Verkeersinfarct door sinkhole
15-10-2021
DEEL GROTESTRAAT AFGESLOTEN VOOR VERKEER

Verkeersinfarct door sinkhole

Vrijdagmiddag ontstond er plotseling een diep gat in de Grotestraat ter hoogte van restaurant Las Carretas. Het horecapersoneel ondernam direct actie om ongevallen te voorkomen. Heel toevallig was net op dat moment een politieoefening in Borne afgerond en twee agenten waren op weg naar huis via de Grotestraat. Onmiddellijk konden ze aan de slag om te voorkomen dat verkeer in het gat reed. Ook heel toevallig passeerde een werknemer van Twente Milieu die direct de doorgang blokkeerde, in afwachting van de calamiteitendienst.
 

Europastraat

Door personeel van Las Carretas en Bliss werden automobilisten omgeleid via Oud Borne. En als je een beetje de weg weet in het oude dorpscentrum dan is dat geen probleem, maar wie op de navigatie reed kwam al snel in de problemen. Met verkeer over fiets- en voetgangerspaden tot gevolg. Omdat de Europastraat momenteel vanwege werkzaamheden voor doorgaand verkeer minder toegankelijk is was het voor veel automobilisten en vrachtwagenchauffeurs een hele opgave om de weg rondom het centrum te vinden. En dat liet zijn sporen na.
 

Oorzaak: riool

De oorzaak van het gat in de weg is schade aan het oude riool dat eronder loopt. Twente Milieu probeert zo snel mogelijk het lek op te sporen en te dichten. Naar verwachting is men daar een goed deel van de vrijdagavond nog mee bezig. Tot die tijd is verkeer van de Grotestraat richting Bekenhorst en omgekeerd niet mogelijk.
 

Hilariteit

Ondertussen was het ook een zonnige vrijdagmiddag. Passanten wilden, nieuwsgierig als ze zijn, wel even van de hoed en de rand weten en maakten een praatje met de verkeersregelaars tegen-wil-en-dank. “Doar löp ok veul te zwoar volk”, en dat soort dingen.

 

Kortom ook wel enige dorpse hilariteit op een mooie vrijdagmiddag, waar automobilisten onderweg van een drukke werkweek richting huis wellicht een wat andere beleving bij hadden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Marko aan de Zwier — 23 okt 2021
ik liep een wandeling te maken met iemand en zag het. Wij vroegen ons al af wat het precies was en waarom er zoveel agenten in het dor liepen en fietsten. Nu weten we het. @Ronaldlassche Misschien een idee om die te melden die vele bijna sinkholes als je die weet. ik zie soms wel eens een steen die minder goed licht maar zag er nooit een mogelijke sinkhole in.
Ronaldlassche — 15 okt 2021
Lijkt mij wat overdreven. Wij hebben vele bijna sinkholes in Borne. Kijkt naar de stoepen. Politieoefening? Geen hoge pet van op hier in dit dorp.

Een postuum cadeau van Maaike Leurink-Nijland

In en rondom Oud Borne zijn deze week 12 fraaie nieuwe bankjes geplaatst van hout en gietijzer,...
21-02-2024

Schietincident in Zenderen

Rond 22.45 uur donderdagavond kreeg de politie een melding van een schietincident dat zou hebben...
15-02-2024

Opnieuw vernielingen in Oud Borne

Donderdagmorgen kreeg Ineke Haarhuis een appje van een buurtbewoner. Ze moest even oppassen met...
08-02-2024

Nieuwe tandartspraktijk Curadent opent in maart

Vanaf halverwege maart is er opnieuw een tandartspraktijk in het pand aan de Abraham Ten...
04-02-2024

Keukenbrand aan Trompstraat

Om 20.45 uur woensdagavond kreeg de brandweer een melding van brand aan de Trompstraat. Eenmaal...
24-01-2024

De Hulpkaart en de goede voornemens voor 2024

ADVERTORIAL. Het nieuwe jaar is begonnen en inmiddels ligt blue monday alweer achter. Onze goede...
17-01-2024