Confetti bij nieuwbouw Reigershof
01-09-2021
FEESTELIJK INHAALMOMENT VOOR 12 ASPIRANT-BEWONERS VOORMALIGE EEGA-LOCATIE

Confetti bij nieuwbouw Reigershof

“We zijn te laat voor de start en te vroeg voor de oplevering,” Zo verontschuldigde voormalig directeur Jaap van Rijsten van projectontwikkelaar Vazet zich woensdagmiddag tijdens de feestelijke bijeenkomst voor de toekomstige bewoners én bouwers van de twaalf levensloopbestendige woningen op de voormalige EEGA-locatie. “Vandaar dat we nu maar kiezen voor een feestelijk inhaalmoment, waarin u met elkaar kunt kennismaken en een kijkje kunt nemen bij de voortgang van de bouw.” De woningen zullen naar verwachting in december/januari worden opgeleverd.
 

Het project

Het project De Reigershof in de driehoek Oude Almeloseweg, Reigershof en Dikkerslaan omvat drie vrijstaande woningen, acht hoek- en twee-onder-één-kapwoningen én een tussenwoning. Alle woningen hebben de slaapkamer en badkamer op de begane grond, zijn gasloos en standaard voorzien van vloerverwarming. Een goede isolatie en driedubbele beglazing zorgen samen met een ventilatiesysteem met warmteterugwinning voor een comfortabele en duurzame energievoorziening.
 

‘Een mooi project op een fraaie plek’

De projectontwikkelaar sprak zijn dank uit voor de voortvarende wijze waarop de bouw gestalte krijgt. “De bloemen komen pas bij de finish, maar de complimenten zijn nu al op hun plaats.” Ook de toekomstige bewoners feliciteerde hij met hun nieuwe aanwinst. “De woningen waren in een mum van tijd verkocht, de belangstelling was vele malen groter”, zo zei hij.

 

Ook wethouder Martin Velten sprak zijn waardering uit. "Dit is een mooi project op een fraaie plek in een gemeente dat het mooie van een dorp én het mooie van een stad in zich verenigt. Ik wens u hier een hele goede tijd toe en hoop dat u allen ver over de 100 jaar wordt om zo nog heel lang van deze levensloopbestendige woningen te kunnen genieten.”
 

Om het inhaalmoment een officieel tintje te geven mocht de wethouder daarna op de rode knop drukken waarna een confettikanon bij de woningen voor een kleurrijke knal zorgde. De toekomstige bewoners konden vervolgens onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek en een blik werpen in en rond hun toekomstige woning. (AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 02 sep 2021
Ik had er graag zelf willen wonen, tot de man met de hamer vooral fysiek, langskwam en ik mijn droomhuis op dit mooiste plekje in Borne moest opgeven. Ik wens alle nieuwe bewoners toe dat ze de inspiratiebron van EEGA, ook mogen beleven en met elkaar een fijn geheel mogen maken in voor - en tegenspoed.

Oekraïners ruiken aan het boerenleven

Ruim vijftig Oekraïense vrouwen en kinderen sprongen zaterdagmiddag op de fiets of in de...
02-07-2022

Europastraat is weer open

Na negen maanden werkzaamheden is de Europastraat vanaf vrijdagmiddag weer geheel toegankelijk...
01-07-2022

Het Prisma schenkt 300 euro aan De Bonte Koe

Het is nog ver voor negen uur donderdagmorgen als Herman en Hardy Ellenbroek druk in de weer...
30-06-2022

Weer demonstratie met galg op viaduct...

Maandagmiddag hebben boze boeren en sympathisanten van actiegroep Twentse Strijders hun actie op...
27-06-2022

Weer fysiek Energieloket in het Kulturhus

Twee jaar geleden werden gemeentelijke Energieloketten geïntegreerd in een provinciaal...
27-06-2022

Huisartspraktijken vrijdag 1 juli gesloten

Vrijdag 1 juli zijn alle huisartsenpraktijken in Borne gesloten in verband met een landelijke...
23-06-2022