Classic Ride for Golden Oldies
VROLIJK RONDJE TWENTE MET OLDTIMERS

Classic Ride for Golden Oldies

Mevrouw Jasper-Oude Egberink stapte vrijdagmorgen met een grote grijns in een spectaculaire Alvis Firefly uit 1932. “Ik ben drie jaar ouder, dus deze auto kan nog veel van mij leren”, grapte ze. Even later vroeg ze toch een beetje bezorgd aan bestuurder en eigenaar Norman Smit of het dak open zou blijven. “Ja”, was het resolute antwoord. Je hebt immers niet voor niets een cabrio en zolang het niet zou gaan regenen… En met het dak erop zou het allemaal voor de kou en de wind niet eens zoveel uitmaken.

 

22 oldtimers

Pragmatisch werd mevrouw in drie dekens en een enorme gebreide sjaal gewikkeld. De passagiere vond het helemaal goed zo en daar gingen ze. Op weg voor een tocht door Twente en een ongetwijfeld plezierige dag. De bijzondere auto, waarvan slechts 23 exemplaren bekend zijn, was niet de enige attractie. In totaal 22 oldtimers reden bij Het Dijkhuis voor deze dag. De ene nog mooier dan de andere. Evenzovele cliënten van de dagbesteding mochten met de trotse eigenaren mee. Een uitje waar enorm naar uitgekeken was, dat was aan de vrolijke gezichten duidelijk af te lezen.
 

Dag van de Ouderen

De Classic Ride for Golden Oldies is eigenlijk een uitvloeisel van de wens die Harry Heck twee jaar geleden in vervulling zag gaan. Voor hem was een ritje in de zijspan van een Harley Davidson geregeld en dat was een groot succes. Het bracht Marleen Franke en Arinda Tuller van TMZ Het Dijkhuis op het idee om zo’n prachtige dag eens te regelen voor alle mensen van dagbesteding.

 

Vorig jaar kon het natuurlijk vanwege corona niet doorgaan maar nu, op de Dag van de Ouderen, kon het feest toch echt plaatvinden. “De chauffeurs doen dit allemaal vrijwillig en er zijn ook veel vrijwilligers in touw om het allemaal in goede banen te leiden”, vertelt Marleen Franke. “Een dag geven vol betekenis, een herinnering maken en meegeven om nog lang op terug te kijken en over na te praten. Er echt even zijn voor de ander en vooral samen genieten!”, dat was de motivatie voor de chauffeurs.
 

Mevrouw Jasper-Oude Egberink zal straks in geuren en kleuren kunnen vertellen hoe zij onder haar drie dekens en enorme gebreide sjaal heeft genoten in de Alvis Firefly en soortgelijke verhalen komen er ongetwijfeld van vele, zo niet alle, passagiers. (AJ/BM/RH/DdG)

 

Foto's © Raymond Hofsté en Dirk de Graaf

 

reageren op deze pagina
HS — 02 okt 2021
Super leuk maar dit zou ook eens leuk zijn voor de bewoners van avenlijn Wat zullen die meiden en jongens hier ook van genieten .Misschien is dit nog een keer te realiseren.

Classic Ride for Golden Oldies

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

Energie-bespaarmarkten in Borne

Energie van Borne organiseert in oktober en november samen met gemeente Borne vier...
18-10-2021

Verkeersinfarct door sinkhole

Vrijdagmiddag ontstond er plotseling een diep gat in de Grotestraat ter hoogte van restaurant...
15-10-2021

Cadeautje voor de Verjaardagsbox

De Rabobank Centraal Twente gaf dit jaar voor het eerst alle leden van de Ledenraad 500 euro om...
14-10-2021

Kitty wandelt in Toscane 3.132 euro bij elkaar

Vorige week zondag bereikte de Bornse Kitty Wals glunderend de eindstreep van een...
14-10-2021

‘Schoef mer an’ smaakt naar meer

De belofte werd al in 2019 gedaan, maar nu - bijna twee jaar verder - kwam het er eindelijk echt...
11-10-2021

Hoge vaccinatiegraad in Borne

In Borne heeft inmiddels 89 procent van alle volwassenen een eerste prik gehad tegen COVID-19....
09-10-2021