NEO neemt afscheid van Peter Annink
LEDEN VERZORGEN EN BETALEN UITVAART VAN GELIEFD BEHEERDER

NEO neemt afscheid van Peter Annink

Op maandag 26 april overleed, na een kort ziekbed, onverwacht Peter Annink op 55-jarige leeftijd. Hij was één van de beheerders van RKSV NEO. Vrijdag vond de uitvaart plaats vanuit het clubgebouw van de voetbalclub. Meer dan 250 mensen kwamen hun laatste eer bewijzen aan de geliefde clubman, waaronder veel leden van NEO en stamgasten van café Mien Moat. De wielerploeg, waarin Peter Annink een speciaal plekje in het hart had veroverd door altijd voor hen klaar te staan, begeleidde hem op zijn laatste reis naar het crematorium.
 

Club verzorgt uitvaart

Bijzonder was dat de voetbalclub de gehele uitvaart had geregeld en daarvoor ook de kosten op zich nam, omdat de familie had aangegeven deze niet te kunnen dragen. “We wilden een waardig afscheid voor hem”, verklaart penningmeester Wim Goorman. “Hij was een zeer gewaardeerd medewerker van NEO en de rest van het beheerdersteam was ook erg met hem betrokken. Het was een man die een stuurtje nodig had en hij is door met name Frans Wolsink en Frans ten Tusscher min of meer geadopteerd, want hij stond bijna alleen in de wereld. NEO was zo ongeveer het enige dat hij had. Zeker in deze corona-tijd, toen ook de biljartavonden bij café Mien Moat stilvielen.”
 

Crowdfunding

Peter Annink had veel plezier in zijn werkzaamheden bij de club en werd omgekeerd door velen op handen gedragen. “Hij stond altijd klaar voor iedereen. Een man van weinig woorden en vooral behulpzaam op de achtergrond.” De waardering vanuit de club bleek wel toen er spontaan onder de leden een crowdfunding actie werd opgezet om de kosten van de uitvaart te betalen. “Er is al veel binnengekomen, dus eigenlijk zijn het de leden die de begrafenis betaald hebben. Als we nog geld over hebben plaatsen we misschien nog ergens een herinnering aan hem.”
 

Er wordt met een goed gevoel teruggekeken op de uitvaartceremonie. “Het was prachtig! De familie was ook heel dankbaar dat wij dit als club doen. We zeiden na afloop nog tegen elkaar dat het jammer is dat Peter zelf niet heeft kunnen zien bij hoeveel mensen hij geliefd was. Waarschijnlijk realiseerde hij zich dat helemaal niet.” (RH/AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Henri Geeshink — 01 mei 2021
Vroeger werd Peter ook wel Kees genoemd. Waarom weet ik eigenlijk niet. Mooie keerl. Veel mee gelachen . Jammer dat ie zo vroeg gegaan is .
Bennie van der tuuk — 30 apr 2021
Ben trots op mijn club die dit voor Peter geregeld hebben. We gaan hem als Neo-wielerclub ook erg missen stond altijd voor ons klaar.
Rust zacht vriend.
Henk Overvelde — 30 apr 2021
Geweldig geregeld! Een club met een groot hart.
Martin Knuif — 30 apr 2021
Peter verdiende een mooi afscheid en dat heeft hij gekregen. Trots op mijn cluppie RKSV NEO.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024