Bornse Barry schittert op Boerenkalender
08-09-2021
LANCERING VIERDE EDITIE OP 1 OKTOBER

Bornse Barry schittert op Boerenkalender

Het begon allemaal een beetje als grap, maar als op 1 oktober de vierde editie van de Boerenkalender wordt gelanceerd, dan prijkt daarop toch echt bij een van de maanden het ontblote bovenlijf van Bornenaar Barry Schabbink. Zelf heeft de 20-jarige student Commerciële Economie aan het Saxion het eindresultaat nog niet gezien. “Ik ben heel benieuwd. Het was superleuk om te doen en straks hang ik bij de hele familie op de wc. Is toch hartstikke grappig?”, lacht hij.
 

Corona

Eigenlijk begon het allemaal door corona. “Ik hou van sporten, maar het had steeds maar niet het gewenste resultaat. Totdat ik in aanraking kwam met een voedingsdeskundige. Sporten én goede en verstandige voeding, dat moest het ‘m doen.” Maar ja, daarbij hoorde ook minder uitgaan, minder bier met de maten. “Een lastige. En toen ging er ineens niets meer door. Festivals afgelast, horeca dicht… Het was nu of nooit!” Barry gaf zichzelf drie maanden om er eens vol voor te gaan en plande als stok achter de deur een fotoshoot aan het einde van die termijn. En het resultaat mocht er zijn!
 

Dat vond ook de moeder van Barry, die uitriep: ‘Joh, je kan wel op de Boerenkalender zo!’ Toen daar in januari ineens een oproep voor kandidaten voorbij kwam besloot Barry ‘eens gek te doen’ en de foto’s op te sturen. “Ik zie wel waar het schip strandt.” En dat schip strandde niet voortijdig. Een maand voor de fotoshoot in juli hoorde Barry dat hij bij de geselecteerden zat. “Toen dacht ik, okay, nu moet ik er nog naartoe ook.”
 

Fotoshoot

Neef Benno, zo’n beetje als enige op de hoogte van het avontuur, ging met Barry mee naar een boerderij vlakbij Zutphen waar drie dagen lang de boerinnen en boeren voor de populaire kalenders voor de camera stonden.

 

“Tot mijn verbazing was er een heel groot team en het was een hele leuke dag. Iedereen was vrolijk en enthousiast en het was allemaal goed geregeld.” Voor de stoere look werd de Bornenaar met modder ingesmeerd en aan het banden slepen gezet. Onderling was er veel plezier en Barry kon kennismaken met drie van de schonen voor de al meer dan tien jaar beroemde boerinnenkalender. “Mooie dames! Die mochten er zeker wel zijn!”
 

Barry woont en werkt niet op een boerderij, maar zijn connectie met de agrarische sector is er wel. “Ik werk al jaren bij Boomkamp Kaasspecialisten, dus ik ben een kaasboer. En ik heb iets met het platteland. De familie boert en mijn oma woonde op een boerderij, waar wij als kinderen ook veel speelden. De kalender is een beetje bedoeld als een steun aan de sector, die het moeilijk heeft. Het klopt ook allemaal niet wat de overheid nu wil, dat vind ik ook.”
 

De kalender is te bestellen via DeBoerenkalender.nl. Overigens is Barry nog vrijgezel. (AJ/MK)

 

Foto Boerenkalender in de tekst © Agne Kuceviciute

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ronald lassche — 10 sep 2021
Ik kan die foto van hem met de autobanden echt niet mooi vinden. Moet ik het echt uitleggen?

 

 

Oekraïners ruiken aan het boerenleven

Ruim vijftig Oekraïense vrouwen en kinderen sprongen zaterdagmiddag op de fiets of in de...
02-07-2022

Europastraat is weer open

Na negen maanden werkzaamheden is de Europastraat vanaf vrijdagmiddag weer geheel toegankelijk...
01-07-2022

Het Prisma schenkt 300 euro aan De Bonte Koe

Het is nog ver voor negen uur donderdagmorgen als Herman en Hardy Ellenbroek druk in de weer...
30-06-2022

Weer demonstratie met galg op viaduct...

Maandagmiddag hebben boze boeren en sympathisanten van actiegroep Twentse Strijders hun actie op...
27-06-2022

Weer fysiek Energieloket in het Kulturhus

Twee jaar geleden werden gemeentelijke Energieloketten geïntegreerd in een provinciaal...
27-06-2022

Huisartspraktijken vrijdag 1 juli gesloten

Vrijdag 1 juli zijn alle huisartsenpraktijken in Borne gesloten in verband met een landelijke...
23-06-2022