Zorgverleners bundelen coronakennis
22-05-2021
NADINE VAN HOUWELINGEN: ‘WE KUNNEN VEEL VOOR MENSEN BETEKENEN’

Zorgverleners bundelen coronakennis

ADVERTORIAL • Steeds meer wordt duidelijk dat mensen die in hevige mate te maken hebben gehad met Covid-19, tijdens hun herstel nog lange tijd ernstige klachten of beperkingen ervaren. Nadine van Houwelingen, praktijkeigenaar van Fysiotherapie Fleminghof aan de Fleminghof 5, noemt benauwdheid, conditiegebrek, vermoeidheid, spierpijn en geheugen- en concentratieproblemen als voorbeelden. ”Sterk uiteenlopende klachten dus en het is om die reden dat we deze week samen met andere zorgdisciplines in Borne een werkgroep post Covid-19 begeleiding hebben opgezet”, vertelt ze.

 

De initiatiefneemster van de werkgroep hoopt daarmee de kennis die de afgelopen tijd binnen de verschillende zorgdisciplines is vergaard, ook breed voor de patiënten te kunnen inzetten. “Niet zelden komen we in contact met mensen die niet kunnen traplopen, problemen hebben met zelfverzorging, slechts kleine afstanden kunnen lopen, geen boodschappen kunnen doen of niet meer kunnen werken. De onderliggende problemen zijn vaak heel divers en daarom is het goed dat we vanuit de nieuwe werkgroep onze expertise kunnen bundelen”, aldus Nadine.

 

Optimale zorg voor patiënten

Naast de drie speciaal daarvoor opgeleide fysiotherapeuten van Fleminghof participeren ook de diëtiste van Carintreggeland, Logopediepraktijk Borne (beide in de Fleminghof gevestigd), het expertisecentrum voor ergotherapie EVE èn de eveneens in de Poort van Borne gevestigde diëtistenpraktijk Peetra in het recent geformeerde samenwerkingsverband. Nadine: “'Door met verschillende disciplines in gesprek te gaan in de werkgroep, zullen we meer op de hoogte zijn van elkaars mogelijkheden en kennis over de Covid-19 nazorg. Zo krijgt de patiënt de meest effectieve zorg en een sneller herstel. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze samenwerking de herstelzorg in Borne ten goede komt, waar de patiënten uiteindelijk het meest bij gebaat zullen zijn.”

 

Nadine van Houwelingen benadrukt dat de beschikbare hulp niet alleen is bestemd voor mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest. “Integendeel”, zegt ze, “ook mensen die thuis het virus hebben ondergaan en nog steeds hinder ondervinden van restverschijnselen kunnen zich melden. Als ze een verklaring van de huisarts of medisch specialist kunnen overleggen komen ze gewoon voor vergoeding van paramedische herstelzorg in aanmerking.”

 

(Op de foto boven vanaf links: Stefan Bos, Ans Menger, Sebastiaan Weinreder, Petra Busschers, Femke Kets-du Sart, Bea Penders, Wenda Meijer-Hobert, Nadine van Houwelingen)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024