Coronavirus geconstateerd in Het Dijkhuis
10-12-2020
AANTAL CLIËNTEN OP AFDELING DE WHEELE 2.5 BESMET

Coronavirus geconstateerd in Het Dijkhuis

Het is woonzorgcentrum Het Dijkhuis lang gelukt om in de tweede coronagolf het virus buiten de deur te houden. Helaas is er nu, ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen, bij meerdere bewoners van de verpleeghuisafdeling De Wheele 2.5 het coronavirus geconstateerd. De familieleden van de betreffende bewoners zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

 

Verspreiding voorkomen

De bewoners bij wie het coronavirus is aangetroffen worden sinds de verdenking op het virus volgens protocol verzorgd. Dit betekent dat de betreffende bewoners op de eigen kamer in isolatie zijn geplaatst. Afdeling De Wheele 2.5 is vanaf gisteren (8 december) een cohortafdeling. Dat betekent dat de medewerkers gerichte voorzorgsmaatregelen nemen om verdere besmetting te voorkomen. Ook verblijven zij gedurende hun hele dienst op de afdeling en dragen continu beschermende kleding. Voor bezoekers aan afdeling De Wheele 2.5 is de bezoekregeling aangepast. Het Dijkhuis hoopt met deze maatregelen verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

 

Saamhorigheid

“Dat we het virus zo lang buiten deur konden houden is te danken aan onze medewerkers, vrijwilligers en aan de bezoekers die zich zo goed aan de richtlijnen houden. Desondanks is nu helaas een aantal mensen op een afdeling besmet”, zegt Jos van der Wal, regiomanager TriviumMeulenbeltZorg. “We moeten nu nog alerter zijn en de gevolgen minimaliseren.” Van der Wal is onder de indruk van de saamhorigheid die er tijdens deze pandemie is. “Daar heb ik veel respect voor. We zetten er allemaal samen de schouders onder in deze moeilijke tijd. Het Dijkhuis is de afgelopen maanden niet meer de centrale ontmoetingsplek met de vele mooie activiteiten. Dit is voor niemand leuk. Onze bewoners missen dat ook echt. De vaccins kunnen ons niet snel genoeg komen. Liever vandaag dan morgen!” (AJ)

 

Foto © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 17 dec 2020
Erg triest dit nieuws! Maar ik denk dat het Dijkhuis zelf ook een beetje "schuldig" (wel een groot woord, vind ik zelf) is aan dit alles. De maatregelen die genomen zijn, zoals het dragen van mondkapjes binnen door iedereen had al veel eerder moeten worden genomen; muziek buiten voor de bewoners hoe ludiek ook niet toestaan, het aanbieden van kado's aan bewoners en zorgverleners had ook anders kunnen verlopen (met bijv 1 persoon van de organisatie tegenover 1 persoon van Dijkhuis en 1 journalist/fotograaf). Zo min mogelijk contacten (bijv 1 familielid per bewoner op bezoek voor max 30 min en dat 1x per dag) Wij komen uit deze pandemie (met vaccinaties) met elkaar, hoe zwaar dat ook is voor de bewoners. Wij komen hier doorheen en maar het moet wel van alle kanten worden aangestuurd en het Dijkhuis dient ook het goede voorbeeld te geven tav de rest - daar de meest gevoelige en kwetsbare mensen zijn de bewoners!

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024