Steentjesactie Hospice Borne slaat aan
15-09-2021
BORNSE LEDEN LEDENRAAD RABOBANK SCHENKEN DUIZEND EURO

Steentjesactie Hospice Borne slaat aan

Op zondag 29 augustus startte de werkgroep Hospice Borne haar oproep aan bezoekers van de Melbuul’nzondag om een (financieel) steentje bij te dragen aan het toekomstige realiseren ervan. Met een donatie van minimaal 5 euro kon een mini-steentje worden geplakt op een groot hart, het symbool van het toekomstige Hospice. Amper twee weken verder spreken Annemarie Evers en Richard IJzereef van de werkgroep over een doorslaand succes. “We hebben héél wat losgemaakt”, zeggen ze. Dinsdagavond werd nog eens het tastbare bewijs voor hun enthousiasme geleverd: twee Bornenaren van de Ledenraad Rabobank Centraal Twente schonken ieder 500 euro.

‘Daar wilden we graag ons steentje aan bijdragen’

Martin Vloedgraven en Aleid Dijkink, de gulle gevers van de Ledenraad, daarover: “Dit jaar schonk de Rabobank alle mensen van de Ledenraad 500 euro die ze aan een goed doel mochten besteden. Dan ga je nadenken wie ervoor in aanmerking zou kunnen komen. Toen Martin en ik lazen over het toekomstige Hospice in ons eigen Borne, was de keus snel gemaakt. We vinden dit een geweldig initiatief dat erbij helpt de mensen die in hun laatste levensfase verkeren, zo goed mogelijk te begeleiden. Daar wilden we dus graag ons steentje aan bijdragen”, aldus Dijkink.
 

Hartverwarmende reacties

“Nou, dit is wel een héle grote steen”, aldus een bijna euforisch klinkende Annemarie. Terloops vertelt ze dat meer dan 450 mensen de mannen ruim 14 dagen geleden zijn voorgegaan. “We kregen giften die varieerden tussen de vijf en 250 euro. Geweldig! Net zo geweldig trouwens als alle hartverwarmende reacties. Mensen kwamen speciaal naar het centrum om een bijdrage te kunnen leveren.” Maar ook de bijvangst is groot. Zo hebben zich inmiddels tien nieuwe vrijwilligers gemeld, is het hospice een kunstkerstboom en kerstballen aangeboden, alsook twee poppenhuizen en enkele hoog/laag bedden. “Het Hospice in Borne leeft. Daar worden we als werkgroep heel blij van en dat geeft ons alleen maar meer energie om er volop mee door te gaan”, zo zegt ze.
 

Dát de werkgroep doorgaat, wordt komende zondag alweer zichtbaar tijdens het Lifestyle-weekend. Van 12.00 tot 17.00 uur staat de werkgroep dan opnieuw met het hart en de steentjes in het dorpscentrum. Dit keer zijn ze te vinden vóór de St. Stephanuskerk. “Elke gift, groot of klein, is belangrijk”, besluit Annemarie. “Het Hospice in Borne móet er gewoon komen. En als het op deze wijze zo doorloopt, zou het medio volgend jaar weleens zover kunnen zijn.” (AJ/BM)

 

(Op de foto boven vanaf links Aleid Dijkink, Martin Vloedgraven en Richard IJzereef)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Cor — 15 sep 2021
Hospice in Borne. Fijn dat het binnenkort mogelijk wordt.

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024