Digitale bewonersavond Energievisie
INFORMATIEAVOND OVER ENERGIEBESPARING, AARDGASVRIJ, ZONNE- EN WINDENERGIE

Digitale bewonersavond Energievisie

Op 18 maart aanstaande organiseert de gemeente Borne een digitale bewonersavond. Inwoners worden geïnformeerd over de Energievisie van Borne en kunnen al hun vragen stellen over energiebesparing, aardgasvrij, zonnevelden en windturbines. De digitale bewonersavond start om 20.00 uur en is te volgen via Youtube. De link om de uitzending te bekijken staat vanaf 17 maart op energievanborne.nl/18maart. Aanmelden voor de avond is niet nodig.

 

Informatie

In 2050 is de bedoeling dat we geen aardgas meer gebruiken én we onze elektriciteit duurzaam met zonnevelden en windturbines opwekken. Daarover wil de gemeente inwoners graag informeren. Tijdens de informatieavond wordt gesproken met verschillende gasten over de onderwerpen die in de Energievisie aan de orde komen: energiebesparing, aardgasvrij en het opwekken van duurzame energie via zon en wind.

 

Stel uw vraag

De gemeente wil ook graag vragen beantwoorden van inwoners over dit belangrijke onderwerp. Dit kan door vanaf nu uw vraag in te sturen naar info@energievanborne.nl. Dit kan ook nog tijdens de uitzending. Vragen zullen zoveel mogelijk tijdens de uitzending beantwoord worden.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 20 mrt 2021

Het smerigste jongetje uit de klas...
Een studiegroep van hoge ambtenaren zei “dat het volgende kabinet hoe dan ook met extra klimaatmaatregelen moet komen. Al was het maar omdat de 49 procent bij lange na niet wordt gehaald.”...
Niet alleen CO2 maar ALLE broeikasgassen dus: methaan, aardgas, biogas, groen gas, lachgas tot het bijna 24.000 maal zwaardere broeikasgas SF6 , zie: www.infomil.nl/onderwerpen/lucht-water/lucht/activiteiten/artikel-0/
Regionale Energie Strategie (RES) Twente schreef mij daarover: … er zijn dus inderdaad ook nog andere maatregelen nodig om die stip op de horizon te bereiken.
Halen, niet halen, stip aan de horizon: onze wanprestatie tot nu toe is: …”The share of renewable energy in the Member States was highest in Sweden (54.6 % of energy consumption) followed by Finland (41.2 %) and Latvia (40.3 %). This share was lowest in the Netherlands (7.4 %)”... https://ec.europa.eu/eurostat/cache/infographs/energy/bloc-4c.html
Paul Cohn — 17 mrt 2021
wie hoopte dat het over broeikasgassen zou gaan, zoals u dacht op grond van Kyoto en https://i1.rgstatic.net/publication/341387564_Greenhouse_gas_emissions_in_the_Netherlands_1990-2018_National_Inventory_Report_2020/links/5ebdd49c92851c11a867c811/largepreview.png
jammer dan:
Hartelijk dank voor uw bericht. Er bestaan naast koolstofdioxide inderdaad ook andere broeikasgassen, zoals u terecht opmerkt. Het Europese en nationale beleid is gericht op klimaatneutraliteit. En dat bereiken we alleen als ook de uitstoot van die andere broeikasgassen drastisch wordt teruggedrongen. Om dat doel te bereiken draagt de Klimaatwet aan de 1e en 2e Kamer op om iedere 5 een klimaatplan vast te stellen.
Waarom dan toch die focus op CO2 in de RES? Er zijn dus inderdaad ook nog andere maatregelen nodig om die stip op de horizon te bereiken.
Hopelijk hebben we hiermee uw vraag beantwoord.

Met vriendelijke groet,
xxxx
Communicatieadviseur Regionale Energie Strategie (RES) Twente
Methaan, N2O, SF6? ach...
Paul Cohn — 16 mrt 2021
Wie 'gelooft' dat bomen na 50 j lang ‘lucht reinigen’ simsalabim bij verbranding ineens 'schoon' zijn…
Realistischer zijn de vele ECN/TNO-metingen die snoei(!)hard aantonen dat bijna alles na 50 j nog stééds in die bomen zit als Klein Chemisch Afval. (de rest is compost in uw tuin of potplant)
1) Ga naar https://phyllis.nl/
2)vul in Pruning Wood (Engels voor snoeihout)
3) vinkje aan: Pruning wood (#3181) en klik dit aan
Nu ziet u wat wij aan bomen offerden als offerfeest weer uit biomassa te voorschijn komen:
www.youtube.com/watch?v=_wXJYsYjn2c&ab_channel=SjemFM
Voor wie geen computer heeft:
24 mg lood (Pb)/kg hout in centrale Cuijk (270.000 t biomassa/j) is 'ineens' 6,5 ton lood/jaar geworden…
Lichtgeel hesje — 15 mrt 2021
Dit is dus precies mijn punt. Er wordt (bewust) gestuurd op een aantal onderwerpen vanuit deze Energievisie; andere opties tellen niet mee. Hoezo, we hanteren als (lokale) overheid het democratisch beginsel van inspraak. Dit is namelijk 100% eenrichtingsverkeer: Vadertje Staat weet immers wel wat goed is voor zijn kinderen (lees: inwoners), die verder geacht worden vooral niet met (kritische) kanttekeningen cq vragen te komen over de zogenaamd door een ieder gewenste marsroute .......
Ron Hartman — 15 mrt 2021
Behalve kernenergie ( waar zou dat kunnen als dat al gewenst wordt, terwijl Lingen juist dicht gaat?) is ook de houtige biomassa-stook tbv warmtenetten, niet echt terug te vinden.
Lichtgeel hesje — 15 mrt 2021
Komt de optie kernenergie ook aan de orde in de Energievisie, of past dit politiek gezien niet?

Provincie deelt Borne oranje kaart uit

In het systeem van interbestuurlijk toezicht van provincie op gemeenten kleurt Borne oranje....
16-04-2021

‘Bricks, Bites en Behaviour’

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat het diverse fracties nog niet helemaal...
06-04-2021

Verwarring en ongeloof over nieuw financieel beeld

Tijdens het Politiek Beraad dinsdagavond bleek dat een groot deel van de gemeenteraad maar...
31-03-2021

‘Borne blijft financieel gezond’

Na alle cijfers nog eens grondig doorgespit te hebben komt het college van burgemeester en...
26-03-2021

Keuzes voor ’t Wooldrik

De herontwikkeling van sportpark ’t Wooldrik is een van de grootste projecten die in de...
25-03-2021

College kiest voor intrekken bij Kulturhus

Het College stelt de gemeenteraad voor om de gemeentelijke organisatie te gaan huisvesten in en...
25-03-2021