Inloopavonden Duurzaamheidsroute A35
MEEPRATEN OVER OPWEK ZONNE-ENERGIE LANGS DE RIJKSWEG

Inloopavonden Duurzaamheidsroute A35

Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel of langs het traject N35 / A35, van Nijverdal tot en met Enschede, duurzame elektriciteit via zonne-energie opgewekt kan worden. In het pilotproject wordt samengewerkt met diverse partijen, waaronder de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Wierden, de provincie Overijssel en het waterschap Vechtstromen. Het project zit op dit moment in een verkennende fase.
 

Inloopavonden 16 september en 7 oktober

Grondeigenaren, weggebruikers en andere belanghebbenden kunnen meepraten en suggesties aandragen voor dit pilotproject. Dat kan onder andere bij inloopbijeenkomsten die in de diverse gemeenten worden georganiseerd. In Borne zal dat zijn op 16 september en 7 oktober, van 17.00 uur tot 20.00 uur, in de foyer van het Kulturhus. In de foyer hangen deze avonden gebiedskaarten waar samen naar gekeken kan worden en suggesties doorgegeven kunnen worden. Verder willen partijen graag praten met belanghebbenden over hoe ontwerpen in het gebied passen. Iedereen die daar interesse voor heeft en meer wil weten over het pilotproject, wordt hiervoor uitgenodigd. Gezien het aantal te verwachten mensen, wil men graag weten op welke avond u aanwezig bent. U kunt zich aanmelden via info@energievanborne.nl
 

Meer informatie over het pilotproject is te vinden op de website www.duurzaamheidsrouteA35.nl. Daar is ook een enquête in te vullen. Verder is er een informatieve video gemaakt met meer uitleg over het project. De video is hieronder te bekijken.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 03 sep 2021
Wie om welke reden dan ook méér stroom uit PV-panelen aan het net teruglevert dan zijn huishouden verbruikt krijgt daarvoor als vergoeding slechts het kale leveringstarief, dat is al gauw 60-70% lager dan zijn inkooptarief.
www.greenchoice.nl/zonnepanelen/salderingsregeling/
Die maatregel is zeer effectief omdat de meeste Nederlanders meer belangstelling hebben voor geld dan voor energie uit duurzame bron.
Overbelasting van het net is te voorkomen door stapsgewijs de kolencentrales uit te faseren zoals het Kabinet al in april 2020 besloot. www.natuurenmilieu.nl/nieuwsberichten/einde-kolentijdperk-eindelijk-in-zicht/
Dat dit nog steeds niet is geëffectueerd zegt veel over de (on)betrouwbaarheid van ons nu demissionaire kabinet…
Ron Hartman — 02 sep 2021
Bij gure wind en in de lange winteravonden, werken die panelen amper. In de zon en licht geven ze meer stroom dan het net aankan en kunnen prive daken met panelen soms al niet terugleveren. Het is lastig om turbines te plaatsen als er eerst panelen komen. Wat is de (energie) visie en - balans?

 

 

Inloopbijeenkomst Vloedbeltverbinding

Op woensdag 29 september vindt bij Erve Hondeborg in Zenderen een inloopbijeenkomst plaats over...
15-09-2021

Hengelo ziet af van windmolens op Westermaat

Het college van Hengelo heeft deze week het voorlopig ontwerp Omgevingsprogramma Nieuwe Energie...
09-09-2021

Hennik helpt nieuwe raadslieden te vinden

Maart volgend jaar kiest Borne een nieuwe gemeenteraad. Voor wie denkt dat raadslid zijn...
04-09-2021

Kulturhus en gemeente ‘samen onder één dak’

In 2024, als de aanbouw gereed is, zal de gehele ambtelijke organisatie verhuizen naar het...
31-08-2021

Nieuwe voorzitter Borne-Rheine

Het Partnercomité Borne-Rheine heeft een nieuwe voorzitter. Het is Gertjan Rozendom, de...
28-08-2021

Actie SP Borne op Rheineplein

‘Volhouden’ en ‘Sed libara nos a malo’ (Verlos ons van het kwaad, red.)...
17-07-2021