heuvelt, Marloes Immerman & Manon Verdam, Hanneke Kwast & Paulien Engbersen; HE: Bart Slotman, Steven Molenbroek; HD: Frank Bruggink & Mervyn Oonk, Walter van Marle & Peter Overgauw, Teake Blom & Maarten van Eldrik; MD: Joep Immerman & Jorine Borgman, Huub Scholten & Mellanie Dijkstra.

 

Smash Open Bornse 2023

 

28 juni 2023 - Veel zonneschijn en zweetdruppels tijdens de 𝗦𝗺𝗮𝘀𝗵 Open 𝗕𝗼𝗿𝗻𝘀𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯. Van 18 tot en met 25 juni hebben bijna 250 fanatieke tennissers - jong en iets ouder - gestreden om de prijzen tijdens het jaarlijkse open toernooi bij TV Smash. Maar... meedoen is nog altijd belangrijker dan winnen. Onder het genot van de traditionele hamburgers werd het finale weekend afgesloten met spannende finalepartijen. Gefeliciteerd aan alle winnaars!

 

Smash kijkt terug op een sportieve en gezellige week met veel toeschouwers langs de baan. Met grote dank aan de toernooicommissie, sponsoren en alle vrijwilligers die deze editie wederom mogelijk hebben gemaakt.

 

 

Jeugd BVV Borne voetbalt tegen Farsley Celtic Juniors


17 juni 2023 - Vrijdag was het dan eindelijk zover dat een aantal jeugdteams van BVV Borne mocht aantreden tegen de jeugd van Farsley Celtic Juniors uit het Engelse Leeds. Een hele belevenis en niet in de laatste plaats voor de meegekomen ouders van beide verenigingen.

 

Ze genoten van een aantal leuke wedstrijden, waana er - vanwege het warme weer - uiteraard voor iedereen een heerlijk verkoelend ijsje klaarstond.

 

Na kampioenschap ook de beker voor BVV Borne JO17-1

 

4 juni 2023 - Kortgeleden pakte JO17-1 van BVV Borne al de kampioenstitel in haar klasse. Met tien klinkende zeges, één gelijkspel én een gestaakte, niet uitgespeelde, maar wel gewonnen wedstrijd werd de hoofdprijs met glans binnengehaald. En alsof dat alles nog niet voldoende was, werd afgelopen zaterdag ook nog eens de felbegeerde beker gewonnen. Dat gebeurde in een lange finale tegen Sportclub Deventer, getraind door good old Michel Boerebach.

 

De wedstrijd in Deventer werd bijgewoond door een grote schare BVV-supporters. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 en dus dienden er penalty’s te worden genomen om een uiteindelijke winnaar aan te kunnen wijzen. Die klus bleek een appeltje eitje voor de Bornenaren. Zij schoten er maar liefst vier tegen de touwen, de Deventenaren kwamen niet verder dan één. Dat de beker vervolgens met groots onthaal en veel kabaal in ontvangst werd genomen op het bordes van de plaatselijke kantine spreekt vanzelf.

 

BZSV JO19-1 kampioen vierde klasse

 

29 mei 2023 - Al vroeg in het seizoen ontstond er Bornse dominantie in de vierde klasse Onder-19. Samen met NEO, Tubantia en SDC streed BZSV lang om de koppositie. Op de slotdag stonden BZSV en NEO zelfs op plek 1 en 2, met een onderling verschil van drie punten in het voordeel van de eerstgenoemde. Alles kwam dus aan op die allerlaatste wedstrijd. Op bezoek bij BWO viel voor De Blauwwitters uiteindelijk alles op zijn plek. Er werd met 0-4 gewonnen en het kampioenschap was een feit.

 

Het laatste fluitsignaal zorgde vervolgens voor het startsignaal van een spontaan voetbalfeest midden op het veld. Felicitaties, knuffels, champagne en applaus. Alle ontlading van wekenlange spanning kwam er in één keer uit. Niet alleen bij de spelers en technische staf, maar bij iedereen. “Een kampioenschap is altijd mooi, maar dit was een thriller die de jongens van de Blauwwitters zich nog lang gaan heugen”, sprak trainer Winston Somhorst na afloop.

 

Old Stars BVV Borne derde in Walking Football Cup

 

6 april 2023 - De Old Stars van BVV Borne hebben woensdag in het stadion van Heracles de derde prijs gewonnen tijdens het Heracles Walking Football Cup toernooi. Op een zonovergoten dag werden de Old Stars poulewinnaar en na een met 2-1 verloren halve finale, werd na een penaltyserie de derde prijs gewonnen.

 

De derde helft werd overigens wel ruimschoots door de Bornse en Zenderense Old Stars gewonnen...

 

Open tennismiddag bij Smash op zaterdag 25 maart

 

TV Smash aan de Twickelerblokweg organiseert zaterdag 25 maart voor niet-leden een gezellige open tennismiddag. Voor de jeugd én volwassenen uit Borne en omgeving wordt er dan een gevarieerd programma geboden voor iedereen die een keer een balletje wil slaan.

 

Zo worden er van 13.00 tot 15.00 uur onder leiding van tennistrainer Wim Bruggink tennis clinics verzorgd waar iedereen gratis aan kan meedoen. Verder zijn er op de minibaan met tennismuur voor de jongste kinderen allerlei gevarieerde tennisoefeningen terwijl de oudere jeugd en volwassenen op de tennisbaan aan de slag kunnen. Jeugdleden van Smash mogen ook hun vriendjes en vriendinnetjes meenemen. Ook staat er een ballenkanon klaar om het tegen je op te nemen.

 

Vind je het leuk om te kijken of tennis iets voor jou is, kom dan deze middag langs. Voor tennisrackets en ballen wordt gezorgd. Daarnaast ontvangen de gasten natuurlijk ook een kopje koffie of een frisdrank.

 

Goud voor Philip Diniz op European Youth Country Match

 

9 januari 2023 - Tijdens de European Youth Country Match in Heerenveen won Philip Diniz uit Borne afgelopen zaterdag goud op de 500 meter en brons op de 1000 meter en mass start.

 

De 15-jarige, die uitkomt in de categorie junior C2 mannen, reed op beide afstanden een personal best (500 meter 38,97 en 1000 meter 1.59.10).

 

Samen met drie andere Nederlanders in zijn categorie vertegenwoordigde Philip Nederland in deze wedstrijd tegen o.a. Noorwegen, Duitsland, Zweden, Slowakijke en Oekraine. In het eindklassement werd de European Country Match gewonnen door Nederland.


 

 

Nieuwe ereleden van de Bridge Sociëteit Borne

 

6 december 2022 - Dinsdagavond werden Francine Holterman en Gerard Hollegien benoemd tot erelid van de Bridge Sociëteit Borne. De bijzondere benoeming vond plaats vóór aanvang van de competitieavond in de Stefans-Hof.

 

De verdiensten van beiden zijn groot. Zo maakte Francine Holterman sinds 2007 deel uit van het bestuur. Ze verzorgde de ledenadministratie en was bij gelegenheid vervangend voorzitter en tweede secretaris. Nu nog is ze lid van de redactiecommissie, die onder meer de digitale nieuwsbrieven van en voor de club verzorgt.

Gerard Hollegien vervulde drie termijnen van drie jaar, plus nog eens twee aanvullende coronajaren, de rol van sociëteitsvoorzitter. En dat deed hij met verve. Hij was goed benaderbaar en mede onder zijn leiding groeide het aantal leden.

 

BZSV de Blauwwitters 35+ 1 kampioen

 

4 december 2022 - Vrijdagavond is het 35+ 1 team van BZSV de Blauwwitters in Deurningen kampioen geworden. Vooraf was er nog slechts één punt nodig om de titel te grijpen. Door een winst van 2-0 op overbuurman BVV Borne, werd die doelstelling al snel gehaald. De drie overige wedstrijden die het team daarna nog moest spelen waren er vooral voor de statistieken (0-1 verlies tegen Achilles’12 en een 1-1 gelijkspel tegen NEO en 0-0 tegen gastheer DSVD).

 

Na het laatste fluitsignaal mocht dan eindelijk de (kroon)kurk van de fles en kon voor De Blauwwitters het feesten beginnen. Appeltje-eitje voor de mannen want in de afgelopen jaren wisten ze al meerdere keren kampioen te worden en het eremetaal binnen te slepen.

 

Jubilarissen bij BZSV de Blauwwitters

 

4 december 2022 - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van BZSV, die plaatsvond in het clubhuis van de Blauwwitters, passeerde uiteraard een groot aantal zaken de revue. Van bestuurswisselingen tot gestegen energieprijzen, en van een gezonde financiële situatie tot plannen om te komen tot een meidenteam. Maar ook was er traditiegetrouw aandacht voor de jubilarissen die al vele jaren met hart en ziel voor hun ‘cluppie’ paraat staan.

 

Dit keer viel de eer te beurt aan Elly Niemeyer-Plasmeyer, Arjen van der Kamp, Bas Klement en Han Subelack, die hun 25 jaar lidmaatschap vierden, alsook aan André de Groot (afwezig), Benno Rotman, Berto Dorgelo en Freek Lindenhovius die zelfs de 50 jaar vol maakten. De meest bijzondere jubilaris van de avond was zonder twijfel Geert Kremer. Hij vierde zijn 75 jaar lidmaatschap. Een prestatie die zo uniek is, dat een speldje en bloemen volgens beide voorzitters niet volstond. Daarom wordt hij ook als speciale gast uitgenodigd bij de komende nieuwjaarsreceptie.

 

Meiden Apollo 8 MC1 kampioen

 

28 november 2022 - De meiden van Apollo 8 MC1 zijn kampioen van de eerste seizoenshelft geworden. Onder toeziend oog van de vele opa’s en oma’s, ooms en tantes, ouders, broers en zusjes en vele andere supporters lieten ze in de wedstrijd tegen Dros-Alterno zien over stalen zenuwen te beschikken. In vier sets rolden ze hun opponent uit Apeldoorn op, al was de tegenstand soms taaier dan gehoopt (25-19, 25-11, 25-13 en 25-19).

 

Een meer dan verdiende overwinning dus voor de Bornse meiden. Én een compliment voor Dros-Alterno dat zich uitermate sportief toonde en haar Bornse tegenstander even later feliciteerde met het behaalde kampioenschap. En de meiden zelf? Die mogen zich opmaken voor een nieuw avontuur in de Topklasse.

 

foto: © Bruno Rogantini

 

COULISSE/TWENTE VERRUILT HELLENDOORN VOOR RACKET & FIT CENTRE

Eredivisie squash komend seizoen in Borne

 

9 september 2022 - Vanaf woensdag 28 september valt er in Borne te genieten van top-squash. Het Heren Eredivisieteam van Coulisse/Twente speelt het komend seizoen haar wedstrijden namelijk in het Racket & Fit Centre Borne aan de Hosbekkeweg. De overstap werd noodzakelijk doordat de huidige thuisbasis in Hellendoorn een andere bestemming krijgt.

 

Hessel Reekers, teammanager van Coulisse/Twente, heeft hoge verwachtingen. “Wij gaan ervan uit dat Eredivisie Squash in Borne ook een succes wordt. In Borne wordt fanatiek gesquasht. Het centrum beschikt over vijf squashbanen en biedt daarnaast ook tennis en fitness aan. Al jaren doet de club mee aan de Euregio Competitie. Coulisse/Twente is er dan ook van overtuigd dat squashend Borne het Eredivisie team zal omarmen”, zegt hij.

 

Ook bij het Racket & Fit Centre louter blije gezichten. “Toen ons werd gevraagd de nieuwe locatie te worden voor het eredivisieteam, konden we natuurlijk geen nee zeggen. Het heeft weliswaar wat voorbereidingen en besprekingen gekost om alles in goede banen te kunnen leiden, maar we zijn er klaar voor.”

 

foto: © Racket & Fit Centre

 

BORNSE SLAAGT BIJ EUROPESE ZWEMBOND ALS INTERNATIONAAL WATERPOLO SCHEIDSRECHTER

Marieke van den Berg mag Europees

 

31 juli 2022 - Nederland is drie internationale waterpolo scheidsrechters rijker. Daaronder ook de uit Borne afkomstige Marieke van den Berg (28). Vanaf nu kunnen ze door de LEN - de Ligue Européenne de Natation, oftewel de Europese overkoepelende zwembond - worden ingezet voor internationale wedstrijden.

 

Omvangrijk scholingstraject

Samen met Ruben Sap en Rik Evers diende Marieke daarvoor een omvangrijk scholingstraject te doorlopen. Zo werden de drie talentvolle scheidsrechters de afgelopen twee seizoenen in Nederland al intensief begeleid en gecoacht door ervaren eredivisiescheidsrechters. Daarna volgden ze de LEN Referee School die dit jaar werd gehouden in Barcelona. Ook kregen ze er vanaf eind mei veel theoretische kennis aangereikt door internationale topscheidsrechters. En als afronding van dit alles volgde nog eens een theorie-examen en aansluitend drie dagen praktijk tijdens de Spaanse juniorenkampioenschappen in Terrassa.

 

Succesvolle Open Bornse van Smash

 

28 juni 2022 - Vorige week werd bij tennisvereniging Smash de ‘Open Bornse voor Jeugd en Volwassenen’ gehouden. In totaal deden maar liefst 228 deelnemers mee. Nooit eerder was het deelnemersveld zo groot. De hele week waren er spannende partijen te zien op het drukbezette park. In het finaleweekend konden de tennissers en toeschouwers na afloop van de wedstrijden genieten van een heerlijke hamburger. De organisatie kijkt terug op een prachtige toernooiweek voor jong en oud met mooie en spannende partijen en veel gezelligheid.

 

De winnaars van de Open Bornse 2022

  • Jeugd

Mats Hermans (JE Groen), Mats Hermans en Job Balkema (JD Groen), Jurjen Eppinga (JE 13-17), Isis Nollen (ME 11-14), Maud Kosse (ME 13-17)

 

  • Volwassenen

Melvin Dorgelo en Barend Potijk (HD4), Mervyn Oonk (HE5), Daphne Molenbroek (DE5), Melvin Dorgelo (HE6), Thijs van Aarsen en Ron Viester (HD6), Marion Vloedgraven (DE6), Paulien Engbersen en Nicole Verweij (DD6),Tim in ’t Veld en Corrine van Otten (GD6), Jelmer Frankema (HE7), Marijn Sanderink en Nick ten Tusscher (HD7), Karin Morshuis en Saskia ten Berge (DD7), Ayoub Guenana (HE8), Steven Molenbroek en Tobias Versluis (HD8), Romy Leussink (ED8), Marlou Krakers en Melissa Vehof (DD8), Wessels Smits en Cato Russchenkamp (GD8), Jessica Oude Weernink (DE9)

 

Jacco Eltingh geeft clinic in Zenderen

 

9 juni 2022 - Het was tijdens een quiz dat Marijn Sanderink uit Zenderen een tennisclinic won van niemand minder dan Jacco Eltingh. De oud-kampioen maakte in de jaren '90 vooral furore in het dubbelspel, samen met zijn maatje Paul Haarhuis. Twee keer werden ze zelfs wereldkampioen.

 

Dinsdag was de 'beroemdheid' in Zenderen om Marijn de clinic te geven en de finesses van het tennisspel bij te brengen. Dat gebeurde natuurlijk op het sportpark van Zenderen Vooruit waar Marijn tennist. En passant deed de hele lesgroep van de gelukkige winnaar er aan mee.

 

En dat hebben ze geweten, want volgens insiders was het 'keihard werken'. Het plezier na afloop maakte echter alles goed.

 

Meisjes C1 Apollo 8 Nederlands kampioen NGJK

 

7 juni 2022 - Apollo 8 beleefde zaterdag een hoogtepunt met de prestaties van de C1 meiden van Anika de Beer. In Emmeloord sleepten zij de landstitel binnen van het Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschap door de kampioenen van de overige districten te verslaan en in de finale Peelpush met 2-0 klop te geven.

 

Eerder won het team van Anika de Beer, bestaande uit Emma Boomkamp, Lynn Wanders, Jet Grooters, Noa Haug, Jonne Huis in ’t Veld, Britt oude Hesselink, Eline Temmink, Daantje Wittendorp, Nanne Busscher en aanvoerder Miep Reinerink op 12 mei in Apeldoorn al de regionale competitie en twee dagen later de beker.

 

 

Nationale tennistitel voor Bornenaar Jan van Helvert

 

28 maart 2022 - Tijdens het finaleweekend van de Nederlandse Kampioenschappen voor Senioren Indoor (NKS35+) in Den Haag heeft Bornenaar Jan van Helvert de titel in de wacht gesleept in de categorie Gemengd Dubbel 60+. De tennisser, die speelt bij TV Smash, behaalde bovendien een tweede plaats bij het Herendubbel 60+.

 

De Indoorkampioenschappen kenden een groot deelnemersveld, waaronder een aantal (internationale) toppers. Vorig jaar augustus strandde Van Helvert tijdens de Outdoorkampioenschappen in beide categorieën nog tijdens de halve finales.

 

JOHAN KOKHUIS, JACQUELINE KOKHUIS-LANSINK EN HARRIE KROEZE

KV Hertme telt drie nieuwe ereleden

 

Tijdens de jubileumfeestavond ter ere van het 80-jarig bestaan van Klootschietersvereniging Hertme is een recordaantal van drie (oud-)leden tot erelid benoemd: Johan Kokhuis, Jacqueline Kokhuis-Lansink en Harrie Kroeze. Alle drie hebben een bijzonder waardevolle en langdurige bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de vereniging.

 

Johan Kokhuis heeft zich gedurende vele jaren met grote toewijding en passie ingezet voor de klootschietsport in het algemeen en KV Hertme in het bijzonder. Al vanaf het begin van zijn lidmaatschap in 1976 is Johan bijna onafgebroken betrokken bij het bestuur van de vereniging op lokaal niveau, afdelingsniveau en zelfs landelijk niveau. In 1984 is Johan als afgevaardigde namens de vereniging verantwoordelijk voor de junioren in het afdelingsbestuur van de Twentse Klootschieters Combinatie (TKC) en van 1987 tot en met 1996 is Johan lid van de Bonds Wedstrijd Commissie (BWC) van de Nederlandse Klootschieters Bond. Van 1990 tot en met 1997 heeft Johan als bestuurslid zitting in het bestuur van de vereniging en combineert hij deze werkzaamheden als wedstrijdleider van de TKC tussen 1996 en 2005. Ook is Johan Kokhuis vele jaren actief geweest als bondstrainer en bestuurslid van de NKB. Voor de verdiensten voor de landelijke bond is Johan in 2013 onderscheiden met de bondsspeld in goud. Naast al deze werkzaamheden heeft Johan zich ook binnen de vereniging bijzonder onderscheiden. Hij is ook vele jaren teamleider en jeugdleider geweest.

 

Jacqueline Kokhuis-Lansink is net als Johan reeds vanaf het begin van haar lidmaatschap in 1981, bijzonder betrokken bij de vereniging en alle samenwerkingsverbanden. Naast een voortreffelijke sportieve carrière, heeft Jacqueline zich ook op bestuurlijk vlak op een bijzonder verdienstelijke wijze ingezet voor de sport. Jacqueline is de recordhouder voor wat betreft het aantal gewonnen cupfinales, heeft meerdere afdelingskampioenschappen behaald en zelfs op internationaal niveau (Europees Kampioenschap 2012) de vereniging vertegenwoordigd! Vanaf 1987 tot en met 2006, toen het damesbestuur werd opgeheven, had Jacqueline zitting in het damesbestuur van de vereniging. In deze hoedanigheid was zij ook betrokken bij het afdelingsbestuur van de TKC, waarvan zij van 1993 tot en met 1998 penningmeester was. In 2002 volgde haar benoeming tot lid van de Scheidsrechterscommissie van de NKB, waarmee zij in 2008 stopte en waarvoor zij door de NKB is onderscheiden met de bondshanger in zilver. Van 2011 tot en met 2015 maakte Jacqueline deel uit van het hoofdbestuur van de vereniging, verzorgde ze ook vele jeugdtrainingen en was zij vele jaren actief als jeugdleider.

 

Harrie Kroeze wordt in 1966 als lid ingeschreven van de vereniging. Na een zeer wel besteed lidmaatschap neemt Harrie in 2019 helaas afscheid. Harrie Kroeze is van 1981 tot en met 1993 lid van de Bonds Wedstrijdcommissie van de landelijke bond (NKB) en is in deze hoedanigheid verantwoordelijk wedstrijdleider tijdens de wereldrecordpoging veldklootschieten op zondag 20 augustus 1988 in Reutum, waar Harrie aan het einde van de wedstrijddag bekend kan maken dat een nieuw wereldrecord is gevestigd door Mander door een afstand van 12.887,05 meter te overbruggen over 20 ronden van 5 schoten. Voor deze verdiensten wordt Harrie Kroeze in 1993 door de NKB onderscheiden met de bondsspeld in brons. Vanwege zijn bestuurlijke ervaring wordt Harrie in 1996 gevraagd als voorzitter van de afdeling, de Twentse Klootschieters Combinatie (TKC) waarbij de vereniging is aangesloten. Harrie aanvaardt deze bestuursfunctie, combineert dit met zijn functie als lid van de Bondsraad der NKB, en blijft aan tot en met 2000. In 2000 wordt Harrie benoemd tot bestuurslid in het hoofdbestuur, waarmee hij in 2012 stopt.

 

Open tennismiddag bij Smash

 

Zaterdag 26 maart is er voor niet-leden een open tennismiddag bij Smash. De tennisvereniging biedt deze middag een afwisselend programma voor iedereen die een keer een balletje wil slaan. Van 13.00 tot 15.00 uur worden er, onder leiding van tennistrainer Wim Bruggink, tennisclinics verzorgd waar iedereen gratis aan kan meedoen. Op de minibaan zijn er voor de jongste kinderen allerlei gevarieerde tennisoefeningen, terwijl de oudere jeugd en volwassenen op de tennisbaan aan de slag kunnen.

 

Vind je het leuk om te kijken of tennis iets voor je is, kom dan deze middag langs. Je bent van harte welkom bij Smash aan de aan de Twickelerblokweg. Voor tennisrackets, ballen en een lekkere versnapering wordt gezorgd.

 

IEDERE SCHAKER IN TWENTE KAN GRATIS DEELNEMEN

Dinsdag start Open schaaktoernooi Borne

 

29 januari 2022 - Vanaf dinsdag 1 februari is Sportcentrum De Wiekslag aan de Deldensestraat 82 vijf dinsdagavonden lang het domein van de schakers die deelnemen aan het Open Schaaktoernooi. Er wordt gespeeld volgens een knock-out systeem, waarbij het speeltempo anderhalf uur bedraagt, plus nog eens 10 seconden per zet. Daardoor is er geen notatie verplicht in de laatste vijf minuten. Er moet elke avond een beslissing vallen. Als er dus remise is overeengekomen, volgt er een barrage met snelschaken van 15 minuten per persoon per partij. Afvallers spelen mee in een secundair toernooi.

 

De organisatie van het toernooi, waaraan iedere schaker kan meedoen, is in handen van de Schaakvereniging Borne. De deelname is gratis. Opgeven kan bij Paul Formanoij (06 1881 5680) of via pformanoij@gmail.com.

 

MICHAEL STEGGINK, LAURENS OUDE BREUIL EN JEROEN GEERINK VERDER

NEO verlengt contracten trainers

 

23 januari 2022 - NEO heeft de contracten verlengd van de trainers van NEO 1, Michel Steggink en Laurens Oude Breuil, alsmede dat van Jeroen Geerink, de trainer van NEO O23.

 

De Technische Commissie en het Hoofdbestuur van NEO zijn, samen met de spelers, tot de conclusie gekomen dat er op een goede en prettige manier wordt samengewerkt en alle betrokkenen kijken ernaar uit die samenwerking in het seizoen 2022-2023 voort te zeten en dan hopelijk zonder vervelende onderbrekingen.

 

TWEE AFSTANDSOVERWINNINGEN BLIJKEN NIET VOLDOENDE

Joy Beune tweede op NK Allround

 

23 januari 2022 - Joy Beune is zondag op het Nederlands Kampioenschap Allround in het Heerenveense IJsstadion Thialf tweede geworden. Tijdens de tweedaagse krachtmeting, waarin overigens een groot aantal toppers afwezig waren gezien de voorbereidingen op de Olympische Spelen, won de oud-Bornse zaterdag de 3 kilometer. Op de slotdag pakte ze ook nog eens de zege op de 1.500 meter en werd ze tweede op de 5 kilometer. Nederlands kampioene werd Merel Conijn, derde Melissa Wijfje. Lees verder...

 

Mirjam Pol wint Dakar 2022

BORNSE PAKT NA 12 ETAPPES EN 4.000 WEDSTRIJDKILOMETERS WOMEN’S TROPHY

 

14 januari 2022 - Na bijna 50 wedstrijduren op haar motor te hebben gezeten, kon ze het vrijdagmorgen eindelijk uitroepen: ‘I won the Rally2 Women’s Trophy Dakar 2022.” Een mega-prestatie die ze tijdens de afgelopen twee weken leverde en waarin ze de strijd met haar concurrentes, maar vooral ook met zichzelf, voortdurend moest aangaan.

Lees verder...

 

BORNSE DAKAR-RIJDSTER: 'ALS EEN ANDER HET KAN, DAN KAN IK HET OOK!’

Mirjam Pol verdedigt voorsprong met verve

 

11 januari 2022 - Maandag had de special stage alles wat een Dakar etappe hoort te hebben. Mirjam Pol, de Bornse deelneemster, omschreef de dag als volgt: “Wat een prachtige dag. Heel veel mooie, hoge, zachte en hele moeilijke duinen, op een gegeven moment dacht ik: ‘Echt? Zo hoog? Zo steil? Maar dan zag ik iemand helemaal op de top staan en dan dacht ik: Oké, als een ander het kan, dan kan ik het ook.” Lees verder...

 

STERK SPELEND VV UTRECHT PAKT IN BORNE DE WINST (1-3)

Apollo 8 begint 2022 met verlies

 

10 januari 2022 - De dames van Apollo 8 speelden hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar thuis tegen VV Utrecht. Vanaf het eerste moment wisten de bezoekers de thuisploeg goed onder druk te zetten waardoor Apollo 8 passend problemen kende. De Utrechters wonnen de eerste set dan ook met 20-25. Ook in de tweede set liep Apollo 8 achter de feiten aan en kreeg het te maken met een grote achterstand. Dat kon het team niet meer rechtzetten waardoor de winst opnieuw naar de bezoekers ging: 17-25. In de derde set waren de rollen omgedraaid. Lees verder...

 

ZEVENDE ETAPPE IETS INGELEVERD OP VOORSPRONG

Pol tweede week in met koppositie damesklassement

 

9 januari 2022 - Na de ingekorte zesde special werd zaterdags op de rustdag duidelijk dat Mirjam nog steeds een goede positie inneemt in het klassement. Ondanks de moeilijke start van de Dakar door fysieke problemen weet ze zich goed staande te houden tussen de 50ste en 60ste positie algemeen. Lees verder...

 

DAKAR RIJDSTER BESTE NEDERLANDER IN TUSSENKLASSEMENT MOTOR

Mirjam Pol berust in neutralisatie

 

7 januari 2022 - Nadat de zesde etappe werd geneutraliseerd is Mirjam Pol ondertussen via de openbare weg weer teruggekeerd in het bivak van Riyadh. Daar zit ze, lekker aan een bord pasta, de afgelopen twee dagen te overdenken. “Ik had me zeker op deze dag verheugd, vooral op de duinenpartij”, laat ze weten. “Ook gisteren was het een mooie dag met heel veel uitdagingen. Maar er wordt, zeker in de Dakar rally, niet zomaar een special geneutraliseerd. Dat wordt enkel gedaan als de organisatie niet meer garant kan staan voor de veiligheid van de deelnemers.” Lees verder...

 

OLYMPISCH KWALIFICATIETOERNOOI EINDIGT TELEURSTELLEND VOOR OUD-BORNSE

Geen Olympische Winterspelen voor Beune

 

30 december 2021 - Voor Joy Beune bleef het tot op de laatste dag van het Olympisch Kwalificatietoernooi spannend, maar het lukte haar uiteindelijk niet. Met een tijd van 6.59.65 werd de oud-Bornse donderdagavond vijfde op de afsluitende afstand, de vijf kilometer. Niet genoeg voor het zo felbegeerde ticket, want daarvoor had ze eerste of tweede moeten worden. Die eer was weggelegd voor Irene Schouten, die de 5 km winnend afsloot in een tijd van 6.50.48 én voor Sanne in ‘t Hof, die tweede werd. Lees verder...

 

Arno Leppink nieuwe trainer BVV Borne

 

23 december 2021 - BVV Borne heeft voor het komende seizoen een opvolger gevonden voor Mark Dijkstra, de trainer die twee jaar geleden door de geelzwarten werd aangesteld. Het is Arno Leppink, de huidige trainer van FC Eibergen, dat uitkomt in de vierde klasse B. In zijn kielzog neemt de nieuwe trainer Patrick Geesing mee, die als assistent-trainer gaat functioneren. Het nieuwe koppel werkt ook nu al met elkaar samen.

 

Begin december werd duidelijk dat aan het eind van dit seizoen de samenwerking tussen Dijkstra en Borne zou stoppen. Vrijwel tegelijkertijd viel ook in Eibergen het doek. Leppink is, met onderbrekingen, zeven seizoenen in dienst geweest van de plaatselijke FC die op dit moment een gedeelde vierde plek inneemt op de ranglijst. Naar verluidt zijn beiden enthousiast om de klus voor volgend seizoen te klaren.

 

3-0 WINST OP FAST

Eenvoudige thuiswinst van Apollo 8

 

20 december 2021 - In de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar speelde Apollo 8 tegen FAST. De thuisploeg ging goed van start en zette de tegenstander flink onder druk. De bezoekers hadden veel moeite om langs het Bornse blok te komen waardoor de thuisploeg op een ruime voorsprong kwam. FAST kwam halverwege de set beter in haar spel en iets dichterbij, toch ging de winst met 25-21 naar de thuisploeg. Lees verder...

 

GEWELDIG HALF UUR VORMT DE BASIS VOOR OVERWINNING

NEO wint met 3-1 van Grol

 

28 november 2021 - Op een naargeestig Wooldrik speelden twee van de betere ploegen uit 2J tegen elkaar. Jammer, want het boeiende en goede duel had absoluut publiek verdiend. NEO begon sterk, want na twee minuten al had Stef Rompelaar een mooie rush over de rechterkant in huis, maar zijn schot werd nipt gered door de goede goalie Wessel Baarslag. De eerste hoekschop voor Grol leverde meteen een goal op. De sterk keepende Thijs Terhalle kon de bal niet voldoende raken en Rico Lammerdink benutte de rebound vakkundig: 0-1. Lees verder...

 

3-0 OVERWINNING AAN VOORAVOND VAN EUROPESE RETURN

Apollo 8 snel klaar met VCN

 

22 november 2021 - In aanloop naar de Europese return op Tenerife speelde Apollo 8 op zondag 21 november een thuiswedstrijd tegen VCN. Apollo 8 had weinig moeite met de bezoekers uit Capelle aan den IJssel en won in drie sets: 25-11, 25-16, 25-16. De Bornse eredivisionist komt daarmee op twintig punten uit acht wedstrijden en stijgt naar de tweede plek op de ranglijst. Lees verder...

 

GELIJKSPEL (2-2) IN EN TEGEN SCHALKHAAR

NEO pakt eerste periodetitel

 

21 november 2021 - In een enerverend duel op een goed niveau heeft NEO middels een 2-2 gelijkspel bij het sterke Schalkhaar de eerste periode in de wacht gesleept. Dat gebeurde mede doordat de andere kandidaat voor de titel, Eilermark, met 3-2 verloor bij de reuzendoder van 2J, Grol uit Groenlo. Het was na afloop bibberen en beven voor de mannen van Michel Steggink, want toen het duel in Schalkhaar was afgelopen moest er in Groenlo nog bijna een half uur worden gespeeld. De stand was op dat moment nog 2-0, maar toen Eilermark via twee goals gelijk had gemaakt lag een teleurstelling in het verschiet. Toch won Grol uiteindelijk en kon NEO dus feestvieren. Lees verder...

 

SET UP’65 MET 2-3 VERSLAGEN: EUROPESE DEBUUT IS AANSTAANDE

Winst voor Apollo 8 in vijfsetter

 

15 november 2021 - Apollo 8 begon zaterdag als favoriet aan de uitwedstrijd tegen Set-Up’65, maar had een zware dobber aan de tegenstander uit Ootmarsum. Na een goed begin (20-25 in de eerste set) nam de thuisploeg het initiatief halverwege de tweede set over (25-17). De ploeg van Thijs en Bart Oosting stelde in de derde set orde op zaken (18-25), maar kon dit in de vierde set niet doorzetten (25-21). Met veel passie en strijd herpakte Apollo 8 zich in de beslissende set en won overtuigend met 5-15. Lees verder...

 

PENALTY-NEDERLAAG TEGEN WVV'34 MAAKT EINDE AAN ILLUSIES

Pover NEO is al uitgebekerd

 

13 november 2021 - In een erg matige wedstrijd, en voor voorlopig de laatste keer met publiek, heeft NEO vrijdagavond niet aan kunnen sluiten bij de vorm van de competitie. Het gedreven spelende WVV'34 won na het nemen van strafschoppen en dat was niet eens onverdiend. Lees verder...

 

TEAM22 (HET VROEGERE TALENTTEAM PAPENDAL) MET 1-3 TE STERK

Eerste nederlaag voor dames Apollo 8

 

9 november 2021 - Team22 opende de wedstrijd sterk, maar zag de thuisploeg goed terugkomen. Apollo 8 kwam zelfs op 18-15 voorsprong, maar miste aan het einde van de set de overtuiging (21-25). De Bornse dames begonnen slecht aan de tweede set en keken al snel tegen een grote achterstand aan (0-6). Het team kwam opnieuw sterk terug waarop vervolgens de stand gelijk op ging. Ook boven de twintig punten bleven de teams aan elkaar gewaagd, maar Team 22 trok aan het langste eind (26-28). Ook in de derde set was het stuivertje wisselen. Nu wist de thuisploeg met nipt verschil de set naar zich toe te trekken (27-25). In de vierde set liep Team 22 al snel uit en won met 25-12. Eindstand 1-3 dus.

 

“Ondanks het verlies was dit een prima testcase voor de Europese wedstrijd tegen Tenerife. We weten waar we aan moeten werken om tegen sterke tegenstanders resultaat te boeken”, aldus trainer Thijs Oosting na afloop. Die debuutwedstrijd op het Europese podium wordt gespeeld op donderdag 18 november. In Borne speelt het team in de 1/16 finale van de Challenge Cup tegen Sanaya Libby’s La Laguna uit Tenerife. Kaarten zijn te krijgen via: www.apollo8.nl/europacup.

 

Maar eerst is er komende zaterdag om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen streekgenoot Set Up’65.

Foto: © Rudy van 't Rood

 

EENZIJDIG DUEL EINDIGT IN 4-0

NEO wint ruim van Vogido

 

7 november 2021 - In een wedstrijd met nogal wat kwaliteitsverschil heeft NEO een rimpelloze zege geboekt op het door blessures geteisterde Vogido. Het werd uiteindelijk 4-0, maar als de mannen van Michel Steggink het niveau van het eerste kwart van de wedstrijd hadden kunnen vasthouden had er een veel hogere score ingezeten dan de uiteindelijke 4-0. Na een kleine kans voor Vogido en een afgevlagde kans voor Stef Rompelaar overrompelde NEO de gasten met bij vlagen erg goed voetbal. Rick ten Tusscher kopte net naast, stond iets later buitenspel, waardoor een NEO-goal werd afgekeurd en schoot vervolgens een bal van dichtbij over. Het was echter uitstel van executie voor de ploeg van Marcel Degenaar. Lees verder...

 

100-jarige Groen Zwart trakteert

 

1 november 2021 - Vrijdag 29 oktober werd tijdens de jaarvergadering van de korfbalvereniging Groen Zwart het nieuwe logo gepresenteerd. De vereniging bestaat dit jaar 100 jaar en dat is een mooi moment voor een nieuw logo, vond men. Voor de gelegenheid van de onthulling liet de vereniging taarten maken, waarop het nieuwe logo prijkte.

 

Na afloop van de jaarvergadering was er echter nog een taart over en de korfballers besloten hiermee bewoners en verzorgend personeel van Het Dijkhuis te verrassen.

 

IETWAT GEFLATTEERD, MAAR NU WEL KOPLOPER

NEO wint met 3-0 van ATC’65

 

1 november 2021 - Vanaf de aftrap werd bewaarheid dat ATC’65 een dynamische en technisch vaardige ploeg heeft. De bal ging vlot van man naar man en NEO grossierde, wellicht als gevolg daarvan, in balverlies. NEO kwam zelf in het eerste kwartier maar sporadisch voor de goal van goalie Ensink, alleen Stef Rompelaar mikte een keer hoog over. Na ruim een kwartier viel uit het niets ineens de 1-0. Doelman Niels Ensink kon een voorzet niet klemvast krijgen en het was voor Jochem Stam vervolgens een koud kunstje om het net te doen bollen: 1-0. Lees verder...

 

GEELZWARTEN VERGETEN ZICHZELF TE BELONEN

BVV Borne verliest van Avanti Wilskracht

 

26 oktober 2021 - In een gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen vele kansen wisten te creëren was het zondagmiddag slechts één keer raak. En dat gebeurde pas in de 67ste minuut toen een voorzet van rechts via een been van een Borne verdediger precies op het hoofd van Carlos Scholtens belandde. Hij kopte de bal bij de eerste paal achter de doelman van BVV Borne.

 

Ook na deze treffer bleven er voor de geelzwarten mogelijkheden genoeg om in deze open wedstrijd weer op gelijke hoogte te komen, maar kans na kans verdween net naast of over het doel of werd door de Avanti doelman verwerkt.

 

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen WVV’34 op het programma. Het duel in Hengevelde begint om 14.00 uur.

 

NA DRIE WINSTPARTIJEN IN ÉÉN WEEK TIJD NOG STEEDS KOPLOPER

Dames Apollo 8 blijven winnen

 

25 oktober 2021 - Na de thuisoverwinning op Regio Zwolle Volleybal zette Apollo 8 de zegereeks afgelopen week voort. Op donderdag werd in Meijel gewonnen van Peelpush (0-3) en op zaterdag 23 oktober was Apollo 8 te sterk voor Dynamo Apeldoorn (3-0). Lees verder...

 

ZWARTWITTEN DOEN ZICHZELF TEKORT IN GLANERBRUG

NEO gelijk tegen Eilermark: 1-1

 

24 oktober 2021 - Met de verdienstelijk spelende Ruben Esman op de plaats van de afwezige Kevin Roesink, maar nog steeds zonder de geblesseerden Coen ten Tusscher en Ron Spoler begon NEO dramatisch aan het uitduel tegen Eilermark. Al na vijf minuten profiteerde Boy Strijker van een erg ongelukkig moment in de NEO-achterhoede. Doelman Jesper Huisman wilde een bal wegwerken, maar hij schoot het leer tegen Frank Valley op, waarna het een koud kunstje voor Strijker was de bal in het lege doel te prikken: 1-0. Lees verder...

 

MOOIE OPMAAT VOOR DE TWEE VOLGENDE WEDSTRIJDEN KOMEND WEEKEND

Dames Apollo 8 blijven na 3-1 winst koploper


19 oktober 2021 - In de tweede thuiswedstrijd van het volleybalseizoen was Apollo 8 te sterk voor de Overijsselse streekgenoot Regio Zwolle volleybal. De eerste twee sets gingen met ruime cijfers (25-11, 25-14) naar Apollo 8. Zwolle kwam in set drie nog even terug (19-25), maar in de vierde set stelde de thuisploeg orde op zaken (25-19). Daarmee wisten de Bornse dames ook de derde competitiewedstrijd winnend af te sluiten en koploper te blijven in de eredivisie.

 

Prima wedstrijd
Trainer Thijs Oosting: “We speelden tegen Zwolle een prima wedstrijd en hebben nu de maximale score gehaald, een goed begin van de competitie. Komende donderdag wacht ons de lastige uitwedstrijd tegen Peelpush. Twee dagen later spelen we thuis tegen promovendus Dynamo Apeldoorn. Hopelijk zit de Veste dan weer goed vol." De wedstrijd tegen Peelpush wordt op donderdag 21 oktober gespeeld in sporthal De Korref in Meijel. Zaterdag 23 oktober speelt Apollo 8 thuis tegen Draisma Dynamo. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur en zijn ook te bekijken via de livestream.

 

RSC IN ROSSUM MET 1-2 VERSLAGEN

Eerste winst van BVV Borne

 

18 oktober 2021 - De uitwedstrijd tegen RSC uit Rossum werd er een met weinig hoogtepunten en goed uitgespeelde kansen. Dit was overigens ook niet mogelijk op het bijna onbespeelbare veld. De eerste kleine mogelijkheden waren voor de geelzwarten. Ze werden echter, nog voor het echt gevaarlijk kon worden, onschadelijk gemaakt door de verdediging van RSC. In de 17e minuut was het dan toch raak. Een vlot lopende aanval werd door een verdediger van RSC tot corner verwerkt. De hierop volgende cornerbal werd half verwerkt door de gastheren en kon opnieuw worden ingebracht. Deze voorzet werd door Martijn Hofman goed verlengd en via binnenkant paal verdween de bal achter de keeper: 0-1. Lees verder...

 

EERSTE PUNTVERLIES (2-2) TEGEN FORTUINLIJK TIENTAL

NEO speelt gelijk tegen Suryoye

 

17 oktober 2021 - In een slordige wedstrijd heeft NEO, ondanks dat het twee keer een voorsprong nam, een gelijkspel toe moeten staan aan Suryoye-Mediterraneo dat 80 minuten met een man minder speelde. Op basis van de tomeloze inzet van de gasten en het aantal kansen dat ze ondanks hun ondertal kregen was het gelijkspel uiteindelijk terecht. Lees verder...

 

INZET EN STRIJD NIET VOLDOENDE TEGEN TITELKANDIDAAT

BVV Borne verliest nipt van De Tukkers

 

11 oktober 2021 - De eerste kans voor BVV kwam na een kleine 15 minuten spelen. Het was Sven Pieterson die zijn schot in de handen van de keeper zag belanden. In de 20e minuut is het toch raak voor de geelzwarten, een cornerbal werd bij de eerste paal verlengd en kwam voor de voeten van Martijn Hofman. Daar wist hij wel raad mee: 1-0. Een kleine 10 minuten voor het rustsignaal leek de gelijkmaker toch op het scorebord gezet te worden, de inzet liep echter via buitenkant paal naast het doel. In de 43e minuut was het toch raak. Sjoerd Visschedijk wist na een individuele actie de bal op geweldige wijze via binnenkant paal binnen te schieten.

 

De tweede helft konden de mannen van Mark Dijkstra de borst natmaken. Ze wisten immers dat De Tukkers op jacht zouden gaan naar de overwinning. Toch duurde het tot de 67e minuut eer het zover is en een goed lopende aanval van De Tukkers op randje 16 meter voor de voeten van Joep Egberink belandt. Hij bedacht zich niet en schoot de bal snoeihard richting het Bornse doel. Door een Borns been werd het leer nog van richting veranderd en hierdoor was Sander Post kansloos: 1-2.

 

Komende zondag neemt BVV Borne het op tegen RSC. De wedstrijd in Rossum begint om 14.00 uur.

 

TRAINER THIJS OOSTING CONTENT MET 0-3 WINST

Dames Apollo 8 winnen van VV Utrecht

 

11 oktober 2021 - Apollo 8 speelde haar eerste uitwedstrijd tegen een debutant in de eredivisie: VV Utrecht. De thuisploeg liet zich van haar beste kant zien en gaf Apollo 8 de punten niet cadeau. Toch wist de ploeg van Thijs en Bart Oosting toe te slaan op de belangrijke punten en won in drie sets: 22-25, 14-25, 24-26. Lees verder...

 

0-2 ZEGE OP HENGELOËRS BETEKENT DERDE WINST OP RIJ

NEO wint opnieuw; nu van Barbaros

 

10 oktober 2021 - Onder fantastische weersomstandigheden begon NEO danig gehavend aan het duel tegen Barbaros, dat wel met een complete selectie kon aantreden. Naast Mauro Lohuis kon Michel Steggink geen beroep doen op aanvallers Ron Spoler en Jochem Stam en was ook Tim Bijker niet fit. Twan Weghorst en Brent Niemeijer completeerden de aanval en gelukkig was Coen ten Tusscher wel weer inzetbaar. Lees verder...

 

STREEKGENOOT EUROSPED MET 3-1 VERSLAGEN

Dames Apollo 8 starten met overwinning

 

4 oktober 2021 - Het was voor de dames van Apollo 8 wennen om weer voor eigen publiek te spelen. In een goed gevulde sporthal De Veste begonnen ze niet goed aan de wedstrijd. Het team keek al snel tegen een ruime achterstand aan. Toch kwam de Bornse eredivisionist langszij en leek beter in het spel te komen. Eurosped gaf zich niet gewonnen en won de eerste set nipt met 23-25. Lees verder...

 

MEEST GELUKKIGE TREKT WINST OVER DE STREEP: 2-1

BVV Borne verliest in Saasveld

 

4 oktober 2021 - De eerste vijf minuten keken Saasveldia en BVV Borne de kat uit de boom en werden de poppetjes op de juiste plaats gezet. Hierna waren het de geelzwarten die het betere van het spel kregen. Enkele kleine kansjes kwamen dan ook voort uit goede aanvallen, een doelpunt leverde het echter niet op. De verdediging van BVV Borne moest uiteraard ook bij de les blijven want de snelle voorwaartsen van de thuisploeg konden elk moment van de wedstrijd toeslaan. In de 20e minuut ging het dan ook bijna mis, de bal werd echter niet goed geraakt en de inzet verdween hoog over het doel van doelman Post. Lees verder...

 

TWEEDE ZEGE OP RIJ VOOR DE ZWARTWITTEN: 3-0

NEO wint ruim van Wijhe'92

 

3 oktober 2021 - Het was minder flitsend dan vorige week tegen BWO, maar de zege tegen Wijhe'92 was verdiend. Met Tim Bijker en Wout Deterd in de ploeg op de plek van de geblesseerde Mauro Lohuis en Coen ten Tusscher begon NEO tam aan het duel. De ploeg had meer balbezit, maar ging er slordig mee om. Het was dan ook niet raar dat er nauwelijks kansen te noteren waren, op eentje van Jochem Stam na die een voorzet van Wout Deterd niet kon verzilveren bij de tweede paal. Lees verder...

 

DSVD SLEEPT PUNT MEE UIT BORNE: 2-2

BVV Borne start met gelijkspel

 

27 september - Na wisselende resultaten in de beker, kon het team van trainer Mark Dijkstra op sportpark ’t Wooldrik laten zien hoe BVV Borne er werkelijk voor staat. Een fris begin van de wedstrijd leverde gelijk een aantal goede mogelijkheden op. Het eerste half uur waren de geel-zwarten heer en meester. Al in de 13e minuut een geweldige diepe bal van achteruit op Mart Snippers die op randje buitenspel de bal goed onder controle kreeg en deze onder de uitkomende doelman van DSVD doorschoof: 1-0. Lees verder...

 

0-5 WINST OP BWO IN HENGELO

Flitsende seizoensouverture NEO

 

26 september 2021 - Na een klein jaar alleen maar getraind te hebben en in de aanloop naar dit seizoen louter oefen- en bekerduels gespeeld te hebben was het voor veel clubs de vraag hoe de vlag er bijstond op het moment dat het echt weer ergens om ging. De zwart-witte NEO-vlag wapperde zondagmiddag met veel machtsvertoon, want de op voorhand interessante derby op de Noork tegen BWO werd met maar liefst 5-0 gewonnen. Lees verder...

 

SLIEDRECHT SPORT WINT IN EIGEN HUIS MET 3-0

Geen Supercup voor Dames Apollo 8

 

25 september 2021 - De ouverture in het damesvolleybal is de strijd om de Supercup. Zaterdagavond nam landskampioen Sliedrecht Sport het in sporthal De Basis in Sliedrecht daarom op tegen bekerwinnaar Apollo 8. De bezoekers op de tribunes, waaronder ook een groot aantal Bornse supporters, zagen een wedstrijd die eigenlijk geen moment echt op gang wilde komen. De gastvrouwen wonnen de wedstrijd met 3-0 en sleepten daarmee de eerste hoofdprijs van het nieuwe seizoen in de wacht.

 

Gekomen om te winnen

In de eerste set leken de Bornse dames nog goed op weg. Het was al snel duidelijk dat ze naar Sliedrecht waren gekomen om te winnen. Een groot deel van de set bleven ze hun voorsprong houden. Toch was het Sliedrecht dat de laatste setpunten zelfverzekerd naar zich toetrok: 25-22. De tweede set vertoonde hetzelfde beeld. Met dien verstande dat het nu Sliedrecht Sport was dat al snel op voorsprong kwam. Een voorsprong die niet meer werd afgestaan: 25-21. De derde en laatste set leek Apollo 8 het geloof in eigen kunnen te hebben opgegeven. Het kwam niet meer in de wedstrijd en verloor ook deze set. Nu met 25-15.

 

BORNSE DAM VERENIGING WINT IN BONDSCOMPETITIE VAN DOKKUM

Meesterlijke truc van Ayla Plat

 

19 september 2021 - Weer sensatie genoeg in de onderlinge competitie van de Bornse Dam Vereniging. Ayla Plat stond twee schijven achter tegen Arie Hanegraaf, maar het schier onmogelijke gebeurde. Met een meesterlijke truc wist zij de partij alsnog te winnen. Loes Grooters stond lastig tegen Jos Moorman en moest het hebben van de plakkers, maar ze maakte een ernstige fout. Peter Behrens speelde verdienstelijk remise tegen de door de wol geverfde Hans van der Zon. Henk de Lange dreigde vast te lopen tegen Yuen Wong, maar Henk verraste Yuen met een offer en een oploopje. En dat was goed voor de remise. De topzware lange vleugel van Gerard Santen kon geen moment in het spel komen tegen een sluw opererende Jan Bosch. Willem Buschers boekte een snelle en overtuigende winst tegen Fons ten Broeke. Tenslotte won Nico Rosink in een overmachtseindspel van Leo Springer.

 

Uitslagen 

G. Santen - J. Bosch 0-2; L. Grooters - J. Moorman 0-2; N. Rosink - L. Springer 2-0; H. de Lange - Y. Wong 1-1; B. Venneker - D. Oude Egberink 2-0; F. ten Broeke - W. Buschers 0-2; A. Plat - A. Hanegraaf 2-0; P. Behrens - H. van der Zon 1-1.

 

Bondscompetitie

In de bondscompetitie won het Bornse team met de hakken over de sloot van Dokkum-Rinsumageest, maar dat had ook anders kunnen aflopen. Nico Rosink had een off-day en verloor en ook Roelof Jan de Haan kon het niet bolwerken. Ook Michiel Hagreis stond verloren maar hij damde stoïcijns door en bereikte nog een puntendeling. Ook Leo Springer kwam verloren te staan maar ontsnapte en het leek remise te worden, maar Leo won zowaar nog! Een overtuigend spelende Gertjan Kolsté leek in remise te moeten berusten, maar in een dun eindspel vergaloppeerde zijn tegenstander zich nog. Anton Jurg stond dik gewonnen maar liet zich toch nog de kaas van het brood eten en moest in remise berusten. Matthijs van Hofwegen won nadat zijn tegenstander een fraaie remise mogelijkheid had gemist.

 

LAATSTE KRACHTMETING VOOR SUPERCUP-FINALE OP 25 SEPTEMBER

Dames Apollo 8 zondag tegen VDK Gent

 

15 september 2021 - Zondag 19 september om 14.30 uur speelt Apollo 8 Dames 1 de jaarlijkse presentatiewedstrijd in sporthal De Veste. Tegenstander is de Belgische Liga A-club VDK Gent. Voorafgaand aan het duel wordt de deels vernieuwde spelersgroep en staf aan het publiek voorgesteld.

 

De wedstrijd tegen de Belgen is tevens de laatste krachtmeting in aanloop naar de finale om de Supercup. De ploeg van Bart en Thijs Oosting speelt op zaterdag 25 september om 20.00 uur in Sliedrecht tegen landskampioen Sliedrecht Sport om de eerste prijs van het nieuwe volleybalseizoen.

 

Vanwege de coronamaatregelen geldt zondag een maximum aantal toeschouwers van 550 met een vaste zitplaats. De entree is gratis. De wedstrijd is alleen toegankelijk met een geldig coronatoegangsbewijs. Maak daarvoor gebruik van de officiële CoronaCheck-app of Testen voor Toegang. Vergeet je legitimatiebewijs niet!

 

GRATIS DEELNAME AAN NATIONAAL TOERNOOI

Schaakvereniging Borne doet mee aan Schaak-Off


15 september 2021 - Op dinsdag 21 september start de Schaakvereniging Borne met de eerste ronde van een nationaal toernooi waaraan iedereen mee kan doen. Initiatiefnemer is de Koninklijke Nederlandse Schaakbond die samen met meer dan 70 schaakclubs en regionale bonden van 13 t/m 26 september dit landelijk schaaktoernooi heeft opgezet. Iedereen in Nederland kan gratis meedoen aan: de Schaak-Off. Dit om te vieren dat er na de zomer eindelijk weer fysiek op de club kan worden geschaakt. Iedere schaakliefhebber kan meedoen, het is niet nodig om bij een vereniging aangesloten te zijn.

 

Het toernooi bestaat uit lokale voorrondes. De winnaars daarvan plaatsen zich voor regionale wedstrijden en daar wordt gestreden voor een ticket in de landelijke finale. Alle wedstrijden vinden fysiek plaats, want dat is wat we tenslotte willen vieren. De indeling bij het toernooi vindt plaats op ervaring: zo speelt iedereen op zijn eigen niveau. Als je wilt meedoen in Borne meld je dan aan op www.schaakoff.nl.

 

BORNSE DAMVERENIGING PAKT NA CORONA DE DRAAD OP

Damcompetitie weer van start

 

13 september 2021 - Na een lange periode van corona perikelen en de vakantieperiode werd er fris en fruitig gestart met de onderlinge competitie van de Bornse Dam Vereniging. Jan Bosch was niet opgewassen tegen de positionele superioriteit van Nico Rosink. Nico miste nog een doorbraakcombinatie maar dat maakte niet uit want hij stond toch al gewonnen. Henk de Lange forceerde schijfwinst tegen Bennie Vetketel maar hield er wel een ietwat dunne linkervleugel aan over. Henk mist een fraaie damcombinatie en miste daarna nog een paar keer de winst. Uiteindelijk wist Bennie op knappe wijze een geitenpaadje te vinden die uiteindelijk tot remise leidde.

 

Een ietwat verlate binnenkomst van Arie Hanegraaf en Marinus Freriks leidde tot een onderonsje en dat werd gewonnen door Marinus. Bart Venneker zette zich schrap maar kon stoomwals Yuen Wong niet tot stoppen dwingen. Willem Buschers miste een winnende damcombinatie en ging zelf de bietenbrug op tegen een geduldig doorbouwende Hans van der Zon. Gerard Santen was niet opgewassen tegen de langjarige ervaring en het vernuft van Johan Essink en strekte zijn hand uit als teken van overgave. Dit ging keurig met een boks, geheel volgens de geldende corona regels. Na een lange en verbeten klassieke strijd besloten Michiel Hagreis en Gerrit Bosch uiteindelijk om de punten te delen. Gerrit Bosch meende dat hij winstkansen had laten liggen, maar na een grondige computer analyse bleek dat niet zo te zijn.

 

De uitslagen:

G. Santen - J. Essink 0-2

J. Bosch - N. Rosink 0-2

D. Oude Egberink - L. Springer 0-2

Y. Wong - B. Venneker 2-0

B. Vetketel - H. de Lange 1-1

F. ten Broeke - P. Behrens 0-2

A. Hanegraaf - M. Freriks 0-2

W. Buschers - H. van der Zon 0-2

M. Hagreis - G. Bosch 1-1

 

C-SPELERS APOLLO 8 PAKKEN TITEL MIXTEAMS ONDER 13 JAAR

Emma en Jet winnen NK beachvolley

 

29 augustus 2021 - Op de velden van Beachclub Irene in Bilthoven werden Emma Boomkamp en Jet Grooters zaterdag Nederlands kampioen bij de mixteams onder 13 jaar. Daarmee traden ze in de voetsporen van hun grote voorbeeld en plaatsgenoot Stefan Boermans, die een week eerder bij de heren al hetzelfde deed. Beide meiden spelen bij de C-jeugd van Apollo 8.

 

Als voorbereiding op hun toernooi trainden ze de afgelopen week al keihard op de beachvelden bij ’t Wooldrik. De inspanningen waren dus niet voor niets, want hoewel ze in de finale een stroeve start hadden en zelfs de eerste set verloren, wisten ze de tweede wél naar hun hand te zetten. En vanaf dat moment ging het allemaal crescendo. Alles lukte en de beslissende set werd gewonnen. Nederlands kampioen dus!

 

SPECTACULAIRE ZATERDAG VOOR JO8 TOT EN MET JO19

Zeskamp sluit seizoen BVV Borne af

 

4 juli 2021 - Als afsluiting van een toch wel bijzonder voetbalseizoen organiseerde BVV Borne zaterdag een spectaculaire zeskamp voor de jeugd JO8 t/m JO19 en begeleiding. Veel verschillende onderdelen, waaronder voetbalboarding en een waterstormbaan, vormden de ingrediënten voor een gezellige zaterdag. In de pauzes was er voor iedereen wat te drinken en een stuk fruit.
 

Een extra onderdeel vormde het penaltyschieten. Bij JO-8 en JO-9 werd Len Husken gekroond tot penaltykoning, bij JO-10, JO-11 en JO12 viel die eer te beurt aan Jorrit ten Bruggencate. Thijs Pot was de beste bij JO-13 en JO-15, terwijl Loes Veldsink hetzelfde deed bij JO-17 en JO-19.

 

GEELZWARTEN IN 99STE (!) MINUUT ALSNOG ONDERUIT IN HARBRINKHOEK

BVV Borne komt net tekort tegen MVV’29

 

12 oktober 2020 - In de uitwedstrijd tegen MVV’29 in Harbrinkhoek was het na 18 minuten al raak voor BVV Borne, toen Sven Pieterson een doorgekopte bal vol op de schoen nam en de bal achter de keeper schoot: 0-1. Amper zeven minuten later was het weer raak toen Pieterson met een afgemeten voorzet Wesley Assink wist te bereiken die Borne vervolgens naar een 0-2 voorsprong kopte. Daarna kwamen ook de kansen voor MVV’29. Dat resulteerde in de 36ste minuut in de aansluitingstreffer toen Cas oude Avenhuis na een scrimmage de bal in het Bornse doel prikte: 1-2.

 

In de tweede helft was het zaak voor de geelzwarten om compact te blijven spelen en zo de kansen van MVV te minimaliseren. In de 65e minuut ging het dan toch mis toen een van de verdedigers van BVV Borne weggleed. Het was opnieuw Stan oude Avenhuis die deze kans niet onbenut liet en de bal onder de Borne-keeper doorschoof: 2-2. In de 80ste minuut leek het helemaal mis te gaan, toen MVV een penalty kreeg. Via de bovenkant lat ging de bal echter over. Zouden de geelzwarten dan toch een punt meenemen? De druk werd groter, Assink kreeg nog een gele kaart voorgeschoteld.

 

In de 99ste minuut ging het toch nog mis na een vrije trap, die volgens alle BVV Borne spelers helemaal geen overtreding was op de rand 16. De vrije bal werd langs de muur geschoten en een redding van de Borne-keeper was nodig om een doelpunt te voorkomen. Één van de twee MVV’ers, die beiden ruim in buitenspelpositie stonden, kreeg de bal voor de voeten en schoot de bal alsnog binnen. Eindstand: 3-2.

 

De uitwedstrijd van komende zondag, tegen WVV’34, is wegens corona afgelast. Zondag 25 oktober ontvangen de geelzwarten om 14.00 uur De Tukkers.

www.bvvborne.nl

 

SUPERCUPWINNAAR SLIEDRECHT SPORT IN EIGEN HUIS MET 1-3 VERSLAGEN

Dames Apollo 8 starten seizoen sterk

 

12 oktober 2020 - Afgelopen zaterdag speelden de dames van Apollo 8 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe eredivisieseizoen, uit tegen Sliedrecht Sport. De Bornse dames begonnen niet goed, waardoor Sliedrecht al snel op een grote voorsprong kwam. De thuisploeg gaf niets weg en won de eerste set met 25-15. Daarna werden de Bornse dames wakker geschud en begonnen ze de tweede set een stuk scherper. Sliedrecht werd goed onder druk gezet en de Bornse ploeg kwam op een comfortabele voorsprong (15-22). Apollo 8 liet de thuisploeg toch onnodig terugkomen en wist de stand gelijk te trekken op 22-22. Het team van Thijs en Bart Oosting toonde veerkracht en trok alsnog de set naar zich toe met 24-26.

 

Het initiatief bleef in handen van Apollo 8 en dicteerde het vervolg van de wedstrijd. De derde set werd gewonnen met 21-25. De laatste set was een kopie van de vorige, deze werd gewonnen met 20-25. Een fraaie 1-3 winst dus op de Supercuphouder.

 

Goed begin
"Door verlies van de eerste set was de motivatie aan het begin van de tweede set alleen maar groter", zegt Carlijn Koebrugge. "In de volgende drie sets begonnen we heel sterk. Hierdoor hadden we aan het einde van de sets wat ruimte om de kansen af te wachten en de punten te scoren. Een goed begin van de competitie."

 

Komende zaterdag speelt Apollo 8 om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen Talentteam Papendal. In verband met Corona is er helaas geen publiek welkom.

www.apollo8.nl

 

GRONINGSE STUDENTEN KRIJGEN IN EIGEN HUIS KLOP MET 1-3

Heren Apollo 8 winnen van Donitas

 

12 oktober 2020 - Voor spelverdeler Stef Vugteveen was de uitwedstrijd tegen Donitas snel voorbij. In de eerste set bij een voorsprong van 9-5 verstapte hij zich en blesseerde zich aan zijn enkel. De pas 15-jarige Youri Bals (foto) nam zijn plaats in. Apollo 8 nam een voorsprong van 9-13. Toch kwam de thuisploeg terug tot 14-13. Niet genoeg, want uiteindelijk wisten de Bornenaren de set met 22-25 veilig te stellen. In de tweede set waren de Groningers de weg volledig kwijt en keken ze op enig moment zelfs tegen een 9-21 achterstand aan. Met 18-25 ging ook deze set mee naar Borne.

 

In de derde set nam Donitas een 13-7 voorsprong. Saul Geverink kwam in het veld voor Tom Schepers. Geleidelijk aan kwamen de mannen van coach Henk Goor weer terug en trokken de stand weer gelijk, 19-19. Saul Geverink en Tobias Lansink serveerden naar de setwinst, uiteindelijk toch nog ruim 20-25. Ook in de vierde set liep Donitas uit naar een 10-4 voorsprong. Toch vochten de mannen van Apollo 8 zich onder aanvoering van aanvaller Bas Haar terug via 14-14, 17-17 naar 21-21. In de eindfase gaf de ploeg uit Borne het initiatief weg en verloor het de set met 25-22.

 

Al met al was coach Henk Goor zeer tevreden met het optreden van de jonge spelverdeler Youri Bals, die de ploeg uit Borne met een verdiende 1-3 winst naar huis wist te loodsen. Zaterdag 31 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma: uit tegen DIO/Bedum 2.

www.apollo8.nl

 

AFGESLANKTE COMPETITIERONDE BIJ DE BORNSE DAMVERENIGIING

Loes Grooters wint van Fons ten Broeke

 

11 oktober 2020 - De afgeslankte competitieronde bij de Bornse Damvereniging leverde een aantal interessante partijen op. Ondanks twee schijven achterstand presteerde Loes Grooters het om haar partij toch nog te winnen. Daar was wel een forse misgreep van tegenstander Fons ten Broeke voor nodig. Marinus Freriks won van Dexter Oude Egberink. Bart Venneker weerde zich aanvankelijk kranig tegen kampioen Yuen Wong, maar een opbouwfoutje werd genadeloos afgestraft door middel van een fatale opsluiting.

 

Met een tijdelijk offer verbrak Leo Springer het klassieke systeem maar door een onnauwkeurigheid kwam hij definitief een schijf achter. Gerrit Bosch had de winst voor het oprapen maar vergaloppeerde zich en moest in remise berusten. Michiel Hagreis en Nico Rosink speelden een klassieke partij en het ging lange tijd volkomen gelijk op. Een positioneel mindere zet werd door Nico Rosink op vakkundige wijze afgestraft.

www.bornsedamvereniging.nl

 

BONDSTEAM VERLIEST VAN DAMCOMBINATIE FRYSLÂN

Gerrit Bosch maakt het Wong moeilijk

 

4 oktober 2020 - In de onderlinge competitie van de Bornse Damvereniging forceerde Nico Rosink schijfwinst en daarna ging het snel bergafwaarts met Gerard Santen. Leo Springer (foto) maakte gebruik van de onevenwichtige schijvenverdeling van Fons ten Broeke en brak door naar de damlijn. Michiel Hagreis bouwde een sterke centrumstand op tegen Loes Grooters die dus weer koos voor haar favoriete randspel. Michiel miste een fraaie damcombinatie, maar in het middenspel bouwde Loes het niet goed op en Michiel profiteerde.

 

Het leek er op dat Yuen Wong zich stuk zou bijten op het klassieke bolwerk van Gerrit Bosch. Wong moest diepgaan maar bereikte uiteindelijk een overmachtseindspel. Bij analyse bleek dat er nog een studie-achtige ontsnapping in het eindspel zat. Een offer waarbij zelfs een overgebleven 1 om 4 nog remise zou zijn geweest, omdat er dan altijd een schijfje op de tocht komt te staan. Bart Venneker won van Arie Hanegraaf en Marinus Freriks won van Willem Buschers.

 

Bondsteam verliest van Damcombinatie Fryslân

Zaterdag reisde het eerste team af naar Friesland om het op te nemen tegen Damcombinatie Fryslân. Een tegenstander van formaat en daar kwam Borne al snel achter. Gerald Krol liep vast en kwam er niet meer aan te pas. In een klassieke stand verzuimde Roelof Jan de Haan het om zijn linkervleugel te ontwikkelen en kwam in de knel. Een redding in de vorm van een doorbraakje werd over het hoofd gezien. Leo Springer stond goed maar wilde wat al te frivool oprukken naar de damlijn en dat werd genadeloos afgestraft. De enige overwinning kwam op naam van Nico Rosink. Na lang aandringen wist hij zijn tegenstander te verschalken. Een 10-6 nederlaag en de kwetsbaarheden werden deze keer op pijnlijke wijze blootgelegd.

www.bornsedamvereniging.nl

 

COMPETITIEWEDSTRIJD IN ZENDEREN EINDIGT IN 2-2

ZV en De Tubanters delen de punten

 

4 oktober 2020 - In de eerste tien minuten van de wedstrijd tussen Zenderen Vooruit en De Tubanters ging het gelijk op, maar de gasten hadden meer rust aan de bal. Hierdoor kregen ze steeds meer grip op de wedstrijd en met de wind in de rug ook de eerste kansen. Een schot buitenkant paal en een vrije trap bleven nog ongevaarlijk, maar in de 18e minuut was het toch raak en schoot Sam Wösting De Tubanters op 0-1. ZV probeerde wel te voetballen, maar er werd (te) snel de lange bal gehanteerd en daar hadden de gasten geen problemen mee. Ze leunden achterover en loerden op de omschakeling. ZV werkte hard, maar het bleef bij veel inzet. Zonder noemenswaardige mogelijkheden bereikten beide ploegen met 0-1 de rust.

 

In de rust bleven Thomas Klaassen en Job Vetketel in de kleedkamer achter en zij werden vervangen door Justin Sonder en Hemmo Mulder. Dit bleek een prima ingreep van trainer Botterblom, want het was Hemmo Mulder die direct na rust ongestoord de 1-1 kon binnenschieten van randje 16 meter. ZV greep met de wind in de rug het initiatief en werd sterker. In de 65ste minuut was het Ramon van Os die een goede kopkans kreeg, maar de keeper van De Tubanters redde bekwaam. Ondanks het veldoverwicht van ZV leek het duel echter in 1-1 te eindigen. Totdat De Tubanters vlak voor tijd een cadeautje kreeg dat bekwaam werd uitgepakt door Daan Barink: 1-2. Een minuut later was het echter Ramon van Os die alsnog de 2-2 kon binnentikken.

 

Komende zondag om 14.00 uur gaat ZV op bezoek bij Fleringen.

www.zenderenvooruit.nl

 

0-3 ZEGE OP BON BOYS

Prima uitwinst voor NEO in Haaksbergen

 

4 oktober 2020 - De eerste kans voor NEO tegen Bon Boys in Haaksbergen kwam na ruim tien minuten. Bjorn Tijhuis stoomde op naar de achterlijn, maar Jochem Stam had net teveel tijd nodig om de bal goed te kunnen controleren. Het bleek uitstel van executie, want een paar minuten later hetzelfde concept. Max Brunninkhuis bediende Bjorn Tijhuis op fullspeed en diens voorzet werd ingeschoten door Ron Spoler. Goalie Stefan Busschers kon de bal nog keren, maar de rebound was een simpele prooi voor Jochem Stam: 0-1. De volgende twee kansen waren voor Bon Boys, maar ze werden niet verzilverd. Dat lukt NEO wel, toen na ruim 25 minuten een overtreding op Ron Spoler bestraft werd met een vrije trap. Rick ten Tusscher belastte zich ermee en de bal vloog van ruim 20 meter in de kruising achter de kansloze Busschers: 0-2.

 

Na de onderbreking, die voor de spelers op het veld plaatsvond, gebeurde er in de eerste 20 minuten niet zo gek veel, maar beetje bij beetje werd Bon Boys de bovenliggende partij en NEO speelde erg onzorgvuldig en maakte het zichzelf knap lastig. De ploeg van Steggink werd echter in het zadel geholpen door een kapitale blunder van Bon Boys-verdediger Niels Oude Wesselink. Jochem Stam had vervolgens nog ruim de tijd om de bal voor zijn favoriete linkervoet te leggen en toen was Busschers gezien: 0-3. Daarna volgden over en weer nog wel enkele kansen, maar tot scoren kwamen ze geen van beide meer.

 

Komende zondag om 14.00 uur speelt NEO thuis tegen Wijhe'92.

www.rksvneo.nl

 

COACH HENK GOOR: ‘IK ZIE WEL PROGRESSIE’

Set Up wint met 4-0 van heren Apollo 8

 

29 september 2020 - In de eerste set begon Set Up in IJsselmuiden sterk. Apollo 8 liep dan ook snel tegen een achterstand aan van 14-9. Weliswaar kwamen de Bornenaren terug tot 22-18, maar de mannen uit IJsselmuiden pakten de set met 25-21. In de tweede set pakte Apollo 8 brutaal op de opslag van Stef Vugteveen een 0-4 voorsprong. Deze werd echter net zo hard weer ingeleverd, al dan niet met behulp van arbitrage. Mede door fouten van Apollo 8 liep Set Up uit naar 11-8. Toch leek het spel even te kantelen toen de mannen van coach Henk Goor terugkwamen en een 13-15 voorsprong namen. Te veel persoonlijke fouten waren er echter mede debet aan dat de set met 25-23 wederom in IJsselmuiden bleef.

 

Nadat Set Up in de derde set het initiatief nam met een 4-2 voorsprong, knokte Apollo 8 zich terug. Halverwege was de stand zelfs gelijk (17-17) en even later, bij 22-23, leek de Bornse ploeg de set te pakken. Door een foutopslag en een misverstand in de verdediging pakte Set Up echter opnieuw met 25-23 de setwinst. In de vierde set voelde Set Up zich oppermachtig en bouwde het haar voorsprong uit naar 21-11. Niets lukte meer bij de mannen van Apollo 8. Wederom setverlies dus: 25-17 en een eindstand van 4-0.

 

Volgens coach Henk Goor liet de ploeg uit Borne zien dat ze zeker tactisch in staat zijn om het de tegenstander moeilijk te maken met een sterk blok en een strakke opslag. “Per week worden we sterker en op enig moment zal dat zich vertalen in punten en winst.” Komende zaterdag om 19.15 uur is het thuisduel tegen Renswouw.

www.apollo8.nl

 

SPORTCLUB DAARLE MET 3-1 OPZIJGEZET

BZSV wint eerste thuisduel

 

28 september 2020 - In de thuiswedstrijd tegen Sportclub Daarle was het vanaf de eerste minuut duidelijk dat de Blauwwitters voor niets anders gingen dan de drie punten. Sportclub Daarle kon niet veel meer doen dan verdedigen en de lange bal hanteren. De Blauwwitters zochten veelvuldig de aanval via de flanken en kregen direct al grote kansen op een voorsprong. Toch duurde het tot vlak voor rust eerdat Jason Kimmels de bal kon binnenwerken: 1-0.

 

Na de rust een gedrevener Daarle dat probeerde de wedstrijd te ontregelen met slimmigheidjes in de 16 meter. De goed fluitende scheidsrechter trapte daar echter niet in. Bij de Blauwwitters werd het spel wat minder. Na het inbrengen van frisse krachten leken ze de wedstrijd te kunnen beslissen, maar Gouma faalde. Met nog enkele minuten te gaan lukte het Daarle echter wel. Een zwabberende vrije trap eindigde achter keeper John van Unnik: 1-1. Nog één keer gaf BZSV gas en weer was het Gouma die een fraaie pass van Winston Somhorst kon afronden: 2-1. Even later herhaalde Bas Siccama het kunstje zelfs. Via een fraaie pass bereikte hij Casper Schiller die beheerst raak schoot en daarmee de eindstand op 3-1 bepaalde.

 

Komende zaterdag is de uitwedstrijd tegen Juventa uit Wierden. Het duel begint om 17.00 uur.

www.bzsv.eu

 

DIK VERDIEND GELIJKSPEL: 1-1

BVV Borne pakt punt in Reutum

 

28 september 2020 - In de eerste tien minuten van de uitwedstrijd tegen Reutum kregen de gastheren enkele kleine kansjes, gevaarlijk waren ze echter niet. BVV Borne stond goed en met een uitblinkende Laurens Huitink werden er nog maar weinig kansen weggegeven. De eerste kans voor de geelzwarten kwam na een klein half uur. Een uitstekende aanval werd door Bram Peper goed voorgegeven en door Martijn Hofman uitstekend ingekopt, maar de kopbal belandde net aan de verkeerde kant van de paal. In de 37e minuut leek Borne alsnog op voorsprong te komen, een verre ingooi van Wesley Assink belandde, nadat Martijn Hofman de bal had doorgekopt, voor de voeten van Danny van Laar. Hij bedacht zich niet en nam de bal in een keer op de schoen. Het schot werd echter vlak voor de doellijn geblokkeerd door een van de verdedigers.

 

In de laatste vijf minuten van de eerste helft was het echter wel raak. Wesley Assink wist de bal vanaf de achterlijn keurig terug te leggen op de rand van het strafschopgebied. Sven Pieterson wist er wel raad mee en schoot het leer met een droge knal in het uiterste hoekje: 0-1. Een goal die op dat moment niet eens onverdiend was. Drie minuten later was het echter alweer gelijk. Een vlugge aanval werd van net binnen de zestien binnen geschoten en door een bos van benen achter Sander Post geschoven. Dit betekende een 1-1 ruststand. De tweede helft begon Reutum iets beter aan de wedstrijd, maar doordat de Bornse organisatie stond als een blok gaf het weinig tot niets weg. Aan beide kanten kwam er weliswaar nog een enkele mooie kans, maar tot doelpunten zou het niet meer leiden, waardoor de stand uiteindelijk op 1-1 bleef steken.

 

Komende zondag spelen de geelzwarten weer thuis, dan staat de wedstrijd tegen DSVD uit Deurningen op het programma. Het duel begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

ZWARTWITTEN VERZUIMEN TE SCOREN EN VERLIEZEN MET 0-1 VAN SCHALKHAAR

Zure thuisnederlaag voor NEO

 

27 september 2020 - Met Yannick de Bruijn voor de afwezige Rick ten Tusscher schoot NEO sterk uit de startblokken. Binnen vijf minuten had er al een goal moeten vallen. Eerst stoomde Bjorn Tijhuis op over de rechtervleugel, maar Twan Weghorst raakte de bal net niet genoeg en de bal huppelde tergend langzaam langs de verkeerde kant van de tweede paal. Een minuut later kon Yannick de Bruijn ineens door het midden op goalie Lukassen aflopen. De lob van de youngster was echter te onnauwkeurig en de bal ging naast.

 

Daarna ontspon zich een duel tussen twee technisch sterke ploegen in een behoorlijk tempo. De wedstrijdinstelling was echter totaal anders. NEO voetbalde veelvuldig op de vijandelijke helft en probeerde geduldig een gaatje in de goed gepositioneerde Schalkhaar-defensie te vinden. De ploeg van Marcel Geestman kwam er vaak snel uit, maar Bob Peterman hoefde eigenlijk nauwelijks in actie te komen. Het gevaarlijkst werd Schalkhaar rond het half uur toen een drietal gevaarlijke corners werd genomen.

 

Tweede bedrijf

Na tien minuten in het tweede bedrijf had NEO alsnog op voorsprong moeten komen. Een voortreffelijke aanval via Jochem Stam en Bjorn Tijhuis eindigde bij Ron Spoler die goed inschoot, maar de paal op zijn weg vond. NEO bleef echter de bovenliggende partij en een kwartier voor tijd dribbelde Max Brunninkhuis op onnavolgbare wijze langs de achterlijn, zijn voorzet werd door Yannick de Bruijn echter maar half geraakt. Vlak voor tijd sloeg het noodlot voor de zwartwitten toe. De prima leidende Remco Hoffmann liet ten onrechte toe dat een ingooi zo'n 15 meter van de juiste plek werd genomen, het middenveld werd op die manier makkelijk bereikt en na wat gerommel en een goede steekpass stond Milan te Riele ineens voor Bob Peterman en maakte de klus beheerst af: 0-1.

 

Komende zondag om 14.00 uur is het uitduel tegen Bon Boys in Haakbergen.

www.rksvneo.nl

 

ONDERLINGE COMPETITIE BORNSE DAMVERENIGING

Michel Hagreis komt tekort tegen Wong

 

27 september 2020 - In de onderlinge competitie van de Bornse Damvereniging miste Gerard Santen een damcombinatie maar twee zetten later was het wel raak en Bart Venneker keek tegen een hopeloze stand aan. Michiel Hagreis (op de foto) speelde tegen Yuen Wong en kreeg een klassiekje op het bord. Michiel kwam wat onder druk te staan, een offer leek hem nog wat lucht te verschaffen maar hij besloot meteen maar om een ingewikkelde combinatie te nemen. Dit pakte niet goed uit en als een efficiënte stofzuiger raapte Yuen beide punten op.

 

Leo Springer speelde tegen Nico Rosink en ging de complicaties niet uit de weg, maar al heel snel maakte Leo een ernstige fout en hem restte alleen nog maar het genot van zijn favoriete drankje. Fons ten Broeke won van Dexter Oude Egberink en Loes Grooters won van Arie Hanegraaf.

www.bornsedamvereniging.nl

 

SLECHTE COMPETITIESTART VOOR DE GEELZWARTEN

BVV Borne met 0-4 onderuit tegen TVO

 

22 september 2020 - Vanaf het eerste fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen TVO werden de geelzwarten onder druk gezet. Snel balverlies was het gevolg en dat resulteerde direct in enkele kansjes voor TVO. De geelzwarten moesten het doen met een enkele counter en een tweetal afstandsschoten, waarvan er een rakelings overging. In de 18e minuut ging het dan ook mis toen twee aanvallers van TVO oog in oog kwamen met de Bornse goalie. Ze faalden niet: 0-1. Ondanks deze tegentreffer bleven de geelzwarten het proberen. Maar wat ze ook ondernamen, het lukte niet. In de 32ste en 34ste minuut gaven ze de wedstrijd compleet uit handen en scoorde TVO twee keer. Met een 0-3 achterstand werd er gerust.

 

Ook in de tweede helft probeerde Borne het nog wel. TVO bleef echter vol druk zetten; iedere tweede bal was voor de gasten en aanvallen van Borne werden vroegtijdig onschadelijk gemaakt. In de 80ste minuut wisten de gasten zelfs nog de 0-4 op het scorebord te zetten en zo een dik verdiende overwinning mee terug te nemen naar Beckum.

 

Komende zondag speelt de ploeg van Mark Dijkstra haar eerste uitwedstrijd in en tegen Reutum.

www.bvvborne.nl

 

EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD IN DE VESTE EINDIGT IN 1-3

Heren Apollo 8 verliezen van Bovo

 

21 september 2020 - De heren van Apollo 8 speelden zaterdag hun eerste competitiewedstrijd thuis tegen Bovo uit Aalten. In de eerste set ging het spel gelijk op, totdat Joppe Zeilstra drie punten op rij maakte en de ploeg uit Aalten op voorsprong bracht. Bovo maakte gebruik van de fouten van Apollo 8 en gaf de voorsprong niet meer af. De volgende opslagbeurt van Joppe Zeilstra maakte hij opnieuw een serie, waarna de set naar de ploeg van coach Danuta Brinkmann ging.

 

In de tweede set startte Apollo 8 voortvarend met een ace van Bas Haar. Opnieuw was het Joppe Zeilstra die Bovo in het zadel hielp: 2-4. Coach Henk Goor greep in en bracht Tom Schepers voor Saul Geverink. Vervolgens serveerde aanvoerder Tobias Lansink Apollo 8 naar een 9-7 voorsprong. Deze voorsprong gaf de Bornse ploeg niet meer af en de set bleef met 25-20 in Borne.

 

Met een goed gevoel ging Apollo 8 de derde set in. Het begon gelijk op. Daarna pakte Bovo een 9-4 voorsprong. De Bornse ploeg knokte zich terug tot 11-11. Daarna pakte een dubbelwissel van coach Henk Goor echter volledig verkeerd uit. Nathan Swijtink van Bovo bracht zijn ploeg met een mooie opslag serie tot een 19-13 voorsprong. Apollo 8 was niet in staat voldoende terug te komen en met 25-18 ging de setwinst naar Aalten. De vierde set ging tot 4-4 gelijk op. Daarna bracht spelverdeler Hidde Huisman zijn ploeg op een 9-4 voorsprong en knakte het bij de Bornse ploeg. Bovo liep uit tot een 20-8 voorsprong. Pas toen kon Apollo 8 wat terug doen. Bovo speelde de set echter gemakkelijk uit, won het met 25-12 en dus de wedstrijd met 3-1. (foto: © Frank Dijkmans)

 

Komende zaterdag is Set Up in IJsselmuiden de tegenstander.

www.apollo8.nl

 

ROYALE WINST OP DOKKUM, AL GING HET NIET VANZELF

Damteam start met zege

 

20 september 2020 - Het landelijke team van de Bornse Damvereniging mocht thuis aantreden tegen Dokkum. Het ‘thuisvoordeel’ werd omgezet in een 11-5 overwinning, maar feitelijk ging het allerminst van een leien dakje. Gerrit Bosch (zie foto) boekte een fraaie overwinning en de combinatieve winst van Anton Jurg was zeer fraai. Roelof Jan de Haan miste echter een prachtige forcing met een lange aanloop naar de uiteindelijk mogelijke winst en hij moest vervolgens nog knokken om het punt binnen te halen. Datzelfde gold voor Frank Eektimmerman die plots totaal verloren kwam te staan. Maar op de een of andere wonderbaarlijke manier ‘prutste’ hij er toch nog een puntendeling uit.

 

Leo Springer moest zich verdedigen en haalde nog remise in een verloren eindspel. Gertjan Kolsté had combinatief kunnen verliezen maar gelukkig werd dat niet gezien en het werd remise. Nico Rosink drong lang aan en won uiteindelijk in het eindspel. Zoals wel vaker speelde Michiel Hagreis een vrijwel onberispelijke partij en hij werd beloond met een degelijk punt. Een leuke teamoverwinning maar ondanks dat waren er dus de nodige kwetsbaarheden.

www.bornsedamvereniging.nl

 

NA OVERLEG MET DE KNVB EN GGD

Uitwedstrijd NEO afgelast

 

20 september 2020 - De uitwedstrijd van NEO, vanmiddag in en tegen Lemelerveld, is zondagmorgen afgelast. Reden hiervoor is dat meerdere spelers van de NEO-selectie in de loop van het weekend met verkoudheidsklachten te kampen kregen, terwijl één speler sowieso al in afwachting was van de uitslag van een coronatest. Daarop zocht de club contact met de KNVB en won ze advies in bij de GGD. Een afgelasting was het gevolg. Wanneer de wedstrijd zal worden ingehaald is nog niet bekend.

www.rksvneo.nl

 

17-JARIGE BORNENAAR STERKSTE BIJ DE JUNIOREN

Floris Smink Nederlands kampioen kogelslingeren

 

14 september 2020 - Bij de nationale atletiekkampioenschappen U20 en U18, die het afgelopen weekend op de atletiekbaan Schothorst in Amersfoort werden gehouden, heeft Floris Smink de nationale titel veroverd op het onderdeel kogelslingeren. In een spannende strijd wist hij met de kogel een afstand van 56,16 meter te overbruggen. Goed voor een nieuw persoonlijk record én de titel Nederlands kampioen.

 

De 17-jarige Bornenaar traint bij AC Trion. Zijn talenten heeft hij niet van een vreemde. Drie jaar geleden won zijn broer Ruben in Vught ook al eens de nationale titel bij de junioren. Hij slingerde de kogel destijds naar een afstand van 55,31 meter.

 

UD WEERSELO MET 2-3 VERSLAGEN

BVV Borne door in bekerstrijd

 

14 september 2020 - Nadat BVV Borne eerder in het bekertoernooi al won van DTC’07 (1-0) en Markelo (3-4) stond zondag de laatste wedstrijd, uit tegen UD Weerselo, op het programma. De ploeg van trainer Mark Dijkstra begon goed aan de wedstrijd. Door een ongelukkige handsbal kreeg Borne echter een penalty tegen. UD miste niet: 1-0. Binnen tien minuten wisten de geelzwarten de stand echter alweer weer gelijk te trekken. Een goede aanval werd door Martijn Hofman binnen geschoten. Na 25 minuten kreeg de opkomende Jordy Dobbe op eigen helft de bal, stoomde op tot 20 meter over de middenlijn en zag de keeper te ver voor de goal staan. Met een perfecte stift zette hij Borne op een 1-2 voorsprong.

 

De allermooiste goal van deze wedstrijd kwam in de 36e minuut op naam van Sven Pieterson. Een diepe bal over ruim 35 meter werd door hem ineens op de schoen genomen en ook deze bal ging met een geweldige lob over de keeper het doel in: 3-1, tevens de ruststand. De tweede helft leken beide ploegen het wel goed te vinden. Het werd weliswaar 2-3, maar verder dan dit lieten de geelzwarten het niet komen.

 

Komende zondag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. BVV Borne ontvangt dan om 14.00 uur TVO uit Beckum.

www.bvvborne.nl

 

AFGETEKENDE DERBYWINST OP DSVD: 33-21

Borhave start overtuigend tegen DSVD

 

14 september 2020 - Na bijna zeven maanden is de handbaleredivisie afgelopen zondag weer van start gegaan. Borhave kwam daarbij uit tegen DVD, een heuse Twentse derby dus. Beide ploegen kennen elkaar natuurlijk prima, maar door de nieuwe spelers was het toch afwachten hoe alle stukjes van de puzzel in de competitie in elkaar zouden passen.

 

De wedstrijd kende voor DSVD een prima start, de gasten kwamen op een 1-4 voorsprong. DSVD kreeg een tijdstraf, Borhave profiteerde en trok de stand in evenwicht om vervolgens door te gaan naar 5-4. DSVD kreeg bij die stand opnieuw een tijdstraf. Ook tijdens de tweede tijdstraf gaven de Bornse dames gas, waardoor de stand opliep naar 9-4. In het vervolg van de eerste helft was het de thuisploeg die de lakens uitdeelde. De voorsprong liep gestaag op. De stand bij rust was 17-11.

 

Na de pauze bleef het beeld intact, Borhave was heer en meester en overvleugelde bij tijd en wijle de Deurningse opponent. De dames van de jubilerende Bornse vereniging vergaten zich te belonen voor het sterke optreden. Een monsterscore behoorde tot de mogelijkheden, maar bleef uit. De eindstand was desalniettemin 33-21. Een terechte overwinning voor de overtuigend spelende thuisploeg.

www.borhave.nl

 

GEDREVEN ZWARTWITTEN SCOREN HOGE CIJFERS: 8-1

NEO wint van Dedemsvaart en bekert door

 

13 september 2020 - In een uiterst sportief bekerduel tegen SV Dedemsvaart bleef Jochem Stam nog licht aangeslagen aan de kant, maar de basiself zette de gasten meteen onder druk en creëerde kans op kans. De 1-0 was echter een toevalstreffer, hoewel Ron Spoler de foutieve pass van een verdediger wel knap koppend afrondde. De gasten kregen hun eerste grote kans na een kwartier, maar Bob Peterman redde bekwaam. Een minuut later was het daarentegen raak aan de andere kant. De sterk spelende Ron Spoler zette vanaf rechts strak voor, Twan Weghorst miste op een haar, maar Rick ten Tusscher was scherp bij de tweede paal: 2-0.

 

Kans op kans

Even verslapping bij de thuisclub en na een perfect teruggetrokken bal kon Kuiper direct daarna beheerst de 2-1 aan laten tekenen. Een wake-up call want NEO bleef daarna geconcentreerd spelen en grossieren in kansen. Eigenlijk te veel om op te noemen en het was niet raar dat na een vloeiende combinatie door het midden Twan Weghorst nog voor de pauze de 3-1 scoorde. Rick ten Tusscher schoot nog een keer op de onderkant van de lat en Dedemsvaart mocht de handen dichtknijpen met de 3-1 ruststand.

 

Na de thee hetzelfde beeld. Binnen enkele minuten kreeg NEO alweer een handvol kansen, maar liet de teugels daarna even vieren. Dat resulteerde zelfs in een hoekschop van de gasten. Ook dat leek NEO wakker te schudden, want binnen drie minuten was het 5-1: Wessel Bom zette Rick ten Tusscher in positie en Max Brunninkhuis bediende Twan Weghorst die subtiel raak kopte, tegen de looprichting van de vijandelijke goalie. Dedemsvaart was groggy. In het laatste deel van het duel vond NEO nog drie keer het net door doelpunten van Wessel Bom, Tim Bijker en wederom Ron Spoler. Eindstand: 8-1

 

Komende zondag start de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Lemelerveld.

www.rksvneo.nl

 

ALGEHEEL KAMPIOEN BORNSE DAMVERENIGING PAKT DE DUBBEL

Yuen Wong in bekerfinale te sterk voor Rosink

 

13 september 2020 - Bij de Bornse Damvereniging ging de uitgestelde bekerfinale (als gevolg van de lange coronapauze) tussen Nico Rosink en Yuen Wong. Het werd een hekstellingspartij waarachter de schijven van Rosink door Wong op kundige wijze in bedwang werden gehouden. Eerstgenoemde moest een schijf offeren en kreeg geen kans meer op herstel. Daarmee pakte Wong de ‘dubbel’: algeheel kampioen en bekerkampioen.

 

In de onderlinge competitie hielden Dexter Oude Egberink en Peter Behrens het op remise en Arie Hanegraaf won van Marinus Freriks. Altijd weer verrassend die hielslag, Gerard Santen was dit keer het onvrijwillige slachtoffer en Gerrit Bosch profiteerde maximaal. Jan Bosch brak gratis door de linies van Willem Buschers en ging in een zetel naar de overwinning. Michiel Hagreis brak ook door maar dat kostte wel een schijfje en hij moest nog even werken voordat zijn overwinning op Fons ten Broeke een feit was.

www.bornsedamvereniging.nl

 

FLOOR STEENWELLE EN LISA LOUWRINK KOMEN UIT DE EIGEN OPLEIDING

Damesselectie Apollo 8 compleet

 

11 september 2020 - De eerste damesselectie van Apollo 8 is aangevuld met twee nieuwe speelsters. Het gaat om Floor Steenwelle en Lisa Louwrink, beiden 16 jaar en uit de eigen Apollo 8 opleiding. Daarmee is het team van Thijs en Bart Oosting compleet en klaar voor start van het nieuwe seizoen.

 

Speelsters uit eigen opleiding
“Binnen onze selectie hadden we nog een plek te vergeven voor de positie passer/loper”, vertellen Thijs en Bart Oosting. “Deze hebben we vrijgehouden voor twee talentvolle speelsters binnen onze vereniging, Lisa Louwrink en Floor Steenwelle. Omdat speeltijd een must is op deze jonge leeftijd, hebben we gezamenlijk met de trainers uit de selectielijn besloten om zowel Lisa als Floor een dubbelrol te geven. Naast hun minuten bij dames 1 zullen ze ook hun speel- en trainingsminuten maken bij het tweede team dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Topdivisie (het tweede niveau van Nederland).”

 

Kans om veel te leren
Lisa Louwrink is bij de jongste jeugd (CMV) bij Apollo 8 begonnen te volleyballen. Afgelopen seizoen speelde ze al in het tweede team van de Bornse vereniging. Komend jaar komt ze uit voor het tweede en het eerste team. “Een geweldige kans om mij te ontwikkelen”, zegt Lisa. “Ik heb er enorm veel zin in.” Ook Floor Steenwelle kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Afgelopen seizoen speelde ik als libero bij Dames 2, de pass is dus mijn sterke punt. Ik verwacht dat het een leerzaam jaar gaat worden en dat ik me goed kan ontwikkelen. Ook hoop ik door de krachttraining een stuk sterker te worden.”

www.apollo8.nl

 

NEDERLANDSE BASKETBALL BOND EERT BORNSE VOOR HAAR INZET

Bondsspeld voor Yvonne Lansink Rotgerink

 

7 september 2020 - Afgelopen zaterdag ontving Yvonne Lansink Rotgerink de bondsspeld van de Nederlandse Basketball Bond. De onderscheiding, die haar werd uitgereikt door NBB-voorzitter Joop Brakenhoff, geldt als waardering voor haar inzet als bondscoach van verschillende nationale teams (valide en rolstoel), opleider, arbiter en scheidsrechtersplanner.

 

De afgelopen zes jaar was Lansink Rotgerink actief als scheidsrechtersplanner in de afdeling Oost. Daarnaast is ze jarenlang actief geweest als rayonscheidsrechter en een aantal jaren als landelijk scheidsrechter. Ook heeft ze haar bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van technische opleidingen en zich ingezet als opleider van scheidsrechters en trainers/coaches.

 

De meeste bekendheid geniet Lansink Rotgerink als gedreven basketbalcoach; onder meer bij De Kikkers in Borne en Jolly Jumpers in Tubbergen. Van 2006 t/m 2010 was ze bondscoach van de nationale vrouwenploeg in het rolstoelbasketbal. Ze debuteerde in die functie bij het Europees Kampioenschap in 2006 en leidde de rolstoelbasketbalsters bij de Paralympische Spelen in Beijng in 2008.

foto's: © Nederlandse Basketball Bond

 

NIEUWE SEIZOEN BIJ DE BORNSE DAM VERENIGING KOMT WEER OP GANG

Nico Rosink naar bekerfinale

 

6 september 2020 - Na een lange pauze is het nieuwe seizoen bij de Bornse Dam Vereniging op gang gekomen. Een halve finale voor de beker die vanwege de lock-down was uitgesteld werd alsnog gespeeld en deze ging tussen Loes Grooters en Nico Rosink (op de foto). Loes kwam onder druk te staan maar had een taaie stand totdat zij het slachtoffer werd van een lichte combinatie en toen was er geen houden meer aan.

 

In de competitie deed Dexter Oude Egberink het aanvankelijk goed tegen Bart Venneker, maar de grotere routine van Bart gaf uiteindelijk de doorslag. De verlate binnenkomst van Leo Springer belette hem niet om een prima partij te spelen tegen kampioen Yuen Wong. Na heel wat zweetdruppels profiteerde Yuen uiteindelijk maximaal van een inactieve randschijf van Leo. Peter Behrens kwam terug na een lange pauze van bijna een jaar maar daar was in de praktijk niets van te merken. Hij speelde een prima partij tegen subtopper Michiel Hagreis. De remise kwam in zicht maar toen Peter in het eindspel onnodig een schijf offerde, ging de winst toch nog naar Michiel. Willem Buschers en Fons ten Broeke hielden elkaar ten slotte keurig in evenwicht.

www.bornsedamvereniging.nl

 

PRIMA COMBINATIEVOETBAL LEIDT TOT RUIME WINST IN BEKERDUEL

NEO wint met 5-2 van Den Ham

 

6 september 2020 - In het tweede bekerduel van NEO (tegen Den Ham) kwam de eerste kans na een kwartier en na een fraaie actie van de weer fitte Jochem Stam. Het bleek de opmaat voor meerdere kansen en na 18 minuten verscheen de 1-0 op het scorebord. Bas Spenkelink trok de bal vanaf de achterlijn terug en Rick ten Tusscher stond weer eens op de juiste plek om af te drukken. Den Ham liet het er echter niet bij zitten en beet bij vlagen van zich af. Halverwege het eerste bedrijf schoot Michiel Schurink de bal diagonaal langs goalie Douwe Everink en bracht daarmee de stand weer in evenwicht: 1-1.

 

NEO herpakte zich goed en ruim vijf minuten later kwam de ploeg van Steggink op 2-1. Ron Spoler bediende op rechts de opstomende Bjorn Tijhuis wiens voorzet op Rick ten Tusscher op maat was. De kopbal die erop volgde was net zo fraai als onhoudbaar. Daarna ging NEO over tot het afjagen van de bal. Dat leverde in korte tijd twee keer balverlies op bij Den Ham en twee keer over een strafschop voor NEO. Hammink van Den Ham kon met rood inrukken. Ron Spoler faalde niet en bracht de stand op 4-1.

 

Met elf tegen tien was de tweede helft een verplicht nummer. Een groot overwicht voor NEO en een aantal grote kansen. Bas Spenkelink wist er een te verzilveren na een mooie aanval over rechts. Luuk Kuiper bepaalde de eindstand ten slotte op 5-2. Komende zondag kan NEO tegen Dedemsvaart de volgende ronde van het bekertoernooi veiligstellen.

www.rksvneo.nl

 

BORNE’28 ZOEKT ZONDAG 20 SEPTEMBER NAAR JONG TALENT

Turn-testdag voor 6-, 7- en 8-jarige meiden

 

5 september 2020 - De turnselectie van Borne’28 organiseert op zondag 20 september een zogenaamde testdag voor meisjes van 6, 7 en 8 jaar. Ze kunnen dan twee uur lang meedoen aan een training in de turnhal en zo laten zien wat ze allemaal in huis hebben. ‘Een uitgelezen kans als je altijd op je kop staat, de hele dag klimt en klautert of de ene na de andere coole sprong maakt op de trampoline’, zo luidt de oproep. Daarna volgt een eventuele uitnodiging voor een proefperiode bij een van de selectiegroepen.

 

De testdag vindt plaats in Sportcentrum De Wiekslag aan de Deldensestraat 82 en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan via Carla du Plessis: carladuplessis190@gmail.com. Via dit mailadres is ook aanvullende informatie te verkrijgen.

www.borne28.nl

 

NK KWALIFICATIETOERNOOI KOMEND WEEKEND VIA LIVESTREAM TE VOLGEN

Beachhandbal Borhave zonder publiek

 

31 augustus 2020 - Het jubileumjaar van de Bornse handbalvereniging Borhave valt behoorlijk in het water. Op 28 maart bestond de club 50 jaar en inmiddels zijn al diverse activiteiten om dat heuglijke feit te vieren afgelast. Ook het Albert Muller NK Beachhandbal Kwalificatietoernooi, dat dit jaar voor de achtste keer zou worden gehouden, dreigde door de geldende coronaregels van de agenda te worden geschrapt. Toch slaagde de vereniging, samen met de gemeente en Webton, erin een ‘coronaproof’ toernooi te organiseren. Komende vrijdag, zaterdag en zondag is het zover. Belangstellenden kunnen het toernooi via een livestream volgen.

 

Het toernooi op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september wordt gespeeld met 16 teams per leeftijdscategorie. Voor elke categorie is een dagdeel ingeruimd, waarin de teams kunnen strijden om de zo noodzakelijke punten die meetellen voor het NK-Beachhandbal 2021. Zoals gezegd kan er dit jaar geen publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn, maar het gehele toernooi is via een livestream op YouTube te volgen.

 

Het speelschema:

  • vrijdag 4 september van 17.00 tot 20.15 uur: D-spelers Meiden
  • zaterdag 5 september van 08.30 tot 13.15 uur: C-spelers Meiden en Jongens
  • zaterdag 5 september van 14.00 tot 19.00 uur: B-spelers Meiden en Jongens
  • zondag 6 september van 08.30 tot 13.45 uur: A-spelers Meiden en Jongens
  • zondag 6 september van 14.00 tot 19.00 uur: Senioren Dames en Heren

www.borhave.nl

 

NIPTE 2-1 IN APELDOORN GEEN SCHANDE VOOR ELFTAL VAN MICHEL STEGGINK

NEO verliest bekerduel van Columbia

 

30 augustus 2020 - NEO weerde zich zondagmiddag uitstekend tegen de ambitieuze eersteklasser Columbia, maar moest uiteindelijk met 2-1 het onderspit delven. Toch toonde NEO zich in fases van de wedstrijd een gelijkwaardige opponent. In de eerste twintig minuten was de partij zelfs volledig in evenwicht. Na een klein uur viel dan toch de verdiende 1-0. Met het nodige geluk kwam Dylan de Bruin in vrije positie in balbezit en zijn schot leek te kunnen worden gekeerd door Bob Peterman. Helaas was de binnenkant van de paal NEO niet goed gezind en het leer huppelde binnen.

 

Niet lang daarna maakte NEO tamelijk onverwacht gelijk. De net ingevallen Sean Niemeijer, weer inzetbaar na een gedwongen rustperiode van bijna een jaar, profiteerde van een bal die tussen de doelman en een verdediger viel en prikte de 1-1 binnen. Helaas was de gelijke stand van korte duur, want Edilson Jose Coelho passeerde na een slippertje aan de rechterkant Peterman beheerst in de verre hoek: 2-1. Het slotoffensief van NEO leidde weliswaar nog tot drie kansen, maar tot scoren kwam het niet. Eindstand 2-1 dus.

 

Een uitstekende testcase voor NEO. De nederlaag is geen schande en Michel Steggink kan met een gerust hart voortborduren op de vele goede zaken die zijn team ten toon spreidde. Komende woensdag oefent NEO om 20.00 uur bij Tubantia en zaterdag om 18.30 uur komt Den Ham op bezoek in het tweede bekerduel.

www.rksvneo.nl

 

NEO BENOEMT ENSCHEDEËR TOT TRAINER VAN VERDIENSTE

Afscheid Jan Willem van Holland

 

29 augustus 2020 - Na zes seizoenen kwam er vrijdagavond officieel een einde aan ‘het tijdperk Jan Willem van Hofland’ bij NEO. Een succesvolle periode die nagenoeg altijd hoge posities in de respectievelijk vierde, derde en tweede klasse opleverden. Onder zijn leiding promoveerde NEO twee keer, waarvan een keer via een kampioenschap en later via een nacompetitiefinale in Raalte tegen Sc Overwetering. Tijdens de feestelijke bijeenkomst benoemde voorzitter Edwin Zeevalkink de scheidende Van Holland tot trainer van verdienste.

 

Het afscheid werd gelardeerd met diverse toespraken en het overhandigen van cadeaus. Naast Zeevalkink waren het bijvoorbeeld Fleur Wensink, namens NEO VR1, en de mannen van beheer, Frans Wolsink en Frans ten Tusscher, die de loftrompet staken over Van Holland. Een vertegenwoordiging van de selectie van NEO 1 bracht via een bingo memorabele anekdotes van hun coach voor het voetlicht. De winnaar van de bingo werd, hoe kan het ook anders, Van Hofland zelf. In zijn slotwoord dankte hij de club voor zes ‘warme’ jaren en de voorspelling dat er nog veel rek zit in de huidige selectie.

 

NEO wint eigen Richard Bertelink Memorial

 

23 augustus 2020 - Het leek allemaal zonder rimpelingen te verlopen, maar in de dagen voor de start van de 2020-editie van de Richard Bertelink Memorial meldden zich ineens drie clubs af. Desondanks slaagde de organisatie erin op het laatste moment het programma om te gooien en er uiteindelijk een geslaagde versie van te maken. Winnaar werd het thuisspelende NEO.

 

De zwartwitten deden het prima op de eerste avond. Enter Vooruit, de nieuwe club van Jan Willem van Holland, werd met 2-0 verslagen (goals van Bas Spenkelink en Ron Spoler) en later op de avond kreeg Bon Boys nog eens met 3-0 klop. Goals van Bas en Ron, alsmede Brent Niemeijer. Uiteraard kan er in de voorbereiding geen enkele waarde aan uitslagen gehecht worden, maar NEO speelde bij vlagen leuk voetbal. Mooi om te zien dat jongelingen als Romario, Brent Niemeijer, Pim Naafs, Tim Ribberink en Thomas Oude Veldhuis lekker meedraaiden.

 

Jongeling Yannick de Bruijn

Zaterdag lagen er kansen voor jongeling Yannick de Bruijn en hij leverde meteen zijn visitekaartje af door al na een paar minuten de openingstreffer tegen De Zweef voor zijn rekening te nemen. In dat duel was NEO drie kwartier bovenliggend en naast De Bruijn scoorde Twan Weghorst twee keer, terwijl het slotakkoord voor Jochem Stam was. De afsluiter tegen de beloften van HSC’21 was een totaal ander duel. NEO begon erg ongeconcentreerd, incasseerde na een paar minuten al een ridicuul eigen doelpunt en had het in het vervolg erg lastig tegen een technisch vaardige en erg gedreven tegenstander. Pas in de slotseconde wist Rick ten Tusscher alsnog de 1-1 op het scorebord te zetten.

 

Komende zondag start de bekercampagne en dan speelt NEO om 14.00 uur bij het sterke Columbia in Apeldoorn, de ploeg die vorig jaar de toon aangaf in 2J.

 

VEEL ANIMO VOOR HEROPENING BANEN AAN DE HOSBEKKEWEG

Tennisbanen Racket & Fit Center opgeknapt

 

8 juni 2020 - Ook bij het Racket & Fit Center aan de Hosbekkeweg sloeg de coronacrisis genadeloos hard toe. Maar ondertussen is het tij -gelukkig- wat gekeerd en mogen de mensen weer sporten. Sinds enkele weken kan er dus ook weer worden getennist en daar wordt, vanzelfsprekend, gretig gebruik van gemaakt. Ook door niet-leden, want uiteraard gaf ook het RFC gehoor aan de oproep van het kabinet om iedereen, zowel leden als niet-leden, in deze vervelende tijd te kunnen laten sporten. Daarnaast kan de badmintonclub op de maandagavond gebruik maken van de banen, om zo te kunnen blijven trainen.

 

De stille coronatijd is ondertussen benut om het tennispark een flinke opknapbeurt te geven. Zo werden er deels nieuwe hekken geplaatst, is de bestrating hersteld, zijn de bosschages verwijderd én werden er nieuwe bankjes, netten en telborden geplaatst.

 

16-JARIGE KOMT VAN VOC AMSTERDAM

Veerle Heebing naar Borhave

 

8 mei 2020 - Met Veerle Heebing uit Groessen (bij Zevenaar) voegt Borhave opnieuw een speler aan de selectie toe. Met haar 16 jaren is ze op dit moment veruit de jongste nieuwe selectiespeler voor het komende seizoen.

 

Trainer-coach Herman Keppels is dan ook blij dat hij met dit talent verder vorm kan geven aan de zo gewenste verbreding en verjonging van het Bornse eredivisieteam. Veerle speelt op dit moment in de jeugdselectie van VOC Amsterdam, is rechtshandig en speelde de laatste jaren vooral op de linker opbouwpositie.

www.borhave.nl

 

 

NIEUWE MIDDENSPEELSTER APOLLO 8 KOMT VAN EUROSPED

Esther Huls blijft en Eline Gommans komt

 

7 mei 2020 - Esther Huls speelt komend volleybalseizoen voor het tiende jaar op rij in de eerste selectie van het Bornse Apollo 8. Ook maakt de vereniging bekend dat het opnieuw de selectie verder heeft versterkt. De 25-jarige middenspeelster Eline Gommans komt over van Eurosped.

 

Tiende jaar
Esther Huls komt in het nieuwe volleybalseizoen voor het tiende jaar in actie voor Apollo 8. “Nadat afgelopen seizoen abrupt werd beëindigd door een zware knieblessure heb ik natuurlijk nagedacht”, vertelt Esther. “Bart en Thijs wilden graag met mij verder en gaven mij de kans te revalideren binnen Apollo 8. Door een mooie constructie start ik als assistent en dat ga ik uitbouwen tot een volwaardig speelster binnen de selectie.”

 

Eline Gommans
Eline Gommans (foto in de tekst) is de vierde versterking voor de Bornse eredivisionist en vervangt daarmee Eline Geerdink die alsnog besloten heeft Apollo 8 te verlaten. De middenspeelster komt over van Eurosped. “Met Eline hebben we een ervaren speelster binnengehaald. Na periodes bij Peelpush en Eurosped kiest de Almelose voor Apollo 8. Ze heeft een sterke service en brengt ook aanvallend en blokkerend veel kwaliteiten mee”, geeft Thijs Oosting als reactie op de nieuwe speelster.

www.apollo8.nl

 

18-JARIGE KEEPER HANDBALACADEMIE NAAR BORNSE HANDBALVERENIGING

Lieke van der Linden naar Borhave

 

2 mei 2020 - De selectie van Borhave uit Borne zal komend seizoen worden uitgebreid met Lieke van der Linden. De talentvolle jonge doelverdediger maakt deel uit van de handbalacademie, zit bij de Oranje U20 selectie en volgt momenteel op Saxion in Deventer de studie Integrale Veiligheidskunde. In het komende studiejaar hoopt ze haar propedeuse te behalen.

 

Lieke woont en traint op doordeweekse dagen op Papendal en woont in het weekend bij haar ouders, broer en zus in Cothen. Vorig seizoen speelde ze voor Voorwaarts, maar moest de vereniging verlaten omdat de club uit de eredivisie ging. “Ik kon me er goed ontwikkelen en heb heel veel zin om volgend seizoen voor Borhave te spelen. De meiden ken ik nog niet zo goed, maar het lijkt me superleuk. Ik kijk er dan ook naar uit dat we snel weer kunnen handballen”, aldus de nieuwe Bornse aanwinst.

www.borhave.nl

 

20-JARIGE KOMT OVER VAN VFL OLDENBURG

Maron Schepers naar Borhave

 

20 april 2020 - Vanaf komend seizoen speelt Maron Schepers in het geelblauw van handbalvereniging Borhave. “Na twee jaar bij VfL Oldenburg gehandbald te hebben, heb ik er zin in om deze nieuwe uitdaging in de eredivisie aan te gaan”, aldus de 20-jarige Hengelose over haar overstap.

 

Maron is opgegroeid bij Olympia Hengelo, waarna ze via DSVD vervolgens bij VFL Oldenburg in Duitsland ging spelen. Tot de zomer van 2019 maakte Maron deel uit van nationale selecties.

www.borhave.nl

 

 

64-JARIGE BORNENAAR NIEUWE TRAINER/COACH

Henk Goor leidt heren Apollo 8

 

14 april 2020 - Met ingang van het nieuwe seizoen hebben de Heren 1 van Apollo 8 een nieuwe trainer en coach. Het is Henk Goor, de 64-jarige Bornenaar, die in de volleybalwereld geen onbekende is. Goor was onder andere actief bij Apollo 8, Rivo Rijssen en Twente ’05 en had de afgelopen seizoenen respectievelijk TuB Bocholt en FC Schüttorf 09 in de tweede Bundesliga onder zijn hoede. De nieuwe man volgt daarmee Rob Smienk op, die eerder aangaf weer graag zelf als speler in het veld te willen staan. Vorig seizoen dwongen de Heren 1 onder leiding van Smienk nog promotie af naar de Eerste divisie.

 

Naast het trainen en coachen van het eerste herenteam zal Goor zich bezighouden met een deel van de jongensjeugd, zodat de aansluiting tussen de jeugd en de senioren verbeterd wordt. Met de komst van de nieuwe man grijpt Apollo 8 de kans om de groeiende heren- en jongenslijn verder te professionaliseren, waardoor er in de toekomst hopelijk nóg meer talenten vanuit de jeugd doorstromen naar het eerste herenteam.

www.apollo8.nl

 

KEEPSTER NA NEGEN JAAR TERUG OP OUDE NEST

Lynn Kosterink weer bij Borhave

 

7 april 2020 - In de selectie van Borhave zal komend seizoen een oude bekende terugkeren. Lynn Kosterink, kind van de club, keert na negen jaar terug bij de club waar ze met handbal is begonnen. Lynn is inmiddels 25 jaar en woont in Borne. In de tussenliggende periode speelde ze twee jaar bij DSVD, vijf jaar bij Kwiek Raalte nog eens een half jaar bij Bentelo.

 

Na een jaartje pauze keert ze nu terug op het oude nest, waar ze is opgegroeid met spelers als Eline Legtenberg en Priscilla ter Elst. De eredivisie is voor Lynn bekend terrein vanuit haar Kwiek verleden. Trainer Herman Keppels is gelukkig met haar komst.

www.borhave.nl

 

TWEE NIEUWE VERSTERKINGEN VOOR DAMESSELECTIE

Meinders en Knijff naar Apollo 8

 

6 april 2020 - Eredivisionist Apollo 8 heeft zich opnieuw versterkt. Na Marije ten Brinke zijn het nu spelverdeelster Fleur Meinders en passer/loper Daphne Knijff met ingang van het nieuwe seizoen de dames 1 selectie komen versterken. Eline Geerdink heeft haar contract verlengd.

 

Fleur Meinders

Fleur Meinders (18, linkerfoto) speelde de afgelopen drie jaar bij het Talentteam uit Papendal. “Met Fleur halen we een talentvolle setter binnen die de concurrentiestrijd aan moet gaan met Kim Klein Lankhorst. Ze heeft zich de afgelopen drie jaar sterk ontwikkeld op Papendal en is een speelster die het spel goed kan versnellen. Ze kon naar verschillende clubs in Nederland, maar we zijn erg blij dat ze voor ons heeft gekozen”, licht trainer Bart Oosting toe.

 

Daphne Knijff
De Twentse Daphne Knijff (23) komt over van Regio Zwolle Volleybal en brengt veel eredivisie ervaring mee naar Borne. “Ik ben heel blij dat ik komend seizoen weer in Twente ga volleyballen. Apollo 8 is een ambitieuze vereniging met goede faciliteiten en heeft het afgelopen jaar laten zien dat ze tot de top behoren. Het team blijft in grote lijnen bij elkaar en ik ben blij dat ik hier deel van zal uitmaken. Ik verwacht dat we in het nieuwe seizoen grote stappen zullen maken”, aldus Daphne.

www.apollo8.nl

 

VERLENGINGEN, VERSTERKING EN AFSCHEID BIJ DAMES 1

Spelerswisselingen bij Apollo 8

 

3 april 2020 - Apollo 8 is, na het stilleggen van de competitie, alweer gestart met de samenstelling van de damesselectie voor het volgend seizoen. Zo hebben inmiddels zeven speelsters het contract verlengd, nemen vijf speelsters afscheid en komt de eerste versterking uit eigen gelederen. Het is Marije ten Brinke (15 jaar); zij maakt de overstap van de tweede selectie naar het eerste team.

 

Marije ten Brinke
“Met Marije hebben we een jong talent aan ons team toegevoegd”, zeggen trainers Thijs en Bart Oosting. ‘Ze maakte vorig jaar de overstap naar Apollo 8 en speelde afgelopen seizoen in het tweede team. Ze komt uit voor Jong Oranje en heeft zich het afgelopen jaar sterk ontwikkeld. Deze stap heeft ze absoluut verdiend”.

 

Afscheid en verlenging
Vijf speelsters nemen om uiteenlopende redenen afscheid van de Dames 1 selectie. Manon van ’t Rood en Lieke Hilgenberg kiezen voor een andere vereniging, Ilona ter Avest en Annelies Dokter stoppen en Rinske Hofste komt komend seizoen uit voor het tweede team. Kim Klein Lankhorst, Florien Reesink, Juliet Huisman, Emma Bredewoud, Tess de Vries, Carlijn Koebrugge en Rianne Vos besloten ten slotte hun contract te verlengen en maken ook komend seizoen deel uit van de dames 1 selectie van de eredivisieclub.

www.apollo8.nl

 

GEEL ZWART WINT IN ’T ZAND MET 28-26

Handbaldames ZV verliezen onnodig

 

10 maart 2020 - Zondag speelden de handbaldames van Zenderen Vooruit de uitwedstrijd tegen Geel Zwart in het Noord-Hollandse ’t Zand. De gastvrouwen bezetten de tiende plek op de ranglijst en waren dus nog niet veilig. En dat was te merken. In de beginfase werd Zenderen Vooruit zelfs overrompeld door de geldingsdrang van de tegenstander en stond het al snel 3-0. Toch wisten de Zenderense dames het tij te keren en konden ze met een voorsprong van 16-17 de rust in.

 

In de tweede helft ging het aardig gelijk op, al leek ZV enigszins de overhand te hebben. Na een gelijke stand van 23-23 kwamen de gasten door balverlies echter drie doelpunten achter en nam Geel Zwart nam de wedstrijd over. De scherpte én de wil om te winnen leverde voor de ploeg in de slotfase de zo gewenste winst: 28-26.

 

Komende donderdag om 20.20 uur staat al het volgende duel op het programma. In de IISPA in Almelo is dan VZV2 de tegenstander.

www.zenderenvooruit.nl

 

VERDIENDE OVERWINNING IN EN TEGEN LONNEKER: 1-2

BVV Borne wint moeizaam

 

9 maart 2020 - Borne kende een prima start in Lonneker. Al in de tiende minuut was het raak. Mart Snippers koos slim positie aan de linkerzijlijn, kreeg de bal en zag het leer vervolgens bij de tweede paal in het doel vallen: 0-1. Na een kwartier leek Borne de teugels iets te laten vieren en dat hielp LSV in de wedstrijd. Het kreeg kansen, maar het was aan doelman Post te danken dat ze niet werden benut. Toch kantelde het duel na het half uur weer in Borns voordeel. In de 41ste minuut wist Mart Kosterink zelfs koppend raak te schieten, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

 

Ook in de tweede helft speelden de Bornenaren fel en vooruit. En dat leverde in de 58ste minuut een grote kans op voor Sander Toebes, maar de Lonneker’ doelman pareerde. Daarna zette LSV nog eens aan en besloot het sneller de aanval te kiezen. In de 74ste minuut kreeg het eigenlijk ook de beloning voor de getoonde inzet. Weifelend optreden van middenveld en verdediging stelde Teggeler in staat om de gelijkmaker binnen te schieten: 1-1. Borne moest nóg eens aan de bak en dat had in de 82ste minuut resultaat toen Sven Pieterson zijn harde en lage voorzet door een LSV-verdediger in eigen doel gekopt zag worden. Eindstand: 1-2.

 

Komende zondag staat de kraker tegen VV Reutum op het programma. Het thuisduel tegen de winnaar van de tweede periode begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

TUMULTUEUS DUEL EINDIGT IN 1-2

Zenderen Vooruit verliest van Hengelo

 

8 maart 2020 - ZV kreeg zondagmiddag weliswaar de eerste mogelijkheden, maar het was ongelukkig in de eindfase. Bij een van de spaarzame uitvallen van Hengelo, in de 18e minuut, werd een voorzet vakkundig binnen geschoten door Davey Tel, waardoor de gasten op 0-1 kwamen. Rond het halve uur liet aanvoerder Tom Vetketel zich verleiden pittig een duel aan te gaan met de ervaren Jan Peters van Hengelo. Genoeg voor een tweede gele kaart, en dus rood. Toch ZV zich niet kennen en ging het opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. En dat lukte, want het was Hemmo Mulder die weergaloos raakschoot van ver buiten de 16 meter: 1-1.

 

In de tweede helft bleef ZV ondanks een man minder redelijk eenvoudig overeind zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Wel kon je merken dat het spelen met een man minder zijn conditionele tol begon te eisen. De ruimtes werden groter en hier maakte Hengelo steeds meer gebruik van. Zo ontsnapte een speler van Hengelo aan de aandacht van de verdediging van ZV en kon hij slechts onrechtmatig ten val worden gebracht in de 16 meter. De strafschop werd in de 70ste minuut onberispelijk binnen gewerkt door Jan Peters: 1-2. Vlak vóór het eindsignaal kwam Thomas Klaassen nog in botsing met de keeper van Hengelo. Het tumult dat daarbij ontstond resulteerde in geel voor de ZV-er en rood voor de doelman. Aan de stand veranderde echter niets meer.

 

Komende zondag komt koploper De Lutte naar Het Vollenbroek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

BORNSE DAMES WINNEN VOLLEYBALTHRILLER VAN EUROSPED MET 3-2

Apollo 8 blijft koploper in kampioenspoule

 

8 maart 2020 - Eurosped begon sterk aan de wedstrijd en zette de thuisploeg direct onder druk. Apollo 8 liep achter de feiten aan en verloor de eerste set met 15-25. In de tweede set kwam de thuisploeg beter in haar spel en de stand liep gelijk op. Aan het einde van set sloeg Apollo 8 een gaatje en kreeg het drie setpoints waarvan de laatste werd verzilverd met 25-23. Bij een gelijke stand van 1-1 was Apollo 8 in de derde set geen schim van haarzelf. Het team kwam onder servedruk te staan waardoor Eurosped op een grote voorsprong kwam. De Vroomshoopse gasten wonnen de set eenvoudig met 12-25 en kwam op een 1-2 voorsprong.

 

In de vierde set pakte Eurosped opnieuw de leiding, maar Apollo 8 herstelde zich prima. Door goed serveerwerk werd een voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven. De Bornse formatie trok de stand gelijk en won de set met 25-18. Een vijfde set moest de beslissing brengen. Het lukte de thuisploeg om tot twee keer toe een achterstand om te buigen en kwam op een gelijke stand van 13-13. De spanning was bij het publiek voelbaar, maar de thuisploeg rook haar kansen en sloeg direct toe: 15-13. Er volgde een vreugde-explosie en de overwinning werd met het publiek goed gevierd. Door de overwinning blijft Apollo 8 aan kop in de kampioenspoule met veertien punten. Evenveel als achtervolger Sliedrecht Sport.

 

Komende zaterdag in Zwolle staat het volgende duel op rol. Tegenstander is dan Regio Zwolle Volleybal. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Landstede Sportcentrum.

www.apollo8.nl

 

0-3 TEGEN EEN EFFECTIEVER SCHALKHAAR

NEO lijdt verdiende nederlaag

 

8 maart 2020 - In het eerste bedrijf zag niets er naar uit dat NEO op een behoorlijke nederlaag zou worden getrakteerd. De thuisclub speelde de bal makkelijk rond, maar zag een tegenstander die hetzelfde deed waardoor er een leuk duel ontstond in een behoorlijk hoog tempo. Veel kansen leverde het echter niet op. Toen de doorgaans zo betrouwbare Frank Valley zo’n tien minuten voor rust ook nog eens in de fout ging en Milan ter Riele daar optimaal van profiteerde, viel de treffer derhalve aan de verkeerde kant: 0-1, tevens de ruststand.

 

Na de thee ging NEO energiek op zoek naar de gelijkmaker. De grootse kans kwam halverwege de tweede helft toen een hoge voorzet van Bjorn Tijhuis bijna in eigen doel gekopt werd. Schalkhaar bleek een technisch vaardige ploeg die makkelijk combineerde en steeds de mogelijkheid tot snelle uitbraken vond. Uit een van die counters leek een voorzet van links makkelijk geneutraliseerd te worden, maar de bal werd op een presenteerblaadje aangeboden aan Pieter Ebbers die hard raak schoot: 0-2. Ook het inbrengen van drie wissels leverde weinig op en NEO moest met lede ogen toezien dat alweer een counter leidde tot de 0-3 via invaller Koen Klosters.

 

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het sterke WSV. De wedstrijd in Apeldoorn begint om 19.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

BORNSE DAMES OP KOP IN KAMPIOENSPOULE

Derde winst op rij voor Apollo 8

 

5 maart 2020 - In de derde wedstrijd in de kampioenspoule moest het team van Thijs en Bart Oosting dinsdagavond een uitwedstrijd spelen tegen FAST in St. Anthonis. De dames uit Borne slaagden erin de goede reeks voort te zetten en wonnen met duidelijke cijfers: 18-25, 11-25 en 25-27 (0-3). Met drie punten erbij komt Apollo 8 al op 12 punten in de kampioenspoule en voert daarmee de ranglijst aan.

 

“De eerste twee sets speelden we goed volleybal”, licht speelster Annelies Dokter toe. ‘We wisten de tegenstander goed onder druk te zetten. In de derde set lukte dat niet en met geluk aan onze kant wisten we toch de set te winnen. Het is erg fijn dat we de volle drie punten konden meenemen naar Borne.” En trainer Thijs Oosting: “We hebben drie belangrijke punten toegevoegd aan ons puntentotaal. Zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan spelen we de eredivisiekraker tegen Eurosped.”

 

De derby tegen de Vroomshopers begint zaterdag om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.

www.apollo8.nl

 

SCHAATSSUCCES VOOR BORNSE JUNIOR TIJDENS VIKINGRACE IN HEERENVEEN

Vijf bronzen medailles voor Philip Diniz

 

4 maart 2020 - Tijdens de Vikingrace afgelopen weekend in IJsstadion Thialf heeft de Bornse Philip Diniz maar liefst vijf bronzen medailles veroverd. Hij schaatste vier keer de 500 meter, waarin hij telkens derde werd, terwijl hij ook in het eindklassement de bronzen plak veroverde. Ook verbeterde hij maar liefst drie keer zijn pr en bracht het op 44.31 seconde.

 

De Viking Race is het grootste internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar. Tijdens dit tweedaagse toernooi, dat sinds 1989 wordt georganiseerd, gaan ruim 280 jonge schaatsers onderling de strijd aan in IJsstadion Thialf in Heerenveen. De deelnemers komen onder andere uit Nederland, Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland, Polen, Italië, Oostenrijk, Wit-Rusland, Roemenië, Groot-Brittannië en Denemarken.

 

OPVOLGSTER VAN LEONIEK BESSELINK KOMT VAN BORHAVE

Afton Groener nieuwe trainster dames ZV

 

3 maart 2020 - Afton Groener is met ingang van het seizoen 2020/2021 de nieuwe hoofdtrainster van het DS1-team van het samenwerkingsverband Zenderen Vooruit/Bornerbroek. Afton komt over van eredivisionist Borhave, waar ze de afgelopen vijf jaar assistent-trainster was. Al in april neemt ze het stokje over van Leoniek Besselink, die het team zeven seizoenen coachte en vanuit de eerste klasse via hoofdklassen naar de tweede divisie leidde.

 

Groener begon haar handbalcarrière bij Combinatie’64. Nadat ze door een blessure moest stoppen met spelen, heeft ze er eerst de A-jeugd en het tweede damesteam een aantal jaren gecoacht alvorens ze de overstap naar Borhave maakte. Daar vormde zij haar trainerscarrière verder als assistent-trainer.

 

Al het eerste seizoen kwam ze alleen voor de groep te staan, nadat vroegtijdig afscheid werd genomen van de toenmalige hoofdtrainer. De afgelopen jaren heeft zij haar trainerspapieren gehaald en training gegeven aan dames senioren.

www.zenderenvooruit.nl

 

1-2 WINST OP AVANTI WILSKRACHT

BVV Borne wint verdiend in Glanerbrug

 

2 maart 2020 - Avanti Wilskracht zette in de eerste tien minuten snel druk en probeerde de Bornse gasten zo tot fouten te dwingen. Borne echter was niet onder de indruk en kon redelijk gemakkelijk onder de druk uitspelen. Toch kwam de thuisploeg in de 35ste minuut op voorsprong door een snel uitgespeelde counter. Een domper en eigenlijk op dat moment tegen de verhouding in. Drie minuten later had Robin Boomkamp de stand gelijk kunnen trekken, maar hij leek verrast dat de goede voorzet van de sterk spelende Chiel Kosterink hem bij de tweede paal wist te bereiken.

 

Na de pauze nagenoeg hetzelfde spelbeeld. Avanti gunde Borne de bal en leek zonder veel inspanning de organisatie te kunnen behouden. In de 55ste minuut was Van Laar dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot spatte op de kruising uiteen. Even later was het wel raak toen Wesley Assink na een vrije trap in de rebound het net wist te vinden: 1-1. En in de slotminuut verzilverde Sven Pieterson nog eens een penalty na een overtreding op Mart Snippers, waarmee het de drie punten verdiend mee naar huis kon nemen.

 

Komende zondag gaat BVV Borne op bezoek bij LSV Lonneker. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

3-0 WINST AL MET DE RUST BEREIKT

Rimpelloze overwinning voor NEO

 

1 maart 2020 - NEO-BWO kwam wat traag op gang en pas na ruim tien minuten kreeg NEO de eerste mogelijkheid. Wessel Bom stoomde op over de linkerkant, maar zijn voorzet bereikte helaas niemand. Enkele minuten later was het echter wel raak. Uit een van de vele corners belandde de bal bij Max Brunninkhuis die met links de uiterste hoek naast doelman Bakkers vond: 1-0. Het duurde een minuut of tien vooraleer NEO de voorsprong uitbouwde Een mooie aanval bracht de bal bij Mauro Lohuis die Ron Spoler in stelling bracht. Diens harde schot belandde via de BWO-goalie in het doel: 2-0.

 

Na een kleine 40 minuten viel de 3-0. Een soepel lopende aanval werd door Bjorn Tijhuis afgesloten met een voorzet op maat. Twan Weghorst kwam voor zijn tegenstander en zijn kopbal sloeg als een granaat in het BWO-doel: 3-0. Hiermee was de wedstrijd feitelijk al beslist. Na de pauze veranderde er erg weinig aan het speelbeeld. NEO domineerde, maar ook BWO kreeg een tweetal mogelijkheden. Het bleef echter bij een schot recht op Douwe Everink en een fraaie lob van Timo Voss, die na klungelwerk in de NEO-defensie de lat raakte. Rust- en eindstand dus 3-0.

 

Komende zondag om 14.00 uur speelt NEO opnieuw thuis. Schalkhaar, dat met 4-1 werd geklopt door Suryoye, is dan de tegenstander.

www.rksvneo.nl

 

REGEREND LANDSKAMPIOEN MET 3-1 VERSLAGEN

Eindelijk winst op Sliedrecht Sport

 

1 maart 2020 - In een goed gevulde sporthal De Veste in Borne kwam Apollo 8 goed uit de startblokken. Het volleybalspel liep als een trein en binnen een mum van tijd stond er een stand van 17-4 op het scorebord. Sliedrecht had weinig in te brengen tegen het sterke volleybal van de thuisploeg. Het team van Vera Koenen kwam nog wel even terug, maar de winst ging naar Apollo 8 (25-20). In de tweede set pakte de thuisploeg direct een voorsprong, kwam op 13-8, maar liet Sliedrecht terugkomen tot 14-14. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en Apollo 8 won de set nipt met 25-23.

 

Met een 2-0 voorsprong op zak liep de Bornse formatie in de derde set direct achter de feiten aan. Sliedrecht wist een grote voorsprong uit te bouwen en wist met 16-25 de set binnen te halen. Het lukte het team van Thijs en Bart Oosting de wedstrijd in de vierde set weer naar zich toe te trekken. Een achterstand 7-12 werd omgebogen en bij een stand 16-15 ging de voorsprong naar de thuisploeg. Dit werd niet meer uit handen gegeven. De set (25-22) en daarmee de wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Het team kreeg van het publiek een welverdiende ovatie.

 

Komende dinsdag speelt Apollo 8 de derde wedstrijd in de kampioenspoule. In Sint Anthonius speelt het team tegen Fast. Zaterdag 7 maart om 20.00 uur volgt in Borne de streekderby tegen Eurosped uit Vroomshoop.

www.apollo8.nl

 

HOOFDTRAINERS DAMES APOLLO 8 GAAN VOOR EEN VIJFDE SEIZOEN

Thijs en Bart Oosting tekenen bij

 

25 februari 2020 - Thijs en Bart Oosting zijn ook in het volleybalseizoen 2020-2021 de hoofdtrainers van de eerste damesselectie van volleybalvereniging Apollo 8 in Borne. De broers Oosting zijn als duo bezig met hun vierde seizoen en tekenden bij voor een vijfde volleybaljaar.

 

Blij met nieuw contract
‘We zijn uiteraard erg blij dat we ook komend volleybalseizoen het trainerschap mogen vervullen bij Apollo 8’, vertellen Thijs en Bart Oosting. “De vereniging heeft zich in de afgelopen jaren enorm ontwikkeld”, zegt Thijs. “In het seizoen 2016/2017 werden we negende in de topdivisie. Nu derde in de eredivisie. Wij zijn daar enorm trots op. Dames 1 heeft veel binding met de vereniging, hier hechten Bart en ik veel waarde aan. Het was wel even puzzelen om de sportieve ambities van Apollo 8 te combineren met de prive-situatie, maar samen met de vereniging hebben we hier goede oplossingen voor gevonden.”

 

Ook voorzitter Martin Reesink is verguld met de contractverlenging. “Afgelopen jaar hebben we opnieuw stappen gemaakt in de professionalisering van onze vereniging. Een daarvan is de opzet van een eigen commissie rondom Dames 1. Onder leiding van Bart Velner, voorzitter van deze commissie, hebben we al tijdig met Thijs en Bart om tafel gezeten over de toekomst en plannen van Apollo 8 en de wensen van de trainers. We zijn er dan ook goed uit gekomen en kijken uit naar verdere samenwerking. Apollo 8 staat voor vriendschap, ambitie en trots. Thijs en Bart dragen die waarden uit en daar zijn we als vereniging trots op. Het is daarmee een goede basis om onze eerste damesselectie te laten presteren in de eredivisie.”

www.apollo8.nl

 

BORNSE DAMES STARTEN STERK IN KAMPIOENSPOULE

Apollo 8 wint in Sneek met 0-3

 

24 februari 2020 - Voor de dames van Apollo 8 is de strijd om het landskampioenschap begonnen. In de reguliere competitie wisten ze een mooie derde positie te behalen. Hiermee plaatste het team zich voor de kampioenspoule. Samen met vijf andere teams spelen ze tien wedstrijden in een kleine competitie. De twee beste teams gaan in een best-of-five competitie spelen om de landstitel. Door een derde positie op de ranglijst start het team met drie bonuspunten in de kampioenspoule.

 

Zaterdag begon de Bornse formatie met een uitwedstrijd tegen VC Sneek, de nummer vier van de reguliere competitie. Apollo 8 speelde een sterke wedstrijd en won met duidelijke cijfers (17-25, 24-26 en 15-25) van de thuisploeg. Speelster Florien Reesink na afloop: ‘We hebben als team een goede wedstrijd neergezet. Door veel servedruk te leveren en een goede passlijn waren de eerste en derde set overtuigend voor ons. In de tweede set kregen we twee setpoints tegen, maar we wisten dit knap om te draaien. Deze winst geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden in de kampioenspoule.”

 

Komende zaterdag speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen de huidige landskampioen Sliedrecht Sport. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20.00 uur in sporthal De Veste.

www.apollo8.nl

 

EERSTE VERSTERKING VOOR NIEUWE SEIZOEN KOMT VAN DSVD

Noah Timmermans naar Borhave

 

18 februari 2020 - Borhave heeft de eerste versterking voor het seizoen 2020/2021 binnen. Het is afstandsschutter Noah Timmermans; zij komt over van DSVD Deurningen. Noah woont in Losser en speelde daar voor Combinatie alvorens de stap naar DSVD te maken. Ze is geen onbekende voor Borhave. De schutter kwam met het vlaggenschip van DSVD uit in de eredivisie en heeft meerdere duels tegen Borhave gespeeld.

 

De Bornse handbalvereniging wist zich afgelopen zaterdag te plaatsen voor de kampioenspoule en is daardoor zeker van nog een jaar eredivisie. Trainer Herman Keppels is erg tevreden met de eerste versterking: “Noah is een opbouwer die we op elke positie kunnen inzetten en dus een goede versterking voor Borhave.” De 19-jarige speelster hoopt zich verder te verbeteren in het blauw/geel van Borhave. “De reden dat ik de overstap naar Borhave maak, is dat het een nieuwe uitdaging is om mezelf verder te ontwikkelen en ik kan veel gaan leren van de ervaren spelers.” (foto: @ Herman Zandhuis)

www.borhave.nl

 

JAARLIJKSE MELBUUL’N BRIDGE WINTERDRIVE

Herman Koers en Gerard van den Bosch winnaars

 

18 februari 2020 - Zaterdag organiseerde de Bornse Bridge Club haar jaarlijkse Melbuul’n Winterdrive. Deze drive bestaat uit een combinatie van bridgen met een stamppottenbuffet. De drive vond dit keer plaats bij café-restaurant ’t Anker in Saasveld, waar om 16.00 uur de eerste vijf rondes werden gespeeld. Daarna was het tijd voor het traditionele buffet, waarna een begin kon worden gemaakt met de volgende vijf rondes.

 

De prijsuitreiking, die de avond besloot, begon met de aanmoedigingsprijs voor het paar dat als laatste eindigde. Uiteindelijk behaalden de dames Thea Steenwelle en Gerda Westerink de derde prijs met 63.06%. De tweede plaats was voor Geert Leemeijer en Peter Vreeswijk met 63.31% en winnaars met 64.42% waren Herman Koers en Gerard van den Bosch.

 

ZEVENDE REMISE IN SUCCESSIE; NU THUIS TEGEN MVV’29: 0-0

BVV Borne opnieuw gelijk

 

17 februari 2020 - MVV’29 stond na zeven minuten al met een man minder toen natrappen terecht met rood werd bestraft. Toch duurde het even voordat het duel echt loskwam. MVV’29 legde het accent op de verdediging en Borne moest de man meer situatie zien te benutten door middel van creativiteit en veel beweging. In de 28ste minuut brak Borne door over de linkerflank, een goede voorzet volgde en tot tweemaal toe moest de doelman redding brengen. Na 45 minuten was het echter duidelijk dat uitgespeelde kansen schaars zouden blijven.

 

Na de pauze was de eerste kans voor de gasten uit Harbrinkhoek. Te gehaast en met weinig overtuiging ging het schot ruim naast het Bornse doel. Een fractie later moest Borne doelman Post wel reddend optreden, door een schot van dichtbij over zijn doel te boksen. De waarschuwing werd opgepakt en BVV Borne rechtte de rug, ging nadrukkelijk op jacht om iets te forceren en zette nog eens aan. Tussen de 58ste en 78ste minuut kreeg het drie opgelegde kansen. Tweemaal was Assink er dichtbij, zag een bal van de doellijn gehaald worden en de kopbal van Boomkamp leek in de verre hoek binnen te vallen, maar ging voorlangs. Het wilde gewoonweg niet lukken en daarmee werd het zevende gelijkspel een feit.

 

Zondag 1 maart speelt BVV Borne uit bij Avanti Wilskracht. Het duel in Glanerbrug begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

ONGEKENDE OFFDAY LEIDT TOT SMADELIJK VERLIES: 2-1

NEO verliest verdiend van Vogido

 

16 februari 2020 - In de wedstrijd tegen Vogido in Enschede was de eerste kans voor NEO. Jochem Stam schoot nipt voorlangs. Na zes minuten was het echter Vogido dat op 1-0 kwam. Twintig minuten verder viel de gelijkmaker toen een vlijmscherpe hoekschop van Jochem Stam door een Vogido-speler in eigen doel werd gewerkt: 1-1. Tussen minuut 25 en 30 gebeurde er van alles. Eerst verzuimde de arbiter de bal op de NEO-stip te leggen na een overduidelijke overtreding van Steven Zonder, maar dat maakte hij korte tijd later goed toen een Vogido-aanvaller maar al te gretig naar het kunstgras ging. Douwe Everink had echter een katachtige reactie in huis en stopte de penalty. Aanvoerder Berkel van de Enschedeërs wist het doel even later wel te vinden toen hij een vrije trap om de niet goed staande NEO-muur krulde: 2-1.

 

Wie een heftig NEO-offensief verwacht had in het tweede bedrijf kwam bedrogen uit. Pas na een kwartier de eerste kans. Pascal van Berkum haalde de achterlijn, maar waar hij de medespelers voor het uitzoeken had, belandde de bal in niemandsland. De rest van de tweede helft mocht eigenlijk geen naam meer hebben. NEO speelde gewoonweg niet goed, werd afgetroefd en dat voornamelijk op basis van beleving. Er werd niet meer gescoord, de ruststand werd tevens de eindstand: 2-1.

 

Op zondag 1 maart staat de vorige week afgelaste thuiswedstrijd tegen BWO op het programma. Het duel begint om 14.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

BORNSE HANDBALDAMES VERZEKERD VAN NÓG EEN JAAR EREDIVISIE

Borhave wint van Quintus: 26-23

 

16 februari 2020 - Een spannende slotronde in de eredivisiecompetitie van het dameshandbal zaterdagavond. De nummers zes tot en met negen hadden een gelijk aantal punten en de nummer vijf slechts twee punten meer. Bovendien moesten de nummer 5, 6, 8 en 9 tegen elkaar, Borhave moest het opnemen tegen de nummer 4 Quintus en diende te winnen om een kans te maken op plaats vijf of zes en daarmee een plaats in de play-off’s om het kampioenschap.

 

Borhave startte goed en nam in de eerste vijf minuten een voorsprong. De Zuid-Hollandse gasten bleven echter kort volgen. Na ruim 22 minuten was de stand weer gelijk (12-12) en uiteindelijk waren zij het die met een voorsprong de rust in gingen (14-15). In de tweede helft was de thuisploeg lang niet in staat de stand weer in balans te brengen. Pas met nog tien minuten te gaan kwam er weer een gelijke stand op het scorebord (20-20) De Tukkers wisten direct door te stomen naar een voorsprong, nog één keer sloot Quintus aan (22-22) maar Borhave rook de buit en wist de voorsprong vast te houden. Eindstand: 26-23, uiteindelijk goed voor een zesde plek in de competitie waarmee continuering van de eredivisiestatus een feit is.

 

In de play-offs speelt Borhave op woensdag 26 februari om 20.00 uur thuis tegen de nummer 3, VZV.

www.borhave.nl

 

DRIE DOELPUNTEN VAN RAMON VAN OS

ZV verslaat stug Langeveen: 2-3

 

13 februari 2020 - Langeveen startte de vanwege carnaval vooruitgeschoven wedstrijd woensdagavond beter dan ZV en al na vijf minuten moest keeper Myron Eleveld de 1-0 toestaan. Na een kwartier nam ZV het initiatief over. En dat had resultaat. In de 22ste minuut volgde een mooie aanval over rechts die Ramon van Os uitstekend binnen werkte: 1-1. Ook daarna bleven de Zenderenaren Langeveen onder druk houden en gastheren moesten steeds vaker aan de noodrem trekken. Zo ook in de 33e minuut toen Van Os keihard onderuit werd geschoffeld. Hij krabbelde overeind, legde de bal goed en schoot vervolgens magistraal de bal in de kruising, 1-2. Het werd tevens de ruststand.

 

Na de thee liet ZV de touwtjes vieren en konden de Langeveen verdedigers doen waar ze goed in zijn, de bal lang achter de laatste linie van ZV leggen om zo de snelle buitenspelers in stelling te brengen. Eleveld moest dan ook meerdere keren reddend optreden. Hij kon echter niet voorkomen dat een verdedigingsfout door Simon Schröder genadeloos werd afgestraft: 2-2. Tegen de verhouding was het in de 74ste minuut echter opnieuw Van Os die de keeper ver voor zijn goal zag staan, geen moment twijfelde en de 2-3 liet aantekenen. Ondanks diverse provocaties wist ZV in de slotminuten het hoofd koel te houden en daarmee de drie punten over de streep te trekken.

www.zenderenvooruit.nl

 

 

DSO KRIJGT IN DEN HELDER MET 18-28 ‘OM DE OREN’

Handbaldames ZV boeken mooie winst

 

10 februari 2020 - De dames van Zenderen Vooruit begonnen zaterdagavond in Den Helder scherp aan de wedstrijd; technisch en verdedigend stonden ze solide. Het spel werd door beide ploegen direct op snelheid gespeeld. Er werd weinig weggegeven door de keepers. In het eerste kwartier ging het van 2-2 naar 5-6. Om deze spiraal te doorbreken diende te worden omgeschakeld, en dat lukte. DSO werd verdedigend slimmer aangepakt en dat bleek een goede zet. De gasten liepen dan ook snel uit naar 7-10, waarna ze met een voorsprong van 12-16 konden rusten.

 

Na de theepauze was het enthousiasme bij de Zenderense dames zichtbaar. Ze voelden dat ze DSO vol konden pakken. In hun spel klopte ineens alles. De defensie was verwoestend, de aanvallen waren als uit het boekje. DSO had er geen antwoord op en was leeg gespeeld. Vrijuit spelend, met zo af en toe zelfs een beetje show, wisten ze met een stand van 18-28 het slotsignaal te bereiken. De winst bleek uiteindelijk goed voor een vijfde plek op de ranglijst.

www.zenderenvooruit.nl

 

VERWACHTE STORM GOOIT ROET IN HET ETEN

Geen voetbal op zondag

 

8 februari 2020 - De storm Ciara die naar verwachting vanaf zondagmiddag over ons land raast, heeft de KNVB doen besluiten zowel de eredivisiewedstrijden alsook het algehele amateurvoetbal voor morgen af te gelasten.

 

Eerder vandaag werd door het KNMI al een code oranje afgegeven en gewaarschuwd voor windstoten tot zo’n 120 kilometer per uur.

 

ALI GOZUKELES OPVOLGER VAN AART-JAN QUAK

BZSV krijgt nieuwe trainer

 

7 februari 2020 - Met ingang van het komende voetbalseizoen beschikt BZSV de Blauwwitters uit Borne in de persoon van Ali Gozukeles (44) over een nieuwe hoofdtrainer. Ali komt uit Rijssen en heeft jarenlang in het eerste van SV Rijssen gespeeld.

 

Gozukeles volgt Aart-Jan Quak op die de afgelopen drie jaar (inclusief het lopende seizoen) de hoofdtrainer was van de zaterdagamateurs.

www.bzsv.eu

 

HAVAS DELFT MET 25-22 HET ONDERSPIT

Knappe thuiswinst voor handbaldames ZV

 

3 februari 2020 - Havas begon zaterdag sterk aan de wedstrijd, verdedigend stond ZV er niet en daardoor liep het al snel tegen een achterstand aan van 0-2. Bovendien hadden de gastvrouwen nog eens moeite met de verdediging van Havas en met nog twintig minuten te spelen, stond het 8-9 in het voordeel van de uitploeg. De laatste tien minuten herpakten ze zich echter goed. Mede door goed keepers- en verdedigingswerk werd dan ook de rust bereikt met een stand van 13-12.

 

In het begin van de tweede helft bouwde ZV de voorsprong uit naar twee doelpunten, maar Havas liet zich niet kennen en kwam telkens terug. Met nog een kwart wedstrijd te gaan maakten de Zenderense dames echter het verschil. Conditioneel waren ze sterker en in de afronding trefzeker. Daardoor ontstond op enig moment een marge van drie doelpunten. Een marge die ze tot het eindsignaal wisten vast te houden. Eindstand: 25-22.

 

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DSO 1 op het programma. Het duel in Den Helder begint om 19.45 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

TALENTTEAM PAPENDAL EENVOUDIG MET 3-0 OPZIJGEZET

Apollo 8 wint van hekkensluiter

 

3 februari 2020 - De dames van Apollo 8 hoefden zaterdag tegen Talentteam Papendal niet hun beste spel te laten zien. Omdat het team al zeker is van plaatsing voor de kampioenspoule stond er ook niets meer op het spel. In een solide wedstrijd was het team van Thijs en Bart Oosting te sterk voor de tegenstander uit Papendal. Met setstanden van 25-18, 25-20 en 25-21 werd de wedstrijd eenvoudig gewonnen.


Eenvoudige overwinning
“De hele wedstrijd waren we ‘in control’ en was het spelbeeld in elke set hetzelfde”, licht trainer Thijs Oosting toe. “Tot de vijftien punten kon het Talentteam bijblijven, daarna gaven we wat gas bij en haalden we de overwinning binnen. Alle speelsters hebben speelminuten gemaakt. Komend weekend sluiten we met een mooi affiche de reguliere competitie af tegen de nummer twee van de ranglijst. Een prima gelegenheid om ritme op te doen voor de play-offs.”

 

De wedstrijd tegen Eurosped in Vroomshoop begint komende zondag om 15.30 uur.

www.apollo8.nl

 

 

MONSTERZEGE OP GEHAVENDE ENSCHEDEËRS: 0-8

Zenderen Vooruit overrompelt Phenix

 

3 februari 2020 - De wedstrijd zondagmiddag in Enschede stelde niet zo veel voor. Phenix was zó getroffen door blessures, dat er uit verschillende elftallen geshopt moest worden. De 0-8 was dan ook een reële weerspiegeling van de kracht van beide teams. Dit alles onder leiding van een prima fluitende scheidsrechter en spelers die elkaar op het veld respecteerden.

 

De wedstrijd eindigde in mineur, omdat Bart Beld in de laatste minuut nog rood kreeg, door in een reflex een doorgebroken Phenix-speler vast te houden.

 

Het scoreverloop ten slotte: Hemmo Mulder 0-1, Job Vetketel 0-2, Ramon van Os 0-3, Teun Besselink 0-4, Jamie Oude Breuil 0-5, Kees ten Broeke 0-6, Job Vetketel 0-7 en Ramon van Os 0-8.

 

Komende zondag komt Bornerbroek op bezoek. De wedstrijd op Het Vollenbroek begint om 14.00 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

DE TUKKERS IN 96STE MINUUT LANGSZIJ: 1-1

Blessuretijd nekt BVV Borne

 

3 februari 2020 - BVV Borne heeft in de absolute slotfase een zekere overwinning uit handen zien glippen. Na een uitstekende wedstrijd, waarin het voldoende mogelijkheden kreeg om de tweede treffer te maken, zag het de gastheren in de 96ste minuut langszij komen. Het was Robin Kwast die de 1-1 maakte en daarmee Borne al ver voor carnaval een enorme kater bezorgde.

 

In de 19de minuut stond het al 0-1 voor de geelzwarten door een doelpunt van Sander Toebes, nadat Sven Pieterson de bal voor de goal slingerde. Er kwamen meer kansen, maar het bleef tot aan de rust 0-1.

 

Het duurde tot diep in de tweede helft dat De Tukkers haar rug rechtte en de duimschroeven aanhaalde. De bal ging sneller rond, maar Borne bleef overeind en creëerde zelfs nog een enkele kans. Tot ver in blessuretijd, toen een allerlaatste hoekschop hoog voor het Borne doel het lot van de gasten bezegelde en Kwast het leer over de doellijn tikte. Opluchting bij de thuisploeg en een balend Borne. De ploeg had recht op meer en zag het alsnog mis gaan.

 

Komende zondag gaat Borne op bezoek bij Avanti Wilskracht. Het duel in Glanerbrug begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

HECTISCH DUEL RESULTEERT IN EEN 1-0 OVERWINNING VAN DE ZWARTWITTEN

NEO wint van FC Suryoye

 

2 februari 2020 - Het eerste deel van de wedstrijd was bijna volledig voor de balvaardige gasten uit Enschede, hoewel de eerste kans voor NEO was. Jochem Stam kon een strakke voorzet van Bas Spenkelink niet helemaal goed verwerken en zijn inzet was een makkelijk prooi voor Felix van Berkel, de goede goalie van Suryoye. In de 35ste minuut vloog de vlam in de pan toen Frank Valley Amanuel Isa op harde maar correcte manier van de bal zette. De gelouterde amateur bleef vervolgens geblesseerd liggen, en liet op een dusdanige verbale wijze zijn ongenoegen blijken over de in zijn ogen foutieve beslissing van de scheidsrechter dat die hem na enige tijd doormekkeren de rode kaart gaf. De rapen waren gaar en veel Suryoye-spelers gingen verhaal halen bij de arbiter Harmsen, die vervolgens een korte afkoelingsperiode inlaste.

 

Waar de eerste helft in het teken van de gasten stond was het tweede bedrijf niet alleen gelijkwaardig, maar ook spectaculair en erg spannend. NEO werd al vrij vlot in het zadel geholpen door een eigen goal van de gasten. Christiaan Ercan verlengde na een mooie aanval een strakke voorzet van Jochem Stam in het eigen doel: 1-0. Het sierde de gasten dat ze bleven voetballen en het NEO al combinerend nog knap lastig maakten. Maar toch kreeg de gastheren goede kansen, die ze echter niet wisten te verzilveren, waardoor de eindstand op 1-0 bleef steken.

 

Komende zondag om 14.00 uur speelt NEO opnieuw thuis. De geplaagde noaber BWO komt dan op bezoek.

www.rksvneo.nl

 

VOCASA 2 WINT IN BORNE MET 1-3

Heren Apollo 8 thuis onderuit

 

29 januari 2020 - De heren van Apollo 8 begonnen zaterdag sterk in hun thuisduel tegen VoCASA 2. Met name op (sprong)services, in combinatie met een sterk blok, bouwde het een mooie voorsprong op. In de side-out haperde het echter, waardoor de Nijmegenaren weer langszij kwamen en zelfs op een voorsprong kwamen van 22-24. Toch wisten de Bornenaren het hoofd koel te houden en met 26-24 de setwinst te pakken.

 

De tweede set vertoonde grotendeels hetzelfde beeld, alleen was het VoCASA dat met 22-25 de set naar zich toetrok. Daarna viel Apollo 8 sterk terug en kreeg het zelfs met 13-25 om de oren. In de vierde set herpakten ze zich echter en stond het tot diep in de set gelijk: 18-18. Toch bleek VoCASA daarna de sterkste en won het de set met 20-25. Een teleurstellend verlies dus: 1-3.

 

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Orion 2 op het programma. De wedstrijd in Doetinchem begint om 17.30 uur.

www.apollo8.nl

 

UITSTEKENDE TWEEDE HELFT RESULTEERT IN EEN 25-14 WINST

Handbaldames ZV winnen van SVBO

 

28 januari 2020 - De handbaldames van Zenderen Vooruit speelden zaterdag hun thuiswedstrijd tegen SVBO. In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd, waarin de gastvrouwen soms te gehaast speelden en daardoor in de fout gingen. Na 15 minuten was het 4-4 en via 7-5 werd uiteindelijk een ruststand bereikt van 10-8.

 

De theepauze deed wonderen voor de dames van ZV, want ze kwamen sterk uit de startblokken. Vanuit een goede verdediging konden ze ballen onderscheppen en dwongen ze SVBO tot het maken van fouten. Daardoor wist ZV met snelle aanvallen en break-outs afstand te nemen. Na 15 minuten in de tweede helft stond er zelfs een stand van 18-10 op het scorebord. De thuisploeg was heer en meester en gaf de tegenstander geen kans meer. Met veel variatie in het spel werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een eindstand van 25-14.

 

Komende zaterdag om 19.00 uur staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander in ’t Wooldrik is dan Havas uit Almere.

www.zenderenvooruit.nl

 

2-3 WINST IN ST. ANTHONIS BETEKENT EEN VEILIGE DERDE PLEK OP DE RANGLIJST

Apollo 8 opnieuw te sterk voor Fast

 

27 januari 2020 - Na twee nipte nederlagen tegen koploper Sliedrecht begon Apollo 8 goed aan de wedstrijd. De thuisploeg had weinig in te brengen en Apollo 8 had met 17-25 winst in de eerste set een prima start. Ook in de tweede set was het team van Thijs en Bart Oosting te sterk met 22-25. Drie punten lagen in het vooruitzicht, maar Fast kwam terug in de wedstrijd. Apollo 8 kreeg het lastig en verloor de derde en vierde set (25-19, 25-20) wat de stand weer in evenwicht bracht. Opnieuw moest een vijfde set de beslissing brengen. Apollo 8 liet weer het niveau van de eerste twee sets zien en won met 10-15 de beslissende set.

 

De Bornse formatie nam door de winst twee punten mee naar Borne en stelde een derde plek op de ranglijst veilig. Met nog twee reguliere wedstrijden voor de boeg is Apollo 8 al zeker van de kampioenspoule. “De eerste twee sets speelden we erg goed”, vertelt Lieke Hilgenberg na de overwinning. “Daarna wisten we moeilijker te scoren, mede dankzij goed verdedigend werk van onze tegenstander, en maakten we te veel eigen fouten. Gelukkig herstdlen we ons goed en wonnen we de vijfde set en daarmee hebben we een mooie derde plek veilig gesteld.”
 

Apollo 8 speelt op zaterdag 1 februari een thuiswedstrijd tegen Talentteam Papendal. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Veste.

www.apollo8.nl

 

GEELZWARTEN BEGINNEN HERVATTING COMPETITIE UITSTEKEND

BVV Borne gelijk tegen WVV’34

 

27 januari 2020 - Borne is de hervatting van de competitie uitstekend begonnen. Met goed voetbal en veel arbeid wist het de gasten uit Hengevelde vroeg vast te zetten en reeds binnen de minuut leverde deze strijdwijze al een enorme kans op voor gelegenheidsspits Wesley Assink. De Hengevelders hadden veel overtredingen nodig om op adem te komen en het Bornse spel te ontregelen. Toch duurde het tot de 39ste minuut dat de Bornenaren op voorsprong leken te komen, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna volgden nog een prima schuiver rakelings langs de paal en een verwoestende uithaal vol op de lat, maar gescoord werd er niet.

 

Na de pauze eenzelfde beeld, al kostte de speelwijze van de gastheren wel de nodige kracht. Daardoor wist WVV’34 in de 59ste minuut zelfs op 0-1 te komen. Het was de gewiekste Pierik die de bal achter de Bornse goalie werkte. Borne trainer Bakker reageerde direct, haalde de moegestreden Toebes aan de kant en bracht jeugdspeler Luc Scheper binnen de lijnen. In de 67ste minuut leek dat bijna de gelijkmaker op te leveren, maar de WVV-doelman redde knap op een eigen inzet van de verdediger. In de 80ste minuut was het echter wel raak toen Scheper drie man passeerde en vervolgens Pieterson vond die de bal met een ongelofelijke precisie in de rechterbovenhoek krulde. Een verdiende 1-1 dus en het zou tevens de eindstand betekenen.

 

Komende zondag speelt BVV Borne uit tegen De Tukkers. De wedstrijd in Albergen begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

FC ’T CENTRUM MAAKT IN LAATSTE VIJF MINUTEN 2-0 ACHTERSTAND GOED

Hectische slotfase breekt ZV op

 

26 januari 2020 - De eerste tien minuten gebeurde er niet veel op Het Vollenbroek; beide ploegen waren aan het aftasten en namen daarbij niet al te veel risico. Maar daarna dicteerden de bezoekers het spel steeds meer. FC ’t Centrum combineerde makkelijk, zocht veelvuldig de snelle, behendige rechtsbuiten en het waren dan ook de Enschedeërs die de eerste grote kans kregen. Het was Myron Eleveld die deze kans vakkundig onschadelijk maakte. En alhoewel de Zenderenaren wel probeerden meer vat op de wedstrijd te krijgen, waren ze in de eindfase onvoldoende nauwkeurig om echt gevaarlijk te worden.

 

In de tweede helft probeerde ZV meer grip te krijgen, maar het was ’t Centrum dat veruit het gevaarlijkst bleef en twee grote kansen creëerde. Na driekwart wedstrijd kwam de omslag toen de linksback van de gasten na zijn tweede gele kaart met rood mocht vertrekken. ZV ging erin geloven en zo’n vijf minuten voor tijd bleek dit niet onterecht. Verdediger Bryan Sonder kon een voorzet zo terugleggen dat Ramon van Os van dichtbij kon binnenwerken: 1-0. En even later werd het zelfs 2-0 toen opnieuw Ramon van Os een schitterende voorzet van Thomas Klaassen binnenschoot. Maar wat niemand verwachtte, gebeurde toch. Eleveld werkte een aanvaller tegen de grond, kreeg rood en de strafschop werd benut: 1-2. En nog vóór het eindsignaal klonk wist ’t Centrum opnieuw het net te vinden: 2-2, tevens de eindstand.


Komende zondag gaat Zenderen Vooruit op bezoek bij hekkensluiter Phenix. De wedstrijd in Enschede begint om 14.00 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

LANDSKAMPIOEN MOET IN AMSTERDAM GENOEGEN NEMEN MET GELIJKSPEL: 30-30

Borhave laat VOC ontsnappen

 

26 januari 2020 - Borhave had er zaterdagavond zin in tegen VOC. Vanuit een goede dekking wist de ploeg goed en gevarieerd aanvalsspel te spelen. Dit resulteerde in een sterke eerste helft die werd afgesloten met een 13-18 voorsprong. Na de pauze gingen de Tukkers vrolijk door en liepen zelfs verder uit. De maximale voorsprong bedroeg 7 doelpunten. De thuisploeg wilde zich niet als een lam schaap laten slachten en gaf vol gas, gestaag slonk de voorsprong van Borhave. Vlak voor tijd kwam de ploeg uit Amsterdam langszij en nam zelfs een 30-29 voorsprong. Jeske Roerink wist op de valreep echter de gleijkmaker te scoren.

 

Met nog één wedstrijd in de reguliere competitie te gaan is de stand in de competitie complex. De nummer 5 heeft 13 punten, gevolgd door vier ploegen met elk 11 punten. In de laatste competitiewedstrijd kan het nu op de zevende plaatst staande Borhave nog de vijfde plaats bemachtigen, maar ook de negende plaats behoort tot de mogelijkheden. De nummers één tot en met zes spelen in de kampioenspoule, de nummers zeven tot en met tien spelen een nacompetitie om één degradatieplaats. De doelstelling van Borhave is natuurlijk een plaats bij de eerste zes.

 

De laatste thuiswedstrijd voor de nacompetitie vindt plaats op zaterdag 15 februari om 20.00 uur in ’t Wooldrik. De tegenstander is dan Quintus uit Kwintsheul.

www.borhave.nl

 

DOOR GELIJKSPEL BIJ BON BOYS ZAKKEN DE BORNENAREN NAAR PLEK 5

NEO komt niet verder dan 0-0

 

26 januari 2020 - Bon Boys begon wat feller dan NEO, maar toch kregen de zwartwitten na ruim tien minuten de eerste kans. Een mooie crosspass van Jochem Stam werd door Ron Spoler ingebracht waarna Stam de bal koppend maar half kon raken, die dan ook naast ging. Na raar balverlies in de NEO-aanval counterde Bon Bos na een minuut of twintig bijna naar een voorsprong. Vanaf de linkerkant werd de bal via de vingertoppen van Douwe Everink op de lat geschoten. Tien minuten voor de pauze de mooiste aanval van de eerste helft. Jochem Stam had een voorzet in huis en Max Brunninkhuis nam de bal ineens met de binnenkant van de voet. Helaas vloog het leer over de goal van Busschers.

 

Na de pauze was het eerste kwartier volledig voor NEO en toen had de ploeg zichzelf moeten belonen. Bas Spenkelink verraste Busschers met een rare schuiver die maar net tot hoekschop kon worden verwerkt en Steven Zonder schoot knap in na een hoekschop, maar zag de BB-goalie er zijn hand nipt tegenaan krijgen. Twee kansrijke voorzetten via Bjorn Tijhuis en Jochem Stam smoorden in een mêlee van spelers. Nadat Youri Gersmann na een mooie dribbel net overschoot leek Bon Boys in de slotminuut toch nog te gaan winnen. Steven Zonder was echter op tijd om de ingeschoten bal weg te roeien.

 

Komende zondag wacht het altijd interessante duel tegen Suryoye. Het duel aan de Twickelerblokweg begint om 14.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

ROYALE EN COLLECTIEVE WINST (20-27) OP SV BENTELO

Handbalsters ZV winnen derby

 

19 januari 2020 - Zaterdagavond gingen de handbaldames van Zenderen Vooruit op bezoek bij Bentelo. Vanaf het begin waren ze scherp en secuur in de afronding en kwamen ze op een mooie voorsprong (2-5). Bentelo schoot echter van afstand blindelings raak en dit maakte dat de gasten al snel moesten schakelen naar een offensievere dekking. En dat werkte, totdat Bentelo in de opbouwlijn wisselde. Daardoor liep de stand van 4-11 al snel op naar 8-11. Net vóór rust wisten de Zenderenaren nog een penalty mee te pikken, zodat de rust inging met een stand 8-12.

 

In de tweede helft werden er aan beide kanten meer straffen uitgedeeld, maar ZV bleef met sterk collectief spel -zelfs met 6 tegen 4- oppermachtig. Tot acht minuten voor tijd was het spannend (18-22). Daarna wisten de Zenderense dames door te drukken, de dekking voortreffelijk te houden en het net van de tegenstander te vinden. Het leverde een eindstand op van 20-27.


Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Navique/SVBO op het programma. Het duel in ’t Wooldrik begint om 13.40 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

STRIJDBARE BORNSE DAMES VERGETEN ZICHZELF TE BELONEN TEGEN DE NUMMER DRIE: 25-28

Borhave verliest thuis van VZV

 

19 januari 2020 - Met de wedstrijd tegen VZV trof het Bornse dameshandbalteam van Borhave de nummer 3 uit de competitie. In de eerste helft duurde het even voor de wedstrijd echt op gang kwam: na tien minuten waren er slechts acht doelpunten gevallen (3-5). Het spel golfde op en neer en beide ploegen misten prima mogelijkheden. Daarna namen de gasten afstand en liepen ze gestaag weg naar een 6-12 tussenstand. De Twentse dames wisten zich echter weer terug te vechten in de wedstrijd, waardoor er bij rust een 11-14 op het scorebord stond.

 

In de tweede helft namen de gasten uit het Noord-Hollandse “t Veld wederom afstand. Bij een tussenstand 17-25 (na 21 minuten) leek de wedstrijd gelopen, maar niets was minder waar. Nogmaals rechtten de Borhave dames hun rug en ze kwamen terug tot op één doelpunt (24-25) met nog twee minuten te gaan. Het was razend spannend, maar de gasten bleven gewoon scoren en Borhave kon niet meer dichterbij komen. In de laatste seconde scoorde VZV de 25-28. Uiteindelijk was VZV de terechte winnaar.

 

Komende zaterdag speelt Borhave om 20.00 uur in Amsterdam tegen VOC.

www.borhave.nl

 

BORNSE VOLLEYBALDAMES DICHTBIJ BEKERFINALE, MAAR VERLIEZEN MET 2-3

Apollo 8 leidt nederlaag tegen Sliedrecht Sport

 

16 januari 2020 - Tijdens de halve bekerfinale woensdagavond in een sfeervolle sporthal De Veste lieten Apollo 8 en Sliedrecht Sport zien dat ze aan elkaar gewaagd waren. Daardoor liep de stand gelijk op. Een 16-18 achterstand werd weggewerkt waardoor de stand weer gelijkkwam (20-20). Het publiek ging er nog eens goed achter staan en zag dat Apollo 8 de eerste set binnen sleepte (25-23). In de tweede set ging het opnieuw gelijk op, de verschillen waren klein, maar Sliedrecht Sport won nipt (24-26). In de derde set sloeg de ploeg uit Sliedrecht al snel een klein gaatje (5-9) en gaf dit niet meer uit handen en kwam op een 1-2 voorsprong (20-25). De thuisploeg rechtte de rug en liet in de vierde set prachtig volleybal zien. Sliedrecht Sport had niks in te brengen en Apollo 8 won met duidelijke cijfers (25-13).

 

Een vijfsetter moest de beslissing brengen in deze volleybalkraker. De thuisploeg zette het goede spel uit de vierde set voor en kwam op een 5-1 voorsprong. Bij een stand van 9-9 was dit weer in evenwicht. Beide teams gaven niet op en de spanning was bij het publiek voelbaar. Sliedrecht kwam op 10-12, maar Apollo 8 wist het weer gelijk te brengen. Op een 14-12 stand kreeg de thuisploeg de kans om twee matchpoints te benutten om opnieuw de bekerfinale te bereiken. Sliedrecht Sport kwam echter knap terug en kaapte de overwinning voor de neuzen van de Bornse dames weg (14-16).

 

Komende zondag speelt Apollo 8 opnieuw tegen Sliedrecht Sport, dit keer in de reguliere competitie. Om 14.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal in sporthal De Veste in Borne.

www.apollo8.nl

 

TIJDENS JAARLIJKSE DRIEKONINGENTOCHT VAN DE NEO-WIELERCLUB

Gerard Bertelink Wisselbokaal voor Stephan Velthuis

 

13 januari 2020 - Zondag fietste de NEO-Wielerclub weer haar jaarlijkse Driekoningentocht waarvoor, evenals in het verleden, ook de Wielerclub Zenderen was uitgenodigd. Na het uitwisselen van de Nieuwjaarswensen werd onder het genot van koffie en krentenwegge de Gerard Bertelink Wisselbokaal uitgereikt aan Stephan Velthuis. Deze bokaal is enkele jaren geleden in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Gerard Bertelink, een man met een lange staat van dienst voor de voetbalclub.

 

Sinds de oprichting was Gerard ook actief betrokken bij de NEO Wielerclub. Deze bokaal gaat naar de renner die het vaakst aanwezig was en de meeste kilometers heeft gemaakt. Gerard Bertelink heeft twee jaar geleden op zijn sterfbed deze bokaal zelf nog kunnen uitreiken aan de eerste winnaar Eric Sommer. En dit jaar was Stephan Velthuis dus de gelukkige. Na afloop van de gezamenlijke MTB-tocht was er erwtensoep en een lange nazit voor de 40 coureurs uit Zenderen en Borne.

www.rksvneo.nl

 

PEELPUSH DOORBREEKT ZEGEREEKS: 3-2

Dames Apollo 8 verliezen in Meijel

 

13 januari 2020 - De ploeg uit Borne begon sterk aan de wedstrijd tegen Peelpush in Meijel en binnen no-time stond het met 0-2 in sets voor (18-25 en 14-25). In de derde set begon het bij Peelpush steeds beter te lopen en aan Bornse kant werden meer fouten gemaakt. Apollo 8 kwam moeilijker tot scoren en verloor de derde en vierde set met 25-22 en 25-17. Opnieuw moest een vijfsetter de beslissing brengen. De thuisploeg bleek hierin iets te sterk en won de set met 15-12 en pakte daarmee twee punten. Apollo 8 hield een punt over aan de wedstrijd en blijft hiermee op een derde plek op de ranglijst staan.

 

Focus op halve bekerfinale

“De eerste twee sets speelden we prima volleybal, serverend was het goed en aanvallend was bijna elke klap raak”, licht trainer Thijs Oosting na de wedstrijd toe. “Na een aantal omzettingen ging het bij Peelpush steeds beter lopen. Daardoor werd het, net als tegen Set-Up’65, een vechtwedstrijd met veel lange rally’s. Daarin was onze tegenstander net iets beter. We moeten het gevoel van de eerste twee sets meenemen naar komende woensdag. Dan spelen we de halve finale om de nationale beker tegen landskampioen en huidige bekerwinnaar Sliedrecht Sport.”

 

De halve bekerfinale in De Veste begint komende woensdag om 19.30 uur.

www.apollo8.nl

 

SPORTIEF THUISDUEL EINDIGT IN 24-24

Handbalsters ZV pakken punt tegen Pacelli


12 januari 2020 - Zenderen Vooruit opende zaterdagavond in haar thuisduel tegen Pacelli de score en vanaf het begin ging de wedstrijd gelijk op. Na tien minuten stond er een 5-3 voorsprong op het scorebord. Beide ploegen speelden leuke aanvallen en er werd sportief gehandbald. Het verschil liep niet verder uit dan twee à drie punten. De ruststand was 13-10 in het voordeel van de thuisploeg.

 

Door een aantal missers van Zenderen Vooruit kon Pacelli de score terugbrengen naar 13-12. Ook in de tweede helft bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en met nog tien minuten te spelen was de stand 21-19. Pacelli kwam op een gelijke hoogte bij een stand van 21-21. Daarna volgde de eerste voorsprong voor de gasten. Met nog een aantal seconden te spelen stonden de gasten met 23-24 voor. Er volgde nog één aanval voor de dames van Zenderen Vooruit. In de laatste vijf seconde werd er een speelster naar de grond getrokken, waarop een rode kaart en een penalty volgde. Deze penalty werd benut waardoor de eindstand 24-24 werd.

Komende zaterdag speelt Zenderen Vooruit de uitwedstrijd tegen Bentelo. Het duel in sporthal De Pol begint om 19.30 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

GELIJKSPEL NA EEN UUR TEMPOHANDBAL TEGEN V&L: 31-31

Borhave tankt vertrouwen in Geleen

 

12 januari 2020 - De gasten uit Borne kwamen ‘brutaal’ uit de startblokken en zetten de thuisploeg meteen onder druk. V&L kreeg echter snel vat op de tegenstander, met name via de linkerflank. Borhave vond dit uiteraard ook. “Een dubbel gevoel”, merkt V&L-coach Edwin Janssen op. “Borhave speelde het slim en snel. Zes minuten voor tijd hadden we het moeilijk.” Ook na de pauze, die met 15-13 werd ingegaan, bleven beide ploegen dicht in elkaars buurt qua score. Soms leek het alsof een van beide ploegen begon te wankelen maar gedrevenheid en enthousiasme hielden iedereen op de been. Het resultaat kon in de slotfase voor beide ploegen nog gunstig uitvallen.

 

Bij 25-26 kwam Borhave in een riante positie, maar elk doelpunt werd binnen luttele seconden beantwoord door de thuisploeg. Spanning op het veld, ieder foutje zou er nu een teveel kunnen zijn. Vijf minuten van het einde was er een minimale marge voor de gasten: 27-28, maar weer ging het om en om. Met nog anderhalve minuut te gaan verzilverde Legtenberg een strafworp en bracht daarmee de stand op 30-31. De thuisploeg probeerde het nog één keer met de zevende veldspeler. En dat lukte. Hoitzing tilde de eindstand naar 31-31.

 

Komende zondag speelt Borhave om 13.30 uur in ’t Wooldrik tegen VZV.

www.borhave.nl

 

TIJDENS DRUKBEZOCHTE NIEUWJAARSRECEPTIE

NEO huldigt zestien jubilarissen

 

5 januari 2020 - NEO heeft op een drukbezochte nieuwjaarsreceptie maar liefst zestien jubilarissen gehuldigd. Nieuwe voorzitter Edwin Zeevalkink kweet zich uitstekend van zijn taak door de jubilarissen kort en krachtig in het zonnetje te zetten. Afhankelijk van het aantal jaren kregen de trouwe NEO-leden een mooie NEO-speld, een prachtige aquarel dan wel een uniek glazen kunstwerk.

 

De jubilarissen: 

  • 70 jaar Willy Annink
  • 60 jaar Johan Oude Kamphuis en Harrie Neeskens
  • 50 jaar Marcel Spikkert, Henk Westerbeek en Peter Spekreijse
  • 40 jaar Jos Lansink, Marcel Knuif, Wouter Kwakkenbos, Ben ten Voorde, Pascal Spijker en Rob van Buuren
  • 25 jaar Rogier Lohuis, Eric Wesselink, Lars Perik en Stephan Pol

 

Helaas konden de volgende jubilarissen niet aanwezig zijn: Marco Oosterbroek, Marcel Weghorst, Frans Weghorst, Mark Wieffer, Stefan Diepenmaat, Rick Gosselt en Mark Oude Engberink

www.rksvneo.nl

 

HANDBALDAMES GEVEN THUISWINST UIT HANDEN: 25-29

Borhave verliest van SEW

 

5 januari 2020 - In het jaar waarin de vereniging het vijftigjarig bestaan viert, had het eerste damesteam de winst en daarmee een feestelijke start zelf in handen. In een periode van zeven minuten in de tweede helft gleed de winst door haar vingers.

 

In een strijdbare eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd, wisselend namen de teams een voorsprong. De stand bij rust was, terecht, in balans 13-13. In de tweede helft nam de thuisploeg vanaf de eerste seconde het initiatief. De voorsprong was steeds twee á drie doelpunten. Halverwege de tweede helft haperde het scorend vermogen bij de thuisploeg. SEW wist in één reeks (zeven minuten) de achterstand van 22-20 om te buigen naar een 22-27 voorsprong. Het Twentse handbalteam kwam de mentale dreun niet meer te boven. Een duur verlies in de eerste wedstrijd van het (jubileum) jaar.

 

Komende zaterdag speelt Borhave om 19.30 uur in Geleen tegen V&L.

www.borhave.nl

 

WINST TEGEN REGIO ZWOLLE VOLLEYBAL

Dames Apollo 8 beginnen 2020 overtuigend

 

5 januari 2020 - Zaterdag werd de volleybalcompetitie in de eredivisie hervat. In Zwolle moest Apollo 8 aantreden tegen de huidige nummer vijf van de competitie: Regio Zwolle Volleybal. In Borne was Apollo 8 eerder dit seizoen met 3-1 te sterk. De Bornse formatie ging sterk van start en nam in de eerste en tweede set de voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Met twee keer 16-25 werden de sets gewonnen.

 

De thuisploeg wist nog even terug te komen met winst in de derde set (25-21), maar Apollo 8 herpakte zich en won eenvoudig de vierde set met 13-25, een 1-3 winst dus. De Bornse eredivisionist komt daarmee op 26 punten uit 12 wedstrijden en staat daarmee op een keurige derde plek.

 

Donderdag 9 januari om 20.00 uur treft Apollo 8 thuis in sporthal De Veste de dames van Set Up’65.

www.apollo8.nl

 

TIJDENS NIEUWJAARSRECEPTIE GEELZWARTEN

BVV Borne eert jubilarissen

 

2 januari 2020 - Bij BVV Borne staat de eerste dag van het nieuwe jaar traditioneel in het teken van de Nieuwjaarsreceptie. Zo ook dit jaar.Tijdens de drukbezochte receptie werden de leden die het komende jaar hun jubileum vieren in het zonnetje gezet. Uit handen van voorzitter Bert Bosman ontvingen ze het glazen beeldje met BVV Borne logo. Helaas konden niet alle jubilarissen aanwezig zijn, zij zullen op een later tijdstip het beeldje ontvangen

 

De jubilarissen zijn:

  • 60 jaar lid: Henk Eleveld, Jan Bosch, Martin Dijks en Rudy Hartkamp
  • 25 jaar lid: Arend Baas, Herman Beltman, Tim Huigen, Joost Rensen, Sander Toebes en Wesley Assink.

 

www.bvvborne.nl

 

48-JARIGE SPORTCOÖRDINATOR KOMT VAN HECTOR UIT GOOR

Mark Dijkstra nieuwe trainer BVV Borne

 

2 januari 2020 - Nog net voor het nieuwe jaar heeft BVV Borne voor het volgend seizoen een opvolger voor Rob Bakker gevonden. Mark Dijkstra, 48 jaar, is sportcoördinator bij de gemeente Hengelo en heeft in zijn jeugd bij Luctor in Almelo gespeeld. Later heeft hij zijn voetbalcarrière vervolgd bij Stevo, Achilles ‘12, SVZW en ON,

 

Na zijn actieve loopbaan is Dijkstra als trainer begonnen bij ON Almelo en daarna is hij zeven jaar verbonden geweest aan Hector uit Goor.

www.bvvborne.nl

 

112 PAREN OP OLIEBOLLENTOERNOOI VAN BRIDGE SOCIËTEIT BORNE

Jan en Diny Brasz winnen bridgedrive

 

29 december 2019 - Tijdens de inmiddels traditionele Oliebollenbridgedrive in het Kulturhus in Borne streden zaterdag maar liefst 112 paren, die afkomstig waren uit de gehele regio, onder het genot van oliebollen en andere lekkernijen om de prijzen.

 

De hoofdprijs werd na een spannende strijd gewonnen door het bridgepaar Jan en Diny Brasz uit Borne, met de onwaarschijnlijk hoge score van 67.94%, op de voet gevolgd door Jan en Wilma Huinink met 67.55 %. Op de derde plek eindigden Joop Peuscher en Greet Dutmer met 65.49%.

 

KWALIFICATIE VOOR WK AFSTANDEN VEILIG GESTELD

Joy Beune derde op NK 1.500 meter

 

27 december 2019 - Het is een spannend weekend voor Joy Beune. De NK Afstanden in het IJsstadion Thialf in Heerenveen vormen voor de Bornse vooral een kwestie van erop of eronder. Vrijdagavond kwam ze uit op de 1.500 meter, morgen en zondag staat ze nog aan de start op 3.000 en 1.000 meter.

 

‘De eerste klap is een daalder waard’, zo dacht Beune waarschijnlijk vrijdagavond na afloop, want op de 1.500 meter eindigde ze als derde achter Melissa Wijfje en Ireen Wüst en, belangrijker, een derde plaats die recht geeft op deelname aan het WK Afstanden, later in het seizoen. De ontlading was dan ook groot bij haar toen Antoinette de Jong in de laatste rit tegen Ireen Wüst de tijd van Beune niet wist te verbeteren, waarmee haar derde plek een feit was.

 

PR voor Sebas Diniz

Ook Sebas Diniz deed het goed in Heerenveen. Als junior en inmiddels verzekerd van deelname aan de Jeugd Olympische Spelen, mocht hij starten op de 500 meter. Winnen te midden van het ijzersterke veld deed hij niet, maar met een tijd van 35.90 verbeterde hij wel zijn persoonlijk record. Waarmee hij wel opnieuw de positieve aandacht op zich gericht wist.

 

OPVOLGER RUUD OTTENHOF KOMT VAN SPORTCLUB LOCHEM

Botterblom nieuwe hoofdtrainer ZV

 

27 december 2019 - Marco Botterblom (48) is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer/coach van Zenderen Vooruit. ZV heeft hierbij de opvolger gevonden voor Ruud Ottenhof die na drie seizoenen vertrekt naar derdeklasser MVV’29 uit Harbrinkhoek. Botterblom is momenteel trainer van het tweede elftal van Sportclub Lochem, dat na twee kampioenschappen uitkomt in de reserve eerste klasse. Hiervoor was hij trainer/coach van het eerste elftal van Keijenburgse Boys (vierde klasse zondag) en eindverantwoordelijk voor het tweede elftal van Sc Varsseveld (reserve hoofdklasse).

 

In zijn actieve sportloopbaan was Botterblom speler bij onder meer De Bataven (hoofdklasse), RKHVV (eerste klasse) en Angerlo Vooruit (vierde klasse). In het dagelijks leven werkt de in Goor woonachtige nieuwe hoofdtrainer als financieel detacheerder bij FBD. De technische commissie van ZV kijkt terug op een prettige kennismaking en hoopt met het aantrekken van Marco de ontwikkeling van het (jeugdige) eerste elftal een goed vervolg te geven.

www.zenderenvooruit.nl

 

SLIEDRECHT SPORT VOLGENDE OPPONENT IN BORNE

Apollo 8 naar halve bekerfinale

 

23 december 2019 - In de kwartfinale van de Nationale Beker kwam Apollo 8 zaterdagavond in actie tegen eredivisionist Fast in Gennep. Na een valse start in de eerste set (25-19) wonnen de bezoekers uit Borne overtuigend de drie opvolgende sets (14-25, 19-25, 20-25). Daarmee plaatst Apollo 8 zich voor de halve finale. In Borne zal het team het gaan opnemen tegen landskampioen en bekerwinnaar van het afgelopen seizoen Sliedrecht Sport. De speeldatum is nog niet bekend.

 

“Fast begon erg sterk aan de wedstrijd”, aldus trainer Bart Oosting na afloop. “We hadden moeite in onze passing door de harde service van de thuisploeg. Door wat tactische omzettingen kantelde de wedstrijd en sleepten we de winst binnen. We sluiten het jaar af als nummer drie van de eredivisie en plaatsen ons voor de halve finale. Een mooie prestatie. We hebben nu een weekje rust en vanaf 30 december bereiden we ons weer voor op een periode vol met wedstrijden.”

 

Apollo 8 komt zaterdag 4 januari in actie voor de competitie. Het team speelt een uitwedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

www.apollo8.nl

 

33STE EDITIE START OM 11.00 UUR BIJ BVV BORNE

Komende zondag: Winter Step One Loop

 

Op zondag 22 december organiseert BVV Borne in samenwerking met Step One de 33ste editie van de Winter Step One Loop. Inmiddels is deze wedstrijd een jaarlijks festijn geworden, zowel in Borne als op de hardloopkalender. Vorig jaar deden, verdeeld over de diverse afstanden, zo’n 700 lopers mee aan de hardloopwedstrijd. Dit jaar verwacht de organisatie nog meer deelnemers.

 

Inschrijven is mogelijk voor de 2 km (jeugd t/m 13 jaar is gratis), 5 km, 10 km en de halve marathon. De start is om 11.00 uur bij het clubhuis van de geelzwarten op 't Wooldrik 6 in Borne. De loop voert de deelnemers door het mooie buitengebied van Borne en door het fraaie bosgebied Twickel. Het parcours is grotendeels verhard, maar heeft voor de afwisseling ook mooie onverharde stukken door het bosgebied. Naast de diverse te winnen prijzen zal elke deelnemer na afloop worden verrast met een heerlijke kop snert. Ook worden de lopers uitgedaagd om de verschillende parcoursrecords te verbreken.

 

Inschrijven kan op zondag 22 december tot een half uur voor de start bij het inschrijfbureau van BVV Borne. Meer informatie is te vinden op www.steponeborne.nl en via (074) 266 1062.

 

GEELZWARTEN PAKKEN EEN 1-3 WINST OP RSC ROSSUM

Belangrijke punten voor BVV Borne

 

16 december 2019 - Na een aftastende beginfase was het Borne spits Martijn Hofman die al in de achtste minuut de score opende. In de 24ste minuut kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Biek Bossink schoof de bal bekeken onder de uitlopende doelman Post door en noteerde de 1-1. Mede geholpen door de harde wind was er van fatsoenlijk opbouwen geen sprake en leek de wedstrijd te verzanden in puur toeval en loeren op andermans fouten. En zo kwam Borne in de 35ste minuut zelfs ook weer op voorsprong door een treffer van Wesley Assink. Danny van Laar was de aangever en zijn voorzet leek onbedoeld in het doel te zeilen, maar Assink gaf voor alle zekerheid het beslissende tikje: 1-2.

 

Na rust eenzelfde spelbeeld. RSC probeerde het wel maar Borne bleef eenvoudig overeind. Toch rechtte RSC nog eenmaal de rug. Het baltempo ging omhoog en de thuisploeg vond elkaar makkelijker dan voor de pauze. De Bornse sluitpost was een kwartier lang ontzettend belangrijk en hield met miraculeuze reddingen zijn ploeg op voorsprong. Het was een fase waarin RSC zeker de gelijkmaker had verdiend. Door het inbrengen van Sander Toebes veranderde echter alles. Binnen 15 tellen nadat hij in het veld stond knalde hij de bal tegen de touwen en was het duel met 1-3 beslist.

 

Zondag 26 januari pakt BVV Borne de draad weer op. Het speelt dan thuis WVV’34.

www.bvvborne.nl

 

VVW IN EIGEN HUIS MET 21-27 VERSLAGEN

Handbaldames ZV winnen in Wervershoof

 

15 december 2019 - In verband met de WK-finale van de Nederlandse handbaldames begon de wedstrijd van Zenderen Vooruit tegen VVW in Wervershoof al om 11.30 uur. De eerste tien minuten waren de Zenderense dames echter nog niet scherp genoeg en keken ze al tegen een 3-0 achterstand aan. Toch herpakten ze zich, kwamen weer op 3-3 en speelden, naarmate de wedstrijd vorderde, feller en fanatieker. Ze wisten zelfs een gaatje te slaan en konden vervolgens met 9-14 gaan rusten.

 

Na de thee werd dezelfde felheid getoond. Snelle aanvallen, concentratie en rust vormden de sleutel tot het succes. Bovendien stonden de Zenderense dames sterk in de verdediging. VVW was weliswaar fysiek, maar maakte daardoor ook veel verdedigingsfouten. En dat speelde de gasten weer in de kaart, want met nog tien minuten te gaan stonden ze zelfs met 10 doelpunten voor. Toch bleven ook de laatste minuten nog spannend, maar de winst kwam niet meer in gevaar. Eindstand: 21-27.

 

Op 4 januari is de volgende wedstrijd. In Nibbixwoud is SEW 2 dan de tegenstander.

www.zenderenvooruit.nl

 

COLUMBIA MAAKT MET 0-3 EINDE AAN ONGESLAGEN STATUS VAN RUIM EEN HALF JAAR

NEO verliest thuis van koploper

 

15 december 2019 - Nadat aanvoerder Danny Koorevaar al na een minuut een corner overkopte, was Bas Spenkelink dichtbij de 1-0, maar zijn inzet werd net geblokt. Na een kwartier viel de 0-1. Een mooie actie van Stefan Derksen kon met moeite tot hoekschop worden verwerkt door Bjorn Tijhuis, maar de aansluitende hoekschop kon door Jop van der Linden bij de tweede paal totaal ongehinderd van dichtbij worden ingekopt. Halverwege de eerste helft leek NEO op gelijke hoogte te komen toen een hoekschop van Jesse Keur werd ingekopt door Mauro Lohuis. Doelman De Boer stond echter op de juiste plek. Na ruim een half uur viel de 0-2. Güveli kwam via een ongelukkige carambole in balbezit en rondde netjes af.

 

Het tweede bedrijf begon met een fraaie rush van Stefan Derksen die net kon worden gestuit door Douwe Everink, waarna de jonge goalie ook een schot van Maikel Lange goed pakte. Rond het uur had NEO twee enorme kansen op een treffer. Eerst kopte Rick ten Tusscher fraai in na een hoekschop, maar weer stond De Boer op zijn post. Vlak daarna bediende Max Brunninkhuis met een steekpass Mauro Lohuis die opstoomde langs de achterlijn. Zijn voorzet kon helaas ternauwernood tot corner worden verwerkt. Toen Jop van der Linde met nog vijf minuten een vrije trap subliem binnenschoot was de wedstrijd definitief gelopen. Eindstand: 0-3.

 

Het kerstreces is aangebroken en voor NEO wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij het geplaagde Bon Boys op 26 januari.

www.rksvneo.nl

 

TRAINER OOSTING: ‘OVERWINNING GEEFT VERTROUWEN VOOR KOMENDE BEKERWEDSTRIJD’

Apollo 8 met 1-3 te sterk voor VC Sneek

 

15 december 2019 - Beide teams waren zaterdag al vanaf het begin aan elkaar gewaagd. VC Sneek had een kleine voorsprong, maar de gasten bleek aan het einde van de eerste set het meest koelbloedig en gingen er met de winst vandoor (25-27). De nummer drie van de eredivisie kreeg wel met een flinke tegenvaller te maken. Aanvoerster Esther Huls viel geblesseerd uit. Apollo 8 liet zich echter niet van de wijs brengen en won ook de tweede set in 22-25. De derde set was wel een prooi voor de thuisploeg. Hoewel de dames uit Borne nog dichtbij kwamen, was Sneek met 25-23 te sterk.

 

Het niveau ging bij Apollo 8 omhoog en met sterk volleybal werd de set makkelijk gewonnen met 14-25. Door de 1-3 overwinning worden opnieuw drie punten bijschreven waardoor Apollo 8 de derde positie op de ranglijst stevig in handen heeft. “Met negen punten in een week kan ik alleen maar trots zijn op het team”, vertelt trainer Bart Oosting.

“Smet op de wedstrijd was natuurlijk het uitvallen van Esther Huls. Zij viel na een zeer goede invalbeurt in de eerste set geblesseerd uit. Het team heeft daarna op cruciale momenten veerkracht getoond en voor elkaar geknokt. Het geeft vertrouwen voor onze volgende wedstrijd. de kwartfinale van het bekertoernooi.”

 

Komende zaterdag speelt Apollo 8 de kwartfinale van de nationale beker. Het tegen FAST in Gennep begint om 20.00 uur.

www.apollo8.nl

 

VOORMALIG TRAINER VAN ONDER MEER QUICK’20

Michel Steggink nieuwe trainer NEO

 

15 december 2019 - Michel Steggink is de nieuwe trainer van NEO 1. De 46-jarige Steggink, werkzaam als fysiotherapeut op 't Roessingh, heeft zondagmiddag, na afloop van NEO - Columbia, zijn contract getekend. Michel Steggink is een bekende naam in de regionale voetbalwereld. Oorspronkelijk afkomstig van BWO heeft hij bij HSC'21 en HHC een kleine 500 wedstrijden op hoog amateurniveau gespeeld.

 

Na zijn voetballoopbaan was Steggink achtereenvolgens drie seizoenen trainer van ATC'65 JO19-1, drie jaar assistent-coach van HHC, twee jaar hoofdcoach van Heino en tot slot bijna twee jaar verantwoordelijk voor de hoofdmacht van Quick'20. Dit seizoen heeft Steggink een sabbatical ingelast. Met het aantrekken van Michel Steggink hopen de technische commissie en het hoofdbestuur van NEO voort te borduren op de ontwikkeling die NEO 1 de laatste jaren heeft doorgemaakt.

www.rksvneo.nl

 

DERDE WINST VAN VOLLEYBALDAMES OP APELDOORNSE FORMATIE

Apollo 8 wint met 3-1 van Dros Alterno

 

13 december 2019 - Na de 0-3 overwinning op Talentteam Papendal moest Apollo 8 in een midweekse competitieronde aantreden tegen Dros Alterno uit Apeldoorn. Enkele weken geleden nog was de ploeg van Thijs en Bart Oosting veel te sterk voor de Apeldoornse formatie. Bij het bekertreffen ontbraken toen echter een aantal speelsters. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en speelde een nette eerste set en won deze met 25-13.

 

In de tweede set slopen er wat foutjes in het Bornse spel waardoor het redelijk gelijk op ging. Aan het einde van de set scoorden de Bornse volleybalsters erop los en liepen daardoor weg van de tegenstander. De set werd gewonnen met 25-21 en Apollo 8 pakte comfortabel de voorsprong. In de derde set bleef het gelijk op gaan, maar de thuisploeg leek op 22-20 richting winst af te gaan. Apollo 8 kreeg matchpoints, maar uiteindelijk sleepte Dros Alterno de set binnen met 27-29. In de vierde set stelde Apollo 8 orde op zaken. Al snel stond een verschil van tien punten op het scorebord en werd de overwinning binnen gesleept met 25-12. Hiermee komt het team op twintig punten en staat daarmee stevig op een derde positie op de ranglijst.

 

Komende zaterdag speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen VC Sneek. De wedstrijd begint om 20.00 uur in de Sneker Sporthal.

www.apollo8.nl

 

WINST IN KWALIFICATIEWEDSTIJD VOLDOENDE VOOR TICKET NAAR LAUSANNE

Sebas Diniz naar Jeugd Olympische Spelen

 

10 december 2019 - Het NOC*NSF heeft de Bornse Sebas Diniz vandaag aangewezen voor deelname aan de komende Jeugd Olympische Winterspelen in Lausanne. Diniz dankte zijn voordracht vooral aan de kwalificatiewedstrijd op de 500 meter in Hoorn, die hij afgelopen zaterdag afgetekend wist te winnen in een tijd van 36.64, ruim 1.2 seconde sneller dan de nummer twee Joep Wennemars. Met deze tijd evenaarde hij tevens het baanrecord voor A-junioren. De Jeugd Olympische Spelen in Lausanne vinden plaats van 9 tot en met 21 januari.

 

EN WEER MOEST EEN VIJFDE SET DE BESLISSING BRENGEN…

Heren Apollo 8 winnen in en van Sneek

 

10 december 2019 - VC Sneek begon zaterdag furieus aan de wedstrijd en legde gelijk veel druk met de service. Bij Apollo 8 daarentegen was de pass ondermaats waardoor de spelverdeling te voorspelbaar werd. De gastheren wonnen de eerste set volkomen terecht met 25-14 en bleven ook in de tweede set met veel servicedruk en werklust de bovenliggende partij: 25-18. Pas toen kwam de Bornenaren op stoom. Op 24-22 overleefden ze twee setpunten en uiteindelijk trokken ze met 24-26 de derde set naar zich toe.

 

In de vierde set wisten ze stijgende lijn te continueren en met 19-25 de inmiddels traditie geworden vijfde en allesbeslissende set te forceren. Ook daarin startten de gasten furieus met een 2-7 voorsprong en even leek het erop dat ze de wedstrijd in the pocket hadden. Niets bleek echter minder waar. VC Sneek rechtte de rug en zorgde dat het op 10-10 weer gelijk was. Wat volgde was een knotsgekke slotfase met mooie gescoorde punten en sublieme verdedigende acties aan beide kanten van het net. Met een scorende aanval werd de set vervolgens in Borns voordeel beslist: 14-16 en dus een 2-3 winst.

 

Komende zaterdag spelen de heren van Apollo 8 om 18.15 uur tegen Sovoco. Plaats van handeling is dan De Veste in Borne.

www.apollo8.nl

 

EENVOUDIGE UITWINST VAN 0-3 OP TALENTTEAM PAPENDAL

Dames Apollo 8 verstevigen derde plek

 

9 december 2019 - Zaterdag moest Apollo 8 aantreden tegen Talentteam Papendal, de nummer laatst in de eredivisie. De Bornse dames speelden een stabiele wedstrijd en wonnen eenvoudig in drie sets (18-25, 12-25 en 18-25). Halverwege de competitie staan de dames op een keurige derde plek op de ranglijst en zijn daarmee op koers voor plaatsing van de kampioenspoule.

 

“Met stabiel volleybal lieten we het publiek een degelijke wedstrijd zien. In de derde set kwam onze tegenstander nog wel even terug, maar door een goede serve serie aan het eind van de derde set namen we de drie punten mee naar Borne”, zegt speelster Rianne Vos. En trainer Thijs Oosting: “We zijn niet in de problemen geweest en hebben drie belangrijke punten bijgeschreven in de strijd om de kampioenspoule.”

 

Komende woensdag speelt Apollo 8 een midweekse competitiewedstrijd. In Borne komt Dros Alterno uit Apeldoorn op bezoek. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

www.apollo8.nl  

 

KWIEK 2 TOONT IN ZENDEREN MEER OVERTUIGING EN WINT MET 26-31

Handbalsters ZV blijven puntloos achter

 

9 december 2019 - Zenderen Vooruit opende sterk en kwam in de eerste acht minuten al op een 6-2 voorsprong. Die marge van vier werd een kwartier lang vastgehouden. Daarna miste Zenderen open kansen en kwam Kwiek terug tot 17-15 bij rust. De tweede helft wilde de ploeg van Leoniek Besselink weer overtuigend gaan naar die marge van vier, maar dit lukte niet. Van 18-15 naar 20-17 en daar bleef het bij.

 

Daardoor zag Kwiek de kans om bij te blijven en zag het óók de gemiste kansen aan thuisclubzijde. De gasten liepen uit naar 20-22, maar bij 24-24 stond er voor het eerst een gelijke stand op het bord. Er waren op dat moment nog negen minuten te gaan. Minuten waarin Kwiek net iets meer overtuiging in huis had en alsnog kon uitlopen naar een eindstand van 26-31. “Helaas, we misten kansen door ontbrekende kracht, de vermoeidheid sloeg toe. Maar spannend was het wel!”, aldus Besselink.

 

Komende zondag speelt Zenderen Vooruit om 13.00 uur haar laatste uitwedstrijd van dit jaar in Wervershoof. Tegenstander is dan Commandeur/VVW.

www.zenderenvooruit.nl

 

SAASVELDIA MET 0-5 OPPERMACHTIG; VOORLAATSTE PLAATS VOOR DE GEELZWARTEN

BVV Borne weet opnieuw niet te winnen

 

9 december 2019 - BVV Borne heeft met 0-5 verloren van een goed georganiseerd spelend Saasveldia. Toch leek er in de beginfase niets op te wijzen dat met ruime cijfers verloren zou worden. De eerste twee kansen waren zelfs voor Borne, maar in de veertiende minuut kregen de bezoekers de voorsprong eigenlijk cadeau, doordat een volledig vrijstaande Rikkert de bal eenvoudig binnen kon knikken: 0-1. Na deze treffer brak er van beide kanten een rommelige fase aan met veel balverlies over en weer. Tot aan de rust werd er echter niet meer gescoord.

 

Na de pauze startte de thuisploeg fel en maakte het een gretige en getergde indruk. In de 47ste minuut werd een goed genomen corner van Danny van Laar op de paal getikt en tien minuten later was het Mart Kosterink die hetzelfde lot overkwam. In de 59ste minuut was het echter Sjors Kenkhuis die een lage voorzet doeltreffend afrondde en Saasveldia daarmee op 0-2 bracht. Daar bleef het niet bij want in de 63ste minuut maakte Oosterik er 0-3 van en was het duel gespeeld. Borne probeerde het nog wel, maar je zag de ontgoocheling toenemen. In de 86ste en 90ste minuut liepen de gasten zelfs nog uit naar 0-4 en 0-5.

 

Komende zondag speelt BVV Borne de laatste wedstrijd vóór de winterpauze. Tegenstander is dan RSC in Rossum. Het duel begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

HOOFDTRAINER RUUD OTTENHOF VERTREKT AAN HET EIND VAN DIT SEZOEN

ZV verliest thuis van SVV’91

 

8 december 2019 - In het weekend, nadat bekend werd dat hoofdtrainer Ruud Ottenhof aan het eind van het seizoen vertrekt naar derde klasser MVV’29, ontvingen de Zenderenaren SVV’91 uit Enschede. De gastheren kwamen goed uit de startblokken en wisten vroeg en hoog druk te zetten. In de vijftiende minuut was het Teun Besselink die de score opende. Hij kwam vrij in de hoek van 16 meter en haalde doeltreffend uit in de verre hoek: 1-0. Na een half uur temperde de dadendrang van ZV en dat leek SVV’91 in de kaart te spelen. Vlak voor rust wisten ze dan ook op 1-1 te komen.

 

In de tweede helft hetzelfde beeld. SVV’91 kreeg alle gelegenheid te combineren en dit overwicht werd dan ook omgezet in een loepzuiver doelpunt van buiten de 16 meter: 1-2. Pas na een uur spelen leek ZV zich te realiseren dat er meer arbeid geleverd moest worden en liet het zien een tegenstander haar wil te kunnen opleggen. In het laatste deel van de wedstrijd kreeg ZV zelfs levensgrote kansen om te scoren, maar onder andere Kees ten Broeke (op de paal) en Job Vetketel (lobje net over) misten. Zo bleef de verdiende gelijkmaker uit en eindigde het duel teleurstellend in een 1-2 nederlaag.

 

Zo eindigt ZV het voetbaljaar 2019 met een kater. Komend weekend is ZV vrij. Het eerstvolgende competitieduel is pas op 26 januari. Tegenstander in Zenderen is dan de nummer twee ’t Centrum.

www.zenderenvooruit.nl

 

SPANNEND DUEL EINDIGT IN 2-2

NEO speelt gelijk bij Achilles'12

 

8 december 2019 - De eerste helft speelde NEO niet goed. Veel balverlies, slordige passes en weinig doelrijpe kansen. De eerste kansen waren dan ook voor de Hengeloërs. En het duurde tot vijf minuten voor de rust dat NEO echt van zich deed spreken. Er gebeurde van alles voor het doel van Dante Warner van Achilles. Eerst onderschepte Mauro Lohuis op een typerende manier een aanval, produceerde vervolgens een hakje en met wat geluk belandde de bal bij Max Brunninkhuis die het leer binnen prikte: 0-1. Op slag van rust had NEO de score nog verder uit kunnen bouwen, maar Bas Spenkelink schoot in het zijnet.

 

Na een uur spelen kwam NEO zelfs op 0-2. Doelman Warner timede verkeerd bij een hoekschop van de linkerkant, maar de door Achilles opgepikte bal werd daarna wel weer heel gemakkelijk ingeleverd bij NEO. Ron Spoler profiteerde optimaal door diagonaal hard en strak binnen te schieten. Achilles ging verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg een groot veldoverwicht. Helaas vanuit NEO-oogpunt was er een foutje van Douwe Everink voor nodig om de stand 1-2 te brengen. De Wilbert-bewoners roken bloed en na zeventig minuten leverde een van de vele hoekschoppen de gelijkmaker op. Jasper Scholten kopte tamelijk ongehinderd de 2-2 binnen. Een spannende slotfase, met kansen aan beide kanten, bracht echter geen wijziging meer in de gelijke stand.

 

Komende zondag om 14.00 uur speelt NEO de laatste wedstrijd van 2019. Het sterke Columbia uit Apeldoorn, en van de topfavorieten voor de titel, komt dan naar ’t Wooldrik.

www.rksvneo.nl

 

TAFELTENNISVERENIGING NA DEGRADATIE DIRECT TERUG

TTV Borne kampioen tweede klasse

 

7 december 2019 - Afgelopen week heeft TTV Borne team 1 het kampioenschap in de tweede klasse veiliggesteld. Het keert hierdoor na de degradatie van afgelopen seizoen direct terug naar de eerste klasse. In Almelo werden bij Blauw-Wit de laatste benodigde punten binnengeslagen. Afgelopen seizoen begon voorzichtig, maar gedurende het seizoen kwamen de punten.

 

Het team, bestaande uit Erik Bodt, George Shahla en Tim Gerritsjans heeft nu al zin in het nieuwe seizoen. De vereniging tafeltennist op donderdag- en vrijdagavond in de sportzaal Wensinkhof.

www.ttv-borne.nl

 

BORNSE DAMES BEHOUDEN NA 3-2 WINST DE DERDE PLEK

Apollo 8 in vijfsetter langs Fast

 

3 december 2019 - De dames van Apollo 8 boekten zondag de vijfde overwinning in de eredivisie. In Borne was het team in vijf sets te sterk voor Fast uit Gennep en behoudt daarmee de derde positie op de ranglijst. De eerste set werd nipt gewonnen door de bezoekers met 23-25. De thuisploeg herstelde zich in de volgende twee sets prima en won deze met ruime cijfers (25-17 en 25-19). Een 3-1 overwinning leek in de maak, maar Fast knokte zich terug en won de vierde set met 25-27.

 

De vijfde set moest de beslissing brengen. Apollo 8 pakte direct de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen (15-10) en won de wedstrijd met 3-2. Trainer Bart Oosting hierover: “In een wedstrijd die zich aan beide kanten kenmerkte met pieken en dalen, boekten we een belangrijke overwinning. Het was niet onze beste wedstrijd, maar met hard werken wisten we de wedstrijd in vijf sets naar ons toe te trekken.”

www.apollo8.nl

 

HEREN APOLLO 8 WINNEN MET 3-2 VAN EVV ELBURG

Opnieuw een vijfsetter, opnieuw winst

 

3 december 2019 - Apollo 8 begon zaterdag redelijk goed aan het duel: hard werkend, verdedigend zat het goed in elkaar, alleen de aanval bleef wat achter waardoor de kansen te weinig werden benut. Daardoor slaagde EVV erin gestaag uit te lopen, totdat op service van Bas Haar de passing bij de gasten haperde. Toch wisten ze de set met 30-32 naar zich toe te trekken. De tweede en derde set verliepen soepeler en ging met 25-20 en 25-19 naar Apollo.

 

In de vierde set echter viel Apollo weer terug. Veel ballen werden in de blokkering geslagen, de service ging vaker fout en zo meer. Met als resultaat een setverlies van 18-25 en dus moest de vijfde set opnieuw de beslissing brengen. Met veel inzet kwamen er aanvallend weer scorende oplossingen en ook de service ging weer een stuk beter. Meteen werd een voorsprong gepakt en deze werd in het verdere verloop ook niet meer uit handen gegeven: 15-11. Uiteindelijk een 3-2 winst dus in een misschien wel best gespeelde wedstrijd tot nu toe.

 

Komende zaterdag spelen de heren van Apollo 8 uit tegen VC Sneek. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

www.apollo8.nl

 

ZENDERENAREN BOEKEN FLINTERDUNNE WINST: 1-0

ZV op de valreep langs Manderveen

 

2 december 2019 - Vanaf de eerste minuut parkeerde Manderveen de bus. Ergens hadden de bezoekers blijkbaar vernomen dat dit niet de favoriete speelwijze was van de gastheren. En gelijk kregen ze. ZV probeerde via de vleugels met de opkomende backs, Ivar Hakkenbroek over links en Luuk Nijenhuis over rechts, met hoge ballen, de Manderveen defensie in verlegenheid te brengen. Maar daar wisten de verdedigers wel raad mee. En als er zich een keertje iets van een kans aandiende, misten de ZV-spitsen scherpte en overzicht.

 

Na de theepauze kregen de Manderveners steeds meer energie, omdat er een kostbaar punt voor hen in het verschiet lag. Ook kregen zij enkele kansen. Maar door steeds meer de combinatie te zoeken, ontstonden die kansen ook voor ZV.

 

Kansen die echter steeds opnieuw door een fantastisch spelende keeper teniet werden gedaan. Op de valreep was het echter Freek Vlaskamp die uit een strak aangesneden corner van Hemmo Mulder, de bal met een echte header binnen kopte en daarmee de drie punten voor de Zenderenaren veilig stelde. Eindstand: 1-0.

 

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen SVV Enschede op het programma. Het duel begint om 14.00 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

GEELZWARTEN OP DE WEG TERUG, MAAR VERLIEZEN TOCH MET 3-2

Borne krijgt te weinig in Losser

 

2 december 2019 - In de zevende minuut kwam de thuisploeg ietwat onverwacht op 1-0 toen Hoepman een snelle combinatie koel afrondde. Borne leek niet van slag en was allerminst van plan zich naar de slagbank te laten leiden. Na deze treffer namen de bezoekers het initiatief over en zochten met goed voetbal de aanval. Dit leverde in de dertigste minuut de gelijkmaker op, toen Mart Snippers goed werd vrijgespeeld en van twintig meter de bal met veel tempo en prima op hoogte de bal in de rechterbovenhoek krulde: 1-1.

 

De Bornenaren begonnen met veel vertrouwen aan het tweede bedrijf beginnen en tot aan het uur regen ze de kansen aan elkaar. Toch was het Losser dat in de zestigste minuut scoorde, zij het in een niet bestrafte buitenpositie: 2-1. Borne ging daarna uitdrukkelijk voor de gelijkmaker, maar ook Losser kreeg kansen en had het duel eerder op slot kunnen gooien. In de blessuretijd besliste Bonte het duel alsnog met zijn treffer en liet de 3-1 noteren met een mooi en strak schot. Een minuut later zorgde Huitink voor de 3-2 eindstand door de kopbal van Assink vlak voor de lijn nog eens te verlengen.

 

Volgende week neemt BVV Borne het op tegen Saasveldia. Het duel op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

ZWARTWITTEN NOG STEEDS ONGESLAGEN

NEO en SDC’12 spelen gelijk

 

1 december 2019 - Al binnen de minuut kwam NEO bijna op voorsprong tegen de Denekampers. Pascal van Berkum had een strakke voorzet in huis die door Bas Spenkelink hard werd ingeschoten, maar doelman Bram Bonnes stond toevallig op de juiste plek. De beste mogelijkheden voor de thee bleven voor NEO en beide keren stond een pass van opnieuw Pascal van Berkum aan de basis. Eerst kon Jorg Schulte een bal nog net wegkoppen en wat later schoot Bas Spenkelink rakelings over, hoewel de arbiter een hoekschop toekende. Toch viel de 0-1 nog bijna toen het leer na een hoekschop bijna binnen plofte bij de tweede paal. De bal werd opnieuw ingebracht waarna Stef van der Velden over kopte.

 

Na de pauze waren de eerste twee kansen voor NEO. Jochem Stam schoot vanaf een meter op 16 recht op Bonnes en Bjorn Tijhuis kreeg korte tijd later de grootste NEO-mogelijkheid. Een fraaie loopactie bracht hem in een zeer kansrijke positie, iets schuin voor de goal. Maar in plaats van te schieten gaf hij een breedtepass die Bonnes simpel kon onderscheppen. In het laatste kwartier had SDC de wedstrijd kunnen beslissen. Tot twee keer toe belandde de bal op de lat. Ook mazzelde NEO toen een voorzet van Van der Velden niet bij de tweede paal binnenviel, maar net voorlangs ging. Eindstand: 0-0.

 

Komende zondag het altijd mooie affiche Achilles’12 - NEO. De wedstrijd in Hengelo begint om 14.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

ZENDERENAREN ONDERUIT IN DE LUTTE: 4-2

ZV laat dik verdiend punt liggen

 

26 november 2019 - ZV speelde weer in een totaal andere opstelling dan vorige week, een gegeven waar trainer Ruud Ottenhof zo zijn redenen voor zal hebben gehad. Na een minuut of tien kwam ZV aan de leiding, door een werkelijk prima combinatie over rechts tussen de beide spitsen Hemmo Mulder en Job Vetketel, waarbij de laatste de instormende Teun Besselink op maat bij de tweede paal bediende: 0-1. Na enkele persoonlijke fouten achterin kwam De Lutte op een nogal goedkope manier, binnen tien minuten, aan twee doelpunten. Doelpuntenmakers waren Vreijsen en Koertshuis.

 

ZV toonde voldoende weerbaarheid want nog net voor de thee, was de stand weer gelijk. Ditmaal was het Mulder, die fraai afrondde na een prima voorzet, van de weer met tomeloze inzet spelende Mitch Wennekink: 2-2. De tweede helft zelfde spelbeeld. Ergens halverwege kreeg De Lutte een vrije trap toegewezen, ongeveer 25 meter van het doel. De met veel gevoel genomen vrije trap van Grashof, was Myron Eleveld te machtig: 3-2. ZV gooide alles wat het kon in de strijd, maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. Integendeel, vlak voor tijd wist De Lutte zelfs nog het verschil op twee doelpunten te maken middels een intikker van Roord. Eindstand: 4-2.

 

Komende zondag speelt ZV thuis tegen Manderveen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

2-3 VERLIES TEKENEND VOOR MOEIZAME PERIODE VAN GEELZWARTEN

Borne verliest thuis van TVO

 

25 november 2019 - BVV Borne verloor zondag op het eigen sportpark verdiend met 3-2 van TVO uit Beckum. Toch begonnen de Bornenaren prima, want in de derde minuut al bracht Martijn Hofman met een strakke schuiver zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Zes minuten later was het echter alweer gelijk. Borne doelman Post bokste de bal, na een corner, met beide vuisten tot buiten de zestienmeter, waar Daan ten Dam klaarstond om met een mooi schot de bal hoog in de touwen te jagen. In de 37ste minuut zag de Bornse defensie er niet goed uit en was het de gewiekste Morskieft die er als de kippen bij was om TVO op voorsprong te zetten door de 1-2 te scoren.

 

Na de theepauze was het wederom TVO dat op een eenvoudige manier wist te scoren. Een pass, laag over de grond en dwars door de Bornse as bracht Groothuis oog in oog met de Bornse goalie. Groothuis bleef rustig genoeg en bracht de marge op twee en de stand op 1-3. Daarna duurde het tot de 90ste minuut vooraleer de Bornenaren de stand iets dragelijker wisten te maken. Verantwoordelijk hiervoor was Sven Pieterson die een vrije trap simpel langs de muur binnen schoot: 2-3. BVV Borne zal snel de motivatie moeten vinden om wedstrijden te willen winnen ten koste van alles.

 

Komende zondag mag BVV Borne het opnemen tegen VV Losser. Het duel in Losser begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

DROS-ALTERNO MET 3-0 OPZIJ GEZET IN BEKERSTRIJD

Dames Apollo 8 eenvoudig naar kwartfinale

 

25 november 2019 - Apollo 8 ging zaterdag in het bekertreffen goed van start. Met veel servedruk speelde de thuisploeg een solide eerste set die eenvoudig werd gewonnen met 25-13. De tweede set was een kopie van de eerste en ook deze werd gewonnen met 25-13. In set drie liet de tegenstander uit Apeldoorn beter volleybal zien en werd het spel van de thuisploeg wat slordiger. Een 16-20 achterstand werd door een goede serveserie van Rianne Vos omgebogen tot een voorsprong van 23-20.

 

Op dat moment maakte de veertienjarige Marit Zander haar debuut in de eerste selectie van Apollo 8. Zij verving Manon van ’t Rood die door een blessure niet inzetbaar is. De set en daarmee de wedstrijd werd met een setstand van 25-21 gewonnen. In de kwartfinales neemt Apollo 8 het op tegen Fast. Libero Lieke Hilgenberg reageert opgetogen na de overwinning. “Het was een prima wedstrijd van onze kant. Als team hebben we overtuigend gespeeld. Een goede start van hopelijk opnieuw een mooi bekeravontuur.”

 

Komende zondag komt Apollo 8 weer in actie in de reguliere competitie. Ook dan is FAST de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur in sporthal De Veste.

www.apollo8.nl

 

HANDBALWEDSTRIJD MET TWEE GEZICHTEN LEIDT TOT 24-26 VERLIES

ZV trekt tegen Geel Zwart aan kortste eind

 

25 november 2019 - Na het verlies bij koploper VZV waren de dames van ZV er extra op gebrand om te winnen van Geel Zwart. Ze begonnen dan ook voortvarend en na vier minuten was de stand al 4-1, mede door sterk verdedigend werk. Ook de aanval werd door Zenderen Vooruit goed afgemaakt, onder meer door mooie afstandsschoten en snelle wissels. Met een stand van 11-5 gingen ze tevreden de rust in.

 

De tweede helft verliep echter anders. Geel Zwart kwam strijdvaardig uit de kleedkamer en de keeper van de gasten hield de meest onmogelijke ballen. Daardoor wist ZV niet uit te lopen, terwijl de tegenstander het doel wél vond. Bij een stand van 15-12 werd de wedstrijd hard. Beide teams kregen penalty’s en er werd aan Zenderense kant met name onrustig en gehaast gespeeld. Hierdoor kon Geel Zwart driemaal op rij door een snelle break out scoren. Bij een stand van 16-16 verloor ZV de grip op de wedstrijd en kreeg het bovendien nog eens twee keer een 2 minuten tijdstraf. In de laatste vijf turbulente minuten trokken de gasten de winst naar zich toe. Eindstand: 24-26.

 

Komende zaterdag speelt Zenderen Vooruit weer uit, dit keer tegen de nummer 2: Wijhe’92. De wedstrijd begint om 20.15 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

ONNODIG GELIJKSPEL IN GLANERBRUG: 2-2

NEO morst punten bij Eilermark

 

24 november 2019 - NEO heeft zijn ongeslagen status dan wel behouden, maar er had in de uitwedstrijd bij Eilermark absoluut meer ingezeten. Gelukkig werd de 2-1 achterstand nog wel omgezet in een remise, maar dat hadden er op basis van het veldspel ook drie kunnen zijn. NEO speelde echter te slordig en soms ook wat tam om het duel in winst om te zetten. De zwartwitten kwamen sowieso wat moeilijk in de wedstrijd en het duurde ruim 20 minuten voordat ze er weer controle over kregen en daarmee kansen creëerden. Rond de 30ste minuut had het resultaat. Bas Spenkelink onderschepte een te korte terugspeelbal van Jorn Bron en stelde Jochem Stam in staat van dichtbij NEO op 0-1 te zetten.

 

Mede door een laks begin van NEO deed Eilermark in de tweede helft het spel kantelen. Een breedtepass van Yannik de Vries werd door Meziani simpel binnen getikt: 1-1. Na ruim een kwartier werd het zelfs 2-1 voor de gastheren door een doelpunt van Giamblanco. De even later voor Wout Deterd ingevallen Pascal van Berkum leidde echter toch de gelijkmaker in. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd eerst door Max Brunninkhuis tegen Kuipers geschoten, maar de rebound was voor Jochem Stam. Eindstand: 2-2.

 

Komende zondag komt SDC’12 op bezoek. De wedstrijd aan de Twickelerblokweg begint om 14.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

TIJDENS TEAM SPRINT OP JUNIOR WORLD CUP IN ENSCHEDE

Opnieuw zilver voor Sebas Diniz

 

24 november 2019 - Bornenaar Sebas Diniz heeft het wéér geflikt. Tijdens de Junior World Cup wedstrijden dit weekend op de IJsbaan Twente in Enschede behaalde hij het zilver op de Team sprint mannen. Een herhaling van een week geleden in het Noorse Bjugn. Ook daar werd hij, samen met Jarle Gerrits en Jur Veenje, tweede achter de (nog) onverslaanbare Japanners. Bedroeg het verschil vorige week nog 1.04 seconde, dit keer was de marge slechts 0.67 seconde.

 

Op de 1.000 meter schaatste Diniz zaterdag een tijd van 1.13.584, goed voor de dertiende plek. Zondagmorgen stond de 500 meter op het programma. Sebas nam het daarin op tegen de Duitser Niklas Kurzmann. Die rit won hij in een tijd van 36.228 seconde, 0.34 achter de latere Japanse winnaar Wataru Morishige en uiteindelijk goed voor een zesde plaats in de eindrangschikking. Een plek die hij ook vorige week al op deze afstand wist te bezetten.

 

VOOR DERDE KEER OP RIJ ONGESLAGEN: 2-3 WINST IN ZWOLLE

Heren Apollo 8 winnen van CSV

 

20 november 2019 - Vanaf het eerste punt was het CSV in Zwolle dat de dienst uitmaakte. De servicedruk ontbrak aan Bornse kant, waardoor de gastheren de eerste set overtuigend wonnen: 25-14. Ondanks verwoede pogingen van coach Rob Smienk in de tweede set om de Bornse motor draaiende te krijgen, bleef het spelbeeld hetzelfde. Ook deze set ging naar CSV: 25-19. In de derde set echter kantelde de wedstrijd. Apollo 8 ging beter spelen, kon blokkerend punten pakken en trok de set met 16-25 naar zich toe. Ook de vierde set werd met 22-25 in Borns voordeel beslist.

 

De vijfde set moest dus de beslissing brengen. Apollo 8 begon goed en scherp, zette de druk erop en stond al snel met 2-8 voor. CSV leek gebroken en de Bornse mannen op hun beurt kregen vleugels. Ze bleven goed spelen en trokken de laatste set met 5-15 overtuigend naar zich toe. Een fraaie en zwaarbevochten winst dus van 2-3 en goed voor een vijfde plek op de ranglijst.

 

De volgende wedstrijd is op zaterdag 30 november, thuis in De Veste tegen EVV. Het duel begint om 20.15 uur.

www.apollo8.nl

 

FEESTELIJKE AVOND OP ZATERDAG 30 NOVEMBER

Reünie Racket Club Borne

 

19 november 2019 - Op zaterdag 30 november houdt de Racket Club Borne, dat haar onderkomen heeft in het Racket & Fit Center aan de Hosbekkeweg, een grote reünie. De avond, die om 20.00 uur begint, is bestemd voor leden en oud-leden met hun partners, voor trainers, sponsoren, supporters en vrienden.

Aanmelden voor deelname kan via info@racketfitborne.nl of (074) 266 5555.

 

IN HET KADER VAN 130 JAAR AMATEURVOETBAL

KNVB en BVV Borne ruilen shirt

 

19 november 2019 - In dit voetbalseizoen viert de KNVB het 130-jarig bestaan van het georganiseerde amateurvoetbal in ons land. Om dit jubileum luister bij te zetten heeft de bond een eenmalig oranje voetbalshirt ontwikkeld dat de komende maanden bij elke amateurvereniging in ons land zal worden afgeleverd. Op één voorwaarde: het wil wel een voetbalshirt van de ontvangende vereniging terug. Dit shirt zal dan een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist.

 

En zo kon het dus gebeuren dat ook BVV Borne maandagavond shirtjes ging ruilen. Namens de KNVB was het Joop van der Kolk, lid van het districtscollege van de KNVB district Oost, die het oranjeshirt overhandigde aan Bert Bosman, Datzelfde gebeurde vrijdagavond bij EBZV, de zaalvoetbalvereniging, waar Ton Vergeer de shirtjesruil voor zijn rekening nam.

www.bvvborne.nl / www.bzsv.eu

 

ENSCHEDEËRS ONDERUIT IN VERMAKELIJKE WEDSTRIJD: 0-1

Zenderen Vooruit verrast TVV

 

19 november 2019 - De eerste helft kenmerkte zich door de diverse lange en vooral ook snelle solo’s van de gastheren. Aangekomen in de buurt van de zestien resulteerde dat meestal in een verkeerde eindpass, of een gemakkelijk te verwerken schotje op doel. Ook Zenderen Vooruit kreeg in de eerste helft zijn kansen, maar acties van de hardwerkende Jamie Oude Breuil en Mitch Wennekink misten net even de rust in de afronding. Een ruststand dus van 0-0.

 

In de tweede helft stapelden de kansen zich aan beide kanten op. Mooie acties, grote missers en foutieve beslissingen passeerden de revue, maar wel allemaal met respect voor elkaar. Een einduitslag van 5-5 bijvoorbeeld had zo maar gekund. Een kwartier voor het einde viel de uiteindelijke beslissing. De zoals altijd hardwerkende Freek Vlaskamp zette een snelle aanval op door het midden en speelde de bal direct de diepte in voor de al startende Job Vetketel. De achtergebleven linksback hief een buitenspelsituatie op, waardoor Vetketel op een schitterende wijze, langs de grond, de voortreffelijke Enschedese doelman verschalkte: 0-1.

 

Komende zondag speelt ZV uit tegen De Lutte. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

HANDBALDAMES ZAKKEN DOOR VERLIES (30-27) NAAR VIERDE PLEK

ZV verliest van koploper VZV 2

 

17 november 2019 - Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen VZV2 in het Noord-Hollandse ‘t Zand op het programma. VZV is koploper in de tweede divisie en traint maar liefst vier keer in de week. Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd en gaven elkaar geen enkele ruimte in de verdediging. Daarbij was het aanvallend continue hard werken om toch een gaatje te creëren. De scores gingen gelijk op, van 5-5 naar 9-9 en uiteindelijk ging ZV de rust in met een achterstand van 14-12.

 

De tweede helft kwam VZV sterk uit de startblokken. Door een paar fouten met de harsbal aan Zenderense kant werd ZV afgestraft en liepen de gastvrouwen uit naar 21-15. Toch zorgden gretig spel, mooie aanvallen en sterk verdedigingswerk ervoor dat het verschil in de 20ste minuut terugliep tot twee punten (23-21). VZV speelde de wedstrijd echter goed uit waardoor er een eindstand werd bereikt van 30-27.

 

Komende zaterdag speelt ZV thuis tegen Geel Zwart. De wedstrijd in ’t Wooldrik begint om 20.15 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

SPANNING, VOLLE TRIBUNES ÉN DE WINST: 2-21

Borhave wint derby tegen DSVD

 

17 november 2019 - De wedstrijd kende een moeizame start, de ploegen hielden de stand in balans tot 3-3. Hierna nam de thuisploeg het initiatief en sloeg een gaatje van twee doelpunten. DSVD kwam weer terug tot 6-6 en later tot 9-9. Opnieuw nam Borhave afstand en liep drie doelpunten uit, die voorsprong ging mee de rust in 13-10. Na rust kwamen de Deurningse gasten beslist met goede bedoelingen terug in het veld maar die goede bedoelingen leverden slechts één doelpunt op. Vervolgens vergrootten de Bornse speelsters de voorsprong van 13-11 naar 17-11, mede gesteund door een uitstekend keepende Cynthia Snippert.

 

De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, stapje voor stapje wisten de gasten terug te komen en in een fase waarin Borhave een dubbel ondertal had ging dat snel. DSVD kwam terug tot 18-18 (19e minuut). Dit was tevens de laatste keer dat er een gelijke stand op het scorebord stond. Borhave rechtte de rug en nam opnieuw afstand waarna de wedstrijd met voorsprong uitgespeeld kon worden. De eindstand 23-21 geeft de verhoudingen goed weer,

 

Komende zaterdag speelt Borhave om 19.00 uur in en tegen Venlo.

www.borhave.nl

 

HOOG SPELNIVEAU WORDT BORNSE DAMES TE VEEL (3-1)

Sliedrecht Sport wint van Apollo 8

 

17 november 2019 - Zaterdag stond in de eredivisie van het volleybal een topper op het programma. De nummer drie Apollo 8 nam het op tegen de nummer twee van de ranglijst: Sliedrecht Sport. De ploeg uit Sliedrecht bleek in vier sets (3-1) te sterk voor het team uit Borne. De eerste twee sets lieten de Bornse dames hoog niveau volleybal zien, alleen werden in de eerste set de kansen niet optimaal benut. Ze verloren de set dan ook met 25-21. De tweede set lukte het wel en ging de winst naar Apollo 8 (20-25). Helaas wisten ze het hoge niveau niet vast te houden en verloren ze de derde en vierde set met gelijke cijfers: 25-16.

 

Trainer Thijs Oosting na afloop: “We speelden de eerste twee sets goed. In de eerste set kwamen we op voorsprong, maar wisten we met een aantal kansen in de aanval niet door te drukken. Sliedrecht liet toen ook uitstekend verdedigend werk zien. In de tweede set was onze servedruk sterk en wisten we de voorsprong wel vast te houden. In de derde en vierde set werd onze passing minder en ons spel te voorspelbaar voor onze tegenstander.”

 

Komend weekend ligt de reguliere competitie stil en staat er bekervolleybal op het programma. Apollo 8 neemt het zaterdag 23 november in de achtste finales op tegen eredivisionist Dros/Alterno uit Apeldoorn. De wedstrijd begint om 15.30 uur in sporthal De Veste.

www.apollo8.nl

 

FRAAI RESULTAAT VOOR BORNSE SCHAATSER OP JUNIOR WORLD CUP IN NOORWEGEN

Zilver en zesde plek voor Sebas Diniz

 

17 november 2019 - Tijdens de Junior World Cup wedstrijden in het Noorse Bjugn heeft Bornenaar Sebas Diniz zich dit weekend van zijn beste kant laten zien. Zaterdag behaalde hij, samen met Jarle Gerrits en Jur Veenje, het zilver tijdens de Team Sprint mannen. De Oranjemannen moesten alleen het Japanse team voor zich dulden. Zij waren 1.04 seconde sneller. Op de 1.000 meter werd hij twaalfde.

 

Zondagmiddag stond de individuele 500 meter op het programma, de specialiteit van het Bornse talent. In de 27ste rit nam hij het op tegen de Koreaan Sang Hun Oh. En alhoewel Sebas zijn meerdere moest erkennen in de Koreaan was zijn tijd van 36.975 toch voldoende voor een zesde plek in het eindklassement op de kortste afstand, met een deelnemersveld van 60 schaatsers.

 

Komend weekend staan de volgende World Cup wedstrijden op het programma. Plaats van handeling is dan de IJsbaan Twente in Enschede.

 

QUICK’20 NA PENALTIES DOOR NAAR DE VOLGENDE RONDE

Bekerverlies voor NEO

 

17 november 2019 - NEO heeft in het bekerduel tegen Quick’20 de ongeslagen status kunnen handhaven. Het werd 2-2 na een boeiend bekerduel waarin de ploeg van Van Holland meer dan uitstekend partij bood. NEO ging zelfs de rust in met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jochem Stam, die relatief kort na de rust door Quick’20 binnen twee minuten omgezet kon worden in een voorsprong voor de gasten. Maar de thuisclub knokte zich in de slotfase toch naar de gelijkmaker die werd ingeleid door Ron Spoler. Met veel gevoel bediende hij Wessel Bom. En alhoewel zijn voorzet net niet door Max Brunninkhuis bekroond kon worden, was het Pascal van Berkum die de rebound wel binnen tikte: 2-2.

 

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Die ‘loterij’ bleek vervolgens net iets te veel van het goede voor de zwartwitten. Het was notabene Bob Peterman, oud-keeper van NEO, die een penalty van de thuisclub stopte, waardoor hoofdklasser Quick’20 verder bekert.

 

Zondag 24 november pakt NEO de competitiedraad weer op met een uitwedstrijd tegen Eilermark. Het duel in Glanerbrug begint om 14.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

DRIEJARIGE SAMENWERKING STOKT AAN HET EINDE VAN HET SEIZOEN

Trainer Rob Bakker weg bij BVV Borne

 

15 november 2019 - Woensdagavond laat werd bekend dat het bestuur van BVV Borne en trainer Rob Bakker in goed onderling overleg met elkaar hebben besloten hun samenwerking na dit seizoen te beëindigen. Beide partijen verwachten de lopende competitie goed af te maken en zich te kunnen handhaven in de derde klasse.

 

Rob Bakker is bezig aan zijn derde seizoen bij de geelzwarten. Op 26 mei van dit jaar behaalde hij met het eerste team nog het kampioenschap en wist daarmee een promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.

www.bvvborne.nl

 

HARD WERKEN BELOOND IN DUEL MET HET ZWOLSE OLHACO

Heren Apollo 8 winnen met 3-2

 

12 november 2019 - In het thuisduel zondag tegen het Zwolse Olhaco ging het tot de tien punten gelijk op. Daarna wist Olhaco een tandje bij te zetten, via twee lange series een verschil van zeven punten op het bord te krijgen en de set naar zich toe te trekken: 18-25. De tweede set verliep voor de gastheren een stuk beter en werd gewonnen met 25-16, evenals de derde set (25-20). In de vierde set kwam er echter weer zand in de motor. De Apollo aanvallers konden geen scorende oplossingen vinden, veel ballen werden hard in de blokkering geslagen. De set werd dan ook met 18-25 verloren.

 

De vijfde set zou dus de beslissing moeten brengen. Apollo pakte een kleine voorsprong, maar het was Olhaco dat met 6-8 voor stond bij de kantwissel. Toch volgde een ommekeer bij een stand van 9-12. Met keihard werken en een tomeloze energie, waarbij Arjan Ritsema het lichtend voorbeeld was, streepten de ballen over het net en volgden een aantal lange rally’s die blokkerend, slim of hard touché de broodnodige punten opleverden. Zo ging de set met 15-12 en daarmee de uiteindelijke winst van 3-2 naar de Bornse mannen.

 

Komende zaterdagavond gaan de Apollo heren op bezoek bij CSV. De wedstrijd in Zwolle begint om 19.30 uur.

www.apollo8.nl

 

HARDE WEDSTRIJD IN TILLIGTE EINDIGT ONBESLIST (2-2)

ZV kan voorsprong niet vasthouden

 

11 november 2019 - De eerste helft in Tilligte bracht helaas weinig spektakel voor beide ploegen, alhoewel ZV misschien wat meer kansen kreeg. In de tweede helft werden enkele wissels toegepast die direct resultaat opleverden. Uit een lange pass van achteruit bereikte Luuk Nijenhuis de sprintende Mitch Wennekink, die met een directe uithaal de DTC-doelman totaal kansloos maakte: 0-1. ZV ging door waar het goed in was. Ramon van Os werd aangespeeld in de box, draaide en plaatste de bal simpel in de linkerhoek: 0-2. Niets aan de hand zou je zeggen, maar niets was minder waar.

 

De toch al harde pot voetbal ontaarde steeds meer in halve vechtpartijen. Zo kon het gebeuren dat Thomas Klaassen na een harde charge met een enkelblessure naar de kant moest en niet terug keerde. En als je dan al je wissels hebt verbruikt ontstaat er zo maar een andere wedstrijd. ZV moest terug en het felle DTC rook bloed. Vanuit een meter of 25 van het ZV-doel, lanceerde Hesselink een onverwacht schot op doel. De hoge lob verraste vriend en vijand en helaas keeper Myron Eleveld: 1-2. DTC ging door. Uit een vrije bal over rechts kreeg het een vrije trap en die voorzet werd rond de penaltystip prima ingekopt door spits Hesselink; 2-2 en tevens de eindstand.

 

Komende zondag speelt ZV in Enschede tegen TVV. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

OUDERWETS PAK RAMMEL IN EN TEGEN REUTUM: 6-2

Fors verlies BVV Borne

 

11 november 2019 - BVV Borne is zondag in Reutum op een ouderwets pak rammel getrakteerd. Na een goede start en een 0-1 voorsprong verloor het met 6-2. Toch begonnen de gasten ontketend aan het duel, binnen drie minuten waren ze zelfs tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Het duurde tot de negende minuut voordat het verdiend op 0-1 kwam. Het was Sander Toebes die de bal van links diagonaal binnen schoot. Reutum bleek echter weinig onder de indruk, het liet Borne komen en loerde op de counter. Dat had al snel resultaat. In de 16de minuut stond het 1-1 en nog voor het halfuur scoorde de thuisploeg opnieuw: 2-1.

 

Na de thee gaven de geelzwarten het in zeven minuten helemaal weg. De Reutumse aanvallers hadden de dag van hun leven, stonden keer op keer volledig vrij en konden ongestoord acties maken en ballen voor het doel slingeren. De thuisploeg liep al snel uit naar 6-1. Tien minuten voor tijd namen de gastheren iets gas terug en mocht Mart Kosterink namens Borne nog een keer scoren en de eindstand op 6-2 brengen.

 

Komend weekend is BVV Borne vrij. Zondag 24 november komt het Beckumse TVO op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

SPANNENDE WEDSTRIJD TEGEN DSO EINDIGT ONBESLIST: 23-23

Handbaldames ZV nog ongeslagen


11 november 2019 - Afgelopen zaterdag stonden de handbaldames van ZV tegenover DSO, het enige team waar ze vorig seizoen niet van wisten te winnen. De gastvrouwen kwam voor met 3-1, maar door sterk keeperswerk van DSO kwamen de gasten terug tot 4-4. Toch wist ZV weer uit te lopen en bereikte het via 7-4 een ruststand van 12-9.

 

Met veel vertrouwen in het eigen spel begon ZV aan de tweede helft en liep het uit naar 14-11. Een tweemaal 2 minutenstraf gooide echter roet in het eten, waardoor DSO terug wist te komen tot 15-15. Daarna was elke aanval spannend en waren keepers ongelofelijk scherp aan beide kanten. Niets werd meer weggegeven en met nog tien minuten te spelen was het 22-22. En in die tien minuten werd er maar twee keer gescoord, een aan beide kanten. Een eindstand dus van 23-23 en dat was, gezien het verloop van de wedstrijd, een terechte uitslag.

 

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd in ’t Zand tegen VZV 2 op het programma.

www.zenderenvooruit.nl

 

WS TWENTE ORGANISEERT OFFICIËLE ZWEMWEDSTRIJD

Long Course Challenge met veel bekende namen

 

11 november 2019 - Op zaterdag 30 november en zondag 1 december vindt in het Hengelose Twentebad de Long Course Challenge plaats. De organisatie ervan is in handen van WS Twente, de grootste zwemvereniging in het oosten van ons land en ook in Borne actief.

 

De verwachting is dat er ongeveer 150 tot 200 wedstrijdzwemmers zoals Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Arno Kamminga en Ferry Weertman zullen meedoen. Maar ook nieuwe en aankomende talenten die zich aan deze zwemmers kunnen meten. Bij de wedstrijd wordt elektronische tijdwaarneming (ETW) gebruikt, zodat de tijden direct zichtbaar zijn.

www.wstwente.nl

 

DERDE PLEK OP RANGLIJST NA WINST OP PEELPUSH (3-0)

Vierde winst voor dames Apollo 8

 

11 november 2019 - De dames van Apollo 8 boekten zaterdag de vierde overwinning in de eredivisie. Nieuwkomer Peelpush werd met 3-0 verslagen. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de gasten uit Meijel. Met hoge servedruk en prima aanvallend spel had het team de regie in handen en won de eerste set eenvoudig met 25-17. Apollo 8 denderde in de tweede set door en kwam op een 7-1 voorsprong. Langzaam kroop de tegenstander dichterbij en kwam bij 18-18 op gelijke hoogte. De teams bleken aan elkaar gewaagd en kregen beide setpoints om de tweede set te beslissen. Met een killblok en een prachtige aanval sloot de thuisploeg de set met winst af in 29-27.

 

Met solide volleybal wisten de Bornse dames in de derde set de voorsprong te pakken en niet meer weg te geven. De set werd met 25-19 gewonnen. Daarmee boekten ze de vierde overwinning in de eredivisie en heroverden ze de derde plek op de ranglijst. Aanvoerster Esther Huls na afloop: “We speelden een stabiele wedstrijd. Op de momenten dat het iets minder ging hebben we geknokt als een team. Het publiek was fantastisch.”

 

Komende zaterdag is de uitwedstrijd tegen landskampioen Sliedrecht Sport. Het duel begint om 19.30 uur.

www.apollo8.nl

 

WINST OP 500 METER IN RESIDENTIECUP VOLDOENDE VOOR PLAATSING

Sebas Diniz naar Junior World Cup

 

10 november 2019 - Tijdens de zaterdag verreden schaatswedstrijden om de Residentiecup in Den Haag heeft Bornenaar Sebas Diniz de 500 meter gewonnen in een tijd van 36.84. Daarmee bleef hij 0.23 voor op de nummer twee, Jarle Gerrits. De winst betekende dat Sebas komend weekend zal uitkomen op de Junior World Cup in Noorwegen én tijdens de Junior World Cup wedstrijden die 23 en 24 november worden gehouden op de IJsbaan Twente in Enschede.

 

ENSCHEDEËRS WETEN OOK IN BORNE WEINIG INDRUK TE MAKEN: 5-1

NEO wint ruim van zwalkend Vogido

 

10 november 2019 - NEO heeft uitstekende zaken gedaan middels een ruime 5-1 overwinning op laagvlieger Vogido dat, op de eerste tien minuten na, nauwelijks indruk wist te maken. Met wat meer accuratesse had de score zelfs nog veel hoger uit kunnen vallen. Na een klein kwartier kwam NEO pas echt in de wedstrijd en nog eens tien minuten verder viel de 1-0. Middenvelder Wout Deterd kopte de voorzet van Wessel Born onhoudbaar binnen. Vanaf dat moment was Vogido kansloos. Bas Spenkelink en Wessel Bom wisten de ruststand naar 3-0 te tillen.

 

Vlak na de pauze kwam Vogido tot een van de spaarzame kansen. Een kopbal zonder kracht kon echter simpel worden verwerkt door Douwe Everink. Na tien minuten kon het NEO-publiek weer juichen. Een mooie wisselpass van Jochem Stam belandde bij Ron Spoler die even naar binnen dribbelde en zijn optreden bekroonde met een geplaatst schot: 4-0. De mooiste goal van de middag viel na een uur. De opstomende en sterk spelende Wessel Bom produceerde een geweldige voorzet op maat die Bas Spenkelink verlengde naar de verre hoek: 5-0. Totaal onverwacht viel in de slotseconde toch nog de 5-1, een schrale troost voor de gasten.

 

Komende vrijdag volgt het bekerduel tegen Quick'20. De wedstrijd aan de Twickelblokweg begint om 20.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

ZES TEAMS KAMPIOEN IN NAJAARSCOMPETITIE

Successen voor TV Smash

 

5 november 2019 - Afgelopen weekend zijn de laatste wedstrijden gespeeld in de KNLTB Tennis Najaarscompetitie. Maar liefst zes teams van TV Smash konden zich na afloop tot kampioen laten uitroepen. Vrijdag ging die eer al naar de heren van Smash 3 en de dames van Smash 2 en Smash 3, terwijl het herenteam zaterdag de titel in de wacht sleepte. En gisteren was het nog eens de beurt aan het mixteam 11 tot en met 17 jaar én het tweede jeugdteam dat uitkwam in de groencompetitie.

 

Deze laatsten stonden na zes weken competitie al bovenaan, maar hadden op de laatste dag nog drie punten uit zes wedstrijden nodig om de titel definitief te kunnen pakken. En dat lukte; ze wonnen er vijf waaronder twee dubbels. Logisch dus dat Dorien Smellink, Wencke ter Wal, Wieske Boswerger, Maartje Hulshof, Maud Kosse en Milan Leushuis (op de foto van links naar rechts) flink in het zonnetje werden gezet en even later mochten proeven van de (alcoholvrije) champagne.

www.tvsmash.nl

 

WINST IN AALTEN (1-3) VOLDOENDE VOOR EEN SPRONG NAAR DE MIDDENMOOT

Heren Apollo 8 winnen van Bovo

 

4 november 2019 - De eerste set ging gelijk op, maar boven de 10 punten wist Bovo een gat te slaan. De gastheren hadden de passing uitstekend op orde waardoor ze een aantal keren met mooie combinaties konden scoren. Aan de andere kant had Apollo juist moeite om de blokkering te omzeilen. Met 25-19 was de eerste set terecht voor Bovo. De tweede set gaf een identiek beeld. Bovo bleef het spel dicteren en maakte het de gasten moeilijk. Coach Rob Smienk kreeg het tij echter gekeerd door een aantal wissels toe te passen en nog nadrukkelijker de opdracht te geven specifiek te serveren. Op 20-20 kwam Apollo langszij en kon het doordrukken naar een 22-25 setwinst.

 

Het spelbeeld in de derde en vierde set was identiek aan deze eindsprint. Serverend legden de Bornse mannen veel druk op de passlijn van Bovo, waardoor ze in de blokkering en verdediging meer kansen kregen. Beide sets kenden ook eenzelfde eindbeeld, waarin Bovo toch nog wat dichterbij kwam door enkele mooie scores en wat laksheid aan de kant van Apollo. Ondanks dat pakten de gasten ook set drie (18-25) en vier (21-25) overtuigend en wonnen zo de wedstrijd met 3-1.

 

Komende zondag wacht Olhaco. De wedstrijd in De Veste begint om 14.30 uur.

www.apollo8.nl

 

GELUKKIGE DRIEPUNTER VOOR DE ZWARTWITTEN: 2-1

NEO wint nipt van Wijhe '92

 

3 november 2019 - Op een prachtige herfstdag en voor veel publiek speelde NEO tegen het eveneens uit de derde klasse afkomstige Wijhe'92 de eerste van twee thuiswedstrijden. De ploeg van scheidend trainer Jan Willem van Holland leek lange tijd genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar een van richting veranderd schot van Jochem Stam leverde uiteindelijk toch drie punten op.

 

Het was Douwe Booij die die gasten al na tien minuten op een 0-1 voorsprong bracht, maar vier minuten later bracht een vloeiende aanval via Ron Spoler en Jochem Stam het leer bij Bas Spenkelink, die in twee etappes raak schoot: 1-1. Diep in de tweede helft kwam Jochem Stam op een kleine twintig meter van de vijandelijke veste in balbezit, kapte een keer en besloot toen te schieten. Tot afgrijzen van alles dat Wijhe een warm hart toedraagt werd de bal dusdanig van richting veranderd dat Neplenbroek kansloos was. Eindstand: 2-1.

 

Komende zondag speelt NEO opnieuw thuis. Het geplaagde Vogido van trainer Marcel Degenaar is de opponent. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

ONGESLAGEN STATUS VERLENGD NA WINST OP HAVAS (20-24)

Handbaldames ZV winnen in Almere

 

2 november 2019 - Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Havas uit Almere op het programma. Havas heeft vorig seizoen maar één thuiswedstrijd verloren en dat was tegen ZV… Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Na een kleine tien minuten stond er 4-4 op het scorebord. Daarna zetten de Zenderense handbaldames een tandje bij en ging het beter lopen. Er ontspon zich een harde wedstrijd en Havas kreeg een aantal tijdstraffen waar ZV van wist te profiteren. Met een ruststand van 9-13 werd de kleedkamer opgezocht.

 

De tweede helft schoten de gasten uit de startblokken. Door sterk verdedigen en goede aanvallen werden er binnen vijf minuten zes goals gescoord en liep de voorsprong snel uit naar 10-19. Weliswaar was ZV daarna door twee keer een twee minuten tijdstraf, waaronder een van de keeper door een foute keeperswissel, even de kluts kwijt en liet het Havas terugkomen tot vier doelpunten, maar daarna werd toch de concentratie weer opgepakt. Eindstand: 20-24.

 

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen DSO op het programma. Het duel in 't Wooldrik begint om 19.00 uur.

www.zenderenvooruit.nl