1.800 kistjes vinden vandaag en morgen hun weg
11-05-2021
LIONS BORNE MAAKT OVERUREN VOOR DE GOEDE DOELEN

1.800 kistjes vinden vandaag en morgen hun weg

Zo’n twee maanden geleden startte de Lionsclub Borne met de verkoop van haar vermaarde aspergekistjes. De voorgaande vier jaren waren immers een succes gebleken en ook in dit lustrumjaar zou het wel weer goed moeten komen. En goed kwam het. Er kwamen aanvragen binnen voor zo’n 1.800 kistjes, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Vandaag wordt de laatste hand gelegd aan het inpakken van alle lekkernijen. De uitlevering is inmiddels in volle gang.
 

Goed geoliede machine

De nieuwe president van de Lionsclub Borne, Joost Reef, kan niet anders dan trots zijn. “Dit is een geweldig resultaat, en hoe mooi is het dat we dit ondanks corona toch met elkaar voor elkaar kunnen krijgen?” Een blik in de productiehal van Ter Brugge Verscentrum oogt dan ook als een goed geoliede machine. Terwijl boven drie inpaklijnen zijn uitgezet met elk acht paar hulpvaardige handen, worden de ingepakte exemplaren weer naar beneden gebracht om even later in gereedstaande auto’s hun weg naar de gelukkige kopers te vinden.
 

Het is al met al dan ook een bewerkelijk proces. Neem alleen de asperges, want qua teelt is het een moeilijk jaar. “Tot het laatst bleef het dan ook spannend of we de gewenste hoeveelheid wel op tijd zouden ontvangen”, aldus Reef. Maar ook de grote hoeveelheden achterham, geleverd door de slagers Jacobs en Rensink, vergden de nodige voorbereidingstijd, evenals het inpakken van alle biologische eieren, die afkomstig zijn van Hedevelds Bio Ei. Het was de carnavalsvereniging De Kolkleu die hierbij de helpende hand bood.
 

Verjaardagsbox, het Spanjaardgemaal en Hospice Borne zijn de lachende derde

“Dit is echt een superproject”, besluit Reef voordat ‘ie weer aan de inpaktafel wordt geroepen. “We doen het met allemaal vrijwilligers, geheel belangeloos en bovendien zijn straks de drie geselecteerde goede doelen: de Verjaardagsbox, het Spanjaardgemaal en Hospice Borne de lachende derde. Zij krijgen immers een belangrijk deel van de opbrengsten toegespeeld.” De verwachting is dat nog vóór de zomervakantie de definitieve bedragen bekend zijn en het feestelijke moment van het overhandigen van de cheques kan plaatsvinden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Herman — 11 mei 2021
Prima resultaat! Goed bezig geweest

‘Sloop AZC? Bezint eer ge begint’

De gemeenteraad besloot om zo snel mogelijk Maria Mediatrix, ook wel bekend als het voormalig...
17-06-2021

Hengelo wil twee windturbines voor 2030

Het college van B&W van Hengelo heeft energiegebieden aangewezen waar op grotere schaal...
09-06-2021

Donkere wolken maken plaats voor regenboog

Voor de komende jaren ziet het financiële beeld voor Borne er rooskleurig uit. Dat blijkt...
09-06-2021

Verbindingsweg uit Totaalvisie geschreven

“Een belangrijk besluit en een krachtig signaal”, noemde burgemeester Jan Pierik het...
26-05-2021

Raad steunt protestgroep niet (direct)

Vooraf aan de raadsvergadering van dinsdagavond riepen de actiegroepen Geen windmolens bij...
26-05-2021

Stekelige discussie over financieel beleid

De oranje kaart die de Provincie onlangs aan de gemeente Borne uitdeelde in het kader van het...
19-05-2021