Zorgverleners bundelen coronakennis
22-05-2021
NADINE VAN HOUWELINGEN: ‘WE KUNNEN VEEL VOOR MENSEN BETEKENEN’

Zorgverleners bundelen coronakennis

ADVERTORIAL • Steeds meer wordt duidelijk dat mensen die in hevige mate te maken hebben gehad met Covid-19, tijdens hun herstel nog lange tijd ernstige klachten of beperkingen ervaren. Nadine van Houwelingen, praktijkeigenaar van Fysiotherapie Fleminghof aan de Fleminghof 5, noemt benauwdheid, conditiegebrek, vermoeidheid, spierpijn en geheugen- en concentratieproblemen als voorbeelden. ”Sterk uiteenlopende klachten dus en het is om die reden dat we deze week samen met andere zorgdisciplines in Borne een werkgroep post Covid-19 begeleiding hebben opgezet”, vertelt ze.

 

De initiatiefneemster van de werkgroep hoopt daarmee de kennis die de afgelopen tijd binnen de verschillende zorgdisciplines is vergaard, ook breed voor de patiënten te kunnen inzetten. “Niet zelden komen we in contact met mensen die niet kunnen traplopen, problemen hebben met zelfverzorging, slechts kleine afstanden kunnen lopen, geen boodschappen kunnen doen of niet meer kunnen werken. De onderliggende problemen zijn vaak heel divers en daarom is het goed dat we vanuit de nieuwe werkgroep onze expertise kunnen bundelen”, aldus Nadine.

 

Optimale zorg voor patiënten

Naast de drie speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeuten van Fleminghof participeren ook de diëtiste van Carintreggeland, Logopediepraktijk Borne (beide in de Fleminghof gevestigd), het expertisecentrum voor ergotherapie EVE èn de eveneens in de Poort van Borne gevestigde diëtistenpraktijk Peetra in het recent geformeerde samenwerkingsverband. Nadine: “'Door met verschillende disciplines in gesprek te gaan in de werkgroep, zullen we meer op de hoogte zijn van elkaars mogelijkheden en kennis over de Covid-19 nazorg. Zo krijgt de patiënt de meest effectieve zorg en een sneller herstel. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze samenwerking de herstelzorg in Borne ten goede komt, waar de patiënten uiteindelijk het meest bij gebaat zullen zijn.”

 

Nadine van Houwelingen benadrukt dat de beschikbare hulp niet alleen is bestemd voor mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest. “Integendeel”, zegt ze, “ook mensen die thuis het virus hebben ondergaan en nog steeds hinder ondervinden van restverschijnselen kunnen zich melden. Als ze een verklaring van de huisarts of medisch specialist kunnen overleggen komen ze gewoon voor vergoeding van paramedische herstelzorg in aanmerking.”

 

(Op de foto boven vanaf links: Stefan Bos, Ans Menger, Sebastiaan Weinreder, Petra Busschers, Femke Kets-du Sart, Bea Penders, Wenda Meijer-Hobert, Nadine van Houwelingen)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Nieuw doel voor Olympische medaillewinnaar...

De Olympische Spelen in Tokio leverden een record aantal medailles op voor Nederland....
21-10-2021

Niets lijkt te helpen …

Woensdagmiddag zat er een vrachtwagen klemvast in de Bekenhorsttunnel. En het is zeker niet de...
20-10-2021

Energie-bespaarmarkten in Borne

Energie van Borne organiseert in oktober en november samen met gemeente Borne vier...
18-10-2021

Verkeersinfarct door sinkhole

Vrijdagmiddag ontstond er plotseling een diep gat in de Grotestraat ter hoogte van restaurant...
15-10-2021

Cadeautje voor de Verjaardagsbox

De Rabobank Centraal Twente gaf dit jaar voor het eerst alle leden van de Ledenraad 500 euro om...
14-10-2021

Kitty wandelt in Toscane 3.132 euro bij elkaar

Vorige week zondag bereikte de Bornse Kitty Wals glunderend de eindstreep van een...
14-10-2021