Supermarkt Sindron sluit op 1 juni
20-04-2020
VAN HEES: ‘KENNELIJK ZIT ZENDEREN NIET OP EEN SUPERMARKT TE WACHTEN'

Supermarkt Sindron sluit op 1 juni

De supermarkt in het Sindron in Zenderen sluit op 1 juni voorgoed haar deuren. Daarmee komt een eind aan een moeizame periode, waarin het maar niet haalbaar bleek de winkel rendabel te maken. In oktober 2018 organiseerde Aveleijn samen met de dorpsraad nog een enquête om de mening van de inwoners van het kerkdorp te peilen en naar mogelijke oplossingen te zoeken om het tij te keren. Het mocht dus niet zo zijn. Over anderhalve maand is het over en uit met de supermarkt.

 

'Vooral ook jammer voor onze cliënten'

In een reactie vertelt Joyce van Hees, clustermanager van Aveleijn, het heel erg zonde te vinden. “Het is vooral ook jammer voor onze cliënten die er een hele mooie dagbesteding hadden. We hebben van alles geprobeerd om het ontmoetingscentrum en de supermarkt in beweging te krijgen, maar het werkte niet. Zo heeft de wijkagent er spreekuur gehouden, maar het bezoek was minimaal. Dan moet je eerlijk zijn en conclusies trekken. Zenderen zit blijkbaar niet op een supermarkt te wachten. En laten we eerlijk zijn: als je het lef hebt om te starten, moet je ook het lef hebben om te durven sluiten."

 

'Het houdt gewoon een keer op'

Wethouder Martin Velten was al eerder ingelicht over het besluit van Aveleijn. “Het is gewoon spijtig”, vindt hij. “Vorig jaar leek het er al op. Toen hebben we gezamenlijk nog een oproep gedaan om toch vooral goederen in de supermarkt te kopen, maar het lukte niet. Zelfs in deze coronatijd, waarin Aveleijn de supermarkt draaiende probeerde te houden omdat men dacht in een behoefte te voorzien, kwam er helemaal niemand. Dan houdt het gewoon een keer op.” Samen met de dorpsraad wil de gemeente de komende tijd overleggen wat er nog mogelijk is en of in ieder geval de algemene ruimte open kan blijven. “Aveleijn bouwt het geleidelijk af, dus gelukkig komt het Sindron niet gelijk leeg te staan en hebben we nog even tijd om naar oplossingen te kijken.”

 

'Verschrikkelijk jammer'

"Verschrikkelijk jammer", is de allesomvattende reactie van Jan Kruidenier, voorzitter van de Dorpsraad Zenderen. Hoewel algemeen bekend was dat het voortbestaan van de supermarkt een moeizame aangelegenheid was, kwam het besluit voor hem toch als een donderslag bij heldere hemel. "De ontmoetingsruimte lag al vanaf het begin van de coronacrisis stil en nu dan dit er nog eens achteraan. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat we de ontmoetingsruimte weer zo snel mogelijk kunnen openen en daar zullen we dus op korte termijn partijen voor moeten vinden." (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Zondag koeiendans bij Bonthuis

Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
16-04-2021

‘Hier woon je toch nog niet?’

Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
15-04-2021

Zeldzame grote vos gesignaleerd

Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
14-04-2021

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021