Afke’s wens gaat in vervulling
06-02-2021
WENSBOOM IN DECEMBER LEVERT BIJNA 40 VERLANGENS OP

Afke’s wens gaat in vervulling

Op 9 december was het burgemeester Jan Pierik die de eerste wens in de box deponeerde onder de kerstwensboom op het Dorsetplein. Hij wilde bij De Ster iets lekkers gaan bakken voor de dames van het Dreamteam Borne. Door corona kwam het er allemaal nog niet van, maar wel zijn er inmiddels andere wensen in vervulling gegaan. Zaterdagmorgen werd de Bornse Afke van den Brink bij De Ster verblijd met een fraaie bos bloemen én een high tea pakket. Zij wenste een ontspannen dag voor de familie van haar schoonmoeder, die het laatste halfjaar in een vreselijke achtbaan terechtkwam door een hersenbloeding van een van de kinderen.

 

Namens de organisatie van de wensboom overhandigde Riny Holtkamp van Rabobank Centraal Twente de bloemen, terwijl Bernadet Wieffer van De Ster de toren met lekkers mocht aanreiken, onder meer bestaande uit macarons, chocola, brownies, Zwitserse roomcakejes, een broodje zalm en Italiaanse quiche. “Het is je van harte gegund”, aldus Bernadet. “We vinden het fijn op deze wijze te mogen bijdragen aan jullie genietmomentje”, zo vertelde ze.

 

Met gesloten beurzen

Volgens Riny Holtkamp is de high tea verrassing precies dát wat de organisatie beoogde. “Het gaat ons er niet om hele dure wensen te kunnen vervullen. Het principe is met gesloten beurzen iets te kunnen betekenen, diverse partijen in Borne bij elkaar te brengen en op deze wijze de verbinding te bevorderen.” Als voorbeeld van vervulde wensen noemt ze ook de wens van een man, wiens vrouw een hartinfarct kreeg. ‘Ik zou het zo fijn vinden haar een kerstpakket te kunnen geven’, schreef hij. “Dit hebben we kunnen realiseren, net zoals de wens van een werkneemster die haar baas een weekendje weg gunde in deze coronatijd. ‘Hij heeft al moeilijk genoeg, omdat zijn bedrijf een lange tijd vanwege corona gesloten moet blijven’, zo stond er op de kaart geschreven.”

 

Het vervullen van de diverse binnengekomen wensen zal nog wel enige tijd in beslag nemen. ”Door corona zijn we natuurlijk beperkt in de mogelijkheden, maar dat is niet zo’n probleem. Het kan ook allemaal later.” Of er in december opnieuw een wensboom in Borne zal worden geplaatst, wordt in de loop van dit jaar bepaald. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024