IJsbaan schuift door naar februari
‘ONDER DE HUIDIGE OMSTANDIGHEDEN IS HET GEWOON NIET HAALBAAR’

IJsbaan schuift door naar februari

De laatste weken van dit jaar gaan voorbij zonder de ijsbaan op het Dorsetplein. ”Het is even niet anders”, aldus Maureen Snikkers vrijdagmorgen. Samen met Kristel Hofsté nam zij begin dit jaar de organisatie op zich van een van de meest succesvolle evenementen in Borne. “We hebben zo lang mogelijk geprobeerd door te zetten en je denkt al snel ’ach, het duurt nog bijna acht weken’, maar je moet gewoon reëel zijn. Onder de huidige omstandigheden is het gewoon niet passend om te zeggen we gaan door, dus hebben we besloten de ijspret vooralsnog door te schuiven naar de voorjaarsvakantie.”

 

Winterplein rond de kerstdagen?

Bijkomend argument voor Maureen en Kristel om de stekker er vooralsnog uit te halen was dat het nu de tijd is om alles definitief te maken. “Natuurlijk, leveranciers en anderen willen graag weten waar ze aan toe zijn, maar dat geldt ook voor onze vele vrijwilligers. Langer wachten en dan maar hopen op betere tijden was dus geen optie meer.” Van opgeven willen beide dames vooralsnog echter niet weten. “We hebben besloten de ijsbaan enkele maanden door te schuiven. Om precies te zijn van 12 tot en met 27 februari, de tweede week valt gelijk met de voorjaarsvakantie. Wellicht kunnen dan het schoolschaatsen en de andere onderdelen ook weer doorgaan.”

 

Wel hopen beide organisatoren rond de kerstdagen nog iets op het Dorsetplein te kunnen klaarstomen. “Een soort van winterplein voor de kinderen. Dat vergt niet veel voorbereiding en daarmee kunnen we nog iéts bieden om de leemte om te vullen. Bovendien zou het een mooie opmaat kunnen zijn naar de twee weken in februari. Maar nogmaals”, zo besluit Maureen, “ook dát hangt af van de besmettingsgraad op dat moment. Het is gewoon allemaal even niet anders en dan rest ons niets anders dan ons te schikken in de realiteit.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 24 okt 2020
Een verstandig besluit evenals de afgelaste koop zondag morgen - chapeau! Ik denk ook dat ze nu beter kunnen beslissen deze ijsbaan NIET in februari te laten plaatsvinden - carnaval is ook afgelast - dus de ijsbaan ook maar even niet in februari. De gevolgen van deze Corana virus zullen tot ver in 2021 merkbaar zijn en dat betekent geen grote evenementen of manifestaties (zoals dat genoemde "Winterplein") die (grote) groepen mensen aantrekken - erg jammer maar het is gewoon "schikken in de realtiteit", zoals Maureen het zo treffend zegt.

Melbuul’ndagen gaan toch niet door

De Melbuul’ndagen gaan deze zomer tóch niet door. Dat heeft de organisatie deze...
17-06-2021

Hollandse Nieuwe smaakt ook zo weer uitmuntend

‘Samen het glas heffen in het prille zomerzonnetje met lekkere hapjes en verse haring....
17-06-2021

Rondleidingen Oud Borne weer mogelijk

De gidsen van Oud Borne staan vanaf maandag 21 juni 2021 weer startklaar om belangstellenden...
15-06-2021

Jubilerende Doldraejers gooien roer om

Op het oog lijken het stille tijden voor de carnavalsverenigingen. Corona gooide immers alle...
11-06-2021

Volksfeesten Zenderen zijn springlevend

Voor het tweede achtereenvolgende jaar blijft het weiland aan de Lidwinaweg verstoken van de...
10-06-2021

Pinksterbruidjes, levende folklore in Borne

Pinksteren wordt gevierd op de zevende zondag na Pasen, 10 dagen na Hemelvaartsdag. In de...
23-05-2021