Skaten en chillen op zondagmiddag
25-04-2021
JONGEREN VERMAKEN ZICH PRIMA, MAAR…

Skaten en chillen op zondagmiddag

Zondagmiddag. Een flauw zonnetje laat zich af en toe zien en het geluid van de skateboards houdt gelijke tred met de muziek die uit een meegenomen box komt. Zo’n 25 jongeren vermaken zich prima. The place to be is de skateboard baan aan de Azelosestraat, pal naast de parkeerplaats van NEO. Terwijl een drietal jongens vervaarlijke kunsten uithaalt op hun boards, is de rest aan het ‘chillen’, zoals ze het zelf noemen. “Eigenlijk doen we niks, gewoon een beetje kletsen, wat drinken en chips eten”, zegt een van hen.

 

Het zijn de hangjongeren, die in coronatijd hun vermaak hier dienen te zoeken. “We mogen nergens bij elkaar komen en zijn overal al weggestuurd. Bij het Kulturhus, bij de vijver in de Stroom Esch en bij Flora bijvoorbeeld. Niks mag. ‘Ga maar naar de skatebaan’, zeggen ze dan. ‘Daar mogen jullie zijn’. En als het nog een keer gebeurt, worden we naar Halt gestuurd.” Toch hebben ze het hier prima naar hun zin.

 

‘We nemen zelf een vuilniszak mee’

Datzelfde geldt voor de skateboarders die ondertussen hun techniek proberen te verfijnen op de hellingen. Wel klinkt er bij hen een maar… “Nou, soms hebben we wel last van jullie hoor. Als we hier ’s morgens komen, moeten we eerst de baan een beetje schoonmaken. We nemen zelf een vuilniszak mee om er de rotzooi in te doen.” Toch vormen lege blikjes, plastic flessen en chipszakken ook deze middag het decor van de baan. De enige vuilnisbak die er staat, puilt uit. “Zo heel af en toe wordt ‘ie leeggehaald, zouden ze veel vaker moeten doen, dan is er ook geen troep”, klinkt het weerwoord.

 

En vervolgens gaat ieder weer verder waar ‘ie mee bezig is op deze zondagmiddag. Skatend of chillend, in volstrekte harmonie. De rotzooi nemen ze maar weer voor lief, in de hoop dat ‘de grote mensen wereld’ wil meewerken om hun verblijf hier te veraangenamen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Dementheek opent met warme appeltaart

Met een gezellig uurtje voor zo’n tien aanwezige ouderen gaf Joke Boevink van Wijkracht -...
21-09-2021

Romy opnieuw naar Tanzania

Vorig jaar zou de Bornse Romy Kolkhuis Tanke in het kader van haar stage drie maanden naar...
20-09-2021

Nieuwe skelters voor de Stephanusschool

Een heugelijke dag vandaag op basisschool St. Stephanus in Zenderen. Vier spiksplinternieuwe,...
20-09-2021

Steentjesactie Hospice Borne slaat aan

Op zondag 29 augustus startte de werkgroep Hospice Borne haar oproep aan bezoekers van de...
15-09-2021

Fietsmaatjes Borne verder als stichting

Dinsdagmiddag werden bij notariskantoor KW&DK (Kuhlmann Westerhof & De Kok) aan de...
14-09-2021

Gedenkpark: ‘Plek om trots op te zijn’

“Dit is een fantastisch mooie plek; een plek om trots op te zijn”, aldus wethouder...
10-09-2021