Goodiebags voor het MS fonds
30-05-2021
GEVULD MET PRODUCTEN VAN BORNSE ONDERNEMERS

Goodiebags voor het MS fonds

Lieke Weesies, Daniëlle Poort en Ariane Fallaux verkopen goodiebags, rijk gevuld met allerhande producten van Bornse ondernemers en zamelen daarmee geld in voor het MS fonds. Lieke heeft zelf Multiple sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel. “Ik heb gelukkig een milde variant, maar ik moet wel vaak uitleggen waarom ik bepaalde dingen niet kan.” Over het ontstaan van MS is nog weinig bekend. En ook over mogelijke genezing tasten onderzoekers nog in het duister. In Nederland lijden ongeveer 25.000 mensen aan de ziekte.
 

Alternatief voor collecte

Jaarlijks wordt er door het MS fonds gecollecteerd, ten behoeve van verder onderzoek. Ook Lieke heeft jarenlang met de collectebus langs de deuren gelopen. “Normaal gesproken is de collecteweek in november. Maar vanwege corona was het allemaal veel lastiger. Soms durven mensen de deur niet te openen en men heeft tegenwoordig weinig kleingeld in huis. Vanwege de avondklok kon je ook niet anders dan mensen storen tijdens het eten. Dat vond ik toch wel lastig.”
 

Kon het niet anders? In de Achterhoek was men al op een lumineus idee gekomen; het verkopen van goodiebags met lokale producten. Het was daar een succes en Lieke en haar vriendinnen Daniëlle en Ariane namen contact op met de vraag of ze het idee mochten overnemen en of de dames in de Achterhoek hen op weg konden helpen met raad en daad. Van het MS fonds ontvingen ze tasjes voor het doel en officiële goedkeuring om de actie onder hun vlag op te zetten.
 

Veel steun ondernemers

En toen kon er aangeklopt worden bij de ondernemers. “Dat ging heel goed! Bijna iedereen die we benaderden doet wel mee. En dat ondanks de moeilijke tijd ook voor ondernemers!” De goodiebag bevat nu producten van zo’n 20 lokale ondernemers. Er zijn kortingsbonnen bij, maar ook bijvoorbeeld schoonheidsproducten. En verder is het natuurlijk vooral een verrassing wat er allemaal in zit.
 

Sinds zaterdag is de goodiebag te bestellen voor een bedrag van 12,50 euro via de Facebookpagina van Lieke. Er zijn 30 gevulde tasjes beschikbaar. Op is op. In de collecteweek van 28 juni tot 3 juli zullen de bestelde tasjes door de dames worden rondgebracht. De gehele opbrengst van de actie is voor het MS fonds. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Rode beuk Loodijk op lijst Bijzondere Bomen

Een rode beuk aan de Loodijk krijgt een beschermde status. De boom mag niet zomaar gekapt...
30-07-2021

Van bovenkruier tot windturbine

Windmolens zijn landschapsvervuilend, kunnen geluidsoverlast veroorzaken en leveren bovendien...
26-07-2021

Johan Meijer in gesprek met Jurre Nijhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
25-07-2021

Participatieproces Wind voor Buren afgerond

Begin februari 2020 begon het participatieproces ‘Wind voor Buren’. Op een zeer druk...
21-07-2021

Ab Weinreder overleden

Afgelopen woensdag is Ab Weinreder overleden. De Bornenaar was tientallen jaren marktmeester op...
20-07-2021

Toetje van Lions voor Dreamteam Borne

Nog geen week geleden waren het Hospice Borne, het Spanjaardgemaal én de Verjaardagsbox...
08-07-2021