Bramer koopt zorghotel en retraitehuis
15-05-2020
UIT FAILLISSEMENT ZWANENHOF

Bramer koopt zorghotel en retraitehuis

Aannemersbedrijf Bramer B.V. heeft zowel het in aanbouw zijnde zorghotel als het bezinningscentrum aan de Retraitehuisweg gekocht uit het faillissement van De Zwanenhof. In augustus 2018 heeft Bramer vanwege onbetaalde facturen de bouw van het zorghotel stilgelegd en het zogenaamde retentierecht doen gelden op het inmiddels half afgebouwde markante complex. De bouwplaats was al afgesloten en sinds kort staan er ook hekken voor het oude bezinningscentrum.

 

Handvol serieuze biedingen

De curator meldde enige tijd geleden dat er meer dan dertig belangstellenden zouden zijn voor De Zwanenhof. In de praktijk lijkt het er echter op dat er slechts een handjevol serieuze biedingen zijn gedaan. In principe was de optie open om het bezinningshuis en het zorghotel apart te verkopen, maar de curator schrijft in zijn verslag dat het retentierecht van Bramer een complicerende factor in de afhandeling was, omdat op die manier ook de opbrengst van het bezinningscentrum en landerijen op deze wijze naar Bramer zou gaan. Het heeft er bovendien alle schijn van dat er meer belangstelling was voor het nieuwe zorghotel dan voor het voormalige klooster.

 

Afbouwen volgens oorspronkelijk plan

Peter Leferink, directeur van Bramer: “We hebben De Zwanenhof gekocht om de plannen uiteindelijk ook af te kunnen ronden.” Dat betekent dat de bouwwerkzaamheden worden hervat. “Als je er niets mee doet en er komt vervolgens een koopjesjager, dan zou het voor ons een grote verliespost zijn. Het is belangrijk om de plannen veilig te stellen. Afbouwen, daar is bovendien iedereen bij gebaat.”

 

Voor Bramer is het uitgangspunt het complete plan zoals het er lag: fysieke heling in het nieuwe zorghotel en in het bezinningscentrum meer nadruk op het mentale en spirituele aspect. “We sluiten niet uit dat er een nieuwe exploitant komt voor zowel het ene als het andere. Gesprekken daarover kunnen pas beginnen nadat de eigendomsakte is gepasseerd en dat zal ergens volgende week zijn." Leferink verwacht meer te kunnen zeggen na de zomerperiode, maar wil eerst in gesprek met gemeente en omwonenden. “We willen met een goede basis naar de toekomst kunnen kijken.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hans Feelders — 17 mei 2020
Eindelijk een goede ontwikkeling voor dit project.
Siny Boer — 15 mei 2020
Goede zaak, lijkt mij.

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024

Coaching en begeleiding bij verlies en rouw

ADVERTORIAL • Sinds mei 2023 heeft praktijk ‘Verbinding’ in Borne de deuren...
27-02-2024

Hondenkar, vertrouwd straatbeeld in Borne

Het idee van een op wielen rijdend voertuig om goederen of mensen in te vervoeren, stamt uit de...
23-02-2024

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024