Goodiebags voor het MS fonds
30-05-2021
GEVULD MET PRODUCTEN VAN BORNSE ONDERNEMERS

Goodiebags voor het MS fonds

Lieke Weesies, Daniëlle Poort en Ariane Fallaux verkopen goodiebags, rijk gevuld met allerhande producten van Bornse ondernemers en zamelen daarmee geld in voor het MS fonds. Lieke heeft zelf Multiple sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel. “Ik heb gelukkig een milde variant, maar ik moet wel vaak uitleggen waarom ik bepaalde dingen niet kan.” Over het ontstaan van MS is nog weinig bekend. En ook over mogelijke genezing tasten onderzoekers nog in het duister. In Nederland lijden ongeveer 25.000 mensen aan de ziekte.
 

Alternatief voor collecte

Jaarlijks wordt er door het MS fonds gecollecteerd, ten behoeve van verder onderzoek. Ook Lieke heeft jarenlang met de collectebus langs de deuren gelopen. “Normaal gesproken is de collecteweek in november. Maar vanwege corona was het allemaal veel lastiger. Soms durven mensen de deur niet te openen en men heeft tegenwoordig weinig kleingeld in huis. Vanwege de avondklok kon je ook niet anders dan mensen storen tijdens het eten. Dat vond ik toch wel lastig.”
 

Kon het niet anders? In de Achterhoek was men al op een lumineus idee gekomen; het verkopen van goodiebags met lokale producten. Het was daar een succes en Lieke en haar vriendinnen Daniëlle en Ariane namen contact op met de vraag of ze het idee mochten overnemen en of de dames in de Achterhoek hen op weg konden helpen met raad en daad. Van het MS fonds ontvingen ze tasjes voor het doel en officiële goedkeuring om de actie onder hun vlag op te zetten.
 

Veel steun ondernemers

En toen kon er aangeklopt worden bij de ondernemers. “Dat ging heel goed! Bijna iedereen die we benaderden doet wel mee. En dat ondanks de moeilijke tijd ook voor ondernemers!” De goodiebag bevat nu producten van zo’n 20 lokale ondernemers. Er zijn kortingsbonnen bij, maar ook bijvoorbeeld schoonheidsproducten. En verder is het natuurlijk vooral een verrassing wat er allemaal in zit.
 

Sinds zaterdag is de goodiebag te bestellen voor een bedrag van 12,50 euro via de Facebookpagina van Lieke. Er zijn 30 gevulde tasjes beschikbaar. Op is op. In de collecteweek van 28 juni tot 3 juli zullen de bestelde tasjes door de dames worden rondgebracht. De gehele opbrengst van de actie is voor het MS fonds. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Benefietconcert voor Natalia en Viktoria

Zaterdagavond, 20 augustus, wordt er een klassiek concert gegeven in de Zwanenhof in Zenderen....
11-08-2022

Hachelijk avontuur koe in Zenderen

Maandagavond is een koe in Zenderen in de sloot beland. Het dier kwam blijkbaar iets te dicht...
08-08-2022

Zeldzame ‘prop’ doodt vele vissen in Bornse Beek

In deze tijd van het jaar hebben vissen het in openbaar water traditioneel moeilijk. Door lage...
08-08-2022

Scooter geschept op Hoofdstraat Zenderen

Op de Hoofdstraat in Zenderen vond woensdagavond een aanrijding plaats tussen een scooter en een...
03-08-2022

En wéér rijden de vrachtwagens naar Opole

Op vrijdagavond 4 maart vertrok de eerste volle vrachtwagen met hulpgoederen vanuit Hertme naar...
29-07-2022

Verkeersboete definitief in de prullenbak

De boete die Bornenaar Ruud Leliefeld en Enschedeër Sven Hof om de oren kregen nadat ze...
29-07-2022