Herinrichting Europastraat van start
VANAF 20 SEPTEMBER EERSTE FASE

Herinrichting Europastraat van start

In 2020 is de gemeente Borne gestart met het ontwerp voor de Europastraat in Borne. Inwoners en bedrijven van Borne konden op verschillende momenten meedenken over het ontwerp. Inmiddels is het ontwerp klaar en wordt er binnenkort gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. Namens de gemeente mag aannemersbedrijf NTP de werkzaamheden uitvoeren.

 

Wat gaat er veranderen?

De Europastraat krijgt een upgrade. De straat wordt ingericht als een 30 km weg die minder ruimte biedt aan auto’s maar juist meer aan fietsers, voetgangers, groen en waterberging. Hierdoor draagt de straat bij aan een leefbaarder en groener karakter van het dorp. Ook het riool wordt in dit project vervangen en vergroot, waardoor het stelsel in het centrum van Borne wordt ontlast.

 

Wanneer zijn de werkzaamheden?

De eerste fase zal starten op 20 september 2021. De werkzaamheden tijdens deze fase worden op weekdagen en zaterdagen uitgevoerd en zullen naar verwachting drie weken duren, uitgaande van goed weer.

 

Welke werkzaamheden worden uitgevoerd?

In de eerste fase wordt het eerste gedeelte van de Europastraat aangepakt. Dit is het gedeelte waar de Grotestraat op de Europastraat uitkomt. NTP gaat beginnen met het vervangen van het riool en maakt daarna de verharding weer in orde.

 

Omleiding

Tijdens de uitvoering van de eerste fase is de Grotestraat tijdelijk niet vanaf de Europastraat te bereiken. Hiervoor wordt een omleiding ingesteld die met borden wordt aangegeven. Ook de Doormanstraat is vanaf de Europastraat-zijde afgesloten tijdens de eerste fase. Om de ondernemers goed bereikbaar te houden zal in de Theresiastraat tijdens de eerste fase tijdelijk tweerichtingsverkeer gelden. De ondernemers op de Europastraat zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

 

Meer informatie

Via onder andere nieuwsbrieven en berichtgeving op BorneBoeit wordt informatie gedeeld over de planning en de werkzaamheden. Er is ook een app te downloaden voor iOS en Android onder de naam ‘Europastraat Borne’. Als u nog vragen heeft over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van NTP via het mailadres europastraat@ntp.nl

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024