Kloostergaarde en gemeente verlengen samenwerking
VRIJWILLIGER JAN GOSELINK: ‘HEERLIJK OM DE NATUUR HIER NOG MOOIER TE MAKEN’

Kloostergaarde en gemeente verlengen samenwerking

Onder het toeziend oog van een stralende zon ondertekenden wethouder Arno Spekschoor en Frank van Dam, voorzitter van SISL (Stichting Invulling Stad & Landschap) donderdagmorgen de convenantsverlenging Kloostergaarde. In dit document bevestigen de gemeente Borne en de Stichting dat ze in elk geval tot en met eind 2025 met elkaar blijven samenwerken om de sortimentstuin in Zenderen in optimale staat te houden. En dat blijkt, afgaande op de geluiden van beide partijen, geen straf. “We zijn heel content met deze samenwerking, de ideeën zijn de afgelopen jaren geland en het voelt goed dit nu te continueren”, aldus Spekschoor.
 

‘Dit kan je alleen maar blij maken’

Frank van Dam, voor deze gelegenheid getooid met strohoed, doet er niet voor onder. “Deze tuin maakt ons trots. Met vele partijen, waaronder natuurlijk de gemeente, de regio alsook ruim twintig vrijwilligers, creëren we een steeds mooiere tuin. Kijk hoe alles in bloei staat, hoe scholen hun eigen bloemenperk in hartvorm hebben aangelegd en zo meer. Hier genieten we echt van. Op zó’n manier met de natuur bezig te zijn, kan je alleen maar blij maken.”
 

Extra vrijwilligers

De mooie woorden van beiden worden aangehoord door de ruim tien vrijwilligers die op dat moment in de tuin actief zijn. Een van hen is Jan Goselink. De 70-jarige Hengeloër heeft sinds anderhalf jaar de weg naar Zenderen gevonden en is elke donderdagmorgen enkele uurtjes in het groen werkzaam. “Ik houd nu eenmaal van de natuur, heb zelf een behoorlijke tuin en vind het heerlijk om hier wekelijks met een aantal andere vrijwilligers aan de slag te zijn. Je ziet het resultaat, bent er trots op en vertelt het graag door. Binnenkort gaan we een stuk tuin opnieuw inpoten en natuurlijk blijft ook het onkruid wieden een belangrijk onderdeel. Het zou mooi zijn als we nog een aantal extra vrijwilligers kunnen aantrekken. Werk genoeg!”, zegt hij, terwijl de zweetdruppeltjes van zijn hoofd gutsen.
 

Een wens die Frank van Dam alleen maar kan beamen. “Ja hoor, er is hier veel te doen. Op allerlei gebied, want ook educatie bijvoorbeeld vinden we een belangrijk onderdeel. Wat dat betreft staan we nog maar aan het begin en kan de Kloostergaarde alleen maar groeien. En dan is het fijn dat we in de gemeente zo’n goede partner hebben. Ook noemt hij terloops nog een tweede punt op zijn verlanglijstje. En dat is een nieuwe ontsluiting van de tuin aan de Welevelderallee. Dat zou een veel logischer entree voor onze tuin zijn, er passeren bovendien veel meer mensen. Maar ja, dat is vooral een centenkwestie en heeft dus een iets langere aanloop nodig.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

EstafetteRun brengt 35.000 euro op

In alle vroegte zaterdagmorgen, het was net 07.00 uur, gingen vijf Bornse lopers aan de...
24-09-2022

Weerselosestraat is weer open

Sinds vrijdag is de Weerselosestraat weer geopend voor gemotoriseerd verkeer. Reconstructie van...
23-09-2022

Mishandeling boa op station

Een medewerker van Blauwnet is zaterdagavond mishandeld door een groep jongeren op het station...
19-09-2022

Woensdag wandeling naar de Vredesboom

Deze week is het Vredesweek, dit keer met het thema ‘Generatie Vrede’. De Raad van...
19-09-2022

Ernstig ongeval door vuurwerk

Rond 00.15 uur in de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een ongeval...
18-09-2022

Goede doelen bundelen de krachten

Met ingang van dit jaar gaat in Zenderen het collecteren voor het goede doel drastisch...
15-09-2022