Nieuwe speeltuin Cor Hilbrinkstraat
05-06-2021
FEESTELIJKE OPENING KROON OP INZET VAN WIJKBEWONERS

Nieuwe speeltuin Cor Hilbrinkstraat

“Het heeft veel doorzettingsvermogen gekost”, aldus voorzitter Eduard Ponten van de buurtvereniging zaterdagmiddag. “Maar dan heb je ook wat!” Met deze woorden geeft hij de aftrap voor de opening van de nieuwe speeltuin aan de Cor Hilbrinkstraat. Op eigen kracht harkten de buurtbewoners immers de benodigde gelden bij elkaar en staken ze de handen uit de mouwen bij de realisatie ervan. En natuurlijk waren het de kinderen zelf die tijdens het officiële moment de vlaggetjeslijn mochten doorknippen.
 

Speeltuintje in verval

De feestelijke bijeenkomst vormde de kroon op de inzet van de werkgroep, bestaande uit Kim Perik, Leonie Elbertsen, Dianne Verwer, Miranda Lubberdink en Monica Duivenkate. Ruim anderhalf jaar waren ze er druk mee. De vroegere speeltuin werd enkele jaren geleden al eens vervangen door enkele speelobjecten, maar dat bleek geen succes. De kinderen keken er niet naar om en het geheel verwerd tot een rommelige en slecht onderhouden aanblik. “Dat moet ook anders kunnen”, zeiden de doortastende dames en dus gingen ze aan de slag.
 

Zandbak van voormalige Eschschool

Voor wat betreft de benodigde financiën vingen ze echter bot bij de gemeente, waarna een beroep werd gedaan op mogelijke andere geldschieters.

 

En dat lukte. Het Rabofonds doneerde 2.000 euro, er kwam een bijdrage van Jantje Beton en van de stichting Beheer voormalig St, Josephgebouw Borne, terwijl het nog ontbrekende deel met eigen middelen van de buurtvereniging werd aangevuld. “Een geweldige inzet van wijkcoördinator Marijke Adams deed de rest”, aldus Kim Perik. Zo kreeg bijvoorbeeld ook de vroegere zandbak van de oude Eschschool haar nieuwe bestemming aan de Cor Hilbrinkstraat.
 

Kort en goed, op enig moment viel alles op zijn plek en restte de buurtbewoners nog slechts het leggen van de rubberen tegels en de frisgroene graszoden. En daarmee was de klus geklaard. Onder grote belangstelling van de meelevende buurtbewoners en de ook aanwezige wethouder Arno Spekschoor mochten tien kinderen daarop zaterdagmiddag het lint doorknippen, kregen de doorzettende dames een fraaie bos bloemen en was er voor iedereen koffie met wat lekkers. En alle kinderen? Die konden hun geluk niet op bij de ook aanwezige ijscokar. Maar even later bevolkten ze toch echt de speciaal voor hen gecreëerde speeltuin. (AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 06 jun 2021
Tja, als je straat vernoemd is.....
Aan hen hebben we te danken
Dat we vrij rond kunnen lopen
Wij geen angst hoeven te hebben
Op nieuwe dagen mogen hopen (Aniek Timmer-Scholten)

Dan ga je idd geen toespraak houden voor de kleintjes, maar als eerbetoon aan hun ouders die dit in vrijheid konden doen?
Jeanette Heck-Arendsen — 06 jun 2021
Och Paul, laat deze nog heel jonge kinderen eerst eens genieten van het leven. Het tot stand komen van een speeltuin verdient ANDERE aandacht dan 1 of andere lezing over vrijheid.
Albert van Daelen — 06 jun 2021
Beste Paul,
Jammer dat je zo reageert hier. Dit mooie voorbeeld van zelfwerkzaamheid verdient juist een groot compliment.
Inderdaad, bekijk het van de positieve kant.
Paul Cohn — 05 jun 2021
@Ruud ook nooit www.borneboeit.nl/index.php?id=103797&searchstr=cor+hilbrink begrepen of gelezen? Vrijheid geef je door!! http://gtewierik.blogspot.com/2015/03/huize-lidwina-zenderen.html
Wat ontzettend goed gedaan!
Ruud — 05 jun 2021
Beste Paul Cohn,
Waarom bij een leuke gebeurtenis iemand uitgenodigd had moeten worden die iets moet gaan vertellen over vrijheden is mij een raadsel.
Laat een kind een kind zijn en gaat ze niet belasten met moeilijke materie, dat krijgen ze later nog genoeg te horen.
Raar bericht hoor.
Paul Cohn — 05 jun 2021
Cor Hilbrink, de generatie die streed voor ons aller vrijheid. Was zijn zoon uitgenodigd, de historicus Coen Hilbrink? Hij had de huidige jeugd kunnen uitleggen wat onvrijheid is in deze tijd waarin hun ouders menen dat de overheid hen vrijheid ontnam, niet beseffend wat onvrijheid en vrijheid zijn.

Brandweer haalt hovenier uit de boom

Met enige regelmaat rukt de brandweer uit om een kat uit een boom te halen. Gesneden koek voor...
28-03-2023

87-jarige Francien: ‘Dit is toch gewoon leuk?!’

Op haar zestigste trok ze al naar Borne, maar het duurde tot 2018 voor ze zich aanmeldde als lid...
26-03-2023

Petitie ‘Tichelkampweg’ tegen flexwoningen

Terwijl enkele jochies een balletje trappen op het speelveld aan de Tichelkampweg scharen enkele...
23-03-2023

Geef je mening over deelvervoer

Heeft u geen idee wat een deelauto is? Of zit u juist elke dag op een deelscooter? Het maakt...
21-03-2023

Blijgevig Borne voldaan in de ruststand

Wat medio november vorig jaar begon als een spontaan kortdurend initiatief om via een...
21-03-2023

Jeugd op expeditie met Dennis

Op 22 maart 2023 komt Dennis Wilt naar het Kulturhus, de Bijenkorf, in Borne om met de jeugd op...
19-03-2023