Eerste Bornse banenmarkt biedt perspectief
13-11-2019
170 WERKZOEKENDEN OP BEZOEK BIJ EEN TWINTIGTAL BEDRIJVEN

Eerste Bornse banenmarkt biedt perspectief

Voor het eerst vond woensdagmiddag de Banenbeurs Samen Doen! In Borne plaats. Het lijkt een beetje op de Meet & Greet dat vier keer per jaar om beurten in Enschede, Hengelo en Almelo door het Werkplein Twente wordt georganiseerd, maar dan iets kleinschaliger en op initiatief van de gemeente Borne in samenwerking met het Werkplein.

 

Mismatch op de arbeidsmarkt

Zo’n twintig bedrijven, waaronder drie uit Borne en de rest uit de regio presenteerden zich en kwamen in gesprek met werkzoekenden. Een andere manier van met elkaar in contact komen. “Je ziet elkaar en spreekt elkaar, soms werkt dat beter”, legt Henk-Jan Oldenhof van het Werkplein uit. De sfeer was ontspannen. Ongeveer 170 belangstellenden waren er op uitnodiging, vanaf een uur of 14.00 uur was er vrije inloop. Deelnemers konden bovendien een workshop ‘Persoonlijke Kracht’ volgen. Esther Nijland van Werkplein Twente merkt dat er op de Twentse arbeidsmarkt vooral sprake is van een mismatch. “Als je op dit moment een administratieve baan zoekt, dan is het lastig. Maar in de logistiek bijvoorbeeld zijn kansen genoeg.”

 

Reacties van bezoekers

En de reacties van de mensen op de ‘werkvloer’? Een ouder stel zit geanimeerd te kijken naar het geroezemoes in en rond de grote zaal. “Nee, ik heb geen interesse. Gelukkig niet, ben net met pensioen”, zegt de man, “maar het is mooi dat er zo’n bedrijvigheid is. En het is goed dat vraag en aanbod op deze manier bij elkaar kunnen komen”. Een ander, en wel actieve zoeker, komt uit Zenderen en kijkt sinds enkele maanden noodgedwongen uit naar een nieuwe baan in de logistiek. “Jammer, ik kan het hier nog niet echt vinden. Maar ja, ik ben dan ook 55, dus dan wordt het sowieso al wat moeilijker. Toch heb ik net een gesprekje gehad met iemand van het Werkplein en zij attendeerde me op andere mogelijkheden. Een stukje omscholen dus misschien, waardoor je kansen groter worden. Daar wil ik toch eens over nadenken.”

 

'Op zoek naar mensen die bij ons passen'

Een ander geluid komt van Wies Boonstra. Zij is van Dijkhof Trappen uit Borne en staat vanmiddag op de vloer omdat ze dringend op zoek is naar nieuwe medewerkers. “Wij zijn een technisch bedrijf en kijken uit naar engineers, lassers en monteurs. Omdat we maatwerk leveren en al onze mensen zelf specifiek opleiden zijn onze kwaliteitseisen minder hard. We zoeken dan ook vooral mensen die bij ons bedrijf passen. Daarvoor is deze middag perfect. Je komt met mensen in gesprek, kunt veel meer vertellen dan via een kille vacaturetekst en de sfeer van je bedrijf overbrengen. Helemaal goed dus.”

 

Bij Dijkhof Trappen werken op dit moment zo’n 25 mensen, er is plek voor zo’n 12 nieuwe medewerkers. “En die moeten er ook echt komen, anders zijn we genoodzaakt een deel van onze productie over te brengen naar Polen, waar we nu ook al een vestiging hebben. Dat zou voor Borne heel jammer zijn natuurlijk.”

 

De eerstvolgende Meet & Greet van het Werkplein is op 28 februari in Almelo. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Daar ga je dan, na 31 dienstjaren…

Het ene pensioen is het andere niet en daar weten ze bij de Gebr. Ezendam aan de Oonksweg over...
29-03-2024

Huisarts Paul van Buuren zwaait af

Na 35 jaar als huisarts in Borne te hebben gewerkt neemt Paul van Buuren op 27 maart afscheid...
12-03-2024

Jeugdige slopers gaan los in Jan Ligthartschool

Donderdagmiddag tussen kwart over drie en vier uur stonden de deuren van de Jan Ligthartschool...
15-02-2024

Herontwikkeling locatie Jan Ligthart definitief...

Nadat er verschillende plannen voor de herontwikkeling van Het Wooldrik om verschillende redenen...
10-01-2024

Bert Bosman neemt afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt

Vorige week nam Bert Bosman afscheid van ‘zijn’ Borne Werkt. In 2016 was hij de...
31-12-2023

Juf Gerrie na 45 jaar met vervroegd pensioen

Vandaag, 19 december, heeft juf Gerrie Oude Lenferink na een carrière van maar liefst 45...
19-12-2023