Kermis luidt ‘zomerfinale’ in
DRIE DAGEN VOLOP REURING IN DORPSCENTRUM

Kermis luidt ‘zomerfinale’ in

Donderdagmorgen is op de Bolkshoek een begin gemaakt met de opbouw van de jaarlijkse kermis in Borne. Nou ja, jaarlijks… traditioneel vond het vertier altijd plaats in oktober, maar twee jaar geleden werd besloten dit in de toekomst te laten samenvallen met de Melbuul’ndagen. Door corona kwam het er echter allemaal nog niet van, maar vrijdag, zaterdag en zondag is het dan echt zover. De kermis valt samen met de finale van de Bornse Zomer - het alternatief voor de eveneens afgelaste Melbuul’ndagen - waarin tal van activiteiten voor de jeugd tot en met 18 jaar worden georganiseerd en een grote Kraampjesmarkt op de koopzondag voor de afsluiting zorgt.

 

Kermis

De kermis op de Bolkshoek is gewoontegetrouw vooral een vermaak voor de jeugd. Dit jaar zullen onder meer de botsautootjes, de ‘bank’, een draaimolen, trampoline, de eendjes, diverse goktenten en enkele snoep- en oliebollenkramen het plein gaan vullen. Nicky en Corina komen naar Borne met hun Tropicana en de splinternieuwe Pink Date, een kraam waar megagrote knuffels zijn te winnen. Ze zijn blij dat de kermissen zo langzaam maar zeker weer ‘los’ gaan. “We doen er alles aan om het allemaal zo veilig mogelijk te maken”, aldus Nicky. Zo hanteren ze desinfectiemiddelen en geldt er ook een looproute tussen de diverse attracties. “Maar natuurlijk blijft het een primaire verantwoordelijkheid van de bezoekers zelf.”

 

De kermis begint vrijdag om 14.00 uur en gaat dan door tot middernacht. Zaterdag is de kermis geopend van 13.00 tot 00.00 uur en op zondag van 13.00 tot 21.00 uur.

 

Extra vermaak op zaterdag en zondag

Zaterdag en zondag worden het Rheineplein en De Koem aan het vertier toegevoegd. Op beide dagen kan de jeugd tot en met 18 jaar daar dan deelnemen aan bootcamps, djembee- en dansworkshops, kunnen de kleinsten worden geschminkt en komt er voor hen een goochelaar en ballonnenclown, zijn er muziekoptredens en kan de oudere jeugd lasergamen en graffity spuiten. Ook een grote stormbaan is onderdeel van het spektakel. Het complete programma is te vinden in onze Uit-agenda.

 

Koopzondag

Zondag ten slotte zetten ook de winkeliers in het dorpscentrum hun deuren nog eens wagenwijd open. De koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur wordt dan gecombineerd met een grote kraampjesmarkt in de straten, waar ze hun waar tegen uitverkoopprijzen aan het kooplustige publiek willen presenteren.

 

De Oude Almeloseweg ter hoogte van de Grotestraat en de Nieuwe Kerkstraat ter hoogte van de Stationsstraat zullen op zaterdag en zondag worden afgesloten voor al het doorgaande verkeer. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024