Bornse Barry schittert op Boerenkalender
08-09-2021
LANCERING VIERDE EDITIE OP 1 OKTOBER

Bornse Barry schittert op Boerenkalender

Het begon allemaal een beetje als grap, maar als op 1 oktober de vierde editie van de Boerenkalender wordt gelanceerd, dan prijkt daarop toch echt bij een van de maanden het ontblote bovenlijf van Bornenaar Barry Schabbink. Zelf heeft de 20-jarige student Commerciële Economie aan het Saxion het eindresultaat nog niet gezien. “Ik ben heel benieuwd. Het was superleuk om te doen en straks hang ik bij de hele familie op de wc. Is toch hartstikke grappig?”, lacht hij.
 

Corona

Eigenlijk begon het allemaal door corona. “Ik hou van sporten, maar het had steeds maar niet het gewenste resultaat. Totdat ik in aanraking kwam met een voedingsdeskundige. Sporten én goede en verstandige voeding, dat moest het ‘m doen.” Maar ja, daarbij hoorde ook minder uitgaan, minder bier met de maten. “Een lastige. En toen ging er ineens niets meer door. Festivals afgelast, horeca dicht… Het was nu of nooit!” Barry gaf zichzelf drie maanden om er eens vol voor te gaan en plande als stok achter de deur een fotoshoot aan het einde van die termijn. En het resultaat mocht er zijn!
 

Dat vond ook de moeder van Barry, die uitriep: ‘Joh, je kan wel op de Boerenkalender zo!’ Toen daar in januari ineens een oproep voor kandidaten voorbij kwam besloot Barry ‘eens gek te doen’ en de foto’s op te sturen. “Ik zie wel waar het schip strandt.” En dat schip strandde niet voortijdig. Een maand voor de fotoshoot in juli hoorde Barry dat hij bij de geselecteerden zat. “Toen dacht ik, okay, nu moet ik er nog naartoe ook.”
 

Fotoshoot

Neef Benno, zo’n beetje als enige op de hoogte van het avontuur, ging met Barry mee naar een boerderij vlakbij Zutphen waar drie dagen lang de boerinnen en boeren voor de populaire kalenders voor de camera stonden.

 

“Tot mijn verbazing was er een heel groot team en het was een hele leuke dag. Iedereen was vrolijk en enthousiast en het was allemaal goed geregeld.” Voor de stoere look werd de Bornenaar met modder ingesmeerd en aan het banden slepen gezet. Onderling was er veel plezier en Barry kon kennismaken met drie van de schonen voor de al meer dan tien jaar beroemde boerinnenkalender. “Mooie dames! Die mochten er zeker wel zijn!”
 

Barry woont en werkt niet op een boerderij, maar zijn connectie met de agrarische sector is er wel. “Ik werk al jaren bij Boomkamp Kaasspecialisten, dus ik ben een kaasboer. En ik heb iets met het platteland. De familie boert en mijn oma woonde op een boerderij, waar wij als kinderen ook veel speelden. De kalender is een beetje bedoeld als een steun aan de sector, die het moeilijk heeft. Het klopt ook allemaal niet wat de overheid nu wil, dat vind ik ook.”
 

De kalender is te bestellen via DeBoerenkalender.nl. Overigens is Barry nog vrijgezel. (AJ/MK)

 

Foto Boerenkalender in de tekst © Agne Kuceviciute

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ronald lassche — 10 sep 2021
Ik kan die foto van hem met de autobanden echt niet mooi vinden. Moet ik het echt uitleggen?

 

 

Steentjesactie Hospice Borne slaat aan

Op zondag 29 augustus startte de werkgroep Hospice Borne haar oproep aan bezoekers van de...
15-09-2021

Fietsmaatjes Borne verder als stichting

Dinsdagmiddag werden bij notariskantoor KW&DK (Kuhlmann Westerhof & De Kok) aan de...
14-09-2021

Gedenkpark: Plek om trots op te zijn

“Dit is een fantastisch mooie plek; een plek om trots op te zijn”, aldus wethouder...
10-09-2021

Kloostergaarde en gemeente verlengen samenwerking

Onder het toeziend oog van een stralende zon ondertekenden wethouder Arno Spekschoor en Frank...
09-09-2021

Johan Meijer in gesprek met Rita Vingerling

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
05-09-2021

Autowasbeurt voor Twente Tegen Kanker

Zaterdag 11 en zondag 12 september organiseert AVIA Weghorst in samenwerking met Stichting...
03-09-2021