Skaten en chillen op zondagmiddag
25-04-2021
JONGEREN VERMAKEN ZICH PRIMA, MAAR…

Skaten en chillen op zondagmiddag

Zondagmiddag. Een flauw zonnetje laat zich af en toe zien en het geluid van de skateboards houdt gelijke tred met de muziek die uit een meegenomen box komt. Zo’n 25 jongeren vermaken zich prima. The place to be is de skateboard baan aan de Azelosestraat, pal naast de parkeerplaats van NEO. Terwijl een drietal jongens vervaarlijke kunsten uithaalt op hun boards, is de rest aan het ‘chillen’, zoals ze het zelf noemen. “Eigenlijk doen we niks, gewoon een beetje kletsen, wat drinken en chips eten”, zegt een van hen.

 

Het zijn de hangjongeren, die in coronatijd hun vermaak hier dienen te zoeken. “We mogen nergens bij elkaar komen en zijn overal al weggestuurd. Bij het Kulturhus, bij de vijver in de Stroom Esch en bij Flora bijvoorbeeld. Niks mag. ‘Ga maar naar de skatebaan’, zeggen ze dan. ‘Daar mogen jullie zijn’. En als het nog een keer gebeurt, worden we naar Halt gestuurd.” Toch hebben ze het hier prima naar hun zin.

 

‘We nemen zelf een vuilniszak mee’

Datzelfde geldt voor de skateboarders die ondertussen hun techniek proberen te verfijnen op de hellingen. Wel klinkt er bij hen een maar… “Nou, soms hebben we wel last van jullie hoor. Als we hier ’s morgens komen, moeten we eerst de baan een beetje schoonmaken. We nemen zelf een vuilniszak mee om er de rotzooi in te doen.” Toch vormen lege blikjes, plastic flessen en chipszakken ook deze middag het decor van de baan. De enige vuilnisbak die er staat, puilt uit. “Zo heel af en toe wordt ‘ie leeggehaald, zouden ze veel vaker moeten doen, dan is er ook geen troep”, klinkt het weerwoord.

 

En vervolgens gaat ieder weer verder waar ‘ie mee bezig is op deze zondagmiddag. Skatend of chillend, in volstrekte harmonie. De rotzooi nemen ze maar weer voor lief, in de hoop dat ‘de grote mensen wereld’ wil meewerken om hun verblijf hier te veraangenamen. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

De bijen zijn weer thuis

De bij is onlosmakelijk verbonden met Borne. Het nijvere diertje maakt immers deel uit van het...
07-05-2021

Aanhaken bij Jannie Prigge in Borne

ADVERTORIAL • “De televisie staat bij mij alleen maar aan om naar te...
07-05-2021

Gratis coronatest bij de grens

Ook inwoners uit Borne die voor hun werk, voor zorg of voor onderwijs naar Duitsland moeten,...
06-05-2021

Nieuwbouw Grotestraat zo goed als afgerond

Komende maand is het precies twee jaar geleden dat de handtekeningen werden gezet die tot de...
01-05-2021

NEO neemt afscheid van Peter Annink

Op maandag 26 april overleed, na een kort ziekbed, onverwacht Peter Annink op 55-jarige...
30-04-2021

Heuse kraamkamer bij De Bonte Koe

Het lijkt deze weken wel een kraamkamer, de plek van dierenparkje De Bonte Koe bij Het Dijkhuis....
28-04-2021