Burendag met vlag, koffie en bloembollen
25-09-2021
APPARTEMENTBEWONERS VON BÖNNINGHAUSENSTRAAT POTEN 2.400 NARCISBOLLEN

Burendag met vlag, koffie en bloembollen

Vandaag is het Burendag. Een jaarlijkse dag, waarop veel buurtbewoners in het land samenkomen. Voor een stukje gezelligheid, een nadere kennismaking met elkaar en wellicht zelfs om iets goeds te doen voor elkaar en voor de voor de buurt. Dit jaar werden er bij de landelijke organisatie, bestaande uit het Oranje Fonds en Douwe Egberts, maar liefst zo’n 6.500 initiatieven aangemeld. Onder hen de bewoners van de appartementsgebouwen Oleander en Duchesse aan de Von Bönninghausenstraat. Om 10.30 uur verzamelden ze zich op het binnenplein voor het hijsen van de geel-blauwe Bornse vlag.
 

‘Mooi moment om de spiraal te doorbreken’

Harry Herbrink is de initiatiefnemer van bewonersactie. “We wonen hier met ons allen hartstikke mooi, maar door corona hebben we de afgelopen anderhalf jaar weinig contact gehad met elkaar. Bovendien ontbreekt het hier aan een gezamenlijke ontspanningsruimte, dus waren we in hoofdzaak op ons eigen appartement aangewezen”, zo vertelt hij. “Daarom leek de Burendag ons een mooi moment om deze spiraal te doorbreken.”
 

Nadat de bewoners van de dertig appartementen hun plannen hadden gesmeed om maar liefst 2.400 narcisbollen te poten in het openbare groen aan de voorzijde van de appartementen deden ze hun aanvraag bij de organisatie. “Niet lang daarna hoorden we dat ons plan werd gehonoreerd met een bijdrage van 400 euro. Ook de wijkcoördinator van de gemeente was enthousiast en zegde alle medewerking toe.” En daarmee was de cirkel rond.
 

Twente Milieu en Borne Werkt

Zaterdagmorgen was het zover. Herbrink vertelde in zijn welkomstwoord enorm trots te zijn op het gezamenlijke initiatief en sprak de hoop uit dat ‘we met elkaar een onvergetelijke dag zullen beleven’. Daarbij refereerde hij nog eens aan het belang van het samenzijn waarna hij de voorzitters van beide appartementsgebouwen uitnodigde de vlag te hijsen. Het officiële startmoment kon rekenen op een warm applaus van allen. Daarna zou er gelegenheid zijn voor de koffie met een plak krentenwegge, maar natuurlijk dienden eerst - al was het maar symbolisch - een aantal bollen te worden gepoot in de daarvoor eerder al door Twente Milieu voorbereide strook grond. De komende week zal Borne Werkt het poten overnemen en voor een fraaie oplevering zorgdragen.
 

20 activiteiten in Borne

In de loop van de middag trekken de bewoners dan naar de Stefans-Hof voor een gezellig samenzijn. Er worden spelletjes gespeeld en wetenswaardigheden uitgewisseld waarna de middag wordt afgesloten met een ‘eenvoudig buffetje’, zoals Herbrink het verwoordde. Overigens is het bewonersinitiatief aan de Von Bönninghausenstraat niet het enige in Borne, want daarnaast werden nog eens ruim 20 andere activiteiten voor Burendag aangemeld. Zo wordt er aan het Veenbos vandaag een picknicktafel geverfd, wordt er aan de Citroenvlinder een boombankje in elkaar gezet en spelen de bewoners aan de Witte de Withstraat vanmiddag een levend ganzenbordspel. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Oekraïners ruiken aan het boerenleven

Ruim vijftig Oekraïense vrouwen en kinderen sprongen zaterdagmiddag op de fiets of in de...
02-07-2022

Europastraat is weer open

Na negen maanden werkzaamheden is de Europastraat vanaf vrijdagmiddag weer geheel toegankelijk...
01-07-2022

Het Prisma schenkt 300 euro aan De Bonte Koe

Het is nog ver voor negen uur donderdagmorgen als Herman en Hardy Ellenbroek druk in de weer...
30-06-2022

Weer demonstratie met galg op viaduct...

Maandagmiddag hebben boze boeren en sympathisanten van actiegroep Twentse Strijders hun actie op...
27-06-2022

Weer fysiek Energieloket in het Kulturhus

Twee jaar geleden werden gemeentelijke Energieloketten geïntegreerd in een provinciaal...
27-06-2022

Huisartspraktijken vrijdag 1 juli gesloten

Vrijdag 1 juli zijn alle huisartsenpraktijken in Borne gesloten in verband met een landelijke...
23-06-2022