Kloostergaarde en gemeente verlengen samenwerking
VRIJWILLIGER JAN GOSELINK: ‘HEERLIJK OM DE NATUUR HIER NOG MOOIER TE MAKEN’

Kloostergaarde en gemeente verlengen samenwerking

Onder het toeziend oog van een stralende zon ondertekenden wethouder Arno Spekschoor en Frank van Dam, voorzitter van SISL (Stichting Invulling Stad & Landschap) donderdagmorgen de convenantsverlenging Kloostergaarde. In dit document bevestigen de gemeente Borne en de Stichting dat ze in elk geval tot en met eind 2025 met elkaar blijven samenwerken om de sortimentstuin in Zenderen in optimale staat te houden. En dat blijkt, afgaande op de geluiden van beide partijen, geen straf. “We zijn heel content met deze samenwerking, de ideeën zijn de afgelopen jaren geland en het voelt goed dit nu te continueren”, aldus Spekschoor.
 

‘Dit kan je alleen maar blij maken’

Frank van Dam, voor deze gelegenheid getooid met strohoed, doet er niet voor onder. “Deze tuin maakt ons trots. Met vele partijen, waaronder natuurlijk de gemeente, de regio alsook ruim twintig vrijwilligers, creëren we een steeds mooiere tuin. Kijk hoe alles in bloei staat, hoe scholen hun eigen bloemenperk in hartvorm hebben aangelegd en zo meer. Hier genieten we echt van. Op zó’n manier met de natuur bezig te zijn, kan je alleen maar blij maken.”
 

Extra vrijwilligers

De mooie woorden van beiden worden aangehoord door de ruim tien vrijwilligers die op dat moment in de tuin actief zijn. Een van hen is Jan Goselink. De 70-jarige Hengeloër heeft sinds anderhalf jaar de weg naar Zenderen gevonden en is elke donderdagmorgen enkele uurtjes in het groen werkzaam. “Ik houd nu eenmaal van de natuur, heb zelf een behoorlijke tuin en vind het heerlijk om hier wekelijks met een aantal andere vrijwilligers aan de slag te zijn. Je ziet het resultaat, bent er trots op en vertelt het graag door. Binnenkort gaan we een stuk tuin opnieuw inpoten en natuurlijk blijft ook het onkruid wieden een belangrijk onderdeel. Het zou mooi zijn als we nog een aantal extra vrijwilligers kunnen aantrekken. Werk genoeg!”, zegt hij, terwijl de zweetdruppeltjes van zijn hoofd gutsen.
 

Een wens die Frank van Dam alleen maar kan beamen. “Ja hoor, er is hier veel te doen. Op allerlei gebied, want ook educatie bijvoorbeeld vinden we een belangrijk onderdeel. Wat dat betreft staan we nog maar aan het begin en kan de Kloostergaarde alleen maar groeien. En dan is het fijn dat we in de gemeente zo’n goede partner hebben. Ook noemt hij terloops nog een tweede punt op zijn verlanglijstje. En dat is een nieuwe ontsluiting van de tuin aan de Welevelderallee. Dat zou een veel logischer entree voor onze tuin zijn, er passeren bovendien veel meer mensen. Maar ja, dat is vooral een centenkwestie en heeft dus een iets langere aanloop nodig.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Steentjesactie Hospice Borne slaat aan

Op zondag 29 augustus startte de werkgroep Hospice Borne haar oproep aan bezoekers van de...
15-09-2021

Fietsmaatjes Borne verder als stichting

Dinsdagmiddag werden bij notariskantoor KW&DK (Kuhlmann Westerhof & De Kok) aan de...
14-09-2021

Gedenkpark: ‘Plek om trots op te zijn’

“Dit is een fantastisch mooie plek; een plek om trots op te zijn”, aldus wethouder...
10-09-2021

Bornse Barry schittert op Boerenkalender

Het begon allemaal een beetje als grap, maar als op 1 oktober de vierde editie van de...
08-09-2021

Johan Meijer in gesprek met Rita Vingerling

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
05-09-2021

Autowasbeurt voor Twente Tegen Kanker

Zaterdag 11 en zondag 12 september organiseert AVIA Weghorst in samenwerking met Stichting...
03-09-2021