Kitty wandelt in Toscane 3.132 euro bij elkaar
14-10-2021
CHEQUE VOOR STICHTING TWENTE TEGEN KANKER

Kitty wandelt in Toscane 3.132 euro bij elkaar

Vorige week zondag bereikte de Bornse Kitty Wals glunderend de eindstreep van een wandelvierdaagse in Toscane. Ze had het volbracht; haar doel was bereikt. In het heuvelachtige gebied liep ze - onder een brandende zon en bij temperaturen die de 29 graden aantikten - dagelijks ruim 15 kilometer voor het goede doel. Voor de Stichting Twente tegen kanker om precies te zijn. Donderdagmorgen nam Nanouck Wessels van de stichting de cheque in ontvangst. “Geweldig, wát een prestatie en wát een mooi bedrag”, klonk het dankbaar.
 

Beste vriendin Chantal

Het was voor Kitty de eerste keer dat ze deelnam aan een wandelvierdaagse. “Ik loop normaal ook wel veel, maar op deze manier… dat was helemaal nieuw voor me”, vertelt Kitty. De oorsprong voor haar uitdaging lag in het feit dat haar beste vriendin Chantal ruim een half jaar geleden vrij plotseling overleed aan de gevolgen van uitgezaaide darmkanker. “Ik had het daar heel moeilijk mee, kon eigenlijk niet eens meer afscheid van haar nemen en dat voelde gewoon niet goed."

 

"Op enig moment kwam ik weer in contact met Angélique Koedijk. Ik kende haar nog van de basisschool. Zij vertelde van haar nieuwe stichting en samen bedachten we toen het plan om een doneeractie te gaan voeren.”
 

Dat ze daarbij uiteindelijk in Toscane terechtkwam, had meerdere redenen. “Op de eerste plaats wilde ik gewoon even weg uit mijn dagelijkse omgeving. Loskomen van mijn werk als wijkverpleegkundige, waar je ook veel leed ontmoet en loskomen van mijn dagelijkse doen en laten. Chantal had altijd een voorliefde voor Toscane en op enig moment ontdekten we de aankondiging van de op handen zijnde wandelvierdaagse. Toen was de keus snel gemaakt. Dit moest het worden en via de site van de stichting zouden mensen kunnen doneren. Angélique beloofde me te steunen en als ze er onverhoopt al niet meer zou zijn, zou ze me zeker hierboven een noodzakelijk duwtje in de rug geven.”
 

Duwtje in de rug

En dat duwtje kwam er. “Klinkt gek en misschien wat zweverig”, verontschuldigt Kitty zich, “maar ik voelde het echt. Al tijdens de eerste dag ging het heuvel op en af en dacht ik: ‘waar ben ik aan begonnen?’, maar met het morele duwtje volbracht ik de tocht. Net zoals tijdens de volgende drie dagen. Het was een geweldige belevenis en het grappige was dat van de 250 deelnemers het merendeel uit Nederland kwam. Dat leverde mooie contacten en heel veel energie op.”
 

Een van hen was bijvoorbeeld een medewandelaar uit Bunschoten. Op dag één beloofde hij 50 euro te doneren als Kitty na afloop de medaille kon laten zien. Dat kon ze en de euro’s werden bijgeschreven. Zo volgden de vele donaties elkaar in hoog tempo op. Met een uiteindelijk eindbedrag dus van 3.132 euro. De medaille heeft inmiddels een ereplekje gekregen bij een foto waarop Chantal en Kitty tijdens hun kinderjaren staan afgebeeld. “Een heel mooi aandenken”, zegt ze.
 

Komend weekend NEO-acties

Nanouck Wessels van de stichting hoort het relaas van Kitty ondertussen ademloos aan. “Dit is toch prachtig”, zegt ze. “We zagen de donaties telkens op onze site binnenkomen. Het was een feestje om dat allemaal te volgen.” Het mooie eindbedrag komt straks helemaal ten goede aan de nieuwe belevingstuin die bij het ZGT-oncologiecentrum in Hengelo gerealiseerd gaat worden. “De plannen zijn inmiddels in een vergevorderd stadium”, zegt ze. En ondertussen gaan de acties om geld bijeen te brengen voor de stichting gewoon door. “Het komend weekend zijn er tal van activiteiten bij NEO. Van een Rad van fortuin, loterijen, voetbalwedstrijden en springkussens tot een gedeeltelijke kantineopbrengst”, weet Nanouck. “We blijven knallen”, besluit ze vol trots en dankbaarheid. (AJ/BM)

 

(Op de foto boven: links Nanouck Wessels van de Stichting Twente tegen kanker en rechts Kitty Wals)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Erna van der Weide — 14 okt 2021
Super goed gedaan Kitty!

Het Prisma schenkt 300 euro aan De Bonte Koe

Het is nog ver voor negen uur donderdagmorgen als Herman en Hardy Ellenbroek druk in de weer...
30-06-2022

Weer demonstratie met galg op viaduct...

Maandagmiddag hebben boze boeren en sympathisanten van actiegroep Twentse Strijders hun actie op...
27-06-2022

Weer fysiek Energieloket in het Kulturhus

Twee jaar geleden werden gemeentelijke Energieloketten geïntegreerd in een provinciaal...
27-06-2022

Huisartspraktijken vrijdag 1 juli gesloten

Vrijdag 1 juli zijn alle huisartsenpraktijken in Borne gesloten in verband met een landelijke...
23-06-2022

Wil jij wonen in de Spinnersbrink?

ADVERTORIAL • Aan de rand van de Bornsche Maten, op een steenworp van het aloude...
20-06-2022

Wie is de ‘Beste Buur 2022’ van Borne?

ADVERTORIAL • Inwoners van Borne kunnen de komende maanden hun buur nomineren voor de Beste...
20-06-2022