Goodiebags voor het MS fonds
30-05-2021
GEVULD MET PRODUCTEN VAN BORNSE ONDERNEMERS

Goodiebags voor het MS fonds

Lieke Weesies, Daniëlle Poort en Ariane Fallaux verkopen goodiebags, rijk gevuld met allerhande producten van Bornse ondernemers en zamelen daarmee geld in voor het MS fonds. Lieke heeft zelf Multiple sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel. “Ik heb gelukkig een milde variant, maar ik moet wel vaak uitleggen waarom ik bepaalde dingen niet kan.” Over het ontstaan van MS is nog weinig bekend. En ook over mogelijke genezing tasten onderzoekers nog in het duister. In Nederland lijden ongeveer 25.000 mensen aan de ziekte.
 

Alternatief voor collecte

Jaarlijks wordt er door het MS fonds gecollecteerd, ten behoeve van verder onderzoek. Ook Lieke heeft jarenlang met de collectebus langs de deuren gelopen. “Normaal gesproken is de collecteweek in november. Maar vanwege corona was het allemaal veel lastiger. Soms durven mensen de deur niet te openen en men heeft tegenwoordig weinig kleingeld in huis. Vanwege de avondklok kon je ook niet anders dan mensen storen tijdens het eten. Dat vond ik toch wel lastig.”
 

Kon het niet anders? In de Achterhoek was men al op een lumineus idee gekomen; het verkopen van goodiebags met lokale producten. Het was daar een succes en Lieke en haar vriendinnen Daniëlle en Ariane namen contact op met de vraag of ze het idee mochten overnemen en of de dames in de Achterhoek hen op weg konden helpen met raad en daad. Van het MS fonds ontvingen ze tasjes voor het doel en officiële goedkeuring om de actie onder hun vlag op te zetten.
 

Veel steun ondernemers

En toen kon er aangeklopt worden bij de ondernemers. “Dat ging heel goed! Bijna iedereen die we benaderden doet wel mee. En dat ondanks de moeilijke tijd ook voor ondernemers!” De goodiebag bevat nu producten van zo’n 20 lokale ondernemers. Er zijn kortingsbonnen bij, maar ook bijvoorbeeld schoonheidsproducten. En verder is het natuurlijk vooral een verrassing wat er allemaal in zit.
 

Sinds zaterdag is de goodiebag te bestellen voor een bedrag van 12,50 euro via de Facebookpagina van Lieke. Er zijn 30 gevulde tasjes beschikbaar. Op is op. In de collecteweek van 28 juni tot 3 juli zullen de bestelde tasjes door de dames worden rondgebracht. De gehele opbrengst van de actie is voor het MS fonds. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024