Bernadet Wieffer Ridder van Oranje-Nassau
VERBOUWEREERDE ALLESDOENER: ‘MARRE WAS ONS LICHTEND VOORBEELD’

Bernadet Wieffer Ridder van Oranje-Nassau

Totaal verbouwereerd stapte Bernadet Wieffer donderdagavond naar binnen bij het Spookhoes in Hertme. Onder valse voorwendselen was ze er immers naartoe gekomen om nog het een en ander door te nemen over ‘haar’ Openluchttheater.

 

Eenmaal binnen trof ze echter haar man en kinderen, enkele medewerkers van De Ster, twee dames van Bornse Vrouwen in Bedrijf én de burgemeester. En natuurlijk was het haar zoon Stijn die als eerste het ijs brak, zijn arm over haar schouder legde en haar meenam naar de daarvoor gereedstaande stoelen om maar gewoon te ondergaan wat er te gebeuren zou staan.
 

Imposante staat van dienst

En dat was nogal wat, want nadat ze van de eerste schrik was bekomen, nam burgemeester Jan Pierik het woord om in het kort terug te blikken op haar imposante staat van dienst binnen de Bornse gemeenschap. Zo was ze al sinds 2004 bestuurlijk betrokken bij de Stichting Theater & Cultuur Hertme. In die hoedanigheid was ze bijvoorbeeld voorzitter van de werkgroep Afrika Festival, een van initiatiefnemers van de Passiespelen en de uitvoering van Robin Hood en is ze tot op de dag van vandaag betrokken bij diverse kinderactiviteiten.
 

Maar ook startte ze een aantal jaren geleden met lunchcafé De Ster, was ze ouderraadslid van ’t Iemnschelf en nauw betrokken bij de stichting Downsyndroom en tennisvereniging Smash, richtte ze G-Hockey Twente en de G-Disco op, initieerde ze samen met enkele anderen de recent geopende De Hooiberg én is ze nog eens betrokken bij de Stichting Belevingstheater Oorlogstijd en Bevrijding Borne. “En dan nóg is deze opsomming niet compleet”, aldus Pierik. Al met al voldoende munitie dus om Bernadette Maria Wieffer-Mittendorff te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
 

Voor dit speciale moment riep hij haar man Rob en hun kinderen Romy, Imke, Hidde en Stijn ook naar voren. “Want zij vormen voor jou de steun en toeverlaat en maken het allemaal mede mogelijk om te doen wat je doet”, zo zei hij. Een diepe zucht was het enige dat de aanstaande gedecoreerde op dat moment kon uitbrengen.
 

‘Doe mij zoiets niet aan’

Nadat Rob haar de versierselen had opgespeld wilde ze toch nog wel iets zeggen. Haar emotionele woorden begonnen met iedereen te danken voor dit bijzondere moment. “Én... maar dat moet je niet opschrijven”, tegen de aanwezige pers, “ik heb altijd gezegd: doe mij zoiets niet aan. Ik houd er helemaal niet van om in de belangstelling te staan, maar ben veel liever ‘onder elkaar’. Omdat we het met elkaar doen. En daar hoort ook onze dochter Marre bij die in 2003 is overleden. Zij was en is voor mij en voor ons allen de grote inspirator. Ze was heel puur en honderd procent zichzelf. Een lichtend voorbeeld voor ons allemaal.”
 

Bernadet eindigde haar emotionele woorden met de opmerking dat ze hoopte niemand in haar dankwoord te hebben vergeten, waarna het opnieuw Stijn was die het ijs brak en nuchter riep: ”Ja, de burgemeester!” Daarna was het tijd om een toost uit te brengen en ‘lekker onder elkaar’ dit bijzondere moment te vieren. (AJ/BM)

 

Bernadet Wieffer Ridder van Oranje-Nassau

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bernadet gefeliciteerd met je onderscheiding. Dik verdiend voor wat jij allemaal wel niet doet en betekend voor zoveel mensen je bent onmisbaar. Blij dat je zo gewaardeerd word geniet ervan Bernadet.
Patrick Mollink — 04 jun 2021
Zeer verdiend, wat leuk!
Martin van Veen — 04 jun 2021
Dit is pas echt verdiend. Het is je zo gegund. Fantastisch! Gefeliciteerd! ??
Herman — 03 jun 2021
Lijkt me een nogal terechte beloning en waardering
Lineke Faulhaber — 03 jun 2021
Zó verdiend!
Van harte gefeliciteerd met deze prachtige Koninklijke onderscheiding!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024