Na 50 dagen Sara is het vandaag écht zover
13-06-2021
BUREN, VRIENDEN, FAMILIE ÉN COLLEGA’S VERRASSEN MARLOES BOERS

Na 50 dagen Sara is het vandaag écht zover

Een Sara als je 50 wordt. Zo vreemd is het allemaal niet en bijna dagelijks kun je dergelijke - vaak uit de kluiten gewassen - exemplaren tegenkomen in een voortuin, bij een oprit of soms zelfs op het dak. Dat het nóg anders kan, bewezen 50 dames de afgelopen 50 dagen in aanloop naar de 50ste verjaardag van Marloes Boers. In eendrachtige samenwerking en met een heleboel voorpret verrasten ze hun buurvrouw, vriendin, collega en zus vanaf 24 april dagelijks met een mystery Sara. Zondagmorgen, op haar verjaardag, volgde de apotheose. In een lange sliert trokken ze naar de jarige aan de Gentiaan waar ze uitbundig werd toegezongen.

 

Kerstboom met 50 kerstballen

De eerste Sara bracht Marloes op 24 april een kerstboom, samen met een kerstbal. Een kerstbal, omdat de ultieme wens van de bijna-jarige het starten van een online-kerstballenwinkel is. De 49 daaropvolgende dagen kwam er nóg een Sara, de ene keer aan de voordeur, dan weer bij Deterd Mode waar ze werkt, maar ook op de yoga. En allemaal brachten een bal, die Marloes vervolgens in de kerstboom diende te hangen Zo ontwikkelde zich een voorpret die haar weerga niet kende, want uiteraard werden alle 50 ontmoetingen, zonder dat Marloes er weet van had, met foto en relaas gedeeld in de groepsapp.

 

De ontlading zondagmorgen was ernaar. Om iets voor twaalven verzamelden de Sara’s zich bij de Jan Ligthartschool. Dit keer niet langer verkleed, maar wel met een bloem in de hand om die even later aan de jarige te kunnen overhandigen.

 

Nadat ze bij Marloes arriveren, komt de jarige volslagen verrast naar buiten en slaat ze haar handen voor de mond. “Ongelofelijk”, stamelt ze. “Ik weet niet wat ik moet zeggen...” Terwijl ze steeds meer bekenden in het gezelschap ontwaart en veelvuldig het ‘Ooh, zat jij óók in het complot?' hoorbaar is, zingen de Sara’s het Lang zal ze leven, waarna ze alle 50 bloemen in een grote gereedstaande vaas steken. Daarna volgen de felicitaties. Met een boks, een elleboog of schaterende lach. Want het is en blijft natuurlijk coronatijd. Ook al word je 50… (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024

Coaching en begeleiding bij verlies en rouw

ADVERTORIAL • Sinds mei 2023 heeft praktijk ‘Verbinding’ in Borne de deuren...
27-02-2024

Hondenkar, vertrouwd straatbeeld in Borne

Het idee van een op wielen rijdend voertuig om goederen of mensen in te vervoeren, stamt uit de...
23-02-2024

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024