Huisartsen starten binnenkort met vaccineren
10-02-2021
NOG VEEL ONDUIDELIJKHEDEN

Huisartsen starten binnenkort met vaccineren

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden tijdens de coronacrisis.

 

"Het vaccineren tegen het corona-virus is begonnen! Het doel van het vaccineren is om ziekte en sterfte door het coronavirus te voorkomen. Hierbij worden de groepen die het meest kwetsbaar zijn of het meeste risico lopen om besmet te worden als eerste gevaccineerd.

 

Nog veel onduidelijk

De eerste groepen patiënten en zorgmedewerkers zijn inmiddels vanuit de GGD gevaccineerd. En ook de huisartsen zullen binnenkort gaan starten met vaccineren. We merken dat hier veel vragen over zijn en dat begrijpen we volledig. Ook voor ons zijn er nog veel onduidelijkheden.

 

Wat we wel weten is dat de organisatie van de corona-vaccinaties anders zal verlopen dan tijdens de griepvaccinaties. Dit heeft verschillende redenen waarvan de belangrijkste zijn:

 

  1. Schaarste van vaccins. Er zijn nog te weinig vaccins beschikbaar in Nederland. Daarom zullen er steeds kleine groepen tegelijk gevaccineerd kunnen worden.
  2. Niet alle vaccins zijn geschikt voor de gehele doelgroep. Het ene vaccin is meer geschikt voor de ene groep en een ander vaccin is meer geschikt voor een andere groep.

 

Dus wie wanneer gevaccineerd gaat worden is afhankelijk van welk vaccin, wanneer in welke hoeveelheid beschikbaar is.

 

Het is belangrijk te beseffen dat we als huisartsen geen enkele invloed hebben op de vaccinatiestrategie. Dat is een landelijk besluit en wordt bepaald door de overheid.

 

Zodra u aan de beurt bent zult u een oproep krijgen van uw huisarts of van de GGD. Dan hoort u ook waar u uw prik kunt halen.

 

Meer informatie over het corona-vaccin, maar ook over de organisatie rondom het vaccineren kunt u vinden op www.coronavaccinatie.nl of www.thuisarts.nl. Ook kunt u bellen met het landelijke informatienummer: 0800-1351.

 

We hopen op uw begrip.

 

We zullen het met z’n allen moeten doen, dus houd nog even vol!"

 

De Bornse huisartsen

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bakker, J. — 15 feb 2021
Het is inderdaad de Overheid die de strategie bepaalt. Door het zwalkende vaccinatiebeleid van deze Overheid raakt mijn vertrouwen daarin helaas steeds meer op, merk ik. Krijg er een rommelig gevoel bij. Een voorbeeld. De Rijksoverheid geeft op haar site namelijk het volgende aan: “U heeft 2 prikken met dit vaccin nodig om goed beschermd te zijn tegen het coronavirus. Tussen die 2 prikken zit 6 weken – dit waren eerst 3 weken. Op die manier kunnen nog meer mensen (vanaf 60 jaar) het vaccin krijgen. De langere periode tussen de 2 prikken heeft geen gevolgen: het vaccin blijft even goed werken en biedt dezelfde bescherming tegen corona.” Dat hopen we dan maar. De farmaceut geeft echter advies om een tussenperiode van minimaal 3 weken aan te houden, deze periode zou dan met 1 week, hooguit 2 weken verlengd kunnen worden. Nederland rekt het dan nog verder op. Blijkbaar gaan we hier voor kwantiteit en niet voor kwaliteit. Hopelijk blijkt het achteraf/straks geen schijnveiligheid te zijn.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024