Fysio Fit Borne helpt gezonder te leven
30-08-2021
NIEUW PROGRAMMA WAARIN BEWEGEN, VOEDING EN SPORT CENTRAAL STAAN

Fysio Fit Borne helpt gezonder te leven

ADVERTORIAL • In september start Fysio Fit Borne, gevestigd in de Poort van Borne, met de Gecombineerde Leefstijl Interventie, een begeleidingstraject van twee jaar dat is gericht op gezond bewegen, gezonde eetgewoontes en gezonde voeding. Ruben Hilberink, leefstijlcoach en fysiotherapeut bij Fysio Fit Borne, vertelt enthousiast over het nieuwe traject, waarin gedragsverandering centraal staat en waarin hij nauw samenwerkt met Petra Busschers, diëtiste van Peetra en Jurgen Schiphorst, sportcoach/beweegmakelaar bij de gemeente.
 

Andere mindset

“In onze dagelijkse praktijk merken we vaak dat mensen best wel gezonder willen leven, maar vervolgens ‘stuklopen’ op de vraag hoe ze dat moeten aanpakken en kunnen volhouden”, aldus Ruben. “In de regel ben je er namelijk niet met alleen een beetje sporten of een kortstondig dieet volgen. Het is vooral een andere mindset, het bewust worden van het feit dat je je leven anders moet inrichten om gezonder te zijn. Dat is ook de reden dat ons traject een looptijd heeft van twee jaar. Je kunt niet in enkele maanden tijd een heel ander mens worden.”
 

Het programma, dat overigens na een verwijzing door de huisarts volledig wordt vergoed door de zorgverzekering, begint met een intake waarin de conditie, het gewicht én de motivatie van de deelnemer de belangrijkste vertrekpunten vormen. Daarna ga je acht weken lang, twee keer per week, intensief aan het werk in de fysiotherapiepraktijk om te leren waar je grenzen liggen. Dit gebeurt in groepsverband met een max van 10 à 15 deelnemers. “Je stimuleert elkaar daardoor”, aldus Ruben, “en bovendien wordt het daardoor ook veel plezieriger.” Ondertussen begeleidt de diëtiste de deelnemers ook met gerichte voedingsadviezen.
 

‘Vaak een kwestie van lange adem en volhouden’

Ruben: “Na die acht weken ga je samen met de sportcoach bekijken op welke wijze je in Borne blijvend kunt bewegen en welke sport(vereniging) daarvoor wellicht het meest geschikt is. Maar ook blijf je contact met ons houden. Eens in de drie maanden hebben we bijvoorbeeld een terugkomweek waarin het programma met bewegen en diëtiste zich herhaalt. Want nogmaals,” zo zegt hij, “…het is vaak een kwestie van lange adem en volhouden. Een gedragsverandering bewerkstelligen kost nu eenmaal tijd.”
 

Zoals gezegd zullen de komende maand de eerste groepen van start gaan. Deelname staat open voor iedereen, voor jong (vanaf 18 jaar) en oud. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@fysiofitborne.nl of te bellen met Ruben Hilberink, telefoon (074) 266 6675. Op de website van Fysio Fit Borne is bovendien meer te lezen over het nieuwe programma.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Steentjesactie Hospice Borne slaat aan

Op zondag 29 augustus startte de werkgroep Hospice Borne haar oproep aan bezoekers van de...
15-09-2021

Fietsmaatjes Borne verder als stichting

Dinsdagmiddag werden bij notariskantoor KW&DK (Kuhlmann Westerhof & De Kok) aan de...
14-09-2021

Gedenkpark: Plek om trots op te zijn

“Dit is een fantastisch mooie plek; een plek om trots op te zijn”, aldus wethouder...
10-09-2021

Kloostergaarde en gemeente verlengen samenwerking

Onder het toeziend oog van een stralende zon ondertekenden wethouder Arno Spekschoor en Frank...
09-09-2021

Bornse Barry schittert op Boerenkalender

Het begon allemaal een beetje als grap, maar als op 1 oktober de vierde editie van de...
08-09-2021

Johan Meijer in gesprek met Rita Vingerling

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
05-09-2021