Afkes wens gaat in vervulling
06-02-2021
WENSBOOM IN DECEMBER LEVERT BIJNA 40 VERLANGENS OP

Afkes wens gaat in vervulling

Op 9 december was het burgemeester Jan Pierik die de eerste wens in de box deponeerde onder de kerstwensboom op het Dorsetplein. Hij wilde bij De Ster iets lekkers gaan bakken voor de dames van het Dreamteam Borne. Door corona kwam het er allemaal nog niet van, maar wel zijn er inmiddels andere wensen in vervulling gegaan. Zaterdagmorgen werd de Bornse Afke van den Brink bij De Ster verblijd met een fraaie bos bloemen én een high tea pakket. Zij wenste een ontspannen dag voor de familie van haar schoonmoeder, die het laatste halfjaar in een vreselijke achtbaan terechtkwam door een hersenbloeding van een van de kinderen.

 

Namens de organisatie van de wensboom overhandigde Riny Holtkamp van Rabobank Centraal Twente de bloemen, terwijl Bernadet Wieffer van De Ster de toren met lekkers mocht aanreiken, onder meer bestaande uit macarons, chocola, brownies, Zwitserse roomcakejes, een broodje zalm en Italiaanse quiche. “Het is je van harte gegund”, aldus Bernadet. “We vinden het fijn op deze wijze te mogen bijdragen aan jullie genietmomentje”, zo vertelde ze.

 

Met gesloten beurzen

Volgens Riny Holtkamp is de high tea verrassing precies dát wat de organisatie beoogde. “Het gaat ons er niet om hele dure wensen te kunnen vervullen. Het principe is met gesloten beurzen iets te kunnen betekenen, diverse partijen in Borne bij elkaar te brengen en op deze wijze de verbinding te bevorderen.” Als voorbeeld van vervulde wensen noemt ze ook de wens van een man, wiens vrouw een hartinfarct kreeg. ‘Ik zou het zo fijn vinden haar een kerstpakket te kunnen geven’, schreef hij. “Dit hebben we kunnen realiseren, net zoals de wens van een werkneemster die haar baas een weekendje weg gunde in deze coronatijd. ‘Hij heeft al moeilijk genoeg, omdat zijn bedrijf een lange tijd vanwege corona gesloten moet blijven’, zo stond er op de kaart geschreven.”

 

Het vervullen van de diverse binnengekomen wensen zal nog wel enige tijd in beslag nemen. ”Door corona zijn we natuurlijk beperkt in de mogelijkheden, maar dat is niet zo’n probleem. Het kan ook allemaal later.” Of er in december opnieuw een wensboom in Borne zal worden geplaatst, wordt in de loop van dit jaar bepaald. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Wat is een levenstestament?

ADVERTORIAL • Stel, er gebeurt iets met u. U wordt ziek of u krijgt een ongeluk waardoor uw...
03-03-2021

Anders boeren op de Zenderense Es

Vorig jaar is er op 16 hectare al begonnen om op de Zenderense Es op een meer duurzame en minder...
28-02-2021

Buurtbus gaat weer rijden

Per 3 maart gaat de buurtbus Borne, route 530- 531 en 532, de weg weer op, net zoals de...
25-02-2021

Saxion-studenten helpen Verjaardagsbox

Het is alweer acht maanden geleden dat de Stichting Verjaardagsbox Borne werd opgericht. Een...
24-02-2021

Politie laat jongeren hun rotzooi opruimen

De politie heeft maandagmiddag een groepje jongeren zo ver gekregen dat ze de eigen troep gingen...
22-02-2021

Start werkzaamheden Grotestraat

In opdracht van de gemeente Borne voert Strukton Civiel Noord & Oost de komende weken...
19-02-2021