Coronavirus geconstateerd in Het Dijkhuis
10-12-2020
AANTAL CLIËNTEN OP AFDELING DE WHEELE 2.5 BESMET

Coronavirus geconstateerd in Het Dijkhuis

Het is woonzorgcentrum Het Dijkhuis lang gelukt om in de tweede coronagolf het virus buiten de deur te houden. Helaas is er nu, ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen, bij meerdere bewoners van de verpleeghuisafdeling De Wheele 2.5 het coronavirus geconstateerd. De familieleden van de betreffende bewoners zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

 

Verspreiding voorkomen

De bewoners bij wie het coronavirus is aangetroffen worden sinds de verdenking op het virus volgens protocol verzorgd. Dit betekent dat de betreffende bewoners op de eigen kamer in isolatie zijn geplaatst. Afdeling De Wheele 2.5 is vanaf gisteren (8 december) een cohortafdeling. Dat betekent dat de medewerkers gerichte voorzorgsmaatregelen nemen om verdere besmetting te voorkomen. Ook verblijven zij gedurende hun hele dienst op de afdeling en dragen continu beschermende kleding. Voor bezoekers aan afdeling De Wheele 2.5 is de bezoekregeling aangepast. Het Dijkhuis hoopt met deze maatregelen verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

 

Saamhorigheid

“Dat we het virus zo lang buiten deur konden houden is te danken aan onze medewerkers, vrijwilligers en aan de bezoekers die zich zo goed aan de richtlijnen houden. Desondanks is nu helaas een aantal mensen op een afdeling besmet”, zegt Jos van der Wal, regiomanager TriviumMeulenbeltZorg. “We moeten nu nog alerter zijn en de gevolgen minimaliseren.” Van der Wal is onder de indruk van de saamhorigheid die er tijdens deze pandemie is. “Daar heb ik veel respect voor. We zetten er allemaal samen de schouders onder in deze moeilijke tijd. Het Dijkhuis is de afgelopen maanden niet meer de centrale ontmoetingsplek met de vele mooie activiteiten. Dit is voor niemand leuk. Onze bewoners missen dat ook echt. De vaccins kunnen ons niet snel genoeg komen. Liever vandaag dan morgen!” (AJ)

 

Foto © Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 17 dec 2020
Erg triest dit nieuws! Maar ik denk dat het Dijkhuis zelf ook een beetje "schuldig" (wel een groot woord, vind ik zelf) is aan dit alles. De maatregelen die genomen zijn, zoals het dragen van mondkapjes binnen door iedereen had al veel eerder moeten worden genomen; muziek buiten voor de bewoners hoe ludiek ook niet toestaan, het aanbieden van kado's aan bewoners en zorgverleners had ook anders kunnen verlopen (met bijv 1 persoon van de organisatie tegenover 1 persoon van Dijkhuis en 1 journalist/fotograaf). Zo min mogelijk contacten (bijv 1 familielid per bewoner op bezoek voor max 30 min en dat 1x per dag) Wij komen uit deze pandemie (met vaccinaties) met elkaar, hoe zwaar dat ook is voor de bewoners. Wij komen hier doorheen en maar het moet wel van alle kanten worden aangestuurd en het Dijkhuis dient ook het goede voorbeeld te geven tav de rest - daar de meest gevoelige en kwetsbare mensen zijn de bewoners!

Zondag koeiendans bij Bonthuis

Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
16-04-2021

‘Hier woon je toch nog niet?’

Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
15-04-2021

Zeldzame grote vos gesignaleerd

Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
14-04-2021

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021