1.800 kistjes vinden vandaag en morgen hun weg
11-05-2021
LIONS BORNE MAAKT OVERUREN VOOR DE GOEDE DOELEN

1.800 kistjes vinden vandaag en morgen hun weg

Zo’n twee maanden geleden startte de Lionsclub Borne met de verkoop van haar vermaarde aspergekistjes. De voorgaande vier jaren waren immers een succes gebleken en ook in dit lustrumjaar zou het wel weer goed moeten komen. En goed kwam het. Er kwamen aanvragen binnen voor zo’n 1.800 kistjes, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Vandaag wordt de laatste hand gelegd aan het inpakken van alle lekkernijen. De uitlevering is inmiddels in volle gang.
 

Goed geoliede machine

De nieuwe president van de Lionsclub Borne, Joost Reef, kan niet anders dan trots zijn. “Dit is een geweldig resultaat, en hoe mooi is het dat we dit ondanks corona toch met elkaar voor elkaar kunnen krijgen?” Een blik in de productiehal van Ter Brugge Verscentrum oogt dan ook als een goed geoliede machine. Terwijl boven drie inpaklijnen zijn uitgezet met elk acht paar hulpvaardige handen, worden de ingepakte exemplaren weer naar beneden gebracht om even later in gereedstaande auto’s hun weg naar de gelukkige kopers te vinden.
 

Het is al met al dan ook een bewerkelijk proces. Neem alleen de asperges, want qua teelt is het een moeilijk jaar. “Tot het laatst bleef het dan ook spannend of we de gewenste hoeveelheid wel op tijd zouden ontvangen”, aldus Reef. Maar ook de grote hoeveelheden achterham, geleverd door de slagers Jacobs en Rensink, vergden de nodige voorbereidingstijd, evenals het inpakken van alle biologische eieren, die afkomstig zijn van Hedevelds Bio Ei. Het was de carnavalsvereniging De Kolkleu die hierbij de helpende hand bood.
 

Verjaardagsbox, het Spanjaardgemaal en Hospice Borne zijn de lachende derde

“Dit is echt een superproject”, besluit Reef voordat ‘ie weer aan de inpaktafel wordt geroepen. “We doen het met allemaal vrijwilligers, geheel belangeloos en bovendien zijn straks de drie geselecteerde goede doelen: de Verjaardagsbox, het Spanjaardgemaal en Hospice Borne de lachende derde. Zij krijgen immers een belangrijk deel van de opbrengsten toegespeeld.” De verwachting is dat nog vóór de zomervakantie de definitieve bedragen bekend zijn en het feestelijke moment van het overhandigen van de cheques kan plaatsvinden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Herman — 11 mei 2021
Prima resultaat! Goed bezig geweest

Wie zijn onze wethouders?

Na een tumultueus formatieproces heeft de gemeente Borne sinds 5 juli een nieuw college. Drie...
06-08-2022

Vertrouwen in gemeente opnieuw gedaald

Uit de peiling ‘Waar staat je gemeente’, die begin dit jaar heeft plaatsgevonden,...
02-08-2022

Maarten Hollander is de nieuwe griffier

Zo’n beetje midden in het tumult rondom de formatie trad Maarten Hollander (40 jaar) in...
20-07-2022

De portefeuilles zijn verdeeld

De wethouders David Vermorken (VVD), Michael Geerdink (CDA) en Martin Velten (Borne-Nu) zijn...
15-07-2022

Afscheid met een lach en een traan

Donderdag namen de wethouders Arno Spekschoor (CDA) en Michel Kotteman (GB90) formeel afscheid....
14-07-2022

Besluit toekomst azc uitgesteld

De gemeenteraad dwong dinsdagavond middels een motie af dat het besluit om met Leverink &...
13-07-2022