Na 50 dagen Sara is het vandaag écht zover
13-06-2021
BUREN, VRIENDEN, FAMILIE ÉN COLLEGA’S VERRASSEN MARLOES BOERS

Na 50 dagen Sara is het vandaag écht zover

Een Sara als je 50 wordt. Zo vreemd is het allemaal niet en bijna dagelijks kun je dergelijke - vaak uit de kluiten gewassen - exemplaren tegenkomen in een voortuin, bij een oprit of soms zelfs op het dak. Dat het nóg anders kan, bewezen 50 dames de afgelopen 50 dagen in aanloop naar de 50ste verjaardag van Marloes Boers. In eendrachtige samenwerking en met een heleboel voorpret verrasten ze hun buurvrouw, vriendin, collega en zus vanaf 24 april dagelijks met een mystery Sara. Zondagmorgen, op haar verjaardag, volgde de apotheose. In een lange sliert trokken ze naar de jarige aan de Gentiaan waar ze uitbundig werd toegezongen.

 

Kerstboom met 50 kerstballen

De eerste Sara bracht Marloes op 24 april een kerstboom, samen met een kerstbal. Een kerstbal, omdat de ultieme wens van de bijna-jarige het starten van een online-kerstballenwinkel is. De 49 daaropvolgende dagen kwam er nóg een Sara, de ene keer aan de voordeur, dan weer bij Deterd Mode waar ze werkt, maar ook op de yoga. En allemaal brachten een bal, die Marloes vervolgens in de kerstboom diende te hangen Zo ontwikkelde zich een voorpret die haar weerga niet kende, want uiteraard werden alle 50 ontmoetingen, zonder dat Marloes er weet van had, met foto en relaas gedeeld in de groepsapp.

 

De ontlading zondagmorgen was ernaar. Om iets voor twaalven verzamelden de Sara’s zich bij de Jan Ligthartschool. Dit keer niet langer verkleed, maar wel met een bloem in de hand om die even later aan de jarige te kunnen overhandigen.

 

Nadat ze bij Marloes arriveren, komt de jarige volslagen verrast naar buiten en slaat ze haar handen voor de mond. “Ongelofelijk”, stamelt ze. “Ik weet niet wat ik moet zeggen...” Terwijl ze steeds meer bekenden in het gezelschap ontwaart en veelvuldig het ‘Ooh, zat jij óók in het complot?' hoorbaar is, zingen de Sara’s het Lang zal ze leven, waarna ze alle 50 bloemen in een grote gereedstaande vaas steken. Daarna volgen de felicitaties. Met een boks, een elleboog of schaterende lach. Want het is en blijft natuurlijk coronatijd. Ook al word je 50… (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

Rode beuk Loodijk op lijst Bijzondere Bomen

Een rode beuk aan de Loodijk krijgt een beschermde status. De boom mag niet zomaar gekapt...
30-07-2021

Van bovenkruier tot windturbine

Windmolens zijn landschapsvervuilend, kunnen geluidsoverlast veroorzaken en leveren bovendien...
26-07-2021

Johan Meijer in gesprek met Jurre Nijhuis

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
25-07-2021

Participatieproces Wind voor Buren afgerond

Begin februari 2020 begon het participatieproces ‘Wind voor Buren’. Op een zeer druk...
21-07-2021

Ab Weinreder overleden

Afgelopen woensdag is Ab Weinreder overleden. De Bornenaar was tientallen jaren marktmeester op...
20-07-2021

Toetje van Lions voor Dreamteam Borne

Nog geen week geleden waren het Hospice Borne, het Spanjaardgemaal én de Verjaardagsbox...
08-07-2021