‘Samen’ eten in coronatijd
ZONNEBLOEM HERTME/ZENDEREN VERWENT 64 GASTEN MET PAASMAALTIJD

‘Samen’ eten in coronatijd

Ruim drie weken geleden kregen alle gasten van De Zonnebloem afdeling Hertme/Zenderen een verleidelijke uitnodiging op de deurmat. In de week vóór Pasen zouden ze van een speciaal voor hen bereide maaltijd kunnen genieten. De uitnodiging bleek niet tegen dovemansoren gezegd. Vierenzestig ja’s volgden. Dinsdag rond de middag waren het Herman Koopman en Wim Tikken in Zenderen die uit handen van vrijwilligsters Anniek Timmers en Akke Louwerman hun voorkeursmenu in ontvangst mochten nemen. Even later zaten ze smikkelend en smullend aan tafel. “Geweldig dit. Zo’n kans laten we natuurlijk niet lopen”, aldus Herman met een tevreden glimlach.

 

Gevoel van verbondenheid

Het idee voor de samen-eten-actie werd enkele maanden geleden geboren. “In deze coronatijd kunnen we heel weinig doen”, aldus Anniek. “Vorig jaar werden alle activiteiten al noodgedwongen afgelast en moesten we volstaan met een kleine paasattentie en een tasje ‘eenzaamheidsvitaminen’. Het werd dus tijd voor iets groters en zo kwamen we uit op de actie Samen aan Tafel. Natuurlijk is het nog niet mogelijk om fysiek met alle mensen samen te eten, maar dat wilden we wél symbolisch doen. Dus probeerden we zoveel mogelijk gasten tegelijkertijd aan hun eigen eettafel thuis te krijgen, om daarmee toch een gevoel van verbondenheid te geven.”

 

Vervolgens werd het Almelose Food Connect in de arm genomen, dat maar liefst vier keuzemenu’s samenstelde: gevulde kipfilet, runderhachee, kipsaté en zalmfilet. Uiteraard met alles erop-en-eraan. Vandaag en morgen worden alle vierenzestig maaltijden uitgeleverd en bij de geluksvogels achter de deur geschoven. Zo ook bij Herman Koopman (88) en Wim Tikken (85). Nadat ze de door hen gekozen maaltijd even hadden opgewarmd kon het grote genieten beginnen.

 

‘We houden wel van een lolletje’

En genieten doen ze. Voor deze gelegenheid hebben de buurmannen ook maar een flesje wijn op de tafel gezet. “Dit is gewoon mooi”, vertelt Wim. “We zijn er voor elkaar en helpen elkaar waar mogelijk. En bovendien houden we zo af en toe wel van een lolletje, dus dit past er heel mooi in. Even heerlijk eten en straks nog even lekker op de fiets. Met dank aan De Zonnebloem!” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Zondag koeiendans bij Bonthuis

Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
16-04-2021

‘Hier woon je toch nog niet?’

Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
15-04-2021

Zeldzame grote vos gesignaleerd

Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
14-04-2021

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021