Natal en Kiek naar Nieuwe Markt
01-02-2021
VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK EN PRET-ECHO CENTRUM STARTEN OP 1 APRIL

Natal en Kiek naar Nieuwe Markt

Vanaf 1 april krijgen Domino’s en Corpus Milon aan de nieuwe Markt er vijf nieuwe buurvrouwen bij. Sanne Jansen, Maureen Beijen, Barbara te Woerd en Sanne Luurs starten er dan met hun verloskundigenpraktijk Natal, terwijl ‘nieuwkomer’ Rita Struik er met haar pretecho centrum Baby Visie verder gaat onder de nieuwe naam Kiek. “Dit wordt straks een heel leuke plek,” klinkt het zelfverzekerd in koor. “Midden in het dorp, midden tussen de mensen en plezierig om er naar binnen te stappen.”

 

Te klein jasje in de Fleminghof

De Verloskundigenpraktijk Natal bestaat al enige jaren en begon ooit met Truus Voortman, de voor velen bekende verloskundige die in december 2015 met pensioen ging. De praktijk heeft vestigingen in Hengelo én in het Gezondheidscentrum Fleminghof aan de Stationsstraat, waar het op de woensdagochtenden spreekuur draait. “Op die laatstgenoemde plek kunnen we niet groeien”, vertelt Sanne Jansen. “We worden steeds meer een grote praktijk, maar zitten er in een te klein jasje. Vandaar dat we in Borne naar nieuwe vestigingsmogelijkheden zochten om vijf dagen per week onze deuren te kunnen openen. Dit al enige tijd leegstaande winkelpand voldoet precies aan onze behoeften.”

 

Blije mensen

De komst van het pretecho centrum vormt straks een extra dimensie. Rita Struik weet er alles van en doet met haar Baby Visie al ruim twintig jaar niet anders. Tot op heden binnen de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo én nog eens in Apeldoorn, “Maar ja, ik ben inmiddels 60, dus iets minder mag wel en ik vind het heerlijk om mijn werk straks in mijn eigen woonplaats te kunnen concentreren. Samen met Natal gaan we er een nieuwe start maken onder de naam Kiek, waar aanstaande ouders - eventueel samen met gezinsleden en/of opa’s en oma’s - terecht kunnen voor prachtige 2D, 3D en 4D echo’s. Het is geweldig leuk werk, je hebt altijd met blije mensen van doen.”

 

Vanmorgen kregen ze via de makelaar de sleutel in handen. Sanne Jansen met gevoel voor understatement: “Ja, er moet nog wel wat gebeuren. Het lijkt nu vooral op een casco bouw, we kijken op het kale beton. Zo zal er vlak achter de voordeur een grote binnenwand worden opgetrokken om daarmee de privacy van de bezoekers te waarborgen.” Voor wat betreft de inrichting kiezen de dames voor een rustige, warme uitstraling. “Het moet vooral gezellig zijn, het dorpse karakter staat centraal en onze bezoekers moeten zich er helemaal thuis voelen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Truus Voortman — 02 feb 2021
Beste Rita, Maureen, Sanne J. Sanne L. en Barbara. Heel veel succes op jullie nieuwe praktijk locatie! Ik kom zeker een keer langs om te kijken, en wat gezellig zo in het centrum van Borne.
T Huiskes — 01 feb 2021
Succes dames met deze nieuwe plek in het hartje van Borne!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024