Romy opnieuw naar Tanzania
SAMEN MET DRIE STUDIEVRIENDEN VERRICHT DE BORNSE RUIM VIER MAANDEN VRIJWILLIGERSWERK IN WEESHUIZEN

Romy opnieuw naar Tanzania

Vorig jaar zou de Bornse Romy Kolkhuis Tanke in het kader van haar stage drie maanden naar Tanzania om te helpen in een ziekenhuis in Arusha. De drie maanden werden echter slechts vijf weken, want ook daarginds sloeg de pandemie toe. De grenzen sloten en voordat ze goed en wel haar werk was begonnen, zat ze dus alweer thuis. Inmiddels is ze wel als HBO-Verpleegkundige afgestudeerd. Toch bleef het Afrikaanse land haar jeuken. Komende woensdag stapt Romy daarom opnieuw in het vliegtuig om, wederom in Arusha, ruim vier maanden lang in twee weeshuizen hulp te bieden.
 

Voor eigen rekening en risico

De reis en het avontuur gaat ze overigens niet alleen aan, want net zoals vorig jaar trekken haar studievrienden Wouter Kok, Britt Olde Engberink en Sophie Heesink weer met haar mee. Gevieren hebben ze hele mooie herinneringen aan die eerdere korte periode. “Het is er allemaal heel primitief, de mensen zijn arm, maar hebben een enorm warm hart. Toen we plotseling onze stage moesten afbreken hebben we geld achtergelaten, waarvoor toen veel handgel is gekocht”, aldus de 21-jarige Romy. “We hebben het gevoel er nog niet klaar te zijn, vandaar dat we besloten voor eigen rekening en risico terug te gaan.”
 

Daarop legden de vier contact met een organisatie die onder meer verantwoordelijk is voor twee weeshuizen in Arusha. Bij de een zijn baby’s van 0 tot 36 maanden ondergebracht; bij de andere wonen kinderen van 2 tot 6 jaar. Hier gaan ze de komende vier maanden de helpende hand bieden. Ook is er een lodge geregeld dat hun tijdelijke onderkomen zal worden.
 

Doneeractie

Daar blijft het echter niet bij, want kortgeleden is het viertal via de website doneeractie.nl https://www.doneeractie.nl/inzameling-weeshuizen-arusha/-55592 nog eens een inzamelingsactie begonnen voor lesmateriaal, speelgoed, kleding en schoeisel, dat in enkele koffers meegaat in het vliegtuig. Ook hebben ze inmiddels bijna 700 euro bij elkaar gesprokkeld, zodat ze ook daar nog vele materialen kunnen aanschaffen. “We willen echt gaan bijdragen aan het welzijn in dat land”, klinkt het gemotiveerd.
 

Voor wat betreft de coronagevaren maakt Romy zich niet zoveel zorgen. “Ze zijn daar inmiddels ook met de vaccinaties begonnen. Bovendien zijn we zelf gezond en ook alle vier gevaccineerd. Het zal dus wel goed gaan.” Natuurlijk hoopt het stel tijdens de komende maanden ook veel andere indrukken van het land op te doen. “Cultuur ervaren vinden we nu eenmaal belangrijk, in oktober willen we de Kilimanjaro nog beklimmen.” Echt vastomlijnde plannen voor een baan ná haar terugkeer begin volgend jaar heeft Romy nog niet. “Ach, in de zorg is er werk genoeg, ik denk dat ik me dan om te beginnen maar eens aanmeld bij de ZGT-flexpool. En dan zien we wel weer verder.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Het Prisma schenkt 300 euro aan De Bonte Koe

Het is nog ver voor negen uur donderdagmorgen als Herman en Hardy Ellenbroek druk in de weer...
30-06-2022

Weer demonstratie met galg op viaduct...

Maandagmiddag hebben boze boeren en sympathisanten van actiegroep Twentse Strijders hun actie op...
27-06-2022

Weer fysiek Energieloket in het Kulturhus

Twee jaar geleden werden gemeentelijke Energieloketten geïntegreerd in een provinciaal...
27-06-2022

Huisartspraktijken vrijdag 1 juli gesloten

Vrijdag 1 juli zijn alle huisartsenpraktijken in Borne gesloten in verband met een landelijke...
23-06-2022

Wil jij wonen in de Spinnersbrink?

ADVERTORIAL • Aan de rand van de Bornsche Maten, op een steenworp van het aloude...
20-06-2022

Wie is de ‘Beste Buur 2022’ van Borne?

ADVERTORIAL • Inwoners van Borne kunnen de komende maanden hun buur nomineren voor de Beste...
20-06-2022