‘Schoef mer an’ smaakt naar meer
OUDEREN EN ALLEENSTAANDEN GENIETEN IN HERTME VAN WARME MAALTIJD

‘Schoef mer an’ smaakt naar meer

De belofte werd al in 2019 gedaan, maar nu - bijna twee jaar verder - kwam het er eindelijk echt pas van. Op initiatief van Prinses Carine en adjudante Rian diende een handvol vrijwilligers maandagavond in het Spookhoes namelijk een warme maaltijd op voor 14 ouderen en alleenstaanden in Hertme. Onder het motto ‘Schoef mer an’ genoten de geluksvogels van een overheerlijke driegangenmaaltijd en tussendoor was er natuurlijk alle gelegenheid voor een gezellige babbel. Adjudante Rian Jannink was er na afloop helder over: “Dit smaakt naar meer. Het was gewoon hartstikke gezellig”, zegt ze.
 

Stukje gezelligheid

Carine en Rian deden hun belofte destijds in de proclamatie die ze uitspraken tijdens hun opkomst als Prinses en adjudante van cv De Kolkleu. Door corona werd het allemaal wat op de lange baan geschoven. “Maar wat in het vat zit, verzuurt nu eenmaal niet”, vertelt Rian. “We wilden de ouderen en alleenstaanden, maar ook de oud-inwoners van Hertme, gewoon een stukje gezelligheid bieden. En dat dan niet één keer, maar ‘gewoon’ met een zekere regelmaat. En dus namen ze hun plan als een van de proclamatiepunten op. De ideeën bleven ondanks corona borrelen en ondertussen meldde zich ook een handvol dames dat wel wilde bijspringen.
 

Uitgebreid menu

Ze bereidden de maaltijd deels thuis voor en legden daarna de laatste hand eraan in het Spookhoes, dat juist ook voor dit soort gezamenlijke activiteiten werd neergezet. Rian: “We kregen voor deze eerste bijeenkomst direct al veertien aanmeldingen en daarmee was de cirkel rond. Een mooie locatie, een heerlijke maaltijd en blije eters.”

 

Het menu mocht er zijn. Na een tomatensoepje met stokbrood kwam de sucade met gekookte aardappelen en gemengde sla met ei en de bloemkool met een sausje en verse appelmoes op tafel. Hangop met rote grutze vormde het nagerecht, waarna de avond met koffie/thee en een lekkere chocoladebonbon werd afgesloten.
 

Kortom, het werd een avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Volgens Rian staat een exacte datum daarvoor nog niet vast, maar vooralsnog hoopt ze dat eind november/begin december weer een groot aantal mensen zal ‘anschoemm’ voor de tweede editie van dit bijzondere initiatief. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Joke Boevink — 12 okt 2021
Prachtig mooi!
Samen eten is gezellig en verbindt.
Goed bezig!!
Siny Boer — 12 okt 2021
Samen eten, altijd gezellig! Mooi initiatief!
Wilma — 12 okt 2021
Prachtig initiatief.
Hennie Kemna — 12 okt 2021
Oud gezegde ? waar een klein dorp groot in kan zijn ? is ook hier weer van toepassing. Een mooi oud/nieuw spookhoes.. past hier hier ook bij. En carnaval.. ook in Hertme.. kent ook haar sociaal / maatschappelijke verantwoordelijkheid. Al met al.. je wordt er gewoon blij van. Dames.. bedankt hè

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024

Coaching en begeleiding bij verlies en rouw

ADVERTORIAL • Sinds mei 2023 heeft praktijk ‘Verbinding’ in Borne de deuren...
27-02-2024

Hondenkar, vertrouwd straatbeeld in Borne

Het idee van een op wielen rijdend voertuig om goederen of mensen in te vervoeren, stamt uit de...
23-02-2024

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024