IJsbaan schuift door naar februari
‘ONDER DE HUIDIGE OMSTANDIGHEDEN IS HET GEWOON NIET HAALBAAR’

IJsbaan schuift door naar februari

De laatste weken van dit jaar gaan voorbij zonder de ijsbaan op het Dorsetplein. ”Het is even niet anders”, aldus Maureen Snikkers vrijdagmorgen. Samen met Kristel Hofsté nam zij begin dit jaar de organisatie op zich van een van de meest succesvolle evenementen in Borne. “We hebben zo lang mogelijk geprobeerd door te zetten en je denkt al snel ’ach, het duurt nog bijna acht weken’, maar je moet gewoon reëel zijn. Onder de huidige omstandigheden is het gewoon niet passend om te zeggen we gaan door, dus hebben we besloten de ijspret vooralsnog door te schuiven naar de voorjaarsvakantie.”

 

Winterplein rond de kerstdagen?

Bijkomend argument voor Maureen en Kristel om de stekker er vooralsnog uit te halen was dat het nu de tijd is om alles definitief te maken. “Natuurlijk, leveranciers en anderen willen graag weten waar ze aan toe zijn, maar dat geldt ook voor onze vele vrijwilligers. Langer wachten en dan maar hopen op betere tijden was dus geen optie meer.” Van opgeven willen beide dames vooralsnog echter niet weten. “We hebben besloten de ijsbaan enkele maanden door te schuiven. Om precies te zijn van 12 tot en met 27 februari, de tweede week valt gelijk met de voorjaarsvakantie. Wellicht kunnen dan het schoolschaatsen en de andere onderdelen ook weer doorgaan.”

 

Wel hopen beide organisatoren rond de kerstdagen nog iets op het Dorsetplein te kunnen klaarstomen. “Een soort van winterplein voor de kinderen. Dat vergt niet veel voorbereiding en daarmee kunnen we nog iéts bieden om de leemte om te vullen. Bovendien zou het een mooie opmaat kunnen zijn naar de twee weken in februari. Maar nogmaals”, zo besluit Maureen, “ook dát hangt af van de besmettingsgraad op dat moment. Het is gewoon allemaal even niet anders en dan rest ons niets anders dan ons te schikken in de realiteit.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 24 okt 2020
Een verstandig besluit evenals de afgelaste koop zondag morgen - chapeau! Ik denk ook dat ze nu beter kunnen beslissen deze ijsbaan NIET in februari te laten plaatsvinden - carnaval is ook afgelast - dus de ijsbaan ook maar even niet in februari. De gevolgen van deze Corana virus zullen tot ver in 2021 merkbaar zijn en dat betekent geen grote evenementen of manifestaties (zoals dat genoemde "Winterplein") die (grote) groepen mensen aantrekken - erg jammer maar het is gewoon "schikken in de realtiteit", zoals Maureen het zo treffend zegt.

Pepernoten-brandalarm op ’t Oldhof

We hebben hem dit jaar niet veel gezien, de Goedheiligman. Hij zou immers vooral...
04-12-2020

Bliksembezoek van Sint aan Borne

Rond het middaguur kwam de Goedheiligman dan toch aan in Nederland. Een aankomst die nogal wat...
14-11-2020

Bornse Hulp-Sint bij Op1 aan tafel

Zaterdag komt de Goedheiligman aan in Nederland. Traditioneel hét moment voor klein (en...
13-11-2020

Sinterklaas in crisistijd

We leven in onwezenlijke tijden. Het coronavirus beperkt ons aanzienlijk in het dagelijkse doen...
11-11-2020

De midwinterhoorn gaat weer klinken

De Boornse Mirreweenterhoornblazers laten hun hoorns weer klinken in de straten van Borne. Vanaf...
09-11-2020

Première Sinterklaasfilm op losse schroeven

‘Alles is anders’, de allereerste Twentse Sinterklaasfilm en gemaakt door...
04-11-2020