Start werkzaamheden Grotestraat
19-02-2021
VERKEERSHINDER TOT EN MET WEEK 16

Start werkzaamheden Grotestraat

In opdracht van de gemeente Borne voert Strukton Civiel Noord & Oost de komende weken werkzaamheden uit aan de Grotestraat, tussen de Ziekenhuisstraat en de Morseltdijk. De riolering moet vervangen worden, vanaf de Ziekenhuisstraat tot aan de Morseltdijk. En als dan toch de boel op de schop gaat, wordt meteen het wegdek vervangen tot aan de Europastraat en er worden een aantal verkeerstechnische aanpassingen gedaan. Zo wordt de 30 km-zone vanaf het centrum uitgebreid tot aan de Ennekerdijk en wordt het wegdek aangepast om duidelijkheid en uniformiteit te creëren. Dat betekent dat in de 30 km-zone de vrijliggende fietspaden verdwijnen en de klinkerbestrating blijft. Vanaf de Ennekerdijk wordt het allemaal asfalt met aan beide zijden fietsstroken.

 

De werkzaamheden worden uitgevoerd in verschillende fases.

 

Fase 1 Ennekerdijk (blauw gearceerd) week 8 t/m 15
In dit gedeelte wordt in eerste instantie de oude bestrating verwijderd en het riool vervangen. Na enkele weken wordt de definitieve bestrating van zowel de rijbaan als de trottoirs aangebracht.

 

Fase 2 Grotestraat (groen gearceerd) week 9 t/m 15
In dit gedeelte wordt de oude bestrating verwijderd, het riool vervangen en wordt vervolgens de bestrating in zowel de rijbaan als de trottoirs aangebracht.

 

Fase 3 Grotestraat (rood gearceerd) week 10 t/m 12
In dit gedeelte wordt de oude bestrating verwijderd, beplantingsvakken aangebracht en wordt vervolgens de bestrating in zowel de rijbaan als de trottoirs aangebracht.

 

Fase 4 Grotestraat (geel gearceerd) week 15 t/m 16
In dit gedeelte wordt de oude bestrating verwijderd, een drempel/verkeerplateau aangebracht en wordt vervolgens de bestrating in zowel de rijbaan als de trottoirs aangebracht.

 

Tijdens de werkzaamheden, die op werkdagen worden uitgevoerd tussen 7:00 en 19:00 uur, is het betreffende gedeelte van de Grotestraat afgesloten voor al het verkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld. Woningen en bedrijven zijn te voet bereikbaar.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 22 feb 2021
Mulder en verkeersbeleid in Borne… www.youtube.com/watch?v=I1V1r-trQOA&ab_channel=TTMtv
Henk Mulder — 22 feb 2021
De kans bestaat, dat er weer zeer veel groot vrachtverkeer zich via de Morseltdijk een weg gaat zoeken naar hun bestemming. Verzoek om nu een verbod in te stellen vanaf beide kanten dus vanaf de Grotestraat alsmede vanaf de Europastraat voor dit vrachtverkeer. Groeten Henk Mulder
Paul Cohn — 20 feb 2021
WARMTENETTEN WAAR DE GEMEENTE MEE START

Afvalstoffenbelasting
Per 1 januari 2019 is de afvalstoffenbelasting op het verbranden en storten van afval fors verhoogd (van € 13,21/ton naar € 32,12/ton) om zo hergebruik en recycling te stimuleren.
In 2020 bedroeg de afvalstoffenbelasting € 32,63/ton en in 2021 zal dit bedrag wederom verhoogd worden met een inflatie correctie tot boven de €33 /ton.
www.renewi.com/nl-nl/over-renewi/onze-rol/actueel/marktontwikkelingen-2021

De belasting op brandstof van ons door de strot gestampte warmteleveranciers is dus in 2021 2½ maal hoger dan in 2019.

Wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje?
Paul Cohn — 20 feb 2021
Benjamin Franklin once said:
“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten”.
Benjamin Franklin is nóóit ambtenaar of wethouder geworden, laat stáán burgemeester en al helemáál niet in Twente, dat zie ik nu bijna dagelijks:...
zie op de vliegveldweg hoe cementloos beton er nade vorst bijligt en kijk daarna eens naar al die -zogenaamd- goedkopere wegen: www.change.inc/infra/enschede-heeft-primeur-met-eerste-cementloze-rotonde-in-europa-25865
na de vorst... www.rtvoost.nl/nieuws/307078/Rijkswaterstaat-druk-met-gaten-in-de-weg-door-vorst
Besparen, kostte wat het kost...
En dat cement het minst duurzame bouwmateriaal ter wereld is?
www.ecodorpboekel.nl/echt-duurzaam-beton-zonder-cement-wordt-gebruikt-in-ecodorp-boekel/
Ach, 'n kniesoor die dáár op let
Ron Hartman — 20 feb 2021
Hieronder zie je goed hoe schoon water door de rode pijpjes verwarmd en wel wordt rondgepompt naar enkele verdeelstations. Die verdeelstations kunnen voor vertakking op elk moment zorgen naar woningen. Dat is veel slechter mogelijk bij gebruik van warmtenetten vanaf biomassacentrales waar de Gemeente mee start.

https://d3nxhfluvg7nur.cloudfront.net/app/uploads/2018/04/image1.jpeg
Ron Hartman — 20 feb 2021
Oud Burgemeester Hehenkamp van Borne was actief voor de vlakke voet buizen producent de Peel. Ik deed onderzoek naar de sterkte daarvan als tegenhanger van de gewapende buizen waar de wapening soms al roestte voor ze de grond in gingen. Je zou het dus het Hehenkampproject kunnen noemen. Hij zal dat vast op projs stellen. Het plaatje van jouw link (de onderste) toont de robustheid van de nieuwe buizen, die je ook in een later stadium kunt benutten voor warmte.
Paul Cohn — 20 feb 2021
„Als het einde van de wereld gekomen is, ga ik naar Nederland, want daar gebeurt alles 50 jaar later” De kans dat Borne rioolbuizen toepast, voorbereid op riothermie: https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/vakbladwarmtepompen.nl/app/uploads/2018/12/Riothermie-Opening-272x182.jpg acht ik klein gezien reacties op mijn suggesties in die zin: na 40 jaar mogen onze (klein)kinderen de gammele erfenis van de huidige dwarsliggers oplossen:
Ons 380 kV net is te zwak om al onze energie van verre aan te voeren - kerncentrales in BRD zijn eind volgend jaar allen ‘uit’, de 7 Belgische staan op ‘instorten’- dus als onze regio méér gaat gebruiken maar níét méér kan opwekken zullen de ‘storingen’ snel in aantal en duur toenemen: geen gas of licht, stillstaande warmtepompen, geen laadstroom voor onze elektrische auto's...
Ron Hartman — 19 feb 2021
Er wordt tegenwoordig toch standaard in nieuwe rioolbuizen wel warmtewisseling voorbereid Paul? De sterkte van de ouderwetse vlakke voetbuizen is zo fors, dat in de voet enkele kleine diameter buisje kunnen zitten die als warmtewisselaar functioneren. Borne loopt toch wel mee op? Voorop?
Paul Cohn — 19 feb 2021
gaat Borne nu nóg meer kinderen met het badwater weggooien, of verlaten we ten lamgen leste ons "fort-gas-is-zo-goedkoop"?
www.youtube.com/watch?v=sTGndvRxogE&ab_channel=Tauw
Ron Hartman — 19 feb 2021
Ziet er goed uit. Binnen het centrum (ook qua beleving) 30 km inrichting en snelheid maakt hopelijk ook de gevaarlijke en onoverzichtelijke bocht veiliger. Hier wordt nu veel te vaak gescheurd. Buiten het directe centrum weer breder. Lijkt een mooi project.

Rode beuk Loodijk op lijst Bijzondere Bomen

Een rode beuk aan de Loodijk krijgt een beschermde status. De boom mag niet zomaar gekapt...
30-07-2021

Van bovenkruier tot windturbine

Windmolens zijn landschapsvervuilend, kunnen geluidsoverlast veroorzaken en leveren bovendien...
26-07-2021

Johan Meijer in gesprek met Jurre Nijhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
25-07-2021

Participatieproces Wind voor Buren afgerond

Begin februari 2020 begon het participatieproces ‘Wind voor Buren’. Op een zeer druk...
21-07-2021

Ab Weinreder overleden

Afgelopen woensdag is Ab Weinreder overleden. De Bornenaar was tientallen jaren marktmeester op...
20-07-2021

Toetje van Lions voor Dreamteam Borne

Nog geen week geleden waren het Hospice Borne, het Spanjaardgemaal én de Verjaardagsbox...
08-07-2021