Revalidatie na een COVID-19 infectie
20-05-2021
FYSIO FIT BORNE HELPT MET EEN OP MAAT GEMAAKT PROGRAMMA

Revalidatie na een COVID-19 infectie

ADVERTORIAL • Een COVID-19 infectie kan veel impact op iemand hebben, het treft mensen van jong tot oud. De klachten waarvoor mensen behandeld worden, lopen erg uiteen. De meest voorkomende zijn ademhalingsproblemen, algehele vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieverlies, verlies van spiermassa/kracht/conditie en psychische problemen. Herken jij jezelf hierin? Heb je na een COVID-infectie nog altijd klachten? Dan kan er sprake zijn van ‘long COVID’. Fysio Fit Borne kan je helpen met de revalidatie.

 

Wat is Long COVID?

We spreken over long COVID als klachten langer dan 12 weken na een positieve testuitslag aanwezig blijven. Een voorzichtige schatting is dat bij 10 procent van de mensen die COVID hebben gehad, restklachten zullen blijven bestaan. Dit kan voorkomen bij alle ex-patiënten, niet alleen de mensen die op de Intensive Care of in het ziekenhuis hebben gelegen. Ook de mensen die in thuisquarantaine zijn gegaan na een positieve COVID-test en thuis hersteld, kunnen long COVID krijgen. Vaak gaat het hier om relatief jonge, vitale mensen. Bij Fysio Fit Borne zien we dat een deel van hen niet meer in staat is om te werken of aan sociale activiteiten deel te nemen. Daarom is het belangrijk deze mensen op een goede wijze weer op de been te krijgen.
 

Fysiotherapeuten hebben een belangrijke rol bij de training van het uithoudingsvermogen, kracht en belastbaarheid. Om het belang van goede fysiotherapeutische zorg te benadrukken: vorige week werden de nieuwste fysiotherapiecijfers gepresenteerd. Al meer dan 60.000 mensen in Nederland die COVID-19 hebben gehad, revalideren op dit moment bij fysiotherapiepraktijken. Dit zijn zorgwekkende cijfers. Eind 2020 stond diezelfde teller nog op ongeveer 28.000 ex-COVID-19 patiënten.

 

Op maat gemaakt revalidatieprogramma

Ook bij Fysio Fit Borne zien we de stijgende cijfers van het aantal mensen dat aanklopt voor fysiotherapeutische hulp na een COVID-19 infectie. Daarom kun je bij ons een speciaal op maat gemaakt revalidatieprogramma volgen. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het revalideren van ex-COVID-19 patiënten. Onder hun strikte toezicht wordt de belastbaarheid voorzichtig opgebouwd. Hierbij meten we o.a. het zuurstofpercentage in het bloed, de bloeddruk en de voortgang van de conditie en wordt met loop- en fietstesten een op maat gemaakt trainingsprogramma samengesteld. Het is mogelijk om individueel te revalideren of in tweetallen. Soms kan het nodig zijn om ook een diëtiste, psycholoog of ergotherapeut tijdens het proces in te schakelen. Binnen gezondheidscentrum ‘De Poort van Borne’ werken wij samen met deze zorgverleners.

 

Er is, voor ex-COVID-19 patiënten die nog restklachten hebben, een speciale regeling met zorgverzekeraars beschikbaar voor wat betreft de vergoeding. De corona-revalidatie bij Fysio Fit Borne wordt vergoed uit de basisverzekering en kent een maximaal aantal behandelingen. Je kunt hier gebruik van maken indien je een verwijzing van je arts/specialist hebt, afhankelijk van de mate van restklachten. Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt? Bel ons dan op (074) 266 6675 of stuur een e-mail naar info@fysiofitborne.nl. Voor meer informatie kun je ook kijken op www.fysiofitborne.nl.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Rode beuk Loodijk op lijst Bijzondere Bomen

Een rode beuk aan de Loodijk krijgt een beschermde status. De boom mag niet zomaar gekapt...
30-07-2021

Van bovenkruier tot windturbine

Windmolens zijn landschapsvervuilend, kunnen geluidsoverlast veroorzaken en leveren bovendien...
26-07-2021

Johan Meijer in gesprek met Jurre Nijhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
25-07-2021

Participatieproces Wind voor Buren afgerond

Begin februari 2020 begon het participatieproces ‘Wind voor Buren’. Op een zeer druk...
21-07-2021

Ab Weinreder overleden

Afgelopen woensdag is Ab Weinreder overleden. De Bornenaar was tientallen jaren marktmeester op...
20-07-2021

Toetje van Lions voor Dreamteam Borne

Nog geen week geleden waren het Hospice Borne, het Spanjaardgemaal én de Verjaardagsbox...
08-07-2021