Verkiezing Kroonjuweel en Koning van je eigen Woning
ALTERNATIEF VOOR KONINGSDAG 2021

Verkiezing Kroonjuweel en Koning van je eigen Woning

Koningsdag wordt in 2021 opnieuw flink dwarsgezeten door de coronamaatregelen. Maar daar heeft Oranjecomité Borne iets op bedacht: Koning van je eigen Woning. “Want als we niet gezamenlijk de deur uit kunnen, moeten we er thuis maar een koninklijke dag van maken!”, zo redeneert het Oranjecomité.
 

“Voor het tweede jaar op rij geen kleedjesmarkt, geen gezamenlijk Wilhelmus en geen spetterend optreden op het Dorsetplein. Ook Koningsavond, dat na twee edities een begrip in Borne begon te worden, gaat dit jaar niet door. Tot grote teleurstelling van Oranjecomité Borne, dat optimistisch al met de organisatie van geweldige evenementen was begonnen. Tevergeefs, zo blijkt nu. Maar niet te lang getreurd, want we kunnen van Koningsdag toch een koninklijke dag maken.”
 

Het Oranjecomité is namelijk op zoek naar de Koning van je eigen Woning. Versier je huis of straat, maak een mooie stoepkrijttekening, trek je oranje outfit aan of maak speciale Koningsdag-cakejes: de mogelijkheden om even Koning van je eigen Woning te worden zijn eindeloos. En nog leuker: doe het niet alleen, maar met je buren!
 

En alsof versieren en een feestje vieren nog niet leuk genoeg is: Bornenaren die zichzelf op Koningsdag op de meest koninklijke manier laten fotograferen kunnen namelijk mooie prijzen winnen!
 

Wat moet je doen?

Meedoen is heel simpel: deel jouw mooiste foto’s op 27 april op Facebook of Instagram, tag Oranjecomité Borne (@oranjecomiteborne) en gebruik de hashtag #KoningWoningBorne. Een foto insturen via e-mail kan ook: oranjecomiteborne@gmail.com.
 

Uit alle inzendingen kiest het Oranjecomité de winnaars in twee categorieën: individuele inzendingen en de straatprijs. De winnaars krijgen persoonlijk bericht, worden door Oranjecomité Borne in het zonnetje gezet en ontvangen dus een mooie prijs!
 

Oproep: wie is de Kroonjuweel van Borne 2021?

Naast Koning van je eigen Woning is het Oranjecomité ook op zoek naar dé Bornenaar die het afgelopen jaar van onschatbare waarde was voor zijn dorpsgenoten. Welke mantelzorger maakte zich ondanks corona onmisbaar, wie knapte belangeloos zijn straat op, en welke Bornenaar hielp zijn buren op een unieke manier?
 

De dorpsgenoot met het mooiste verhaal verdient de titel Kroonjuweel van Borne 2021. Weet jij wie dit verdient, en wil je die persoon aanmelden? Stuur uiterlijk 26 april je inzending naar het Oranjecomité: oranjecomiteborne@gmail.com. Het meest hartverwarmende verhaal wordt op passende wijze in het zonnetje gezet en mag zich een jaar lang met recht het Bornse Kroonjuweel noemen!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024