Nieuws

QUICK’20 NA PENALTIES DOOR NAAR DE VOLGENDE RONDE

Bekerverlies voor NEO

 

17 november 2019 - NEO heeft in het bekerduel tegen Quick’20 de ongeslagen status kunnen handhaven. Het werd 2-2 na een boeiend bekerduel waarin de ploeg van Van Holland meer dan uitstekend partij bood. NEO ging zelfs de rust in met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jochem Stam, die relatief kort na de rust door Quick’20 binnen twee minuten omgezet kon worden in een voorsprong voor de gasten. Maar de thuisclub knokte zich in de slotfase toch naar de gelijkmaker die werd ingeleid door Ron Spoler. Met veel gevoel bediende hij Wessel Bom. En alhoewel zijn voorzet net niet door Max Brunninkhuis bekroond kon worden, was het Pascal van Berkum die de rebound wel binnen tikte: 2-2.

 

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Die ‘loterij’ bleek vervolgens net iets te veel van het goede voor de zwartwitten. Het was notabene Bob Peterman, oud-keeper van NEO, die een penalty van de thuisclub stopte, waardoor hoofdklasser Quick’20 verder bekert.

 

Zondag 24 november pakt NEO de competitiedraad weer op met een uitwedstrijd tegen Glanerbrug. Het duel begint om 14.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

DRIEJARIGE SAMENWERKING STOKT AAN HET EINDE VAN HET SEIZOEN

Trainer Rob Bakker weg bij BVV Borne

 

15 november 2019 - Woensdagavond laat werd bekend dat het bestuur van BVV Borne en trainer Rob Bakker in goed onderling overleg met elkaar hebben besloten hun samenwerking na dit seizoen te beëindigen. Beide partijen verwachten de lopende competitie goed af te maken en zich te kunnen handhaven in de derde klasse.

 

Rob Bakker is bezig aan zijn derde seizoen bij de geelzwarten. Op 26 mei van dit jaar behaalde hij met het eerste team nog het kampioenschap en wist daarmee een promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.

www.bvvborne.nl

 

HARD WERKEN BELOOND IN DUEL MET HET ZWOLSE OLHACO

Heren Apollo 8 winnen met 3-2

 

12 november 2019 - In het thuisduel zondag tegen het Zwolse Olhaco ging het tot de tien punten gelijk op. Daarna wist Olhaco een tandje bij te zetten, via twee lange series een verschil van zeven punten op het bord te krijgen en de set naar zich toe te trekken: 18-25. De tweede set verliep voor de gastheren een stuk beter en werd gewonnen met 25-16, evenals de derde set (25-20). In de vierde set kwam er echter weer zand in de motor. De Apollo aanvallers konden geen scorende oplossingen vinden, veel ballen werden hard in de blokkering geslagen. De set werd dan ook met 18-25 verloren.

 

De vijfde set zou dus de beslissing moeten brengen. Apollo pakte een kleine voorsprong, maar het was Olhaco dat met 6-8 voor stond bij de kantwissel. Toch volgde een ommekeer bij een stand van 9-12. Met keihard werken en een tomeloze energie, waarbij Arjan Ritsema het lichtend voorbeeld was, streepten de ballen over het net en volgden een aantal lange rally’s die blokkerend, slim of hard touché de broodnodige punten opleverden. Zo ging de set met 15-12 en daarmee de uiteindelijke winst van 3-2 naar de Bornse mannen.

 

Komende zaterdagavond gaan de Apollo heren op bezoek bij CSV. De wedstrijd in Zwolle begint om 19.30 uur.

www.apollo8.nl

 

HARDE WEDSTRIJD IN TILLIGTE EINDIGT ONBESLIST (2-2)

ZV kan voorsprong niet vasthouden

 

11 november 2019 - De eerste helft in Tilligte bracht helaas weinig spektakel voor beide ploegen, alhoewel ZV misschien wat meer kansen kreeg. In de tweede helft werden enkele wissels toegepast die direct resultaat opleverden. Uit een lange pass van achteruit bereikte Luuk Nijenhuis de sprintende Mitch Wennekink, die met een directe uithaal de DTC-doelman totaal kansloos maakte: 0-1. ZV ging door waar het goed in was. Ramon van Os werd aangespeeld in de box, draaide en plaatste de bal simpel in de linkerhoek: 0-2. Niets aan de hand zou je zeggen, maar niets was minder waar.

 

De toch al harde pot voetbal ontaarde steeds meer in halve vechtpartijen. Zo kon het gebeuren dat Thomas Klaassen na een harde charge met een enkelblessure naar de kant moest en niet terug keerde. En als je dan al je wissels hebt verbruikt ontstaat er zo maar een andere wedstrijd. ZV moest terug en het felle DTC rook bloed. Vanuit een meter of 25 van het ZV-doel, lanceerde Hesselink een onverwacht schot op doel. De hoge lob verraste vriend en vijand en helaas keeper Myron Eleveld: 1-2. DTC ging door. Uit een vrije bal over rechts kreeg het een vrije trap en die voorzet werd rond de penaltystip prima ingekopt door spits Hesselink; 2-2 en tevens de eindstand.

 

Komende zondag speelt ZV in Enschede tegen TVV. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

www.zenderenvooruit.nl

 

OUDERWETS PAK RAMMEL IN EN TEGEN REUTUM: 6-2

Fors verlies BVV Borne

 

11 november 2019 - BVV Borne is zondag in Reutum op een ouderwets pak rammel getrakteerd. Na een goede start en een 0-1 voorsprong verloor het met 6-2. Toch begonnen de gasten ontketend aan het duel, binnen drie minuten waren ze zelfs tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Het duurde tot de negende minuut voordat het verdiend op 0-1 kwam. Het was Sander Toebes die de bal van links diagonaal binnen schoot. Reutum bleek echter weinig onder de indruk, het liet Borne komen en loerde op de counter. Dat had al snel resultaat. In de 16de minuut stond het 1-1 en nog voor het halfuur scoorde de thuisploeg opnieuw: 2-1.

 

Na de thee gaven de geelzwarten het in zeven minuten helemaal weg. De Reutumse aanvallers hadden de dag van hun leven, stonden keer op keer volledig vrij en konden ongestoord acties maken en ballen voor het doel slingeren. De thuisploeg liep al snel uit naar 6-1. Tien minuten voor tijd namen de gastheren iets gas terug en mocht Mart Kosterink namens Borne nog een keer scoren en de eindstand op 6-2 brengen.

 

Komend weekend is BVV Borne vrij. Zondag 24 november komt het Beckumse TVO op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

www.bvvborne.nl

 

SPANNENDE WEDSTRIJD TEGEN DSO EINDIGT ONBESLIST: 23-23

Handbaldames ZV nog ongeslagen


11 november 2019 - Afgelopen zaterdag stonden de handbaldames van ZV tegenover DSO, het enige team waar ze vorig seizoen niet van wisten te winnen. De gastvrouwen kwam voor met 3-1, maar door sterk keeperswerk van DSO kwamen de gasten terug tot 4-4. Toch wist ZV weer uit te lopen en bereikte het via 7-4 een ruststand van 12-9.

 

Met veel vertrouwen in het eigen spel begon ZV aan de tweede helft en liep het uit naar 14-11. Een tweemaal 2 minutenstraf gooide echter roet in het eten, waardoor DSO terug wist te komen tot 15-15. Daarna was elke aanval spannend en waren keepers ongelofelijk scherp aan beide kanten. Niets werd meer weggegeven en met nog tien minuten te spelen was het 22-22. En in die tien minuten werd er maar twee keer gescoord, een aan beide kanten. Een eindstand dus van 23-23 en dat was, gezien het verloop van de wedstrijd, een terechte uitslag.

 

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd in ’t Zand tegen VZV 2 op het programma.

www.zenderenvooruit.nl

 

WS TWENTE ORGANISEERT OFFICIËLE ZWEMWEDSTRIJD

Long Course Challenge met veel bekende namen

 

11 november 2019 - Op zaterdag 30 november en zondag 1 december vindt in het Hengelose Twentebad de Long Course Challenge plaats. De organisatie ervan is in handen van WS Twente, de grootste zwemvereniging in het oosten van ons land en ook in Borne actief.

 

De verwachting is dat er ongeveer 150 tot 200 wedstrijdzwemmers zoals Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Arno Kamminga en Ferry Weertman zullen meedoen. Maar ook nieuwe en aankomende talenten die zich aan deze zwemmers kunnen meten. Bij de wedstrijd wordt elektronische tijdwaarneming (ETW) gebruikt, zodat de tijden direct zichtbaar zijn.

www.wstwente.nl

 

DERDE PLEK OP RANGLIJST NA WINST OP PEELPUSH (3-0)

Vierde winst voor dames Apollo 8

 

11 november 2019 - De dames van Apollo 8 boekten zaterdag de vierde overwinning in de eredivisie. Nieuwkomer Peelpush werd met 3-0 verslagen. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de gasten uit Meijel. Met hoge servedruk en prima aanvallend spel had het team de regie in handen en won de eerste set eenvoudig met 25-17. Apollo 8 denderde in de tweede set door en kwam op een 7-1 voorsprong. Langzaam kroop de tegenstander dichterbij en kwam bij 18-18 op gelijke hoogte. De teams bleken aan elkaar gewaagd en kregen beide setpoints om de tweede set te beslissen. Met een killblok en een prachtige aanval sloot de thuisploeg de set met winst af in 29-27.

 

Met solide volleybal wisten de Bornse dames in de derde set de voorsprong te pakken en niet meer weg te geven. De set werd met 25-19 gewonnen. Daarmee boekten ze de vierde overwinning in de eredivisie en heroverden ze de derde plek op de ranglijst. Aanvoerster Esther Huls na afloop: “We speelden een stabiele wedstrijd. Op de momenten dat het iets minder ging hebben we geknokt als een team. Het publiek was fantastisch.”

 

Komende zaterdag is de uitwedstrijd tegen landskampioen Sliedrecht Sport. Het duel begint om 19.30 uur.

www.apollo8.nl

 

WINST OP 500 METER IN RESIDENTIECUP VOLDOENDE VOOR PLAATSING

Sebas Diniz naar Junior World Cup

 

10 november 2019 - Tijdens de zaterdag verreden schaatswedstrijden om de Residentiecup in Den Haag heeft Bornenaar Sebas Diniz de 500 meter gewonnen in een tijd van 36.84. Daarmee bleef hij 0.23 voor op de nummer twee, Jarle Gerrits. De winst betekende dat Sebas komend weekend zal uitkomen op de Junior World Cup in Noorwegen én tijdens de Junior World Cup wedstrijden die 23 en 24 november worden gehouden op de IJsbaan Twente in Enschede.

 

ENSCHEDEËRS WETEN OOK IN BORNE WEINIG INDRUK TE MAKEN: 5-1

NEO wint ruim van zwalkend Vogido

 

10 november 2019 - NEO heeft uitstekende zaken gedaan middels een ruime 5-1 overwinning op laagvlieger Vogido dat, op de eerste tien minuten na, nauwelijks indruk wist te maken. Met wat meer accuratesse had de score zelfs nog veel hoger uit kunnen vallen. Na een klein kwartier kwam NEO pas echt in de wedstrijd en nog eens tien minuten verder viel de 1-0. Middenvelder Wout Deterd kopte de voorzet van Wessel Born onhoudbaar binnen. Vanaf dat moment was Vogido kansloos. Bas Spenkelink en Wessel Bom wisten de ruststand naar 3-0 te tillen.

 

Vlak na de pauze kwam Vogido tot een van de spaarzame kansen. Een kopbal zonder kracht kon echter simpel worden verwerkt door Douwe Everink. Na tien minuten kon het NEO-publiek weer juichen. Een mooie wisselpass van Jochem Stam belandde bij Ron Spoler die even naar binnen dribbelde en zijn optreden bekroonde met een geplaatst schot: 4-0. De mooiste goal van de middag viel na een uur. De opstomende en sterk spelende Wessel Bom produceerde een geweldige voorzet op maat die Bas Spenkelink verlengde naar de verre hoek: 5-0. Totaal onverwacht viel in de slotseconde toch nog de 5-1, een schrale troost voor de gasten.

 

Komende vrijdag volgt het bekerduel tegen Quick'20. De wedstrijd aan de Twickelblokweg begint om 20.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

ZES TEAMS KAMPIOEN IN NAJAARSCOMPETITIE

Successen voor TV Smash

 

5 november 2019 - Afgelopen weekend zijn de laatste wedstrijden gespeeld in de KNLTB Tennis Najaarscompetitie. Maar liefst zes teams van TV Smash konden zich na afloop tot kampioen laten uitroepen. Vrijdag ging die eer al naar de heren van Smash 3 en de dames van Smash 2 en Smash 3, terwijl het herenteam zaterdag de titel in de wacht sleepte. En gisteren was het nog eens de beurt aan het mixteam 11 tot en met 17 jaar én het tweede jeugdteam dat uitkwam in de groencompetitie.

 

Deze laatsten stonden na zes weken competitie al bovenaan, maar hadden op de laatste dag nog drie punten uit zes wedstrijden nodig om de titel definitief te kunnen pakken. En dat lukte; ze wonnen er vijf waaronder twee dubbels. Logisch dus dat Dorien Smellink, Wencke ter Wal, Wieske Boswerger, Maartje Hulshof, Maud Kosse en Milan Leushuis (op de foto van links naar rechts) flink in het zonnetje werden gezet en even later mochten proeven van de (alcoholvrije) champagne.

www.tvsmash.nl

 

WINST IN AALTEN (1-3) VOLDOENDE VOOR EEN SPRONG NAAR DE MIDDENMOOT

Heren Apollo 8 winnen van Bovo

 

4 november 2019 - De eerste set ging gelijk op, maar boven de 10 punten wist Bovo een gat te slaan. De gastheren hadden de passing uitstekend op orde waardoor ze een aantal keren met mooie combinaties konden scoren. Aan de andere kant had Apollo juist moeite om de blokkering te omzeilen. Met 25-19 was de eerste set terecht voor Bovo. De tweede set gaf een identiek beeld. Bovo bleef het spel dicteren en maakte het de gasten moeilijk. Coach Rob Smienk kreeg het tij echter gekeerd door een aantal wissels toe te passen en nog nadrukkelijker de opdracht te geven specifiek te serveren. Op 20-20 kwam Apollo langszij en kon het doordrukken naar een 22-25 setwinst.

 

Het spelbeeld in de derde en vierde set was identiek aan deze eindsprint. Serverend legden de Bornse mannen veel druk op de passlijn van Bovo, waardoor ze in de blokkering en verdediging meer kansen kregen. Beide sets kenden ook eenzelfde eindbeeld, waarin Bovo toch nog wat dichterbij kwam door enkele mooie scores en wat laksheid aan de kant van Apollo. Ondanks dat pakten de gasten ook set drie (18-25) en vier (21-25) overtuigend en wonnen zo de wedstrijd met 3-1.

 

Komende zondag wacht Olhaco. De wedstrijd in De Veste begint om 14.30 uur.

www.apollo8.nl

 

GELUKKIGE DRIEPUNTER VOOR DE ZWARTWITTEN: 2-1

NEO wint nipt van Wijhe '92

 

3 november 2019 - Op een prachtige herfstdag en voor veel publiek speelde NEO tegen het eveneens uit de derde klasse afkomstige Wijhe'92 de eerste van twee thuiswedstrijden. De ploeg van scheidend trainer Jan Willem van Holland leek lange tijd genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar een van richting veranderd schot van Jochem Stam leverde uiteindelijk toch drie punten op.

 

Het was Douwe Booij die die gasten al na tien minuten op een 0-1 voorsprong bracht, maar vier minuten later bracht een vloeiende aanval via Ron Spoler en Jochem Stam het leer bij Bas Spenkelink, die in twee etappes raak schoot: 1-1. Diep in de tweede helft kwam Jochem Stam op een kleine twintig meter van de vijandelijke veste in balbezit, kapte een keer en besloot toen te schieten. Tot afgrijzen van alles dat Wijhe een warm hart toedraagt werd de bal dusdanig van richting veranderd dat Neplenbroek kansloos was. Eindstand: 2-1.

 

Komende zondag speelt NEO opnieuw thuis. Het geplaagde Vogido van trainer Marcel Degenaar is de opponent. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

www.rksvneo.nl

 

ONGESLAGEN STATUS VERLENGD NA WINST OP HAVAS (20-24)

Handbaldames ZV winnen in Almere

 

2 november 2019 - Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Havas uit Almere op het programma. Havas heeft vorig seizoen maar één thuiswedstrijd verloren en dat was tegen ZV… Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Na een kleine tien minuten stond er 4-4 op het scorebord. Daarna zetten de Zenderense handbaldames een tandje bij en ging het beter lopen. Er ontspon zich een harde wedstrijd en Havas kreeg een aantal tijdstraffen waar ZV van wist te profiteren. Met een ruststand van 9-13 werd de kleedkamer opgezocht.

 

De tweede helft schoten de gasten uit de startblokken. Door sterk verdedigen en goede aanvallen werden er binnen vijf minuten zes goals gescoord en liep de voorsprong snel uit naar 10-19. Weliswaar was ZV daarna door twee keer een twee minuten tijdstraf, waaronder een van de keeper door een foute keeperswissel, even de kluts kwijt en liet het Havas terugkomen tot vier doelpunten, maar daarna werd toch de concentratie weer opgepakt. Eindstand: 20-24.

 

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen DSO op het programma. Het duel in 't Wooldrik begint om 19.00 uur.

www.zenderenvooruit.nl