Karavaan van de Nieuwe Energie ook naar Bornsche Maten
EXTRA BIJEENKOMST OP MAANDAGAVOND 5 JULI

Karavaan van de Nieuwe Energie ook naar Bornsche Maten

Op verzoek van de wijkraad en inwoners van de Bornsche Maten voegt de gemeente Hengelo een extra halte toe aan de Karavaan van de Nieuwe Energie. Op maandagavond 5 juli van 17.30 tot 20.30 uur staat de karavaan in de Bornsche Maten op de parkeerplaats van De Veste. Het college van B&W van Hengelo heeft energiegebieden aangewezen waar op grotere schaal zonne- en windenergie opgewekt kan worden. Het college wil nu graag weten wat Hengeloërs, maar ook de inwoners van buurgemeenten van de plannen vinden. Daarom organiseert Hengelo een aantal bijeenkomsten.
 

De gemeente Hengelo wil naast zonne-energie op daken, parkeerplaatsen en gevels ook wind- en zonne-energie opwekken in gebieden waar dit past en op grote schaal kan. Hengelo moet in 2030 100 GWh opwekken. Er zijn 5 zoeklocaties voor windenergie. Vier ervan liggen in Hengelo Noord in de buurt van Borne. Daarom is Hengelo vrijdag gestart met de Karavaan van de Nieuwe Energie in Wensink-Zuid, Borne. De gemeente wil in 2030 twee windmolens realiseren.
 

Karavaan van de nieuwe energie

In totaal komt de Karavaan van de Nieuwe Energie op zeven verschillende locaties te staan in de buurt van de zoekgebieden. Belangstellenden kunnen daar in gesprek gaan over duurzame energie, vragen stellen en hun mening geven. Ook kunnen belangstellenden bij de karavaan gebruik maken van software van ROM 3D om te bekijken hoe het eruit kan komen te zien als er windmolens in hun omgeving staan. Ze kunnen schuiven met de windmolens qua hoogte en locatie en bekijken hoeveel er te zien is vanuit hun eigen omgeving.
 

Iedereen kan zich opgeven via www.hengelo.nl/nieuwe-energie/Praat-mee (opgeven in verband met de 1,5 meter coronamaatregelen)
 

Digitale bijeenkomsten 

Onderzoeksbureau Bosch & van Rijn heeft vorige week in digitale bijeenkomsten via het YouTube kanaal van de gemeente uitleg gegeven over het onderzoek om duurzame energie op te wekken in Hengelo en over de voorkeursvolgorde. Ook hebben medewerkers van de gemeente meer verteld over het vervolg. Belangstellenden hebben verder kunnen bekijken hoe het eruit kan zien als er windturbines en zonnevelden in het landschap geplaatst gaan worden. De bijeenkomsten zijn terug te kijken op www.hengelo.nl/nieuwe-energie.


Zie ook onze verslaggeving over de Karavaan in Wensink-Zuid: Borne ziet Hengelose windmolen bij Bornsche Maten niet zitten

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lichtgeel hesje — 02 jul 2021
Voor alle liefhebbers: kijk uitzending Opstandelingen van 1/7 eens terug. Verklaart veel over de (gezamenlijke) manieren van werken door de lokale overheden en energieboeren, alsmede over dubbele cq partijgebonden politieke agenda's. Uiterst leerzaam, ook voor de huidige raadsleden van Borne....
Yvonne — 30 jun 2021
Inderdaad, eerst moet men in den Haag maar eens wat regels goed vastleggen.
En als iedereen intussen eens zijn cloud wil opschonen, scheelt dat ook al een heel stuk. Voor al die opgeslagen data zijn er ook tig windmolens nodig. :-)
Lichtgeel hesje — 30 jun 2021
Verwijzend naar de uitspraak door de rechtbank op 30/6/21, ziet Borne graag voor 5 juli a.s. de MER op lokaal niveau tegemoet van de buurgemeenten Hengelo en Hof van Twente, alvorens er überhaupt gedacht kan worden aan het bouwen van windturbines....
Tom Verreussel — 30 jun 2021
Dit is inderdaad een vreemde zaak. Je zou verwachten dat de gemeente Hengelo met de gemeente Borne in overleg gaat. En de raad geïnformeerd wordt. Er zou subregionaal samengewerkt worden. Daar merk ik dus weinig van
Lichtgeel hesje — 29 jun 2021
En wat is de rol cq positie van ambtelijk / politiek Borne in deze roadtrip die (letterlijk) over de gemeentegrenzen heen gaat, of durft men de confrontatie met een buurgemeente niet aan??

Oekraïners ruiken aan het boerenleven

Ruim vijftig Oekraïense vrouwen en kinderen sprongen zaterdagmiddag op de fiets of in de...
02-07-2022

Europastraat is weer open

Na negen maanden werkzaamheden is de Europastraat vanaf vrijdagmiddag weer geheel toegankelijk...
01-07-2022

Het Prisma schenkt 300 euro aan De Bonte Koe

Het is nog ver voor negen uur donderdagmorgen als Herman en Hardy Ellenbroek druk in de weer...
30-06-2022

Weer demonstratie met galg op viaduct...

Maandagmiddag hebben boze boeren en sympathisanten van actiegroep Twentse Strijders hun actie op...
27-06-2022

Weer fysiek Energieloket in het Kulturhus

Twee jaar geleden werden gemeentelijke Energieloketten geïntegreerd in een provinciaal...
27-06-2022

Huisartspraktijken vrijdag 1 juli gesloten

Vrijdag 1 juli zijn alle huisartsenpraktijken in Borne gesloten in verband met een landelijke...
23-06-2022