Fietsmaatjes Borne verder als stichting
14-09-2021
EERSTE LOKALE FIETSMAATJES ORGANISATIE IN OVERIJSSEL

Fietsmaatjes Borne verder als stichting

Dinsdagmiddag werden bij notariskantoor KW&DK (Kuhlmann Westerhof & De Kok) aan de Bekenhorst de handtekeningen geplaatst onder de oprichtingsakte van de nieuwe Stichting Fietsmaatjes Borne. Waarmee een nieuwe stap werd gezet in het verder professionaliseren van de vrijwilligersorganisatie. Een van de speerpunten in de komende tijd is de aanschaf van twee nieuwe duo-fietsen, waarvoor een beroep zal worden gedaan op gelden die via subsidies, donaties en schenkingen zullen moeten binnenkomen.
 

Elektrische trapondersteuning

Fietsmaatjes Borne is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen willen of kunnen. Dit kunnen (eenzame) ouderen en mensen met een beperking of tijdelijke blessure zijn. De fietsgast fietst samen met een fietsvrijwilliger op een duo-fiets met elektrische trapondersteuning. Samen worden zij fietsmaatjes. De vrijwilliger stuurt en de gast kan meetrappen in zijn eigen tempo als hij dat wil.
 

Een van de initiatiefnemers tot de verdere doorontwikkeling en dus ook het oprichten van de nieuwe stichting is Welzijn Ouderen Borne - Wijkracht. Het nieuwgevormde stichtingsbestuur bestaat uit voorzitter Helmut Lanfer, penningmeester Corrie van Daalen, secretaris Hans Kamphuis en de leden Joke Boevink en Jieles van Daalen. Daarnaast zijn er inmiddels drie coördinatoren verantwoordelijk voor de thema’s gasten, fietsvrijwilligers en technisch onderhoud, terwijl zo’n tien mensen de rol van fietsvrijwilliger op zich hebben genomen. Een eigen website www.fietsmaatjesborne.nl is in ontwikkeling. (AJ/BM)
 

(Op de foto vanaf links Jeroen Kuhlmann, Joke Boevink, Helmut Lanfer, Hans Kamphuis, Jieles van Daalen en Corrie van Daalen.)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Siny Boer — 15 sep 2021
Goede zaak!
Cor — 14 sep 2021
Super initiatief.
Mariska — 14 sep 2021
Super trots op ons bestuur. Dat we samen nog mooie tijd hebben met uitbouwen van dit mooie project. Hoop dat er nog vele gasten en vrijwilligers blij mogen worden van de mooie duofiets En samen fietsmaatjes worden voor jaren.
Joke Boevink — 14 sep 2021
Blij dat de handtekeningen gezet zijn! Super fijne mensen om samen Fietsmaatjes Borne te ontwikkelen. Dit biedt straks velen heel mooie momenten van samen buiten gezellige in beweging zijn!

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024

Coaching en begeleiding bij verlies en rouw

ADVERTORIAL • Sinds mei 2023 heeft praktijk ‘Verbinding’ in Borne de deuren...
27-02-2024

Hondenkar, vertrouwd straatbeeld in Borne

Het idee van een op wielen rijdend voertuig om goederen of mensen in te vervoeren, stamt uit de...
23-02-2024

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024